چکیده ای از بیوگرافی اسماعیل فرجوانی
نام و نام خانوادگی: اسماعیل فرجوانی
تاریخ تولد:۱۳۴۱
تاریخ شهادت:۱۳۶۵
محل تولد: اهواز
محل شهادت:اروند
ملیت:ایرانی
بیوگرافی اسماعیل فرجوانی
اسماعیل فرجوانی در خانواده ای مؤمن و متعهد در طلوع فجر ششم آبان ۱۳۴۱ ه ش دیده به جهان گشود ، دوران کودکی وی با تحصیل و انس با قرآن سپری شد. او نیز در کنار خانواده اش در جلسات مذهبی شرکت میکرد. وجود همسایگانی عالم و روحانی، تأثير به سزایی در پرورش روحی و معنوی اش داشت. او در کارگاه نجاری در کنار تحصیل، مشغول به فعالیت بود.
زندگی شخصی اسماعیل فرجوانی
مراسم ازدواج اسماعیل فرجوانی همزمان با روز ولادت امام حسین( ع) و روز پاسدار در سال ۱۳۶۰ صورت گرفت. حتی متاهل شدن اسماعیل فرجوانی باعث نشد که اراده اش برای حضور در جبهه سست شود و او بعد از ازدواج، راهی جبهه خرمشهر شد و بهمراه همرزمانش از این شهر، دفاع کرد.
فعالیت های اسماعیل فرجوانی
اسماعیل فرجوانی در ماه های پایانی دوران ستم وخفقان پهلوی، مشغول به تحصیل در سطح متوسطه بود. آنچه باعث شد تا اسماعیل فرجوانی، وارد صحنه ی مبارزه با حکومت پهلوی شود؛ عشق وعلاقه ی زیادش به امام خمینی و شناخت اهداف مقدس امام بود. او از زمان حضورش در این عرصه تا زمان شهادتش، از پیشگامان این مبارزه مقدس به شمار می رفت. از نخستین درگیری مستقیم او می توان به هجوم ساواک و نیروهای نظامی شاه و فرار او بهمراه کتابهای مذهبی اشاره کرد.
با شهادت یکی از همرزمان اسماعیل فرجوانی به نام حمید صالح شوشتری، بارقه ای فروزان از شجاعت و شهامت، تا قبل از پیروزی انقلاب در دل او زنده شد. اسماعیل فرجوانی هم زمان با پیروزی انقلاب اسلامی وارد کردستان شد و برای تامین امنیت و آسایش هم وطنان با اشرار و ضد انقلاب بهمراه پاسداران و بسیجیان مبارزه کرد. خانواده فرجوانی، متأثر از جنگ تحمیلی ارتش عراق بر علیه کشورمان، وارد جنگ شدند. او و برادرش در جبهه ها بودند در حالی که در پشت جبهه، مادر، پدر و خواهرش در کار پشتیبانی از رزمندگان مشغول به فعالیت بودند.
اسماعیل فرجوانی، حماسه های بی نظیری را در عملیات گوناگون از خود برجای گذاشت که از آن ها می توان به شکست محاصره آبادان و عملیات کربلای ۴ در سال ۱۳۶۵ اشاره کرد.
اسماعیل فرجوانی در طول دوران جبهه، هشت مرتبه مجروح شد. او دست راستش را در عملیات بدر از دست داد اما باز هم وقتی که بهبود یافت؛ در جبهه ماند. روزهای پر افتخار دفاع مقدس مردم ایران دربرابر دنیای ظلم وستم سپری شد
فرازهایی از وصیت نامه اسماعیل فرجوانی
فرازهایی از وصیت نامه اسماعیل فرجوانی به این شرح میباشد : شما هیچ نگرانی بخاطر شهادت من به خود راه ندهید و به هیچ کس و هیچ چیز، کاری نداشته باشید؛ اساس رضایت و خوشنودی خداست، همیشه با قدم گذاشتن در راه خدا و توسلتان به ائمه اطهار( ع) به آینده اسلام فکر کنید که اساس حفظ اسلام محسوب میشود. من، اتحاد، دوستی و محبت بین یکدیگر را به همگی و خانواده ام توصیه می کنم. در راه خدا حرکت کنید.
صحبت های اسماعیل فرجوانی با مادرش
اسماعیل فرجوانی در این دنیای مادی در آخرین روزهای زندگی اش به مادرش چنین گفت:اگر مادر و پسری را دست در دست هم دیدی، گریه نکن و نگو که من دو پسر داشتم و آن ها را برای خودم نگه نداشتم. مادر این شهید درباره وصیت حاج اسماعیل می گوید:من ادعای جوانی در آن زمان داشتم و حالا با گذشت سنی از من می بینم که مریضم و به سختی راه می روم، من در تعجبم که چگونه آینده ی ما را با سن کمش دیده بود. هنوز برای من، مسأله ی بی خبربودنمان نسبت به چنین آینده ای مبهم است.
از سختی های زندگی خانواده فرجوانی و به ویژه خانم احمدیان می توان به هشت بار جانبازی بزرگترین پسر خانواده، مفقود شدن پیکرش به مدت ۱۸ سال و شهادت فرزند دوم اشاره کرد اما حاج اسماعیل برای مادرش پیش از شهادتش رازی را بیان کرد تا موجب رفع این دل تنگی ها شود، مادر شهدای فرجوانی تاکنون بیش از ۳۰ سال، این راز را محفوظ نگه داشت، ولی این بار این راز را برایمان شرح داد تا به زبان ساده، کمی از دلتنگی هایش را برای همه بگوید.
خانم احمدیان می گوید:پیش از این که حاج اسماعیل شهید شود؛ مرا بیرون برد و به من گفت:درمواقع دلتنگی ات، این را بدان که نه شاه می ماند و نه گدا و صرفا خداوند متعال، ابدی است. من پس از شنیدن این حرف فهمیدم که فقط خداوند در این دنیای فانی، ابدی است و در زمان گریه کردن برای پسرم باید به یاد خدا باشم.
شهادت اسماعیل فرجوانی
اسماعیل فرجوانی در زمان انجام عملیات کربلای چهار در دی ماه سال ۱۳۶۵ کارهای فوق العاده ای را بهمراه گردان کربلا انجام داد که فقط از اسطوره ها ساخته است. اسماعیل پس از سالها مجاهدت و تلاش در راه اعتلای اسلام ناب محمدی، در این عملیات، توسط دشمن، مورد اصابت تیر قرار گرفت و پیکر پاکش پس از گذشت چند سال در نهایت در سال ۱۳۸۱ در بهشت شهدای اهواز آرام گرفت.
نشانی مزار شهید اسماعیل فرجوانی
بهشت شهدای اهواز
گردآوری: بخش مذهبی سرپوش
- 11
- 2
احمد منجزی
۱۴۰۳/۵/۲۲ - ۱۴:۱۴
Permalink