چکیده ای از بیوگرافی زوریک مرادیان
نام:زوریک مرادیان
زاده:۷ تیر ۱۳۳۹
زادگاه:تهران
تاریخ شهادت:۱۹ مهر ۱۳۵۹
نحوه کشته شدن :بر اثر اصابت ترکش خمپاره
ملیت:ایرانی
بیوگرافی زوریک مرادیان
تنها پسر خانواده« واهان» و« کاتارینه»، زوریک مرادیان بود که در هفتم تیرماه ۱۳۳۹ در محله« حشمتیه» تهران دیده به جهان گشود. زوریک مرادیان دارای چهار خواهر به نام های روبینا، اُفیک، دیانا و ژانت بود.
او به ورزش، علاقه ی بسیاری داشت و مشغول به بازی فوتبال بود؛ به همین دلیل، جمعی از دوستانش تیم فوتبالی تشكیل دادند و نام« شهید زوریك مرادیان» را برای آن انتخاب کردند. این تیم، سالانه توسط باشگاه فرهنگی و ورزشی« آرارات» در بازی های سراسری ارامنه برگزار می شود.
تحصیلات زوریک مرادیان
زوریک مرادیان در ابتدا در« دبستان ساهاکیان» درس خواند. سپس در دبیرستان« کوشش داوتیان» ؛ ویژه ارامنه، تحصیلات دوره راهنمایی و متوسطه خود را ادامه داد. زوریک میتوانست بعد از طی کردن دوران دبیرستانش با بورسیه تحصیلی به خارج از کشور سفر کند، ولی چنین بورسیه ای را رد کرد و چند ماه پیش از شروع جنگ به صورت داوطلبانه به خدمت سربازی رفت.
فعالیت های شهید زوریک مرادیان
زوریک مرادیان به خدمت سربازی رفت تا نسبت به میهنش انجام وظیفه کند و در مقابل هجوم رژیم بعث عراق، از کشورش دفاع کند. زمانی که او ۳ماه دوره اموزش نظامی خود را در شاهرود گذراند به منطقه جنگی پیرانشهر، اعزام شد و بخاطر شجاعتش در میان همرزمانش به عنوان یک رزمنده مسیحی، محبوبیت پیدا کرد.
شهادت زوریک مرادیان
زوریک مرادیان در تاریخ ۱۹ مهر ۱۳۵۹ وقتی در هنگام نبرد برای شلیک خمپاره در سنگر انفرادی خود آماده می شد، هواپیما های دشمن، سنگرش را بمباران کردند و او بخاطر شدت جراحات حاصل از ترکش های بمب شهید شد و نامش بعنوان نخستین شهید مسیحی کشور در تاریخ به ثبت رسید. معنای نام زوریک در زبان ارمنی،« قوی و شجاع» می باشد. محله« حشمتیه»( سردارآباد) که محل زندگی این شهید بود با شهادتش در سوگ فرو رفت. پیكر پاک این شهید را در جایگاه ویژه شهیدان آرامگاه ارامنه« قطعه شهدای ارمنی گریگوری نور بوراستان» تهران دفن کردند. پدر و مادر زوریک مرادیان، مدتی پس از شهادت فرزندشان نامه ای از وی که از پادگان به نشانی آنان فرستاده بود دریافت کردند.
او در این نامه به شرح اوضاع و احوالش در پادگان پرداخته بود و تقاضایش از والدینش چنین بود که مانند شهروندانی وظیفه شناس و آگاه از خطرات و تهدیدات دشمن بر ضد میهن، مقررات خاموشی شبانه را رعایت کنند و فرصت جهت یابی به هواپیماهای بمب افکن دشمن ندهند.
همچنین به خاطر این که بستگان نزدیک زوریک، ساکن شهر اراک بودند مجلس ترحیمی توسط هیات کلیسا و مدرسه آن شهر وابسته به خلیفه گری ارامنه تهران در کلیسای« مسروپ مقدس» آن شهر نیز به مناسبت شهادتش برگزار شد.
آقای واهان مرادیان به مناسبت یادبود زوریک، برای ساخت و ساز و سرو سامان دادن جایگاه ویژه شهیدان آرامگاه« نور بوراستان» تهران، فعالیت های گسترده ای انجام داد.
به دلیل این که زوریک مرادیان، یک ارمنی با اصلیت اراکی بود؛ نیروهای ارتش و سپاه پاسداران در اراک در پی شهادتش احترام خاصی برای ارامنه اراک قائل شدند و در دفتر فرماندهی سپاه در اراک، عکس بزرگ شهید زوریک بر دیوار نصب شد.
گردآوری: بخش مذهبی سرپوش
- 9
- 4
علی صابری
۱۴۰۲/۲/۱۹ - ۵:۴۵
Permalink