دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۱۰۴۰۰۰۵

بیوگرافی اسماعیل فرجوانی و فرازهایی از وصیت نامه اش (+ تصاویر)

اسماعیل فرجوانی,شهید اسماعیل فرجوانی,بیوگرافی اسماعیل فرجوانیاسماعیل فرجوانی در جبهه حضوری تاثیر گذار داشت
اسماعیل فرجوانی با آغاز جنگ تحمیلی ارتش عراق به جبهه رفت و در در عملیات گوناگون جان فشانی کرد.

چکیده ای از بیوگرافی اسماعیل فرجوانی

نام و نام خانوادگی: اسماعیل فرجوانی

تاریخ تولد:۱۳۴۱

تاریخ شهادت:۱۳۶۵

محل تولد: اهواز

محل شهادت:اروند

ملیت:ایرانی

بیوگرافی اسماعیل فرجوانی

اسماعیل فرجوانی در خانواده ای مؤمن و متعهد در طلوع فجر ششم آبان ۱۳۴۱ ه ش دیده به جهان گشود ، دوران کودکی وی با تحصیل و انس با قرآن سپری شد. او نیز در کنار خانواده اش در جلسات مذهبی شرکت میکرد. وجود همسایگانی عالم و روحانی، تأثير به سزایی در پرورش روحی و معنوی اش داشت. او در کارگاه نجاری در کنار تحصیل، مشغول به فعالیت بود.

زندگی شخصی اسماعیل فرجوانی

مراسم ازدواج اسماعیل فرجوانی همزمان با روز ولادت امام حسین( ع) و روز پاسدار در سال ۱۳۶۰ صورت گرفت. حتی متاهل شدن اسماعیل فرجوانی باعث نشد که اراده اش برای حضور در جبهه سست شود و او بعد از ازدواج، راهی جبهه خرمشهر شد و بهمراه همرزمانش از این شهر، دفاع کرد.

فعالیت های اسماعیل فرجوانی

اسماعیل فرجوانی در ماه های پایانی دوران ستم وخفقان پهلوی، مشغول به تحصیل در سطح متوسطه بود. آنچه باعث شد تا اسماعیل فرجوانی، وارد صحنه ی مبارزه با حکومت پهلوی شود؛ عشق وعلاقه ی زیادش به امام خمینی و شناخت اهداف مقدس امام بود. او از زمان حضورش در این عرصه تا زمان شهادتش، از پیشگامان این مبارزه مقدس به شمار می رفت. از نخستین درگیری مستقیم او می توان به هجوم ساواک و نیروهای نظامی شاه و فرار او بهمراه کتابهای مذهبی اشاره کرد.

با شهادت یکی از همرزمان اسماعیل فرجوانی به نام حمید صالح شوشتری، بارقه ای فروزان از شجاعت و شهامت، تا قبل از پیروزی انقلاب در دل او زنده شد. اسماعیل فرجوانی هم زمان با پیروزی انقلاب اسلامی وارد کردستان شد و برای تامین امنیت و آسایش هم وطنان با اشرار و ضد انقلاب بهمراه پاسداران و بسیجیان مبارزه کرد. خانواده فرجوانی، متأثر از جنگ تحمیلی ارتش عراق بر علیه کشورمان، وارد جنگ شدند. او و برادرش در جبهه ها بودند در حالی که در پشت جبهه، مادر، پدر و خواهرش در کار پشتیبانی از رزمندگان مشغول به فعالیت بودند.

شهید اسماعیل فرجوانی,زندگی شخصی اسماعیل فرجوانی,وصیت نامه اسماعیل فرجوانیدر عملیات بدر، دست راست اسماعیل فرجوانی قطع شد

اسماعیل فرجوانی، حماسه های بی نظیری را در عملیات گوناگون از خود برجای گذاشت که از آن ها می توان به شکست محاصره آبادان و عملیات کربلای ۴ در سال ۱۳۶۵ اشاره کرد.

اسماعیل فرجوانی در طول دوران جبهه، هشت مرتبه مجروح شد. او دست راستش را در عملیات بدر از دست داد اما باز هم وقتی که بهبود یافت؛ در جبهه ماند. روزهای پر افتخار دفاع مقدس مردم ایران دربرابر دنیای ظلم وستم سپری شد

فرازهایی از وصیت نامه اسماعیل فرجوانی

فرازهایی از وصیت نامه اسماعیل فرجوانی به این شرح میباشد :  شما هیچ نگرانی بخاطر شهادت من به خود راه ندهید و به هیچ کس و هیچ چیز، کاری نداشته باشید؛ اساس رضایت و خوشنودی خداست، همیشه با قدم گذاشتن در راه خدا و توسلتان به ائمه اطهار( ع) به آینده اسلام فکر کنید که اساس حفظ اسلام محسوب میشود. من، اتحاد، دوستی و محبت بین یکدیگر را به همگی و خانواده ام توصیه می کنم. در راه خدا حرکت کنید.

صحبت های اسماعیل فرجوانی با مادرش

اسماعیل فرجوانی در این دنیای مادی در آخرین روزهای زندگی اش به مادرش چنین گفت:اگر مادر و پسری را دست در دست هم دیدی، گریه نکن و نگو که من دو پسر داشتم و آن ها را برای خودم نگه نداشتم. مادر این شهید درباره وصیت حاج اسماعیل می گوید:من ادعای جوانی در آن زمان داشتم و حالا با گذشت سنی از من می بینم که مریضم و به سختی راه می روم، من در تعجبم که چگونه آینده ی ما را با سن کمش دیده بود. هنوز برای من، مسأله ی بی خبربودنمان نسبت به چنین آینده ای مبهم است.

از سختی های زندگی خانواده فرجوانی و به ویژه خانم احمدیان می توان به هشت بار جانبازی بزرگترین پسر خانواده، مفقود شدن پیکرش به مدت ۱۸ سال و شهادت فرزند دوم اشاره کرد اما حاج اسماعیل برای مادرش پیش از شهادتش رازی را بیان کرد تا موجب رفع این دل تنگی ها شود، مادر شهدای فرجوانی تاکنون بیش از ۳۰ سال، این راز را محفوظ نگه داشت، ولی این بار این راز را برایمان شرح داد تا به زبان ساده، کمی از دلتنگی هایش را برای همه بگوید.

خانم احمدیان می گوید:پیش از این که حاج اسماعیل شهید شود؛ مرا بیرون برد و به من گفت:درمواقع دلتنگی ات، این را بدان که نه شاه می ماند و نه گدا و صرفا خداوند متعال، ابدی است. من پس از شنیدن این حرف فهمیدم که فقط خداوند در این دنیای فانی، ابدی است و در زمان گریه کردن برای پسرم باید به یاد خدا باشم.

شهادت اسماعیل فرجوانی

اسماعیل فرجوانی  در زمان انجام عملیات کربلای چهار در دی ماه سال ۱۳۶۵ کارهای فوق العاده ای را بهمراه گردان کربلا انجام داد که فقط از اسطوره ها ساخته است. اسماعیل پس از سالها مجاهدت و تلاش در راه اعتلای اسلام ناب محمدی، در این عملیات، توسط دشمن، مورد اصابت تیر قرار گرفت و پیکر پاکش پس از گذشت چند سال  در نهایت در سال ۱۳۸۱ در بهشت شهدای اهواز آرام گرفت.

نشانی مزار شهید اسماعیل فرجوانی

بهشت شهدای اهواز

نحوه شهادت اسماعیل فرجوانی,عکس شهید اسماعیل فرجوانی,نشانی مزار شهید اسماعیل فرجوانیاسماعیل فرجوانی در عملیات کربلای چهار بشهادت رسید

گردآوری: بخش مذهبی سرپوش

  • 11
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۸
در انتظار بررسی: ۱۶
غیر قابل انتشار: ۲۱
جدیدترین
قدیمی ترین
سلام برشهدا درود خداوندمهربان برشهدا
به نام آنکه جان را فکرت آموخت شهادت هنر مردان خداست. به قول بزرگی:به بها می‌دهند. به بهانه که نیست. لطفا نفری سه صلوات بفرستیم هدیه به حضرت رقیه (س) جهت تعجیل در فرج آقا امام زمان[عج] و توفیق سربازی و شهادت در راه خداوند متعال. اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم محمد(عج) اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم محمد(عج) اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم محمد(عج)
من بزرگترین افتخارم اینکه مدتها تحت امرآنشهیدوالامقام به وظیفه ی خوددرجبهه هادرخدمتش بودم
سلام برشهداودرودبرچنین مادری آرزوی سلامتی برایشان خواستارم
ما رو هم دعا کنید این آرامش و آسایش را مدیون شما شهیدان هستیم.
ما امروز مورخه ۱۴/۹/۱۴۰۲ در مراسم افتتاحیه فوتسال کارکنان زندانهای کشور سخنرانی دلیرانه مادر شهید اسماعیل فرجوانی را شنیدیم و دیدبم .مادری بسیار شجاع سخنور انقلابی که دو فرزند پسرش که گرنبهاترین الماس زندگیش بودن را تقدیم انقلاب کردند.احسن بر چنین مادری و پدری
درود و رحمت و رضوان الهی بر همه شهدای راه حق و حقیقت و علی الخصوص شهیدان فرجوانی
سلام بر شهید والا مقام .التماس دعا
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش