به گزارش فارس، محمود آموزگار در گفتگو با برنامه« تقاطع فرهنگ» رادیو گفت وگو در مورد فروش کتب نایاب که توسط عده ای خاص انجام می شود ، گفت:این قضیه با شرایط واقعی بازار تطبیق ندارد؛ از طرفی فروش کتاب های نایاب بحثی جدید نیست و همواره با این مسئله رو به رو بودیم که کتابی چاپ نمی شد ولی در بازار موجود بود.
وی با اشاره به اینکه بازار ایران در ضلع جنوب غربی میدان انقلاب، عمدتاً به فروش کتاب های نایاب و کمیاب مبادرت می کند، ادامه داد :عده ای معتقدند با گران شدن کاغذ، کتاب های موجود که با قیمتِ قبلی در بازار در دسترس است را احتکار کنند.
آموزگار چنین رویه ای را فانتزی و سورئالیستی خواند و تصریح کرد :فرض کنید در انتشارات کتابی با قیمت ۳۸۰۰ تومان وجود دارد و همچنان قابل عرضه است. هر کس علاقمند باشد این کتاب را در خود ناشر می خرد و کسی پیدا نمی شود که این کتاب های موجود را بخرد و با قیمت بالاتری به فروش برساند.
این ناشر با سابقه کتاب در مصاحبه با رادیو گفت وگو ، ادامه داد:کتاب های حجیمی که کاغذ در قیمت تمام شده آن تاثیر دارد، برای چاپ جدید، با قیمتی بسیار بالاتر تولید خواهد شد و این مورد تنها درباره چند قلم کتاب اتفاق می افتد.
به گفته آموزگار فروش کتاب های نایاب مسئله ای جدید نیست که به دامن زدن احتکار بیانجامد.
وی معتقد است چنین رویه ای تنها درباره کالاهایی نظیر گوشت و برنج قابل اجراست.
آموزگار همینطور در مورد قیمت گذاریِ برچسبیِ کتاب ها اعلام کرد:ناشر مرجع رسمی اعلام قیمت کتاب است و کسی او را مجبور به قیمت گذاری دستوری نمی کند.
این ناشر نام آشنای کشور اضافه کرد:با توجه به وضعیت قیمت شکننده نشر و کمرنگ شدن رونق بازار نشر، ناشران سعی دارند قیمتی را اعلام کنند که هزینه ها را پوشش دهد.
آموزگار ادامه داد :ما با خانه کتاب به تفاهمی رسیدیم که ناشران حق داشته باشند قیمت را افزایش دهند و فرض بر این است که ناشر بی جهت قیمت را افزوده نمی کند.
وی گفت :قيمتگذاري باید به صورتی باشد که هزینه ها را پوشش داده و زیان ها را پاسخگو باشد و در آخر سودی جزئی برای ناشر کسب کند.
- 13
- 1