جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
۱۸:۱۹ - ۲۲ آذر ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۹۰۶۲۱۸
کتاب، شعر و ادب

تشریح جزئیات مراسم انتخاب آثار برتر ادبیات نمایشی

نشست جایزه ادبیات نمایشی,اخبار فرهنگی,خبرهای فرهنگی,کتاب و ادبیات
دبیر هشتمین دوره انتخاب آثار برتر ادبیات نمایشی ایران اعلام کرد: اگر شرایط برای برگزاری هر دوسال یک بار این رویداد به صورت مناسب فراهم نشود، احتمالا در سال‌های آینده فقط به داوری و اعلام اسامی برگزیده‌ها بسنده خواهد شد.

به گزارش ایسنا طبق خبر رسیده، نشست خبری هشتمین دوره انتخاب آثار برتر ادبیات نمایشی ایران، صبح چهارشنبه ۲۲ آذرماه، با حضور بهزاد صدیقی، دبیر این دوره و سلما سلامتی دبیر اجرایی آن در خانه تئاتر برگزار شد.

 

در ابتدای این نشست سلما سلامتی ـ عضو هیئت‌مدیره کانون نمایشنامه‌نویسان خانه تئاتر و دبیر اجرایی هشتمین دوره انتخاب آثار برتر ادبیات نمایشی ایران ـ با اشاره به اینکه فراخوان این دوره پس از چهار سال تعطیلی، در اسفند ۹۵ منتشر شد، گفت: به علت تعطیلی چهار ساله، تعداد آثار دریافتی در حوزه نمایشنامه تالیفی بالا بود و داوری آن به دو مرحله تقسیم شد. در مرحله اول صحرا رمضانیان، روزبه حسینی و ابراهیم پشت‌کوهی از میان ۴۸۷ اثر دریافتی، ۳۰ اثر را انتخاب کردند و  ما گمان می‌کردیم در شهریور شاهد برگزاری اختتامیه خواهیم بود اما داوران این بخش درخواست مهلت بیشتری برای خواندن متون داشتند و برای این کار دو ماه به آن‌ها فرصت داده شد.

 

او افزود: ۳۰ نمایشنامه انتخاب شده در مرحله اول به فرهاد توحیدی، حسین پاکدل و ناهید طباطبایی تحویل داده شد که کاندیداها و برگزیدگان خود را مشخص کردند و در اختتامیه هشتمین دوره انتخاب آثار برتر ادبیات نمایشی ایران که شنبه ۲۵ آذر برگزار خواهد شد، حاصل آن را اعلام می‌کنند. 

 

دبیر اجرایی این رویداد در بخشی دیگر در مورد میزان بودجه هشتمین دوره انتخاب آثار برتر ادبیات نمایشی ایران گفت: تامین بودجه چالشی جدی و اساسی برای همه ماست. برآورد ما که شامل دستمزد هیئت‌داوران و جوایز برگزیدگان هم می‌شود ۶۸ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان است که مرکز ارتباطات بین‌الملل شهرداری تهران، دفتر توسعه هنرهای معاصر و مرکز هنرهای نمایشی هر کدام قول تامین بخشی از آن را دادند ولی تا این لحظه که تنها سه روز تا برگزاری جشن مانده است قول کتبی مرکز هنرهای نمایشی به ما در این خصوص عملی نشده و مبلغی را که قولش از طرف مهدی شفیعی، مدیر مرکز هنرهای نمایشی داده شد دریافت نکرده‌ایم.

 

سلامتی در مورد چرایی عدم اعلام نام کاندیداها در بخش نمایشنامه ترجمه شده و نمایشنامه تالیفی برخلاف بخش پژوهش‌های تالیفی و ترجمه شده که اسامی‌شان اعلام شد، هم گفت: قرار دبیرخانه بر این بوده که کاندیداها در هیچ بخشی اعلام نشوند تا همه شرکت‌کنندگان خود را کاندیدا بدانند و در مراسم اختتامیه حضور داشته باشند، منهای کاندیداهای بخش پژوهش و در بخش پژوهش هم به علت مهجور بودن این بخش و تاکید بیشتر بر اهمیت آن این اقدام صورت گرفت.

 

سپس بهزاد صدیقی‌ ـ دبیر هشتمین دوره انتخاب آثار برتر ادبیات نمایشی ایران ـ گفت: در دوره هفتم که سال ۹۲ برگزار شد شورای سیاستگذاری وقت و هیئت‌مدیره کانون نمایشنامه‌نویسانِ وقت، تصمیم گرفتند آیین‌نامه انتخاب آثار را بازبینی کنند و با توجه به این که شرایط چاپ نمایشنامه بسیار سخت است و هر ناشری حاضر به چاپ نمایشنامه نیست و تمرکز این جایزه نیز بر آثار چاپ شده است، آن را از رویدادی سالانه به اتفاقی دوسالانه تغییر دهند. اما مجموع شرایط و مخصوصا شرایط مالی به گونه‌ای پیش رفت که عدم برگزاری فراتر از دو سال شد و کاری که ما می‌توانستیم بکنیم این بود که اجازه ندهیم بیش از چهار سال شود.

 

او در مورد برگزارکنندگان دوره هشتم ادامه داد: شورای سیاستگذاری هشتمین دوره انتخاب آثار برتر ادبیات نمایشی متشکل است از هیئت‌مدیره وقت کانون نمایشنامه‌نویسان خانه تئاتر به علاوه دو نفر که به دعوت هیئت‌مدیره به این جمع اضافه شدند. این دو نفر قطب‌الدین صادقی و کوروش نریمانی‌ هستند که به جمع هیئت‌مدیره پیوستند. اعضای هیئت‌مدیره نیز عبارتند از محمدامیر یاراحمدی رئیس هیئت‌مدیره، سلما سلامتی، جواد عاطفه، آندرانیک خچومیان و من به عنوان نایب‌رئیس هیئت‌مدیره و دبیر هشتمین دوره انتخاب آثار برتر ادبیات نمایشی ایران.

 

صدیقی در ادامه با ارائه آماری از آثار رسیده به دبیرخانه هشتمین دوره انتخاب آثار برتر ادبیات نمایشی ایران بیان کرد: در بخش نمایشنامه‌های ترجمه شده مجموع آثار رسیده ۲۳۷ اثر، تعداد مترجمان زن ۴۵ نفر و تعداد آثار ترجمه شده توسط زنان ۷۶ اثر بود که ۶ اثر را به صورت مشترک با مردان ترجمه کرده بودند. پرکارترین مترجمان زن بیتا دارابی با هشت اثر و نورا موسوی‌نیا با شش اثر و پرکارترین مترجمان  مرد داوود رشیدی با هشت اثر، عباس‌علی عزتی با هشت اثر، علیرضا کوشک‌جلالی با هفت اثر، محمدرضا خاکی با هفت اثر و اصغر نوری با شش اثر بودند. ناشران فعال در ترجمه نمایشنامه نیز افراز با ۹۵ اثر، دیبایه با ۲۰ اثر، بیدگل با ۱۸ اثر، نی با ۱۶ اثر و پارسه با ۱۲ اثر  و تعداد کل ناشران در حوزه ترجمه نمایشنامه ۲۲ ناشر تهرانی و سه ناشر شهرستانی‌ هستند.  

 

صدیقی ادامه داد:در بخش نمایشنامه‌های تالیفی نیز مجموع آثار رسیده ۴۸۷ اثر در ۲۶۰ مجلد به دبیرخانه رسید. تعداد نمایشنامه‌نویسان زن ۴۸ نفر و تعداد نمایشنامه‌های نوشته شده توسط زنان ۹۴ اثر، تعداد نمایشنامه‌نویسان مرد ۱۵۰ نفر و تعداد نمایشنامه‌های نوشته شده توسط مردان ۳۹۳ اثر بود. تعداد ناشران نمایشنامه‌های تالیفی نیز ۶۲ ناشر بود که ۵۱ ناشر تهرانی و ۱۱ ناشر شهرستانی بودند. ناشران فعال در چاپ نمایشنامه‌های تالیفی نیز عبارت بودند از نیستان با ۷۲ اثر، افراز با ۵۹ اثر، انتشارات نمایش با ۵۳ اثر و نشر روزبهان با ۲۴ اثر و ناشران فعال شهرستانی در زمینه چاپ نمایشنامه‌های تالیفی بوتیمار با ۲۲ اثر، سام آرام با ۱۰ اثر، نشر عنوان با شش اثر و بوتا نشر ارومیه با شش اثر فعال‌ترین بودند.

 

بهزاد صدیقی در پایان گفت: این آخرین دوره‌ای خواهد بود که خود من به عنوان دبیر در انتخاب آثار برتر ادبیات نمایشی حضور خواهم داشت و امیدوارم در دوره‌های بعد دوستان دیگری بتوانند شرایط بهتری را فراهم کنند. امیدوارم بشود روند برگزاری دوره‌های انتخاب آثار برتر ادبیات نمایشی ایران را به صورت دوسالانه ادامه داد و گمان می‌کنم اگر این اتفاق نیفتد ناچار می‌شویم صرفا به داوری آثار و اعلام اسامی کاندیداها و برگزیدگان بدون برگزاری مراسم و اهدای جوایز بسنده کنیم.

 

براساس این گزارش، مراسم اختتامیه هشتمین دوره انتخاب آثار برتر ادبیات نمایشی ایران روز شنبه ۲۵ آذر ساعت ۱۸ در آمفی‌تئاتر بوستان گفت‌وگو برگزار خواهد شد.

 

 

 

 

 

 

  • 16
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

حکایت های اسرار التوحید اسرار التوحید یکی از آثار برجسته ادبیات فارسی است که سرشار از پند و موعضه و داستان های زیبا است. این کتاب به نیمه ی دوم قرن ششم هجری  مربوط می باشد و از لحاظ نثر فارسی و عرفانی بسیار حائز اهمیت است. در این مطلب از سرپوش تعدادی از حکایت های اسرار التوحید آورده شده است.

...[ادامه]
ویژه سرپوش