به گزارش همشهری، سال گذشته ميلادي آمار فروش كتابهاي الكترونيكي در بريتانيا ۴ درصد كمتر از سال ۲۰۱۵ بود؛ آماري كه نشان ميدهد نسل جوان برخلاف پيشبينيها چندان به خواندن كتاب روي وسايل الكترونيكي (گوشي همراه و تبلت) علاقه ندارد و همچنان كتابهاي چاپي را بيشتر ميپسندد. اين اتفاق در حالي افتاد كه پيشتر برخي گمانهزنيها حتي از سوي كارشناسان و متخصصان از روند روبهمرگ كتابهاي چاپي در سالهاي آينده خبر داده بودند.
در سال ۲۰۱۶ بيش از ۳۶۰ ميليون نسخه كتاب چاپي و الكترونيكي در بريتانيا فروخته شد كه حاكي از رشد ۲ درصدي در تعداد و افزايش ۶ درصدي هزينه خريداران (معادل ۱۰۰ ميليون پوند) است. در حالي كه مراجعه به كتابفروشيها براي خريدن كتاب چاپي ۷ درصد افزايش داشته، خريداران كتابهاي الكترونيكي ۴درصد كمتر شدهاند. اين براي دومين سال در يك دهه اخير است كه آمار فروش كتابهاي الكترونيكي كاهش مييابد.
در سال ۲۰۱۵ در مجموع ۵۵۴ ميليون پوند صرف خريدن كتابهاي ديجيتالي شد كه نسبت به ۵۶۳ ميليون پوند پيش از آن حدود ۹ ميليون پوند كمتر بود. در همان بازه زماني، هزينه صرفشده براي خريدن كتابهاي چاپي اندكي افزايش يافت و از ۲ ميليارد و ۷۴۰ ميليون پوند به ۲ ميليارد و ۷۶۰ ميليون پوند رسيد. ضمن اينكه ناشران بزرگ بريتانيا يعني پنگوئن، رندمهاوس، هچت، هارپركالينز، پنمكميلان و سايمن اند شوستر هم در سال ۲۰۱۵ با كاهش بيش از ۲ درصدي در فروش كتابهاي الكترونيكي خود مواجه شدند.
برآوردها حاكي از آن است كه علاوه بر اقبال گسترده مردم به كتابهاي رنگآميزي ويژه بزرگسالان، انتشار آثاري چون «برو ديدهباني بگمار» هارپر لي و «دختري در قطار» پائولا هاوكينز در بهتر شدن بازار كتابهاي چاپي موثر بوده است. مردم همچنان علاقه دارند كتابهاي داستان را به شيوه سنتي در دست بگيرند و بخوانند و كتابهاي ديجيتالي حس لذت بردن از دنياي داستاني را به مخاطب منتقل نميكند.
با اين حال، سهم كتابهاي ديجيتالي از بازار كتاب همچنان بالاست و در بريتانيا به حدود ۲۵ درصد ميرسد. اين در حالي است كه سال ۲۰۱۲ اين سهم تنها ۱۸ درصد بود. ميانگين قيمت كتابهاي الكترونيكي هم حدود ۷ پوند نسبت به سال گذشته افزايش يافته است.
- 18
- 6