چهارشنبه ۱۳ تیر ۱۴۰۳
۱۱:۵۹ - ۲۹ خرداد ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۳۰۷۱۶۱
اخبار علمی و پژوهشی

با تکنولوژی های جدیدی که آینده درخشانی دارند آشنا شوید

اخبار علمی,خبرهای علمی,پژوهش,تکنولوژی های جدید

همه‌ی ما امیدواریم که در آینده‌ای نزدیک زندگی ساده‌تر و آسان‌تر باشد، در صورتی که به تاریخ بشر نیز نگاه کنیم متوجه می‌شویم که به مرور زمان سطح رفاه بالاتر رفته و امروزه نسبت به صدها و یا حتی ده‌ها سال پیش انسانها زندگی راحت‌تری را تجربه می‌کنند.

 

البته به هر حال همیشه امکان وقوع فجایع طبیعی یا انسانی نیز وجود دارد. با اینحال امیدواریم که تکنولوژی‌هایی که در ادامه مشاهده می‌کنید به بهبود وضع زندگی انسان‌ها در آینده‌ای نه چندان دور کمک کنند.

 

۱۰-ربات‌های چابک

 

اخبار علمی,خبرهای علمی,پژوهش,تکنولوژی های جدید

به تازگی دانشمندان ربات‌هایی طراحی کرده‌اند که می‌توانند تعادل خود را حفظ کرده و بر روی سطوح ناصاف و ناهموار نیز قدم بردارند. این قابلیت‌ها باعث شده تا این دست از ربات‌ها برای کار در محیط‌های انسانی مناسب و کاربردی باشند.

 

سالهای زیادیست که انسان‌ها منتظر حضور هرچه بیشتر ربات‌ها در زندگی خود هستند و شکی نیست که در آینده‌ای نه چندان دور این ماشین‌ها به عنوان دوست، حیوان خانگی و یا حتی شریک زندگی با انسان‌ها زندگی خواهند کرد. ساخت و توسعه ربات‌هایی که چابک بوده و در هر محیطی قابل استفاده باشند قدم بزرگی برای رسیدن به این هدف است.

 

۹-تراشه‌های نورومورفیک

 

اخبار علمی,خبرهای علمی,پژوهش,تکنولوژی های جدید

احتمالا اطلاع دارید که مغز انسان یکی از پیشرفته‌ترین ابزارهای پردازش اطلاعات است و قادر است که حجم انبوهی از داده‌ها را در مدت زمان بسیار کوتاهی و بدون مصرف انرژی زیادی تحلیل کند. هدف مهندسی نورومورفیک (Neuromorophic) نیز ساخت تراشه‌ای است که در پردازش اطلاعات عملکردی همانند مغز انسان داشته باشد. این تراشه‌ها سرعت بسیار بالا و مصرف انرژی پایینی خواهند داشت و به ما کمک می‌کنند تا کامپیوترها، گوشی‌های هوشمند و ربات‌های کاربردی تری تولید کنیم.

 

۸-باتری‌های رادیکال ارگانیک

 

اخبار علمی,خبرهای علمی,پژوهش,تکنولوژی های جدید

امروزه گوشی‌های هوشمند نقش پررنگی در زندگی ما ایفا می‌کنند و تاثیر فزاینده‌ای بر کارهای روزمره ما دارند. اما شاید یکی از مهمترین ایرادات این دستگاه‌های هوشمند باتری‌های ضعیف آنها باشد.

 

باتری‌های رادیکال ارگانیک (organic radical battery) باتری‌های نسبتا جدیدی هستند که اولین بار در سال ۲۰۰۵ طراحی شدند، این محصولات هنوز به مرحله‌ای نرسیده‌اند که برای استفاده روزانه در اختیار مصرف کنندگان قرار بگیرند اما توسعه و تولید آنها در حال نزدیک شدن به مراحل نهایی خود است. باتری‌های ORB بر خلاف باتری‌های قدیمی که از فلزات متفاوت در آنها استفاده می‌شد، از پلیمرهای فعال طبیعی ساخته شده‌اند و حالت پلاستیکی و ارتجاعی دارند. گفته می‌شود که این باتری‌ها جایگرین مناسبی برای ارائه جریان الکتریکی هستند. یکی دیگر از نکات مثبت این محصولات سازگاری آنها با محیط زیست است.

 

۷-قطارهای هایپرلوپ

 

اخبار علمی,خبرهای علمی,پژوهش,تکنولوژی های جدید

ایده ساخت همچین قطارهایی از گذشته وجود داشته است، اما ایلان ماسک اولین کسی بود که تصمیم گرفت تا این ایده را به واقعیت تبدیل کند.

 

هایپرلوپ (Hyperloop) روشی جدید برای جابحایی و مسافرین کالاهاست که در آن وسایل نقلیه پوسته مانندی در لوله‌هایی که فضای داخلی آنها نزدیک به خلاء است با سرعت بسیار بالایی حرکت می‌کنند. این پوسته‌های غلاف مانند با استفاده از یک موتور الکتریکی خطی سرعت پیدا کرده و با استفاده از صفحات مغناطیسی غیرفعال و یا سیستم‌های تعلیق بادی درون لوله‌ها قرار می‌گیرند.

 

این لوله‌های می‌توانند روی ستونهایی بالای سطح زمین قرار داشته باشند و یا برای امنیت بیشتر در زیرِ زمین تعبیه شوند. گفته شده که سرعت وسایل نقلیه در این لوله‌ها بیش از هزار کیلومتر بر ساعت است. انتظار می‌رود که‌هایپرلوپ یک روش حمل و نقل کم مصرف، بی صدا و مستقل باشد.

 

۶-گوشی‌هایی بدون حاشیه صفحه

 

اخبار علمی,خبرهای علمی,پژوهش,تکنولوژی های جدید

مدت زمان زیادیست که سازندگان گوشی‌های هوشمند در تلاشند تا دستگاه‌هایی با حداقل حاشیه صفحه تولید کنند، اما شیائومی با عرضه مدل می میکس (Mi Mix) اولین شرکتی بود که این دست از گوشی‌های آینده‌دار را وارد بازار کرد.

 

این نوآوری طرفداران زیادی داشته و شرکت‌های مختلفی مثل سامسونگ نیز در تلاشند تا دستگاه‌های خود را با حداقل میزان فضای اضافی وارد بازار کنند، به طوری که ۹۵ درصد از فضای جلوی گوشی به صفحه نمایش اختصاص پیدا کرده و تنها ۵ درصد مربوط به قاب و سایر فضاهای زائد باشد. این طراحی به تولیدکنندگان اجازه می‌دهد تا از صفحه نمایش‌های بزرگتری در دستگاه‌های خود استفاده کنند.

 

۵-کشاورزی عمودی

 

اخبار علمی,خبرهای علمی,پژوهش,تکنولوژی های جدید

پیش بینی شده که تا سال ۲۰۵۰ جمعیت زمین به ۹ میلیارد نفر برسد، و گفته می‌شود که ۸۰ درصد از این ۹ میلیارد نفر ساکن شهرها خواهند بود. و اگر تا آن زمانی راهی برای نجات سیاره زمین پیدا نکنیم جمعیت زیاد اثرات تخریبی جبران ناپذیری به این کره خاکی وارد خواهد کرد.

 

اما مهمترین چیز برای انسان بعد از اکسیژن و آب، غدای کافی است. برای تولید بیشتر غذا به زمین‌های کشاورزی بیشتری نیاز داریم اما قطع درختان و تخریب جنگلها برای ساخت هرچه بیشتر مزارع کار عاقلانه‌ای نیست. تولید مواد غذایی کافی برای جمعیت ۹ میلیارد نفری زمین در آینده یکی از جدی‌ترین چالش‌های بشر است، اما شاید این نوآوری مشکل غذا را حل کند.

 

در کشاورزی عمودی محصولات در لایه‌هایی که بر روی همدیگر قرار می‌گیرند تولید می‌شوند. این لایه‌ها می‌توانند همانند یک برج، انبار و یا کانتینرهای حمل و نقل بر روی یکدیگر سوار شوند. در روش‌های جدید کشاورزی عمودی از تکنیک‌های کشاورزی در محیط‌های بسته و کنترلی استفاده می‌شود، در این روش‌ها تمامی فاکتورهای موثر در تولید محصول کنترل می‌شوند. کشاورزی عمودی به فضای کمتری نیاز دارد و حتی در برخی موارد می‌تواند در یک محیط محدود، تا هزار برابر بیش از تکنیک‌های کشاورزی سنتی تولید محصول کند.

 

۴-هدست‌های واقعیت مجازی

 

اخبار علمی,خبرهای علمی,پژوهش,تکنولوژی های جدید

با اینکه ایده استفاده از دستگاه‌های واقعیت مجازی چندان تازه نیست، اما این محصولات برای اولین بار در سال ۲۰۱۶ بود که بصورت عمومی مورد استقبال کاربران قرار گرفتند. در حال حاضر از این هدست بیش از هر چیزی برای انجام بازی استفاده می‌شود. همانند بسیاری دیگر از محصولات موجود در این مطلب، دستگاه‌های واقعیت مجازی نیز اشکالات و کمبودهایی دارند که امیدواریم در آینده‌ای نزدیک حل شوند تا تعداد بیشتری از افراد در گوشه و کنار دنیا از آنها استفاده کنند. به نظر می‌رسد که این تکنولوژی آینده درخشانی داشته و به زودی مورد استفاده تعداد بیشتری از افرار قرار بگیرد.

 

۳-خانه‌های پیش ساخته

 

اخبار علمی,خبرهای علمی,پژوهش,تکنولوژی های جدید

سال ۲۰۰۷ زمانی بود که بلاخره تعداد ساکنین مناطق شهری دنیا از ساکنین مناطق روستایی پیشی گرفت. هرچه تعداد افراد ساکن در شهرها بیشتر شود به خانه‌های بیشتری برای سکونت مردم نیاز است، اما با توجه به محدود بودن فضاهای شهری، تقاضای هرچه بیشتر برای خانه باعث بالا رفتن قیمت‌ها شده و برای بسیاری از افراد به هزینه‌ای کمرشکن تبدیل می‌شود.

 

اما به نظر می‌رسد که خانه‌های پیش ساخته دقیقا برای حل همین مشکل ابداع شده‌اند. این خانه‌ها بصورت انبوه در کارخانه تولید شده و در محل‌های مورد نظر نصب می‌شوند. به این دلیل که این خانه‌ها با طراحی و قطعات مشابه در تیراژ بالا تولید می‌شوند قیمت آنها نسبت به خانه‌های معمول بسیار پایین تر بوده و می‌تواند به حل مشکل قیمت بالای محل‌های سکونت کمک کند.

 

۲-اتومبیل‌های خودران

 

اخبار علمی,خبرهای علمی,پژوهش,تکنولوژی های جدید

مدت زمان زیادیست که منتظر خودرهای بدون راننده یا به اصطلاح خودران هستیم. تعداد بسیاری از افراد همه ساله در تصادفات رانندگی جان خود را از دست می‌دهند، بسیاری از این تصادفات به دلیل خواب‌آلودگی، مستی و یا سایر خطاهای انسانی اتفاق می‌افتند. اما انتظار می‌رود که خودروهای بدون راننده از پیش آمد این دست از تصادفات جلوگیری کنند.

 

با اینحال این تکنولوژی هنوز در مرحله تحقیق و توسعه قرار داشته و به هزینه و زمان زیادی برای رسیدن به وضعیت مطلوب نیاز دارد. مثلا در یکی از آزمایش‌های گوگل، خودروی این شرکت برای جلوگیری از برخورد با کیسه‌های شن موجود در جاده با اتوبوسی که در پیست وجود داشت برخورد کرد. به همین دلیل به نظر می‌رسد که این تکنولوژی هنوز به یادگیری بیشتری نیاز دارد تا تصمیمات درست تری را در هنگام خطر اتخاذ کرده و اشتباهات کمتری نسبت به انسانها داشته باشد.

 

۱-چاپ سه بُعدی

 

اخبار علمی,خبرهای علمی,پژوهش,تکنولوژی های جدید

پرینت سه بعدی یکی از تکنولوژی‌های پیشرفته است که پتانسیل بسیار زیاد و نامحدودی دارد. مثلا در حال حاضر پزشکان می‌توانند با استفاده از این پرینترها اعضای داخلی بدن انسان را شبیه سازی کرده و با استفاده از آنها عملهای پیچیده را تمرین کنند و میزان خطا را به حداقلِ ممکن کاهش دهند.

 

این چاپگرهای سه بعدی به جز مصارف پزشکی، عملکرهای فوق‌العاده دیگری نیز دارید؛ مثلا آینده‌ای را تصور کنید که در آن می‌توانید هر وسیله‌ای را از اینترنت سفارش داده و با استفاده از پرینتر خود در همان لحظه در خانه درست کنید.

 

 

digiro.ir
  • 21
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش