چکیده بیوگرافی شهید هاشم کلهر
نام کامل: هاشم کلهر
تاریخ تولد: ۱۵ اسفند ۱۳۴۱
محل تولد: شهر ری، روستای غنی آباد
سن: ۲۱ سال
دین و مذهب: اسلام، شیعه
تاریخ شهادت: ۶ اسفند ۱۳۶۲
عملیات شهادت: عملیات جفیر
بیوگرافی شهید هاشم کلهر
شهید هاشم کلهر در ۱۵ اسفند ۱۳۴۱ در روستای غنی آباد شهر ری به دنیا آمد. وی دوران ابتدایی خود را در دبستان صدوق و راهنمایی اش را در مدرسه راهنمایی عسگری شهر ری گذراند. ایشان در زمان نوجوانی خود به جمع مبارزان انقلابی پیوست و توانست برعلیه رژیم طاغوتی فعالیت های زیادی انجام دهد.
بعد از اینکه انقلاب پیروز شد، هاشم کلهر به عضو کمیته شد و زمانی که اعتصابات در کردستان شروع شد، به آن منطقه اعزام شد. شهید کلهر با عضویت در سازمان پیشمرگان کرد مسلمان و گروه ویژه شهید چمران به مبارزه با گروه های ضد انقلاب پرداخت.
زمانی که جنگ تحمیلی آغاز شد، شهید هاشم کلهر به عنوان نیروی بسیجی وارد جبهه گیلان غرب، نفت شهر و قصرشیرین شد. بعد از آن نیز در سال ۱۳۶۰ عضو رسمی سپاه پاسداران شد. کلهر چندین بار در جبهه ها مجروح شد. او در عملیات رمضان به دنبال برخورد خمپاره از ناحیه پای راست مجروح شد. در عملیات مسلم بن عقیل نیز دراثر برخورد ترک به ناحیه گردن نیز مورد اصابت قرار گرفت.
شهید هاشم کلهر در عملیات والفجر مقدماتی بر اثر اصابت گلوله از ناحیه سر مجروح شد و در مجروحیت آخر با بستن زخم هایش به جنگ تن به تن در رمل ها و کانال های فکه ادامه داد. بعد از گذشت ساعاتی برای بار دیگر با اصابت گلوله به صورتش به سختی مجروح شد به طوریکه ۱۴ عدد از دندان هایش از بین رفتند و بخشی از زبان، فک و لثه هایش را نیز از دست داد.
زمانی که برای پاکسازی به منطقه دالاهو رفت، به دنبال انفجار نارنجک در دستش، از ناحیه مچ آسیب دید همچنین سه انگشت از دست دیگر قطع شدند و تنها دو انگشت وسطش باقی ماندند.
شهادت هاشم کلهر
هاشم رزمنده ضدگلوله دوران دفاع مقدس بود چون اصابت تیردوشکا به سر، مجروح شدن از ناحیه فک بدست تکتیر انداز دشمن، اصابت گلوله پدافند به بدن وحتی انفجار نارنجک ۴۰ تکه در دستش او را به شهادت نرساند. همه این جراحتها موجب شده بود تا روزی هاشم به مادرش که به نماز ایستاده بود متوسل شود و بگوید: «ننه من دارم جونمو، قسطی میدم. بخدا این مجروحیتهای من هرکدامش یک شهادته ولی من شهید نشدم.»
درنهایت شهید هاشم کلهر در منطقه خیبر حین انجام عملیات جفیر، به دنبال بمباران هواپیمایی دشمن در تاریخ ۶ اسفند ۱۳۶۲ به شهادت رسید. در این هنگام وی مسئول جانشین گردان مقداد از لشکر ۲۷ محمد رسول الله بود.
پیکر مطهر این شهید عزیز در بهشت زهرا (س) قطعه ۲۸ ردیف ۲۲ شماره ۱۶ به خاک سپرده شد.
گردآوری: بخش بیوگرافی سرپوش
- 17
- 3