سه شنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۳
۱۰:۵۸ - ۱۰ اسفند ۱۳۹۵ کد خبر: ۹۵۱۲۰۱۶۲۳
کتاب، شعر و ادب

روستایی که پاتوق کتاب خوان های ایران شده کجاست؟

اخبار فرهنگی,خبرهای فرهنگی,کتاب و ادبیات,جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب
سومین جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب دوم اسفند ماه با حضور سیدرضا صالحی امیری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و جمعی از چهره های فرهنگی در تالار وحدت برگزار شد.

به گزارش ایرنا، در این مراسم از ۱۰ روستای برگزیده در حوزه کتاب و کتابخوانی تقدیر شد.

 

این مراسم هر سال با هدف ترغیب مناطق مختلف کشور در حمایت از طرح‌های ترویج کتاب‌خوانی برگزار می‌شود و از روستاهایی که فعالیت‌های نوآورانه، مشارکت‌جویانه و منسجم در زمینه ترویج کتاب‌خوانی ارائه دهند، تجلیل و شهر پایتخت کتاب و روستاها و عشایر دوستدار کتاب معرفی می‌شوند.

 

روستاهای برگزیده از استان های خراسان شمالی، اصفهان، کردستان، همدان، البرز، یزد، فارس، هرمزگان و بوشهر بودند.

 

در این میان نام «شمسی رستاق» به عنوان برگزیده نهایی اعلام شد.

لوح تقدیر وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و کمیسیون ملی یونسکو به فرماندار اشکذر و نمایندگان این روستا تقدیم شد.

 

** روستایی با ۹۶ درصد افراد با سواد

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد اظهار داشت: روستای شمسی در منطقه رستاق از توابع شهرستان اشکذر و بین این شهرستان و میبد واقع است، این روستا یکهزار و ۵۰۰ جمعیتی از مرکز استان ۲۵ کیلومتر فاصله دارد.

 

علی غیاثی ندوشن با بیان اینکه بیش از ۹۶ درصد اهالی این روستا باسواد هستند، افزود: این روستا خاستگاه بسیاری از شخصیت های فرهنگی و علمی از جمله مرحوم آیت الله سید جواد حیدری یزدی از علمای برجسته یزد است.

 

وی از مرحوم آیت الله حاج شیخ غلامرضا فقیه خراسانی و سید اسماعیل داودی شمسی به عنوان دیگر چهره های مذهبی و سیاسی این روستا یاد و بر تاثیر آنها در ایجاد علاقه به فرهنگ و مطالعه میان مردم تاکید کرد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد با بیان اینکه افراد یاد شده در میان مردم روستا از محبوبیت خاصی برخوردار هستند، ادامه داد:یکی از ویژگی های بارز شمسی رستاق، فعالیت تشکل های مردمی و غیردولتی است که به صورت خودجوش به امر فرهنگ و توسعه فرهنگی سرگرم هستند.

 

وی با بیان اینکه این روستا دو شهید هم به انقلاب تقدیم کرده، اضافه کرد: تشکل های مردمی چند سالی است که در ایام نوروز با مشارکت واقعی مردم، جشنواره نوروزی پاتوق را با هدف معرفی ظرفیت های فرهنگی، هنری و تاریخی این روستا برگزار می کنند.

 

به گفته غیاثی ندوشن، ‌این جشنواره با شعار «علم، فرهنگ و هنر در سایه همدلی و صمیمیت» از آغاز به کار با استقبال مردم یزد و شهرهای دیگر روبرو شد.

 

** روستایی با سه کتابخانه و بیش از ۱۷ هزار جلد کتاب

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد با بیان اینکه انجمن راهیان نور،‌ جمعیت جوانان شمسی و گروه اندیشه جوان از جمله تشکل های مردمی این روستا هستند، اظهار داشت: همراهی روحانیون و مسئولان روستای شمسی رستاق با مردم و همدلی و وحدت حاکم میان آنها از جمله رموز موفقیت آنها در عرصه های مختلف است.

 

وی ادامه داد: این روستا دارای سه کتابخانه غیر دولتی است که مجموع کتاب های آنها بالغ بر ۱۷ هزار جلد است.

 

غیاثی ندوشن با بیان اینکه یکی از این کتابخانه ها توسط مرحوم آیت الله حیدری یزدی تاسیس و توسط خانواده وی اداره می شود، تصریح کرد: در این کتابخانه گروهی به نام «نون و القلم» شکل گرفته که از چند سال گذشته برنامه های مختلف فرهنگی از جمله نشست های کتابخوان روستایی را برگزار می کنند.

وی به «کافه کتاب»، «کارگاه های آموزشی داستان نویسی و شعرخوانی» و « کتاب ماه» بعنوان دیگر طرح های ترویجی کتاب و کتابخوانی در روستای شمسی رستاق اشاره کرد.

 

** طرح رادیو آبادی در فضای مجازی

غیاثی ندوشن با اشاره به در اختیار داشتن یک غرفه در نمایشگاه بین المللی کتاب تهران در سال ۹۵ توسط اهالی این روستا افزود: یکی از طرح های ابتکاری روستاییان، رادیو آبادی در فضای مجازی است که برای کتاب خوانی تبلیغ می کند.

 

وی خاطر نشان کرد: ایستگاه هایی با عنوان «چرا کتاب می خوانیم» و «چرا کتاب نمی خوانیم» و افتتاح نمادین طرح اسناد و مدارک تاریخی، فرهنگی روستا از دیگر طرح های مبتکرانه این روستا در راستای ترویج فرهنگ ترویج کتاب و کتابخوانی است.

 

** میثاق نامه ای که همه آن را امضا کرده اند

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد گفت: تمام اهالی روستا بخصوص افراد با نفوذ شمسی رستاق میثاق نامه ای را با عنوان «دوستدارکتاب می مانیم» امضا و خود را پایبند به ادامه فعالیت های کتابخوانی کرده اند.

 

وی با بیان اینکه هریک از امضا کنندگان توضیحی در این میثاق نامه نوشته اند، ادامه داد: یکی از مطالب درج شده در میثاق نامه، تاکید بر تسری کتابخوانی به همه اقشار روستا و تداوم فعالیت های ترویجی کتاب است.

غیاثی ندوشن با بیان اینکه در طرح «کتاب ماه» یک کتاب معرفی می شود و سپس در جلسه ای افراد باید خلاصه کتاب را برای دیگران بیان کنند، اضافه کرد: این یکی از راه های تشویق افراد به مطالعه و خواندن کتاب است.

 

به گفته وی، روستاییان دارای یک سالن اجتماعات هستند که کارگاه هایی تحت عنوان فوت و فن آشنایی با مهارت های داستان نویسی و نمایشنامه نویسی و سایر جلسات در آن برگزار می شود.

 

طرح «کاش بیشتر می دانستیم» و انتشار کتاب «درخت آرزوها» از دیگر طرح هایی است که اهالی روستای شمسی رستاق آن را اجرا می کنند و غیاثی ندوشن به آنها اشاره کرد.

به گفته مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، کتابی هم در دست چاپ است که مجموعه طرح ها و فعالیت های روستا در حوزه کتاب و کتابخوانی در آن گردآوری شده است.

 

وی اظهار داشت: مردم و نخبگان روستا با هر سلیقه ای که علاقه و وابستگی به این مکان دارند، دست در دست هم داده اند تا نام شمسی رستاق را طی چند سال گذشته در لیست برترین ها و برگزیده نهایی روستاهای کشور قرار دهند.

 

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد گفت: شمسی رستاق در دومین جشنواره روستاهای و عشایر دوستدار کتاب هم جزو ۱۰ روستای برتر بود.

 

 

  • 18
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

حکایت های اسرار التوحید اسرار التوحید یکی از آثار برجسته ادبیات فارسی است که سرشار از پند و موعضه و داستان های زیبا است. این کتاب به نیمه ی دوم قرن ششم هجری  مربوط می باشد و از لحاظ نثر فارسی و عرفانی بسیار حائز اهمیت است. در این مطلب از سرپوش تعدادی از حکایت های اسرار التوحید آورده شده است.

...[ادامه]
ویژه سرپوش