پنجشنبه ۰۴ مرداد ۱۴۰۳
۱۶:۵۰ - ۱۶ شهریور ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۶۱۷۳۱
کتاب، شعر و ادب

نامزدهای نهایی بوکر ۲۰۲۲ معرفی شدند/ نویسنده ۸۸ ساله در فهرست

بوکر 2022,نامزدهای نهایی بوکر 2022
جایزه بوکر ۲۰۲۲ فهرست نامزدهای نهایی این دوره را اعلام کرد.

به گزارش مهر به نقل از گاردین، با انتشار فهرست نهایی نامزدهای جایزه بوکر متشکل از ۶ نویسنده، آلن گارنر در ۸۸ سالگی رکورد مسن‌ترین نویسنده وارد شده به این فهرست را شکست. وی در عین حال تنها نویسنده بریتانیایی است که به فهرست نهایی رقابت امسال راه یافته است.

نامزدهای نهایی امسال شامل یک نویسنده بریتانیایی، یک نویسنده زیمبابوه‌ای، ۲ آمریکایی و یک نویسنده از سریلانکا و ایرلند هستند.

رمان آلن گارنر با عنوان «تریکل واکر» درباره پسر جوانی است که با یک شفادهنده ملاقات می‌کند. اگر گارنر برنده شود عنوان سالخورده‌ترین برنده بوکر نیز از آن وی می‌شود. کتاب وی کوتاه‌ترین رمان این فهرست است و در ۱۵ هزار کلمه نوشته شده است.

داوران این کتاب را «نگاهی اسرار آمیز با نثری زیبا و تاثیرگذار برای انسانی عمیق بودن» توصیف کردند و گفتند برخی از آنها با خواندن آن گریه کرده‌اند.

نوویولت بولاوایو و الیزابت استراوت از نامزدهای پیشین بوکر نیز دیگر نامزدهای امسال هستند.

بولاوایو نویسنده زیمبابوه‌ای که سال ۲۰۱۳ با کتاب اولش با «به نام‌های جدید نیاز داریم» به فهرست نهایی بوکر راه یافته بود امسال با «شکوه» طنزی سیاسی الهام گرفته از «مزرعه حیوانات» که گروهی از حیوانات راوی آن هستند، در این فهرست حضور دارد. داوران از این کتاب به عنوان «عبور جادویی از قاره آفریقا با افراط و تفریط‌های سیاسی و شخصیت‌هایی حواس پرت» یاد کردند.

الیزابت استراوت نویسنده آمریکایی نیز سال ۲۰۰۶ با «نام من لوسی بارتون است» در فهرست نهایی بوکر حضور داشت. وی با «اوه ویلیام!» بار دیگر شخصیتی از مجموعه لوسی بارتون را در مرکز داستان قرار داده و ارتباط دوباره این شخصیت با همسر اولش را روایت کرده است. داوران این کتاب را «یکی از آن دست کتاب‌های آرام و درخشانی که عمیق‌ترین رازها را در ساده‌ترین چیزها می‌بیند» خواندند.

«هفت ماه ماآلی آلمیدا» نوشته شیهان کاروناتیلاکا درباره عکاسی است که درگیر وحشت جنگ داخلی شده است. این کتاب دومین رمان نویسنده است و۱۰ سال پس از کتاب اولش نوشته شده است. داوران درباره کتاب گفتند: رمانی پر از اشباح، شیرین‌کاری و انسانیت عمیق است.

«درختان» نوشته نویسنده آمریکایی پرسیوال اورت درباره کارآگاهانی است که درباره یک سری قتل وحشتناک در حال بررسی هستند. داوران از این کتاب هم با عنوان هولناک و خنده‌دار یاد کردند که سوال‌هایی در مورد تاریخ و عدالت طرح می‌کند و اجازه نمی دهد با پاسخی آسان از آن‌ها عبور شود.

کلر کیگان نویسنده ایرلندی هم با «چیزهای کوچک مانند این» در فهرست جای دارد. داستان این کتاب در آستانه کریسمس در شهر کوچکی از ایرلند رخ می‌دهد. هیات داوران کتاب را چنین توصیف کردند:‌ در حالی که رضایتی خاموش در دهه ۱۹۸۰ در یک شهر ایرلندی درباره رفتار ظالمانه کلیسا با مادران مجرد وجود دارد، این کتاب سنجیده و بی‌رحمانه به توصیف آن مقطع می‌پردازد.

گابی وود مدیر بنیاد جایزه بوکر گفت امسال عملا هیچ بحث و جدلی درباره انتخاب بهترین‌ها وجود نداشت و کتاب‌هایی انتخاب شدند که هم به تاریخ توجه داشتند و هم از طنز به عنوان یک استراتژی استفاده کرده بودند.

نیمی از عنوان‌های راه یافته به این فهرست از ناشران مستقل هستند که شامل «چیزهای کوچک مانند این»، « هفت ماه ماآلی آلمیدا» و «درختان»‌ می‌شود.

برنده امسال دوشنبه ۱۷ اکتبر معرفی می‌شود. ۶ نویسنده برگزیده هر یک ۲۵۰۰ پوند و یک نسخه خاص از کتابشان را دریافت می‌کنند و در نهایت به برنده نهایی ۵۰ هزار پوند اهدا می‌شود.

  • 11
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

حکایت های اسرار التوحید اسرار التوحید یکی از آثار برجسته ادبیات فارسی است که سرشار از پند و موعضه و داستان های زیبا است. این کتاب به نیمه ی دوم قرن ششم هجری  مربوط می باشد و از لحاظ نثر فارسی و عرفانی بسیار حائز اهمیت است. در این مطلب از سرپوش تعدادی از حکایت های اسرار التوحید آورده شده است.

...[ادامه]
ویژه سرپوش