جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
۰۸:۱۴ - ۲۸ خرداد ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۳۰۶۷۴۰
کتاب، شعر و ادب

چگونه هرچه بیشتر کتاب بخوانیم

احمق ها از تجربه کردن یاد می‌گیرند

اخبار فرهنگی,خبرهای فرهنگی,کتاب و ادبیات,کتاب

به گزارش شهروند، داریوش فوروکس، نویسنده‌ کتاب برنده جنگ درونی، یکی از ستون‌های محبوب روزنامه‌ هافینگتن‌پست را می‌نویسد و در وب‌سایت شخصی‌اش هم ایده‌ها و روش‌هایی را برای مقابله با تعلل و بالا بردن بهره‌وری شخصی مطرح می‌کند. یادداشت‌های او از پرخواننده‌ترین ستون‌های ‌هافینگتن‌پست محسوب می‌شود.مطلب زیر یکی از همان یادداشت‌هاست که به نقل از مجله آوانگارد می‌خوانیم.  

 

دوست دارید فهرست کتاب‌هایی که در یک ‌سال می‌خوانید بلندتر باشد؟ آیا هرگز برایتان پیش آمده کتابی را بخرید که هیچ وقت نخوانیدش؟ این اتفاق ممکن است برای خیلی از کتاب‌هایی که در طول ‌سال می‌خرید، بیفتد؟

اگر شما هم کمتر از آن چیزی که دلتان می‌خواهد کتاب می‌خوانید، بدانید که تنها نیستید. ‌سال گذشته به صفحه شخصی‌ام در وب‌سایت گودریدز سر زدم و تازه متوجه شدم که در ۲۰۱۴ تنها پنج کتاب خوانده‌ام. این نتیجه حسابی ناامیدم کرد. برای همین هم دنبال راهکارهایی برای آن گشتم.

 

آیا می‌شود سالی صد کتاب خواند؟ چرا باید سالی صد کتاب بخوانیم؟

شاید جواب همین باشد، به قول بیسمارک، احمق‌ها از تجربه‌کردن یاد می‌گیرند و من ترجیح می‌دهم از تجربه‌ دیگران یاد بگیرم.

 

زیاد کتاب بخرید

پولی که برای خریدن کتاب می‌دهید درواقع هزینه‌ای است که برای کتاب‌خواندن کرده‌اید. هر کسی می‌تواند زمان کافی برای کتاب‌خواندن را برای خودش بسازد. اگر شما پول ندارید می‌توانید یک چیزهایی را عوض کنید و صرفه‌جویی کنید.

 

اراسموس هلندی یک‌جایی گفته: وقتی پول کمی دارم، کتاب می‌خرم و از آن پولی که باقی می‌ماند لباس و غذا می‌خرم. مطمئن باشید پول و زمانی که صرف کتاب می‌کنید ارزشش را دارد. من که هیچ سرمایه‌گذاری بهتری به عقلم نمی‌رسد.

 

کتاب خریدن فقط وقتی اتلاف محض سرمایه است که هیچ‌وقت آنها را نخوانید. اگر می‌خواهید بیشتر بخوانید باید کتاب بیشتری بخوانید. بعضی‌ها خیلی راحت دویست دلار برای خرید یک جفت کفش نو پول می‌دهند، اما به نظرشان احمقانه است که در طول یک‌سال بیست جلد کتاب از وب‌سایتی سفارش بدهند.

 

مسأله ساده است: اگر شما کتاب بیشتری در خانه داشته باشید، انتخاب‌های بیشتری دارید و این به مطالعه‌ بیشتر شما کمک می‌کند. بیشتر کتاب‌هایی که می‌خوانید طبق برنامه نیستند؛ اما وقتی کتابی را می‌خوانید بد نیست که کتاب‌های دیگر مرتبطی از همان جنس در دسترستان باشد؛ مثلا وقتی کسی می‌خواهد درباره‌ رواقیون بخواند با این سوال روبه‌رو می‌شود که اول باید کدامشان را بخواند؟ سنکا؟ اوریپیدوس یا کدام یکی دیگر از آنها را؟ و خب جواب من این است که همه‌شان را بخر و همه‌شان را بخوان. اگر کتاب‌هایی که می‌خواهید بخوانید دم دست داشته باشید، هیچ فرصتی را برای خواندنشان از دست نمی‌دهید و بهانه برای کتاب‌نخواندن خیلی کم می‌شود.

 

همیشه در حال خواندن باشید

اگر نمایشنامه یا نمایش گلن گری، گلن گراس اثر دیوید ممت را خوانده یا دیده باشید احتمالا یادتان مانده که فروشنده می‌گوید همیشه بسته باش. این شعار برای فروشنده‌ها و کارآفرین‌ها کاربرد دارد. من با شعار متفاوتی زندگی می‌کنم: همیشه بخوان. حالا هر روز حداقل یک ساعت در طول روزهای هفته کتاب می‌خوانم و آخر هفته و تعطیلات بیشتر از اینها. پیداکردن راه‌هایی منطبق با شرایط زندگی‌تان بهترین روش است برای این‌که بهانه‌هایی مثل خستگی یا زیادی شلوغ‌بودن از پیش رویتان حذف بشود.

 

همیشه کتاب‌خواندن به این معناست: در قطار و مترو. در حالی‌که دارید به نوزادتان شیر می‌دهید. وقتی دارید غذا می‌خورید. در مطب دکتر و در محل کارتان. از همه مهمتر در تمام آن لحظه‌هایی که اطرافیانتان دارند برای صدوسیزدهمین‌بار صفحه‌ فیس‌بوکشان را چک  یا اخبار را تماشا می‌کنند، می‌توانید کتاب بخوانید. با این روش شما می‌توانید در طول یک‌سال بیش از یکصد کتاب بخوانید. و این همان بازگشت سرمایه‌ای است که در کتابفروشی خرج کرده‌اید.

 

 روی موضوعات مورد علاقه‌تان متمرکز بشوید

تابه‌حال برایتان پیش آمده سراغ کتابی بروید که همه متفق‌القول درباره شگفت‌انگیزبودنش حرف می‌زنند و بعد وقتی شما دست می‌گیریدش، اصلا جذبتان نمی‌کند؟ شخصا فقط برای این‌که شنیده‌ام بقیه مردم حسابی جذب کتابی شده‌اند، سراغ کتابی نمی‌روم. همه‌ کتاب‌ها برای همه‌ آدم‌ها جذاب نیستند. کتابی ممکن است پرفروش باشد، اما اصلا شما را جذب نکند و شاید اصلا درحال حاضر در حال‌وهوای خواندن چنین اثری نباشید.

 

کتاب‌هایی را انتخاب کنید که به علاقه‌مندی‌ها و کار و زندگی شخصی‌تان نزدیک هستند و می‌توانید با موضوعش احساس نزدیکی کنید. وقت‌تان را با رفتن دنبال موضوعاتی که احتمال علاقه‌مندی‌تان به آنها صفر است، هدر ندهید. در عوض کتاب‌هایی را انتخاب کنید که به حرفه‌تان یا سرگرمی‌هایتان مربوط می‌شوند. سراغ کتاب‌ها به خاطر این‌که پرفروش یا کلاسیک هستند، نروید و در جست‌وجوهایتان علاقه‌مندی شخصی با موضوع را در اولویت قرار بدهید.

 

همزمان چند کتاب مختلف در برنامه‌ کتابخوانی‌تان بگذارید

هیچ قانونی برای این‌که چطور مطالعه کنید، وجود ندارد. حتی می‌توانید پنج کتاب را با هم بخوانید. ممکن است ٥٠ صفحه از کتابی را صبح یک نفس بخوانم و عصر همان روز کتاب دیگری را بخوانم. مسأله ترجیح شماست.

 

ممکن است کتابی دست بگیرید که دشوار و سخت باشد و طبیعی است که کنار این کتاب اثر سبک‌تر و آسان‌فهم‌تری هم بگذارید تا وقتی ذهنتان یاری نمی‌کند، سراغ آن یکی بروید. برای مثال در مطالعه‌ شب‌هنگام و پیش از خواب، من ترجیح می‌دهم سراغ اثر داستانی بروم یا شرح‌حال بخوانم. در واقع کتابی را که لازم است جاهایی از آن را خط بکشم یا کاغذ و قلم کنار دستم بگذارم، به رختخواب نمی‌برم.

 

دانشی را که به دست آورده‌اید، حفظ کنید

از دانش و درکی که از مطالعه به دست آورده‌اید، استفاده کنید. باید اطمینان حاصل کنید از زمانی که صرفا کسب این درک کرده‌اید، در زندگی روزمره بهره می‌برید. جدا از این درباره‌ بعضی از کتاب‌ها این‌که قلمی برای حاشیه‌نویسی یا یادداشت‌برداشتن همراهتان باشد، کارآمد است و اگر به نسخه‌های الکترونیکی هم عادت کرده‌اید که این امکان فراهم است. وقتی کتابی را تمام می‌کنید، برگردید و با خودتان مرور کنید و به پردازش آنچه برایتان باقی مانده، بپردازید...

 

 

  • 11
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

حکایت های اسرار التوحید اسرار التوحید یکی از آثار برجسته ادبیات فارسی است که سرشار از پند و موعضه و داستان های زیبا است. این کتاب به نیمه ی دوم قرن ششم هجری  مربوط می باشد و از لحاظ نثر فارسی و عرفانی بسیار حائز اهمیت است. در این مطلب از سرپوش تعدادی از حکایت های اسرار التوحید آورده شده است.

...[ادامه]
ویژه سرپوش