چهارشنبه ۰۳ بهمن ۱۴۰۳
۲۲:۱۲ - ۲۰ بهمن ۱۳۹۵ کد خبر: ۹۵۱۱۰۲۰۰۲
کتاب، شعر و ادب

سیدعباس صالحی در آیین گرامیداشت حجت‌الاسلام مهدوی‌راد مطرح کرد

وجود استاد مهدوی‌راد برای حوزه اسلام‌شناسی و کتاب موجب برکت است

اخبار فرهنگی,خبرهای فرهنگی,کتاب و ادبیات,سیدعباس صالحی
سیدعباس صالحی، معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در آیین گرامیداشت حجت‌الاسلام مهدوی‌راد گفت: ردپای محمدعلی مهدوی‌راد در بسیاری از فعالیت‌های قرآنی دیده می‌شود. وجود ایشان برای حوزه اسلام‌شناسی و کتاب موجب برکت است.

 به گزارش ایبنا،آیین گرامیداشت حجت‌الاسلام والمسلمین محمدعلی مهدوی‌راد، چهارشنبه ۲۰ بهمن‌ماه با حضور سیدعباس صالحی، معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، مجید غلامی‌جلیسه، مدیر عامل موسسه خانه کتاب، سید علی موسوی گرمارودی، مجید معارف، سید هدایت جلیلی و جمعی از استادان و اعضای هیات علمی دانشگاه‌های کشور در خبرگزاری قرآنی ایکنا برگزار شد.

 

سید عباس صالحی، معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، در این نشست اظهار کرد: آشنایی من با دکتر مهدوی‌راد به سال ۱۳۶۰ و ۳۵ سال پیش بازمی‌گردد و حلقه اتصال من با ایشان هم قرآن بوده است.

 

وی افزود: با توجه به این دوستی ۳۵ ساله چند نکته را لازم می‌دانم که ذکر کنم. نکته نخست اینکه استاد مهدوی‌راد در هر دو حوزه قرآن و حدیث، به‌طور متوازن تبحر دارند که از امتیازات ایشان در حوزه اسلام‌شناسی و اسلام‌پژوهی محسوب می‌شود. تعداد افرادی که هر دو مورد را به‌طور هم‌عرض دارا باشند، بسیار اندک است. دومین خصلت ایشان، شاگردپروری است. روش تدریس مهدوی‌راد، ترکیبی از محتوا و جذابیت بوده و انفاق علمی در این شاگردپروری دیده می‌شود.

 

صالحی در بیان دیگر ویژگی‌های شخصیتی این قرآن‌پژوه برجسته ادامه داد: ایشان قرآن‌شناسِ حدیث‌شناسِ کتاب‌شناس بوده و در حوزه کتاب‌های قرآن و حدیث بسیار به‌روز هستند. دو نکته مهم دیگر درباره استاد مهدوی‌راد، حافظه قوی رشک‌برانگیز، نوگرایی، نواندیشی و ایده‌پردازی است. ایشان همان‌طور که پای در سنت دارد، ولی افق وی ایده‌پردازی و ایده‌سازی است.

 

معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: ردپای محمدعلی مهدوی‌راد در بسیاری از فعالیت‌های قرآنی، دیده می‌شود. وجود ایشان برای حوزه اسلام‌شناسی و کتاب موجب برکت است.

 

آزاداندیشی اندیشه‌ورز 

مجید غلامی‌جلیسه، مدیرعامل موسسه خانه کتاب، به‌عنوان دیگر سخنران این آیین، بیان کرد: استاد مهدوی‌راد را باید آزاداندیشی اندیشه‌ورز و موسس و علاقه‌مند و عاشق کتاب نامید. ایشان در هر گوشه از زندگی و کارهای علمی و پژوهشی فارغ از هر نوع تعصب و نگاه خاص، به محتوا و اندرون علمی کار نگاه می‌کنند.

 

وی افزود: بسیاری از کارهایی که این شخصیت قرآنی کشور انجام داده، برای نخستین‌بار بوده و جامعه پژوهشی ما را مدیون خود کرده است. مجله «آینه پژوهش» به سردبیری ایشان، تاثیر شگفت‌انگیزی در جامعه علمی دینی ما گذاشته است؛ مجله‌ای سخت و پرحاشیه که تنها شخصی مانند استاد می‌تواند سردبیری آن‌را برعهده گرفته و در طوفان‌ها آن‌را سکانداری کند. این مجله می‌تواند نقطه عطفی در زندگی ایشان باشد و امیدوارم با همین پشتکار و صلابت شاهد شماره‌های بعدی آن باشیم.

 

جلیسه با اشاره به این‌که عشق و علاقه ایشان به کتاب مثال‌زدنی است، گفت: فصلنامه نقد کتاب قرآن و حدیث نیز در زمره کارهای تاسیسی استاد است که به موضوع نقد و اطلاع‌رسانی کتاب در حوزه قرآن و حدیث اختصاص دارد. این نشریه هرچند نوپاست، ولی با حمایت و پشتوانه علمی ایشان در حال تبدیل شدن به مجله‌ای تاثیرگذار در حوزه مطالعات قرآن و حدیث است.

 

کتابخانه سیار در یک حافظه

مجید معارف، مدیرگروه قرآن و حدیث دانشکده الهیات دانشگاه تهران نیز در سخنانی کوتاه اظهار کرد: استاد مهدوی‌راد مصداق کتابخانه سیار در یک حافظه است. ایشان به بیان استاد سید محمدباقر حجتی، اعجوبه‌ای در تفسیر و تاریخ تفسیر هستند.

 

وی ادامه داد: محمدعلی مهدوی‌راد، خوش‌قلم، خوش‌بیان، خوش‌قلب، خوش‌خوان و خوش‌گو هستند و قلم و بیان ایشان و ارادتی که به اهل علم دارند در مقام قدردانی از علم شیعه و سنی نمی‌شناسد.

 

استاد مهدوی‌راد از نردبان قدرت بالا نمی‌رود

سید هدایت جلیلی، مدیرگروه قرآن و حدیث دانشگاه خوارزمی به‌عنوان سخنران بعدی این آیین نکوداشت، با بیان این نکته که مهدوی‌راد شخصیتی ذوفنون دارد، گفت: ایشان در هر حوزه‌ای در عرصه نگارش و پژوهش چیره و خبره هستند. استاد تنها یک کتابخانه سیار نیست، بلکه یک اندیشمند است که قلمی پاک، پیراسته، استوار و متین و همچنین نثری روان، خوشخوان و صریح دارد.

 

وی افزود: حجم نوشته‌‌های ایشان بسیار کمتر از انبوه آن چیزی است که در کلاس‌هایش عرضه می‌کند. بسیاری از تاملات و اندیشه‌های این اندیشمند به رشته تحریر درنیامده است. استاد مهدوی‌راد از نردبان قدرت بالا نمی‌رود و در صف ترفیع و ارتقا نمی‌ایستد و به اخلاق پژوهش و نگارش پایبند است. ایشان، کتاب‌دوست، کتاب‌خوان، کتاب‌باز و بلکه کتاب‌خوار است. مهدوی‌راد، اهل قلم و قلم‌پرور است.

 

تربیت بهترین‌ دانشجوهای علوم قرآنی

امیرعباس علی زمانی، پژوهشگر حوزه الهیات، کلام و فلسفه دین و دانشیار گروه فلسفه دین دانشگاه تهران نیز در جملاتی کوتاه شخصیت علمی و اخلاقی استاد مهدوی‌راد را این‌گونه معرفی کرد: به واسطه ارتباط با ایشان با مدلی از روحانیت و عالم دینی آشنا شدم. نسل استاد مهدوی‌راد، تشیع و فرهنگ قرآنی شیعی را پیشتاز می‌کنند. ایشان بهترین‌ دانشجوهای علوم قرآنی را تربیت کرده و سخنان تازه بدور از پارادایم روشنفکری دارد. امیدوارم کلام و بیان و قلمشان همیشه پوینده باشد.

 

حجت‌الاسلام محمدعلی مهدوی‌راد در بخش پایانی این آیین در سخنانی کوتاه بیان کرد: در مطالعاتم شاید مهم‌ترین زاویه نگاه که خیلی به من کمک کرد، نگاه تاریخی به همه چیز بود. در این نگاه سنت و تجدد با هم همراه بوده است. حرف نو زدن بدون پای گذاشتن به حوزه سنت، آب در هاون کوبیدن است.

 

وی در ادامه گفت: استادان حوزه شاگردان را مثل فرزندان خود می‌دانستند و شاگردانم نیز از من می‌پرسند که چرا اینقدر با مهر به ما نگاه می‌کنید؟ نکته دیگری که باید مطرح کنم، حمایت و پشتگرمی بوده که همیشه از سوی خانواده دریافت کرده‌ام و همه اینها لطف خداوند به من بوده است.

 

شعرخوانی سیدعلی موسوی گرمارودی و بیان خاطرات از سوی دوستان و شاگردان استاد محمدعلی مهدوی‌راد، دیگر بخش‌های این برنامه بود.

 

 

 

 

  • 16
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

حکایت های اسرار التوحید اسرار التوحید یکی از آثار برجسته ادبیات فارسی است که سرشار از پند و موعضه و داستان های زیبا است. این کتاب به نیمه ی دوم قرن ششم هجری  مربوط می باشد و از لحاظ نثر فارسی و عرفانی بسیار حائز اهمیت است. در این مطلب از سرپوش تعدادی از حکایت های اسرار التوحید آورده شده است.

...[ادامه]
ویژه سرپوش