جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
۱۸:۴۱ - ۲۴ بهمن ۱۳۹۵ کد خبر: ۹۵۱۱۰۲۵۶۰
کتاب، شعر و ادب

نشست رسانه‌ای نوزدهمین دوره جشنواره قصه‌گویی برگزار شد

حاجیان‌زاده: بچه‌ها را با قصه‌گویی به کتاب‌خوانی تشویق می‌کنیم

اخبار فرهنگی,خبرهای فرهنگی,کتاب و ادبیات,علی‌رضا حاجیان‌زاده
علی‌رضا حاجیان‌زاده در نشست رسانه‌ای نوزدهمین دوره جشنواره قصه‌گویی درباره برقراری ارتباط بین قصه‌گویی و کتابخوانی گفت: در مراکز کانون تلاش می‌کنیم از طریق قصه‌گویی و خواندن داستان کتاب‌ها، بچه‌ها را به کتاب خواندن تشویق کنیم.

به گزارش ایبنا، نشست رسانه‌ای نوزدهمین دوره جشنواره قصه‌گویی با حضور علی‌رضا حاجیان‌زاده، مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان ظهر امروز (۲۴ بهمن‌ماه) در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برگزار شد.

 

علی‌رضا حاجیان‌زاده در این نشست با بیان این‌که هنر قصه‌گویی هنری مردمی است، بیان کرد: مخاطبان قصه و قصه‌گویی به تعداد کودکان و نوجوانان کشور هستند حتی بزرگسالان هم به این حوزه علاقه‌مندند صاحبان این هنر مادران، کتابداران و مربیان هستند و این هنر منحصر به عده‌ای خاص یا چهارچوب‌های انحصاری نیست. همچنین محتوای قصه‌ها معمولا تجربه‌های زیستی هر قومی است. قصه‌گویی، روشی برای آموزش غیرمستقیم مفاهیم فرهنگی، آموزشی و تربیتی است. خدا هم بخشی از آموزش‌های خود را در قالب قصه در قرآن برای ما نازل کرده است.

 

مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان نوجوانان در ادامه به برقراری ارتباط بین قصه‌گویی با افزایش آمار کتابخوانی و مطالعه بین کودکان و نوجوان اشاره کرد و گفت: در مراکز کانون تلاش می‌کنیم از طریق قصه‌گویی بچه‌ها را به کتاب خواندن تشویق کنیم. بر این اساس مربیان قصه‌های کتاب‌ها را برای بچه‌ها تعریف می‌کنند سپس آنها را تشویق به مطالعه کتاب مورد نظر می‌کنند و از طریق قصه‌گویی بچه‌ها را به کتابخوانی تشویق می‌کنیم. همچنین برای توجه بیشتر به قصه‌های بومی و محلی در جشنواره سال گذشته ۱۶ جلد کتاب از قصه‌های بومی و محلی را رونمایی کردیم.

 

به گفته وی، نوزدهمین جشنواره قصه‌گویی دارای چند بخش قصه‌گویی به شکل ملی و بین‌المللی، مقاله‌نویسی و سمینار، داستان‌نویسی رضوی و برنامه‌های جنبی است که از ۲۷ بهمن تا یکم اسفند برگزار خواهد شد و شرکت‌کنندگان و قصه‌گویان آن شامل مربیان کانون، پدربزرگ‌ها و مادربزرگ‌ها، اعضای نوجوان کانون، مربیان مراکز فراگیر و قصه‌گویان جشنواره قصه‌گویی رضوی است.

 

راه‌یافتگان به بخش نهایی جشنواره قصه‌گویی 

مدیر عامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان درباره تعداد شرکت‌کنندگان و برگزیدگان این دوره از جشنواره نیز بیان کرد: کلا این رقابت‌ها در سه بخش قصه‌گویان ملی، بین‌المللی و مقالات برگزار شده است. در مجموع ۴هزار و ۳۰۰ قصه به دبیرخانه ارایه شد که به چند بخش تقسیم می‌شود. در این دوره هزار و ۹۰ مربی در مرحله استانی شرکت کردند که ۴۹۰ برگزیده به مرحله نهایی صعود کردند و از بین آنها ۲۰ نفر در بخش نهایی انتخاب خواهند ‌شد. از این بین ۷۴۷ نفر در بخش آزاد شرکت کردند که ۱۳۶ نفر از آنها در بخش استانی انتخاب شدند و ۵ نفر به جشنواره نهایی رسیدند و در نهایت ۳ برگزیده خواهیم داشت. همچنین ۴۴۶ شرکت‌کننده در بخش قصه‌گویی پدربزرگ‌ها و مادربزرگ‌ها داشتیم که ۳۶ نفر در مرحله استانی برگزیده شدند و ۱۰ نفر به سطح جشنواره راه یافتند و ۲ برگزیده خواهیم داشت.

 

وی اضافه کرد: در بخش نوجوان هزار و ۷۳۶ نفر شرکت کردند که ۱۶۵ برگزیده استانی داشتیم و ۱۱ نفر به جشنواره راه یافتند که از همه آنها تقدیر می‌شود. در بخش قصه‌گویی رضوی ۱۷۹ شرکت‌کننده داشتیم که ۸ نفر به مرحله ملی راه یافتند و ۳ نفر برگزیده خواهیم داشت. در بخش مروجان فراگیر که معمولا نابینایان را پوشش می‌دهد ۱۷ شرکت‌کننده داشتیم که ۱۲ نفر به بخش نهایی راه یافتند و ۳ نفر به جشنواره بین‌المللی می‌رود و یک برگزیده خواهیم داشت. در بخش خارجی هم ۷۲ قصه‌گوی خارجی در این دوره شرکت کردند که از بین آنها ۱۳ نفر شامل ۱۱ نفر قصه‌گو و ۲ نفر داور بین‌المللی انتخاب شدند.

 

حاجیان‌زاده در ادامه به داوران این دوره از جشنواره اشاره کرد و گفت: داوران ما در بخش ملی خانم مریم نشیبا، علی خانجانی و محمد سیمزاری و داوران بین‌المللی این دوره از جشنواره شامل یک داور از اندونزی، یک داور از آلمان و مصطفی رحماندوست از ایران است.

وی افزود: هیات انتخاب از بین قصه‌هایی که به مرحله استانی رسیده ۵۷ اثر را برگزیدند که شامل ۴۲ اثر قصه‌گویی در بخش ملی و ۱۵ اثر در بخش بین‌المللی. البته ۱۵ قصه‌گوی ایرانی هم به صورت داوطلبانه در بخش بین‌المللی شرکت کردند. قصه‌گویان خارجی نیز از کشورهایی مانند کلمبیا، اسپانیا، کوبا، هند، کاستاریکا، آرژانتین، فرانسه، استرالیا، تاجیکستان و ... بودند. در بخش مقاله‌نویسی نیز که به صورت سمینار برگزار می‌شود، داوران عبارتند از اکبر قاسم‌پور، حسن دولت‌آبادی و غلامعلی افروز. در این بخش ۱۶۲ چکیده شرکت کردند که ۸۲ برگزیده در مرحله اول داشتیم و ۳ اثر در بخش نهایی انتخاب می‌شود. در بخش داستان‌نویسی نیز ۲۵۳ اثر رسید که در مجموع ۳ برگزیده خواهیم داشت.

 

برگزاری ۱۰ نشست و کارگاه آموزش قصه‌گویی

حاجیان‌زاده در ادامه به برنامه‌های جنبی این دوره از جشنواره اشاره کرد و گفت: از جمله این برنامه‌ها می‌توانم به برگزاری ۱۰ نشست و کارگاه و ارایه مقالات اشاره کنم که شامل موضوعاتی از جمله شیوه‌های استفاده از متون کهن در قصه‌گویی، قصه‌گویی و رشد مهارت‌های اجتماعی، شیوه‌های پرورش فکر کودکان با قصه‌گویی، بایسته‌های قصه‌گویی دینی برای کودک امروز، کارکردهای روانشناختی قصه‌گویی، قصه‌گویی و نمایش، کارگاه خلاقیت در بازی قصه و افسانه‌های محلی، کارگاه قصه‌گویی اشتراک‌گذاری افکار، کارگاه بایسته‌های قصه‌گویی بر پایه ادبیات و ارایه مقالات و مروری بر دستاوردهای علمی جشنواره خواهد بود.

 

وی درباره سایر برنامه‌های جنبی این دوره از جشنواره نیز توضیح داد: اعزام قصه‌گویان به بخش‌های مختلف در شهر تهران برای ترویج فرهنگ قصه‌گویی و همچنین رونمایی از سه عنوان کتاب «آی قصه قصه قصه»، «مقالات جشنواره» و «آهوانه ۳» از جمله برنامه‌های جنبی ما خواهد بود.

 

این مقام مسئول، درونمایه آموزشی و تربیتی، زندگی به سبک ایرانی و اسلامی و داستان‌های رضوی را به عنوان محتوای در نظر گرفته شده برای قصه‌های این دوره از جشنواره عنوان کرد.

 

«هفته‌ای با قصه‌گویی» در مدارس اجرا شد

مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوان حضور نوجوانان را ویژگی برجسته این دوره از جشنواره قصه‌گویی عنوان کرد و گفت: در دوره‌های قبلی فقط قصه‌گویان و مروجان قانون به قصه‌گویی می‌پرداختند، در دوره قبلی پدربزرگ‌ها و مادربزرگ‌ها را به این جشنواره اضافه کردیم امسال نیز تلاش کردیم نوجوانان را به این دوره از جشنواره اضافه کنیم. البته ما کلاس قصه‌گویی برای بچه‌ها نمی‌گذاریم فقط از سنین کودکی برای آنها قصه می‌گوییم و وقتی آنها به سن نوجوانی می‌رسند خودشان به قصه‌گویی می‌پردازند. دومین ویژگی این دوره از جشنواره نشر قصه‌ها است؛ در سال گذشته قصه‌ها فقط در جشنواره منعکس می‌شود و به بیرون انعکاس نمی‌یافت. در این دوره تلاش کردیم از طریق پرتال کودکان و نوجوانان قصه‌ها را به بیرون از فضای کانون منتقل کنیم.

 

حاجیان‌زاده اظهار کرد: اقدام بعدی ارتباط با آموزش و پرورش است ما در این دوره تلاش کردیم قصه‌گویانمان را در طول یک هفته به شکل متمرکز در مراسمی با عنوان «هفته‌ای با قصه‌گویی» به مدارس بفرستیم که از ۲۶ آذرماه به مدت یک هفته اجرا شد. همچنین در طرح «کانون مدرسه» که ارتباط کانون پرورش فکری با مدارس بود یا قصه‌گویان ما به مدارس می‌رفتند یا بچه‌ها به کانون می‌آمدند و از فعالیت‌های مختلف کانون پرورش فکری از جمله قصه‌گویی مربیان بهره می‌بردند. همچنین در این دوره «بسته قصه‌گویی کانون» به صورت سی‌دی در بین مخاطبان عرضه می‌شود. از سوی دیگر تشکیل دبیرخانه دایمی قصه‌گویی برای تقوت این حوزه و همچنین دبیرخانه دایمی استانی برای تقویت قصه‌گویی در مراکز کانون و فضای جامعه و خانواده از دیگر برنامه‌هایی بود که به صورت ویژه در این دوره از جشنواره اجرا کرد.

  • 18
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

حکایت های اسرار التوحید اسرار التوحید یکی از آثار برجسته ادبیات فارسی است که سرشار از پند و موعضه و داستان های زیبا است. این کتاب به نیمه ی دوم قرن ششم هجری  مربوط می باشد و از لحاظ نثر فارسی و عرفانی بسیار حائز اهمیت است. در این مطلب از سرپوش تعدادی از حکایت های اسرار التوحید آورده شده است.

...[ادامه]
ویژه سرپوش