چکیده ای از بیوگرافی شهید حاج حسین بصیر
نام:حسین بصیر
زاده:سال ۱۳۲۲
زادگاه:فریدونکنار
ملیت:ایرانی
نحوه ی شهادت: اصابت خمپاره ای به سنگر ایشان
محل دفن: گلزار شهدای فریدونکنار
بیوگرافی شهید حاج حسین بصیر
حسین بصیر، متولد سال ۱۳۲۲ در شهر فریدونکنار می باشد. او از همان اوایل کودکی اش مسایل مذهبی را دوست داشت و مشاغل گوناگونی را در طی سال های قبل از وقوع انقلاب، تجربه کرد. او در همین سالها با رژیم پهلوی مبارزه کرد.
زندگی شخصی شهید حاج حسین بصیر
شهید حاج حسین بصیر در سال ۱۳۴۶ متاهل شد و با خانم “آمنه براری” ازدواج کرد.
شهید حاج حسین بصیر در زمان حضور در جبهه و ضروری بودن عملیات، آنرا با هیچ چیزی عوض نمی کرد حتی در جریان ازدواج دختر اولش “فرشته” با ”مرتضی جباری” در جبهه به سر میبرد. از مهمترین ویژگی های شهید حاج حسین بصیر طبق گفته ی همرزمانش می توان به اهمیت به حفظ بیت المال و صمیمیت با نیروهای تحت امر اشاره کرد.
فعالیت های شهید حاج حسین بصیر
شهید حاج حسین بصیر تا مقطع ششم ابتدایی نظام قدیم به تحصیل پرداخت و از آن پس، مشغول بکار شد و با انتخاب شغل آهنگری تا مرحله ی استادی پیش رفت. با وجود اینکه سربازی او از طرف دولت وقت به علت مسائلی، معاف اعلام شده بود اما برای امادگی نظامی بطور داوطلبانه به سربازی رفت و در پادگان« منظریه» تهران، دوران سربازی خود را در زمان نهضت حسینی امام خمینی پشت سر گذراند. او نیز در پادگان، اعلامیه های حضرت امام را پخش کرد. مأموران مزدور پهلوی به خاطر فعالیت مؤثر حسین، جایگاه کاری او را تغيير دادند، ولی او هیچگاه دست از مبارزه نکشید و حتی در تسلیحات ارتش هم به فعالیت خود ادامه داد تا جایی که به او سخت گیری کردند.
بعد از این که دوران سربازی خود را پشت سر گذاشت، در تسلیحات( صنایع دفاع) ارتش وقت استخدام شد و پس از چندی به زادگاهش فریدونکنار بازگشت و در فریدونکنار، جلسات مذهبی زیادی را تشکیل داد و از این طریق علیه رژیم شاهی به مبارزه ی خویش رونق بخشید. در این زمان توسط عوامل رژیم پهلوی، دستگیر و بازداشت شد. حسین در این مهلکه چندین مرتبه به زندان رفت اما همچنان پایبند به عقیده محکم و پولادین خود بود. در آخرین ماه های سلطه رژیم پهلوی در شهر فریدونکنار هسته های مبارزه و گروههای راهپیمائی را تشکیل و سازمان داد.
برنامه تظاهرات را با حرکت مردم به پاخاسته تهران هماهنگ میکرد و راهپیمائی کفن پوشان را چندین بار با کفن پوش کردن مردم شهر به راه انداخت. در این شرایط او با چندین نفر دیگر در مقابل فضای رعب و توحش طاغوت ایستادند و در غروب ۲۲ بهمن سال ۱۳۵۷ پاسگاه ژاندارمری فریدونکنار را خلع سلاح و تصرف کردند.
او تا ۳۰ دی ماه ۱۳۵۹ در جبهه حضور داشت و در اول فروردین ۱۳۶۰ بعد از دو ماه مراجعت به زادگاهش مجددا به جبهه اعزام شد. او در منطقه “گیلان غرب “مدتی مسئول حفاظت از قله های “صدفی”، ” ابرویی” و “کرجی” بود.
حسین از اول فروردین تا پنجم تیرماه ۱۳۶۰ در مناطق مرزی بود و در عملیات های طریق القدس و فتح بستان مشارکت داشت و پس از این عملیات ها برای مدت کوتاهی به زادگاهش بازگشت. مجددا در ۸ بهمن ۱۳۶۰ به جبهه اعزام شد و بعنوان بسیجی بطور مستمر در جبهه ها تا شهریور ماه ۱۳۶۲ فعالیت میکرد.
شهید حاج حسین بصیر در این مدت در لشکر ۲۵ کربلا بعنوان جانشین فرمانده گردان، فعالیت کرد. همچنین وی در عملیات هایی شرکت میکرد که از آن ها می توان به فتح المبین، بیت المقدس، رمضان، محرم و والفجر مقدماتی اشاره کرد.
در منطقه جنگی در ۲۸ شهریور ماه ۱۳۶۲ به عضویت رسمی سپاه پاسداران درآمد و از آن زمان به فرماندهی گردان لشکر کربلا پرداخت، یکی از همرزمان حسین می گوید: “لباس فرم سپاه را به ندرت می پوشید و اکثر اوقات لباس خاکی بسیجیان را میپوشید.”
شهید حاج حسین بصیر در سمت جانشینی تیپ یکم ویژه ۲۵ کربلا در عملیات والفجر ۴ منصوب شد و پس از آن با همین مسئولیت در عملیات والفجر ۶ نیز فعالیت کرد. وی فرماندهی گردان یا رسول ( ص) را در سال ۱۳۶۳ با تقلیل بعضی از تیپ های لشکر برعهده گرفت و در این زمان به زیارت بیت اللّه الحرام مشرف شد.
در ۱۹ فروردین ۱۳۶۶ حاج بصیر به قائم مقامی فرمانده لشکر ۲۵ کربلا منصوب شد و در عملیات کربلای ۸ شرکت کرد. دو همرزم او به نام های سردار محمد حسن قاسمی طوسی و سردار حمیدرضا نوبخت در این عملیات به درجه ی شهادت نایل آمدند.
شهادت حاج حسین بصیر
در تاریخ دوم اردیبهشت ماه سال ۱۳۶۶ در شب عملیات کربلای ۱۰ خمپاره ای بر سنگر شهید حاج حسین بصیر فرود آمد و او با بصیرت تمام بر قله های ماووت تا جایی اوج گرفت.
شهر فریدونکنار و سراسر مازندران با شهادت حاج بصیر، متحول شد و جمعیت زیادی، پیکر شهید رشیدشان را بدرقه کردند.
نقل شده که شهید حاج حسین بصیر قبل از هر عملیاتی در خوابش یکی از معصومین را می دید و آن خواب را به منظور تقویت روحیه بسیجیان و رزمندگان، برایشان تعریف میکرد و بعد از آن با خواندن نوحه ای باعث میشد تا رزمندگان در عملیات با معنویت بیشتری شرکت کنند.
وصیت نامه شهید حاج حسین بصیر
بسم الله الرحمن الرحیم
بنام خدا، خدایی که به ما جان داد، حیات بخشید و ما را خلق کرد.
شکر می کنم در این مقطع زمانی، فردی هستم که شاید گناهکار باشم ولی در جایگاهی قرار دارم که در این مکان مقدس، رزمندگان عزیزمان حضور دارند. شهدایمان هم در این جا بوده اند. ما در کنار رزمندگان عزیز، حضور داریم و من خودم را قطره ای از دریای بیکران رزمندگان می دانم.
خود را به عنوان رزمنده نمی شناسم؛ چرا؟ برای این که جرأت ندارم که بگویم یک رزمنده هستم…
خطاب به همسرم:
شمایی که با سختی و راحتی در این زندگی، کنار آمدید و با مشکلات، خنده و گریه هایمان همراه بودید، من به همسری مثل شما افتخار می کنم.
امیدوارم که فردای قیامت به لطف خداوند، شما را نزد حضرت زهرا( س) روسفید ببینم … امیدوارم که دعای خیر این حقیر بدرقه راه شما و دیگر عزیزانی باشد که همسرانشان را در راه خدا به جبهه فرستاده و می فرستند.
من زبانم قاصر از بیان فداکاری و گذشت شماست.
شهادت حاج حسین بصیر
در سال ۱۳۶۶ حاج حسین بصیر در عملیات کربلای ۱۰ در ارتفاعات برف گیر ماووت بود که در ۲ اردیبهشت ۱۳۶۶ خمپاره ای بر سنگر او بر فراز ارتفاعات ماووت فرود آمد و حاج حسین بصیر بعد از هفت سال حضور مستمر در جبهه های نبرد در سن ۴۵ سالگی شهید شد. اینک محل دفن این شهید در گلزار شهدای فریدونکنار می باشد.
گردآوری: بخش مذهبی سرپوش
- 17
- 6