چهارشنبه ۲۰ تیر ۱۴۰۳
۱۳:۰۶ - ۰۸ خرداد ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۳۰۱۹۴۶
کتاب، شعر و ادب

علیرضا آذر:

لازمه شعر عاشقانه گفتن، عاشق بودن است

اخبار فرهنگی,خبرهای فرهنگی,کتاب و ادبیات,علیرضا آذر
علیرضا آذر گفت: لازمه شعر عاشقانه گفتن، عاشق بودن است و این عشق شاید چند بار پیش بیاید.

به گزارش ایسنا، این شاعر در مراسم جشن امضای آثار خود در شهر کتاب مشهد درباره الگوی شعری خود اظهار کرد: بنده در زندگی هنری‌ام الگوی شعری داشتم ولی بعضی از سایت‌ها اطلاعات نادرستی را از شاعر پخش می‌کنند که صحت ندارد. بنده همیشه الگو داشتم و الگوی بنده طیف شعر دهه ۷۰ کرج است؛ چیزی که در واقع من را با دنیای شعر آشنا کرد. در این دهه جریان‌سازی‌ها مختلفی در ادبیات کرج شکل گرفت و از آن‌جا بود که به سایر نقاط کشور شاعر صادر می‌شد.

 

او در ادامه بیان کرد: بعضی افراد شاعری می‌کردند و با ورود به دانشگاه‌های مختلف کشور به جلسات خاصی راه پیدا می‌کردند به طوری که شعرشان صادر می‌شد و کرج در این دوره به عنوان یک منبع جوشان که شاعر صادر می‌کرد شناخته شد.

 

آذر درباره ادامه فعالیت‌ها خود خاطرنشان کرد:  بنده به خاطر یک‌سری دلایل شخصی از شعر کرج خداحافظی کردم و بعد از یک مدت خانه‌نشینی به شعر سایر استان‌ها توجه کردم و در نهایت به شعر مرکز بازگشتم و در خدمت دوستان در شعر تهران قرار گرفتم.

 

او درباره حضور در این برنامه گفت: از حضور گرم و پرشور شما بسیار سپاسگزارم زیرا انسان از این همه حضور و انرژی مثبت شگفت‌زده و غافلگیر می‌شود و برای یک شاعر یا نویسنده یا یک هنرمند که در عرصه‌های مختلف فعالیت می‌کند آن‌چه حائز اهمیت است مخاطب است.

 

این شاعر درباره تاثیر نیهیلیسم در شعر جدید اظهار کرد: شعر دارای کشف و شهود است. خیلی وقت‌ها آن‌ چیزی که در زیرساخت یک شعر توجه مخاطب را جلب می‌کند آن چیزی نیست که در ژرف‌ساخت آن مقصود نویسنده بوده است و خیلی‎‌ها برای شعر «تومور دو» بنده یک‌سری برچسب‌ها زدند و گفتند که بنده از نیهیلیسم حمایت می‌کنم.

 

آذر همچنین درباره سانسور  و خودسانسوری گفت: به اندازه کافی برای یک نویسنده و یا برای هر هنرمندی حاشیه وجود دارد. معتقدم در یک کتاب ۱۵۰ صفحه‌ای اگر یک پاراگراف از آن سانسور شود اما باز هم  کتاب فروش خوبی داشته باشد و دیده شود نیازی به شیطنت نیست که به همه اعلام کنی چیزی از کتابت سانسور شده است و این قسمت‌های سانسورشده را می‌توان در توضیحات کتاب‌های بعد جانشین کرد.

 

وی در ادامه خاطرنشان کرد: اگر روزی از من چیزی سانسور شود خودم را این‌گونه آرام می‌کنم و می‌گویم قرار نبوده است آن پاراگراف شنیده شود ولی  فایل کامل آن شعر در اختیار علاقه‌مندانم بوده و همه آن را شنیده‌اند.

 

این شاعر با اشاره به اینکه ما با دو پدیده کاملا مجزا در ارتباط هستیم گفت: آن این است که شما به عنوان یک نویسنده دو مدل متن دارید یک متن محفلی و دوم متن رسمی. در متن محفلی چند تن دور هم جمع می‌شوند و هجو و هزل و هر داستانی را در آن محل می‌خوانند. باید با توجه به اینکه جامعه تو از تو نوشتن چه چیزی را انتظار دارد و تو را از حاشیه چقدر دور نگه می‌دارد شعرت را پالایش کنی و از سانسور استفاده نکنی و همیشه باید برای مخاطبانت چیزی را ارائه بدهی که خودت دوست داری و مورد پسندت واقع شده است.

 

اذر در پاسخ به اینکه آیا لازمه گفتن شعر عاشقانه، عاشق بودن است، بیان کرد: حتما و صددرصد همینطور است. اصولا کسانی که فکرشان زود بالغ می‎‌شود زود عاشق می‌شوند و کسانی هم که فکرشان همچنان در کودکی مانده است و کودک درون فعالی دارند همیشه در معرض عاشق شدن قرار دارند.

 

او درباره حس و حال خود برای نوشتن گفت: وقتی یک اتفاق چه تلخ و شیرین در زندگی انسان رخ می‌دهد و شما را درگیر می‌کند بین سه تا پنج سال زمان می‌برد که آن را بتوانید توسط هنر ارائه دهید؛ یعنی اتفاقی که امروز می‌افتد ممکن است پنج سال بعد به یک اثر هنری تبدیل شود و اتفاقاتی که چند سال پیش در زندگی من افتاده امروز به اثر هنری تبدیل شده است و شاید حوادث امروز زندگی من سال‌ها بعد به اثر تبدیل شود.

این شاعر در ادامه افزود: وقتی می‌خواهم اثری را خلق کنم یک هفته‌ای پریشانم و به خود می‌پیچم تا بتوانم آن را خلق کنم و اصلا برای سرایش اتاق مخصوص و غار تنهایی ندارم و در هر حالت که باشم و به من حسی القا شود، همان لحظه اثر را خلق می‌کنم.

 

آذر درباره اینکه آیا با هنرهای دیگر نیز مانوس است یا خیر، بیان کرد: بنده از ۱۲ سالگی بدون استاد قلم به دست گرفتم و نقاشی، خط و رنگ و روغن کار کردم. حتی ۱۰ سال در تئاتر فعالیت کردم؛ اما در یک مقطع این هنرها در من خشک شد و تنها چیزی که در من ماند نوشتن بود.

 

او درباره ارتباط خود با موسیقی نیز گفت: از سال ۸۹ وارد موسیقی شدم و وقتی با خوانندگان و آهنگسازان مختلف آشنا شدم این هنر را پیگیری کردم و وارد این عرصه شدم.

 

این شاعر همچنین درباره جایگاه زن در شعرهایش بیان کرد: زن در شعر من جایگاه والایی دارد. همیشه این عنصر نیاز را نسبت به عنصر ناز رعایت کرده‌ام و هیچ‌وقت از بیان حال و روزی که زن و زنانگی به سرم آورده است، ابایی نداشته‌ام.

 

 

  • 13
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

حکایت های اسرار التوحید اسرار التوحید یکی از آثار برجسته ادبیات فارسی است که سرشار از پند و موعضه و داستان های زیبا است. این کتاب به نیمه ی دوم قرن ششم هجری  مربوط می باشد و از لحاظ نثر فارسی و عرفانی بسیار حائز اهمیت است. در این مطلب از سرپوش تعدادی از حکایت های اسرار التوحید آورده شده است.

...[ادامه]
ویژه سرپوش