چکیده بیوگرافی شهید ولی مزارعی:
نام کامل: ولی مزارعی
تاریخ تولد: خرداد ۱۳۳۷
تاریخ اعزام به جبهه: ۱۱ اسفند ۱۳۶۱
محل تولد: روستای گلستان شهرستان کازرون
تاریخ شهادت: ۴ دی ۱۳۶۵
آرامگاه: زادگاهش روستای گلستان
بیوگرافی شهید ولی مزارعی:
شهید ولی مزارعی در خرداد ۱۳۳۷ در روستای گلستان به دنیا آمد. این روستا در سه کیلومتر جنوب شهرستان کازرون واقع شده است. این شهید در یک خانواده متدین به دنیا آمد و از همان دوران کودکی خود آرزوی شهادت را در درون خود رشد داد، همین موضوع سبب شد شمع وجود او روز به روز روشن تر شود و میل او برای رسیدن به تکامل در اسلام رشد کرد. او تصمیم گرفت برای پیشرفت در این مورد به فراگیری و گسترش علم اسلام خود بپردازد.
شهید ولی مزارعی درس شهادت را از سرور آزادگان جهان امام حسین(ع) آموزش دید، او متوجه شد که چگونه باید زندگی کند و چگونه باید از دنیا رفت.
ولی مزارعی دوران ابتدایی خود را در همان زمان کودکی طی کرد اما به دنبال مشکلات زندگی و نبود امکانات آموزشی نتوانست تحصیلات عالیه خود را پشت سر بگذارد. البته ایشان از هوش و استعداد بسیار زیادی برخوردار بود و بسیاری از دوستانش اعلام کرده بودند که میزان سواد او از تحصیلاتش بسیار بیشتر بوده است.
شهید ولی مزارعی علاوه بر پیشرفت علمی از لحاظ فنی هم در سطح بسیار بالایی قرار داشت. ایشان در حوزه مکانیک، ماشینآلات، جوشکاری، لولهکشی و معماری مهارت بسیار زیادی داشت و در تمامی این رشته ها مشغول به کار بود درنتیجه درآمد بسیار خوبی از این جهت به دست می آورد.
شهید ولی مزارعی بیشتر زمان و درآمد خودش را در راه خدا و کارهای خیر صرف می کرد و به عنوان یک بازوی قوی در روستای خود به خصوص برای برادران پایگاه مقاومت محسوب می شد. آنها از وجود شهید استفاده می کردند و در تمامی قسمت های روستا وجود او به شدت احساس می شد. تنها چیزی که شهید به آن فکر نمیکرد منافع شخصی بود، به همین علت زندگی پیامبرگونه و سادهای داشت.
سبک زندگی و خصوصیات اخلاقی شهید ولی مزارعی به گونه ای بود که همه از وی به عنوان الگو و نمونه از او یاد می کردند. درصورتی که از کسی طلب داشت ممکن بود پرداخت آن چندین ماه حتی چند سال تاخیر داشته باشد و هیچگاه از کسی طلب خواهی نکرد. شهید ولی مزارعی در امور خیریه مانند ساخت مسجد، مدرسه، جاده، آب آشامیدنی کمک مادی و مالی می کرد و اگر در فعالیت ها نیاز به کمک داشتند، یکی از پیش قدم ها محسوب می شد. در هر قسمت از روستا می توانستند آثار خیریه این شهید را مشاهده کرد.
شهید ولی مزارعی یکی از افراد بود که پیش از انقلاب، همراه با افراد فعال در مسجد علیه رژیم شاهنشاهی اقداماتی انجام داد و در کلاس های قرآنی و سخنرانی های شب جمعه در مسجد صاحب الزمان روستای خود شرکت می کرد. بعد از انقلاب نیز، وی یکی از افرادی بود که در پیشبرد اهداف انقلاب فعالیت می کرد تا زمانی که جنگ تحمیلی آغاز شد.
شهید ولی مزارعی در تاریخ ۱۱ اسفند ۱۳۶۱ به جبهه جنگ رفت و در منطقه عملیاتی عین خوش، همراه با سایر هم رزمانش برای مبارزه با نیروهای متجاوز تلاش کرد. او فردی ساکت، آرام و کم صحبت بود که بسیار کم از حالت ناراحتی خود صحبت می کرد یا آن را نشان بدهد. بیشتر زمان ها صورت خود را با تبسم زینت می داد و خود را با اخلاق پسندیده زیبا می کرد. شهید ولی مزارعی از سمت بسیج به عنوان فرمانده پایگاه مقاومت شهید فلاحی انتخاب شد و مخلصانه فعالیت می کرد.
بعد از اینکه ماموریت این شهید در جبهه تمام شد به روستای خود برگشت و همواره روح و فکر خود را در جبهه جا گذاشت و هیچگاه از جبهه جنک غافل نشد. هر هفته با همکاری برادران پایگاه مقاومت و مردم کمکهای نقدی و جنسی اهالی روستا را جمعآوری و به جبهه میفرستاد.
شهید ولی مزارعی با وجود گرفتاری های بسیار زیاد هیچگاه ارتباط خود را با جبهه قطع نکرد، به صورت هفته ای به بسیج سپاه می رفت و فعالیت می کرد، تا زمانی که مسئولین اعلام کردند که کاروان یکصد هزار نفری محمد رسوالله(ص) روانه جبهه میگردد، ایشان که عاشق جبهه و جنگ بودند همراه با تعدادی از برادران خود برای ثبت نام داوطلبانه نام نویسی کرد.
شهادت شهید ولی مزارعی:
شهید ولی مزارعی در ۸ بهمن همراه با کاروان سپاهیان محمد(ص) بهعنوان فرمانده دسته عازم میدانهای نبرد شد. چند روز بیشتر طول نکشید که عملیات کربلای ۴ آغاز شد.
شهید در کربلای ۴ شرکت کرد و درنهایت در سحرگاه پنجشنبه در تاریخ ۴ دی ۱۳۶۵ بعد از جنگیدن شجاعانه در شلمچه شهید شد.
پیکر پاک این شهید در تاریخ ۸ دی ۱۳۶۵ به زادگاه خود روستای گلستان برده و به خاک سپرده شد. آخرین باری که شهید به جبهه رفت یک ماه طول کشید که یادآور جملهای میشود که خود شهید به دوستانش گفته بود: «یک ماه که در جبهه ماندم، برمیگردم.»
گردآوری: بخش بیوگرافی سرپوش
- 15
- 5