جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
۲۱:۱۰ - ۲۷ بهمن ۱۳۹۵ کد خبر: ۹۵۱۱۰۳۱۱۸
کتاب، شعر و ادب

قدردانی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از شهرهای نامزد پایتخت کتاب

اخبار فرهنگی,خبرهای فرهنگی,کتاب و ادبیات,سید رضا صالحی امیری
 سید رضا صالحی امیری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از بیست شهر راه‌یافته به مرحله‌ی نهایی دواری جشنواره‌ پایتخت کتاب ایران قدردانی کرد.

به گزارش ایبنا،صالحی امیری در نشستی با حضور نمایندگان بیست شهر نامزد عنوان پایتخت کتاب ایران از فعالیت‌های آن شهر‌ها در ترویج‌ کتاب‌خوانی قدردانی کرد. 

 

به نقل از ستاد اطلاع‌رسانی رویداد‌های ترویج کتاب‌خوانی، شهر‌های اوز، برازجان، بوشهر، تبریز، تفت، دزفول، دمق، زرند، کاشان، کنگان، شبانکاره، شهر ری، شهرضا، شهرکرد، شیراز، لاهیجان، ورامین و یزد بیست شهر نامزد کسب عنوان پایتخت کتاب ایران هستند.

 

سیدرضا صالحی امیری در این مراسم گفت: در ایران با سوء مصرف فرهنگی روبه‌رو هستیم و به‌سرعت نیازمند ارتقاء سطح مصرف فرهنگی و به‌ویژه کتاب هستیم.

 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی که در جمع رؤسای ادارات فرهنگ و ارشاد اسلامی و شهرداران ۲۰ شهر راه‌یافته به مرحلۀ نهایی سخن می‌گفت، با اعلام این مطلب افزود: ما برای مصرف مواد غذایی، حداقل‌هایی را تعریف کرده‌ایم، اما برای مصرف فرهنگی، برنامه‌ریزی جدی انجام نداده‌ایم. یکی از کانون‌های مهم این مصرف فرهنگی کتاب و کتابخوانی است. اگر امروز در جامعه با بحران اخلاقی، آسیب‌های اجتماعی، انگ‌زنی، افشاگری و تخریب مواجه هستیم، ریشۀ آن فرهنگی و ناشی از این است که در گذشته به مسائل فرهنگی کمتر توجه کرده‌ایم.

 

وی افزود: با وجود همۀ تحولات تکنولوژیک، باز هم کتاب کماکان برای ارتقاء فرهنگ جامعه مورد نیاز است. تأثیرات ترویج کتابخوانی، کوتاه‌مدت نیست، بلکه به زمان زیادی نیاز دارد. آنچه را که در آموزش و پرورش ۳ دهۀ گذشته کاشته‌ایم، امروز داریم درو می‌کنیم و آنچه را که امروز در زیمنۀ ترویج کتابخوانی در حال کاشتن آن هستیم، دو دهۀ بعد درو خواهیم کرد.

 

وزیر فرهنگ  و ارشاد اسلامی با اشاره به تلاش‌های شهرهای کشور در رقابت انتخاب پایتخت کتاب ایران گفت: شهرهای شرکت‌کننده در این جشنواره، امروز کاشت نهال کتابخوانی را آغاز کرده‌اند. پس مطمئن باشید در ۲ دهۀ آینده، انسان‌های فرهنگی‌ای خواهند داشت. همۀ ما یک هدف مشترک فرهنگی داریم و آن، ایجاد یک جریان فرهنگی برای افزایش سرانۀ فرهنگی و مطالعه است. همۀ شما در این مسیر تلاش کرده‌اید و به نظر من، همۀ شما منتخب هستید. اینکه چه شهری به‌عنوان پایتخت کتاب معرفی شود، ملاک نیست. ملاک، شکل‌گرفتن جریانی فرهنگی در کل کشور است.

 

وی خطاب به مدیران شهری و فرهنگی شهرهای دوستدار کتاب گفت: کار شما، کاری بزرگ و شایستۀ تقدیر است. چراکه سالم‌ترین رقابت، رقابت برای دستیابی به پایتختی کتاب است که در آن حسادتی وجود ندارد، مناسبات غیر اخلاقی حاکم نیست و در یک کلام، یک رقابت سالم است.

 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: در تلاش برای انتخاب‌شدن به‌عنوان پایتخت کتاب ایران، همۀ شهرها یک پیام داشتند و آن، ایجاد یک جریان جوششی برای نسل جوان بود. ما در این زمنیه نیازمند ذائقه‌سنجی هستیم و باید کتاب را به شکلی ارائه کنیم که برای نسل جدید جذاب باشد. در این زمینه، توجه به شیوه‌های نوین و نگاه خلاق، اهمیت بسیار دارد.

 

وی افزود: با به‌عنوان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، صرفاً وظیفۀ ایجاد بستر و فضای ترویج کتابخوانی را داریم اما باید کاری کنیم که این مسؤولیت فرهنگی، هرچه بیشتر به نهادهای مردمی واگذار شود. وظیفۀ این وزارتخانه در برگزاری جشنوارۀ انتخاب پایتخت کتاب ایران، سیاستگذاری، نظارت و حمایت است.

 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: شاخص‌های توسعه در جهان، نزدیکی به بیمارستان، نزدیکی به اولین ایستگاه حمل‌و‌نقل و نزدیکی به اولین کتابخانه است. شعار ایفلا در سال ۲۰۲۰ نیز، تکثیر کتابخانه‌های موبایلی است. به این معنی که مردم سراسر جهان، بتوانند با استفاده از تلفن همراه، به آرشیو کتابخانه‌های جهان دسترسی پیدا کنند. کاری که شما برای ترویچ کتابخوانی در کافه‌ها، رستوران‌ها، مترو، تاکسی تلفنی و... انجام داده‌اید، در راستای ایجاد کتابخانه‌ها کوچک سیار و پویاست و در جهت شعار ایفلا حرکت می‌کند.

 

در این مراسم همچنین همایون امیرزاده مشاور اجرایی معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، با اشاره به رویکردهای معاونت فرهنگی در حوزۀ استان‌ها، گفت: سیاست معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، این است که تهران تمام ایران نیست و خاکریز اولیۀ تمام فعالیت‌های ما باید در استا‌ن‌ها قرار داشته باشد. از این رو، معاونت فرهنگی از قریب به ۳ سال گذشته تا کنون، در حوزۀ فعالیت‌های مرتبط با استان‌های کشور، فعالیت‌های قابل توجهی را آغاز کرده است که جشنواره‌های انتخاب پایتخت کتاب ایران و روستاهای و عشایر دوستدار کتاب ازجملۀ آن‌هاست.

 

وی افزود: ما در قالب تفاهم‌نامه با ادارات کل استان‌ها، میزان مطالبات خود را افزایش داده‌ایم. چیزی قریب به ۷۰میلیارد تومان از بودجه‌های معاونت فرهنگی، به‌صورت مستقیم و غیر مستقیم، به استان‌ها تزریق شده است. اما اگر همکاری و مساعدت دیگر همراهان در حوزه‌های خارج از ادارات ارشاد نبود، ما به چنین نتابج خوب و امیدبخشی دست پیدا نمی‌کردیم.

 

امیرزاده گفت: در جشنواره‌های ترویج کتابخوانی رقابت خوب و مبارک فرهنگی در استان‌ها اتفاق افتاده است و ما هم در این زمینه تلاش کرده‌ایم با هدایت بودجه‌های فرهنگی به استان‌ها، شهرها و روستاهای کشور، کارهایی در این زمینه انجام دهیم. به‌عنوان مثال، در سال گذشته همکاران معاونت فرهنگی ۱۰۰۰ بسته کتاب به ۱۰۰۰ روستای کشور ارسال کردند.

 

دراین مراسم همچنین علی‌اصغر سیدآبادی مدیرکل دفتر مطالعات فرهنگی و کتابخوانی، به ارائۀ گزارش دربارۀ فعالیت‌های این دفتر در برگزاری سه جشنوارۀ انتخاب پایتخت کتاب ایران، روستاها و عشایر دوستدار کتاب و جام باشگاههای کتابخوانی کودکان و نوجوانان، دربارۀ شهرهای حاضر در این برنامه گفت: یکی از برنامه‌های دولت تدبیر و امید، ترویج کتابخوانی است. از ویژگی‌های طرح‌های ترویجی این است که روح آینده دارد، رقابت بر سر برنامه‌هاست، شهرهای بزرگ و کوچک می‌توانند در آنها فعالیت کنند و شهردار و رئیس ارشاد، برنامه‌ها را اجرا می‌کنند. خوشحالین که امسال شهرهای کوچ، حضور فعالی داشته‌اند و می‌توانیم امیدوار باشیم که تأثیر خوبی بر ترویج کتابخوانی داشته باشد.

 

سیدآبادی گفت: امسال ۱۰۳ شهر درگیر جشنوارۀ پایتخت کتاب ایران شدند و ۹۵۰ روستا نیز در جشنوارۀ روستاها و عشایر دوستدار کتاب شرکت کردند. همچین امسال اولین دورۀ جام باشگاههای کتابخوانی نیز برگزار شده است که ایدۀ آن از شهر نیشابور، دومین پایتخت کتاب ایران شروع شد و ما آن را اصلاح کردیم و گسترش دادیم که امسال در ۱۵ شهر اجرا شد. اختتامیۀ این جام، نهم اسفند ماه در تهران برگزار می‌شد.

 

وی در پایان گفت: با مشورت شهرهای نامزد و برگزیدۀ پایتخت کتاب ایران و همچنین روستاهای برگزیده، سه شبکۀ «شهرهای دوستدار کتاب»، «روستاها و عشایر دوستدار کتاب» و «گروههای ترویج کتابخوانی، در حال تأسیس هستند که هر سه، تحت نظارت یک ستاد اصلی فعالیت خواهند کرد و امیدواریم با مساعدت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، امسال تأسیس شود.

 

در این مراسم همچنین جمعی از نمایندگان ادارات ارشاد و شهرداری‌های برخی از شهرهای حاضر، در سخنان کوتاهی به تشریح برنامه‌های شاخص خود در این سه رویداد ترویج کتابخوانی پرداختند.

 

در پایان این برنامه، به این نمایندگان، لوح تقدیر و حوالۀ کتاب اهدا شد.

 

 

 

  • 16
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

حکایت های اسرار التوحید اسرار التوحید یکی از آثار برجسته ادبیات فارسی است که سرشار از پند و موعضه و داستان های زیبا است. این کتاب به نیمه ی دوم قرن ششم هجری  مربوط می باشد و از لحاظ نثر فارسی و عرفانی بسیار حائز اهمیت است. در این مطلب از سرپوش تعدادی از حکایت های اسرار التوحید آورده شده است.

...[ادامه]
ویژه سرپوش