شنبه ۰۶ مرداد ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۱۰۷۰۰۷۵

بیوگرافی شهید محمود شهبازی و وصیت نامه اش (+ تصاویر)

شهید محمود شهبازی,بیوگرافی شهید محمود شهبازی,زندگینامه شهید محمود شهبازیشهید شهبازی، مبارزات سیاسی خود علیه رژیم پهلوی از دبیرستان آغاز نمود
یکی از نظامیان ایرانی به نام شهید محمود شهبازی در خلال جنگ ایران و عراق، از اعضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی محسوب میشد. او به عنوان فرمانده ی سپاه همدان و قائم مقام فرمانده تیپ ۲۷ محمد رسول الله فعالیت کرده است.

چکیده ای از بیوگرافی شهید محمود شهبازی

نام:محمود شهبازی

زاده:۱ بهمن ۱۳۳۷

زادگاه:اصفهان، ایران

ملیت:ایرانی

نحوه ی شهادت:اصابت گلوله خمپاره

تاریخ شهادت: ۱۳۶۱/۰۳/۰۲

بیوگرافی شهید محمود شهبازی

محمود شهبازی دستجرده، در تاریخ ۱ بهمن ۱۳۳۷ در شهر اصفهان، محله دستگرددیده به جهان گشود. پدرش خانعلی در زمینه ی کشاورزی مشغول به فعالیت بود.

تحصیلات شهید محمود شهبازی

شهید محمود شهبازی در دبیرستان احمدیه و سپس در حکیم سنایی، تحصیل کرد. او در رشته مهندسی صنایع دانشگاه علم و صنعت در سال ۱۳۵۶ پذیرفته شد.

فعالیتهای انقلابی شهید محمود شهبازی

شهید محمود شهبازی از دوران دبیرستان، به مبارزات سیاسی خود علیه رژیم پهلوی پرداخت و فعالیت های مذهبی و سیاسی خود را با مطالعه کتب استاد مطهری و علامه طباطبایی و حضور در جلسات سخنرانی علما گسترش داد. شهبازی بهمراه دوستانش در زمان تحصیل در دانشگاه به صورت مخفیانه در« انجمن اسلامی دانشجویان» فعالیت داشت و پیام ها و اعلامیه های امام خمینی را در میان دانشجویان پخش می کرد. او در نخستین راهپیمایی شهر اصفهان با ایمانی راسخ و باوری استوار، نقش فعالی ایفا کرد و پس از مدتی به سازمان دهی برنامه تحصن در منزل« آیت الله خادمی» پرداخت.

مسئولیت امنیت قبرستان بهشت زهرا( سلام الله علیها )، پس از ورود امام( ره) به ایران به شهید محمود شهبازی سپرده شد. او پس از تشکیل جمهوری اسلامی در ایران، در کمیته انقلاب اسلامی بمدت چند روز خدمت کرد. سپس در سپاه پاسداران عضو شد و با اشرار و منافقین مقابله کرد و نقش بسزایی در تسخیر لانه جاسوسی امریکا ایفا کرد.

حضور شهید محمود شهبازی در دفاع مقدس

سردار شهید محمود شهبازی برای سمت« فرماندهی سپاه پاسداران همدان» در سال ۱۳۵۹ انتخاب شد و هم زمان با آغاز جنگ تحمیلی به جبهه رفت و در عملیات فتح المبین بعنوان قائم مقام لشگر ۲۷ محمد رسول الله( صلی الله علیه وآله) حاضر شد. وی پس از مدتی بهمراه افرادش به محور اهواز- خرمشهر رفت و در عملیات« بیت المقدس» شرکت کرد.

شهید محمود شهبازی,بیوگرافی شهید محمود شهبازی,عکس شهید محمود شهبازیشهید محمود شهبازی در رشته مهندسی صنایع دانشگاه علم و صنعت پذیرفته شد

ویژگیهای اخلاقی شهید محمود شهبازی

یکی از ویژگی های اخلاقی شهید محمود شهبازی این بود که قلبی به وسعت عشق داشت و به تمام خوبی ها مهر می ورزید. او قرآن را بطور مداوم میخواند و اهل تدبر در قرآن و مطالعه و تحقیق بود.

هر كسی به شهید محمود شهبازی بخاطر داشتن روح متعبد و باصفا، جذب میشد. لحن و كلام صمیمی و گرمش، به دوستان صفا و صافی می بخشید. او به حدی خضوع و فروتنی داشت که دیگران را به تكریم و ادب وامیداشت. بسیجیان از اخلاق شهید محمود شهبازی الگو می گرفتند؛ با اینکه او خود را به عنوان خادم بسیجیان معرفی میکرد. او در تلاش بود تا مشكلات دیگران را حل کند و توكل و اعتمادش را در هیچكاری، نسبت به خدا از دست نمیداد. او توجه ویژه ای به نوافل، تهجد و نماز شب نشان میداد و علاقه خاصی به قرآن كریم و نهج البلاغه داشت.

وصیت نامه شهید محمود شهبازی

بسم الله الرحمن الرحیم؛

« ... فاستبشروا ببیعکم الذی بایعتم به و ذلک هو الفوز العظیم» ؛( همانا خداوند از مؤمنان جان هایشان و مالشان را خرید و در مقابل برای آن ها بهشت را قرار داد و مؤمنان می جنگند در راه خدا و کشته میشوند ... پس شاد باشید به معامله ای که سودا نموده اید و این است آن رستگاری).

خداوندا توفیقی به من بده که در زمره کسانی قرار گیرم که خودت به آن ها بشارت داده ای تا در این معامله شرکت کنند و ای کسی که جز تو کس دیگری را ندارم« الهی و ربی من لی غیرک» درخواستم از تو اینست که زندگی ام را زندگی محمدی و مردنم را مردن محمدی قرار دهی.« الهم اجعل محیای محیا محمد و آل محمد و مماتی ممات محمد و آل محمد».

در زیارت عاشورا ذکر« یا ابا عبدالله انی سلم لمن سالمکم و حرب لمن حاربکم الی یوم القیمه»( ای حسین من آشتیم با کسانی که با تو آشتیند و در جنگ و ستیزم با کسانی که با شما سر جنگ دارند.) را می خوانیم. چگونه می توان کنار گود در هر زمانی نشست و به فرزندان حسین که بیش از هزار سال در شکنجه و تبعید به سر می برده اند، کمک نکرد. مگر می شود مسلمان بود، از رسول اکرم تبعیت نمود، دوست دار حسین بوده باشیم، تشیع علوی را انتخاب باشیم ولی روحانیت را کنار بگذاریم. ابداً. روحانیت با آن مشخصه های بارز برگرفته از کلینی ها تا خمینی ها در هر زمانی حافظ اسلام بوده است و إنشاءالله تا انقلاب مهدی( عج) خواهند بود.

اولین سفارشم در این وصیت، همین کلمه است. کلماتی نظیر روحانیت، آخوند، ملا، طلبه باارزش و معنادار است، ای همه ی کسانی که سفارشم به گوش و دیده تان خواهد رسید مبادا روحانیت را تنها بگذارید، این را بدانید که تمام تلاش ابرقدرتها در از بین بردن اسلام، روبروی روحانیت قرار دارد.

دومین سفارشم درباره سپاه است که بعنوان بازوی مسلح ولایت فقیه و روحانیت شناخته میشود؛ پاسداران در سپاه باید به عنوان فریضه واجب خدمت نمایند نه بعنوان شغل، بدین دلیل که این دو بازوی ولی فقیه، فاقد سپاه و روحانیت شغلی است و سپاهی بودن و روحانی بودن به عنوان شغل در نظر گرفته نمیشود. چقدر ابر قدرتها رعب و وحشت از این سپاه نو پا دارند، چون برادر سپاهی بعنوان فریضه وارد سپاه میشود و نه خواهان حق ماموریت و نه فوق العاده بدی آب و هوا است، بلکه وارد هرجایی میشود که سختر است و اجر بیشتری دارد.

پدر و مادرم برای تربیت فرزندتان، زحمات بسیاری کشیدید، امیدوارم که خداوند اجر بیشتری به شما عطا کند، من در خاطرم هست که در دامان مادرم قرآن را فرا گرفتم و رنجهایی را با بیل پدرم چشیده ام. پدر جانم دنیا دار فناست و مسلماً آخرت، بهتر است و باقی که:« الدنیا دار الفناء و الاخرة خیر و ابقی» ....

در پایان، آخرین کلمات را به نگارش درمی آورم:برادران، فقط به اسلام، فکر کنید و اکنون از روحانیت و سپاه برای یاری اسلام، کمک بگیرید و امام را یاری کرد و باید بدانید که به قول قرآن:« ماعندکم ینفد و ماعند الله باق، ماتنفقوا من شیء فی سبیل الله یوفّ علیکم» ...

نحوه شهادت محمود شهبازی

شهید شهبازی در آستانه« فتح خرمشهر» در عملیات« بیت المقدس»، در دوم خرداد ماه ۱۳۶۱ در اثر اصابت ترکش خمپاره شهید شد. او تا دروازه های خرمشهر بخاطر مدیریت منحصر به فردش بر رزمندگان تیپ، پیش آمد و به یک بسیجی مجروح در حین فرماندهی نیروها کمک میکرد که به شهادت رسید و فرصت نکرد که پس از فتح خرمشهر در شادی رزمندگان شرکت کند.

نشانی مزار شهید محمود شهبازی

تخت فولاد/ گلستان شهدای اصفهان/ قطعه:فرمانده کل قوا/ ردیف:۳/ شماره:۳

شهید محمود شهبازی,بیوگرافی شهید محمود شهبازی,شهادت محمود شهبازیشهید محمود شهبازی سرانجام در اثر اصابت ترکش خمپاره بشهادت رسید

گردآوری: بخش مذهبی سرپوش

  • 11
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش