سه شنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۳
۱۷:۲۸ - ۱۷ دي ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۰۰۴۶۹۴
کتاب، شعر و ادب

چالش‌های آموزش فارسی در جهان روشن شده است

غلامعلی حداد عادل,اخبار فرهنگی,خبرهای فرهنگی,کتاب و ادبیات
در گردهمایی موسسه‌های فعال در آموزش زبان فارسی در جهان به این موضوع اشاره شد که مسائل و چالش‌های آموزش فارسی در جهان روشن شده و اکنون می‌­دانیم آموزش زبان فارسی به غیرفارسی‌زبانان یک رشته تخصصی است.

به گزارش ایسنا بر اساس خبر رسیده، چهارمین گردهمایی موسسه‌های فعال در آموزش زبان فارسی در جهان، امروز ۱۷ دی‌ماه، با حضور بیش از ۴۰ موسسه داخلی و خارجی، رییس و معاونان بنیاد سعدی آغاز در حال برگزاری است.

 

غلامعلی حداد عادل، رییس بنیاد در ابتدای این مراسم در خصوص ضرورت گسترش زبان فارسی گفت: زبان فارسی در حدود ۸۰۰ سال در منطقه وسیع شبه قاره، زبان رسمی مردم بوده است و ابن بطوطه جهانگرد در کتاب خود نوشته است که در هرجای شرق آسیا که سفر کرده، افرادی را یافته که زبان فارسی می­‌دانسته‌اند. این قدمت تاریخی به اضافه لطافت و شیرینی این زبان و محتوای غنی ادبیات فارسی نشان از این دارد که زبان فارسی تا چه اندازه قابلیت گسترش دارد.

 

او با بیان اینکه اکنون برای گسترش زبان فارسی باید با توجه به مقتضیات دنیای امروز، تصمیم‌گیری شود، گفت: بنیاد سعدی با توجه به احساس چنین نیازی تاسیس شده است و برای هم‌افزایی در این حوزه، از یک سال پس از تاسیس بنیاد، گردهمایی موسسات فعال در امر آموزش زبان فارسی را برگزار کرده‌ایم.

 

وی هدف و نگاه بنیاد سعدی از برگزاری این گردهمایی را «آشنایی موسسه­‌های فعال در آموزش زبان فارسی در جهان با یکدیگر»، «هماهنگی و هم‌افزایی فعالیت­‌های این موسسه­‌ها» ، «همفکری و انتقال تجربه‌ها» و «همکاری در راستای گسترش زبان فارسی» عنوان کرد.

 

غلامعلی حداد عادل,اخبار فرهنگی,خبرهای فرهنگی,کتاب و ادبیات

حداد عادل همچنین گفت: سیاست‌گذاری اصلی بنیاد سعدی بر اساس سیاست­‌های کلی کشور است و بر اساس آن برنامه‌ریزی­‌ها و تصمیم‌گیری‌های کلان پایه‌ریزی می­­‌شود. هدف اصلی ما این است که اول چرخ آموزش زبان فارسی در کشورهای دیگر همواره در حرکت باشد و دوم نیاز به اعزام معلم زبان در این کشورها برطرف شود تا بدین ترتیب علاوه بر ایجاد شغل برای فارغ‌التحصیلان زبان فارسی، در بسیاری از هزینه­‌های اعزام مدرس نیز صرفه‌جویی شود.

 

وی تامین زیرساخت­‌های آموزشی زبان را از دیگر اهداف بنیاد سعدی ذکر کرد و توضیح داد: وقتی از کتاب درسی آموزش زبان صحبت می­‌کنیم ملاحظاتی مانند سطح کتاب، مهارت زبانی که توسط کتاب تدریس می­‌شود و مهمتر از همه، مخاطب این کتاب را باید در نظر گرفت. کسانی که می­‌خواهند زبانی را به عنوان زبان دوم تدریس کنند حتما باید به ویژگی­‌های زبان مادری زبان آموز توجه کنند. بنابراین آموزش زبان دوم کاری کاملا تخصصی و علمی بوده و در دنیا نیز به همین صورت است.

حداد عادل در ادامه اضافه کرد: یکی دیگر از وظایف بنیاد سعدی برگزاری دوره­‌های تربیت مدرس زبان فارسی به غیرفارسی‌زبانان است که  مخاطب آن فارغ‌التحصیلان کارشناسی ارشد به بالای  زبان فارسی و یا آموزش زبان­‌های خارجی هستند. در حوزه آموزش از طریق فضای مجازی نیز نرم‌افزارهای موبایلی آموزش زبان فارسی طراحی شده و هم‌اکنون در حال ساخت فیلم­‌های آموزشی هستیم.

 

رئیس بنیاد سعدی همچنین استانداردسازی آموزش زبان را از ضروریات فعالیت در این حوزه دانست و گفت: وجود امتحان­‌هایی همچون تافل در دنیا دلالت بر اهمیت استانداردسازی زبان دارد که در ایران هنوز مسئله‌ای تازه است. بنیاد سعدی تاکنون در جهت استانداردسازی زبان حرکت کرده و در همین راستا آزمون «آمفا» را که آزمون تعیین سطح زبان فارسی است، طراحی کرده است تا بدین طریق مشخص شود افرادی که به عنوان دانشجوی زبان فارسی به ایران می­‌آیند در چه سطحی از زبان فارسی قرار دارند.

 

غلامعلی حداد عادل,اخبار فرهنگی,خبرهای فرهنگی,کتاب و ادبیات

در ادامه این گردهمایی، دکتر رضامراد صحرایی، معاون آموزش و پژوهش بنیاد سعدی اظهار کرد: در حال حاضر مسائل و چالش‌های آموزش فارسی در جهان برای ما روشن شده و اکنون می‌­دانیم آموزش زبان فارسی به غیرفارسی‌زبانان یک رشته تخصصی است.

 

او با بیان اینکه  طرح تاسیس سازمانی برای آموزش زبان فارسی به غیرفارسی‌زبانان در سال ۱۳۸۴ در شورای عالی انقلاب فرهنگی مطرح شد و بر اساس آن اساسنامه بنیاد سعدی در سال ۱۳۸۹ توسط این شورا به تصویب رسید،  مهم ترین وظایف بنیاد سعدی را اینچنین عنوان کرد: به طور کلی سیاستگذاری، هماهنگی، هدایت، و نظارت بر فعالیت‌های جمهوری اسلامی ایران در زمینه‌های مرتبط با گسترش زبان و ادبیات فارسی در خارج از کشور، تدوین استاندارد و شیوه‌های مناسب آموزش زبان و ادب فارسی برای مقاطع مختلف تحصیلی و دوره‌های آموزشی، حمایت از ایجاد و گسترش دوره‌ها و مراکز آموزش و تحقیقات زبان و ادبیات فارسی و اتاق‌های ایران در کشورهای دیگر، برگزاری دوره‌های دانش‌افزایی بلندمدت و کوتاه‌مدت زبان و ادبیات فارسی در داخل و خارج از کشور، و گسترش خط، زبان و ادبیات فارسی در میان ایرانیان مقیم خارج از کشور از جمله وظایف اصلی بنیاد سعدی به شمار می­‌روند.

 

صحرایی دیگر وظایف بنیاد سعدی را «آموزش از راه دور زبان و ادب فارسی با استفاده از فناوری‌های نوین، اعزام استاد برای تدریس در دوره‌های کوتاه و طولانی‌مدت زبان و ادبیات فارسی در خارج از کشور، تألیف و تولید کتاب، نرم‌افزار، منابع و وسایل آموزشی و کمک‌آموزشی زبان و ادبیات فارسی به زبان‌های مختلف جهان، اعطای بورس تحصیلی و فرصت مطالعاتی به دانشجویان، استادان و محققان خارجی در زمینه زبان وادب فارسی، برگزاری المپیادهای منطقه‌ای و جهانی و آزمون‌های استاندارد تعیین سطح زبان فارسی، تربیت استادان جوان و مستعد خارجی برای آموزش زبان و ادبیات فارسی در خارج از کشور و امضای اسناد همکاری و مبادلات پژوهشی، آموزشی، فرهنگی و رسانه‌ای در زمینه گسترش زبان و ادبیات فارسی با مؤسسات ذیربط کشورهای دیگر برشمرد.

 

غلامعلی حداد عادل,اخبار فرهنگی,خبرهای فرهنگی,کتاب و ادبیات

معاون آموزش و پژوهش بنیاد سعدی همچنین با اشاره به دو نشست تخصصی این گردهمایی گفت: در نشست اول که «راهکارهای جذب مخاطبان خارجی و پیشگیری از تعطیلی کرسی‌های آموزش زبان و ادبیات فارسی و ایران‌شناسی در جهان» نام دارد، محورهای بحث، آموزش مبتنی بر نیاز، دوره‌های دانش‌افزایی، ارائه مدارک معتبر بین‌المللی، ظرفیت‌های موجود برای ارزش‌آفرینی یادگیری زبان فارسی، بورس­‌های تحصیلی، موسسه‌های ایرانگردی و جهانگردی و اهمیت زبان فارسی در کشورهای لغو ویزاشده با ایران هستند.

 

او در خصوص نشست دوم که با عنوان «برنامه‌ریزی آموزش زبان و ادبیات فارسی و ایران‌شناسی در جهان» در ساعات بعداز ظهر این گردهمایی یک‌روزه برگزار می­‌شود نیز گفت: این نشست حول سه محور « استاندارد سازی»، « آموزش مجازی » و « استانداردسازی آزمون­‌ها» برنام‌ه­ریزی شده است که در بحث استاندارد سازی سوالات مهمی همچون «برای استانداردسازی آموزش زبان و ادبیات فارسی چه باید کرد؟»، «دوره‌های آموزشی مورد نیاز برای فارسی‌آموزان خارجی کدام است؟»، «دوره‌های تربیت مدرس در تقویت مدرسان آموزش زبان فارسی به خارجیان چه نقشی دارد؟»، «ویژگی‌های یک نظام ارزشیابی کارآمد برای توسعه آموزش زبان فارسی چیست؟» و «استاندارد سطح‌بندی آموزش زبان فارسی به غیرفارسی‌زبانان چیست؟» توسط نمایندگان موسسه­‌های فعال در آموزش زبان فارسی مورد بحث و بررسی قرار می­‌گیرد.

 

غلامعلی حداد عادل,اخبار فرهنگی,خبرهای فرهنگی,کتاب و ادبیات

در پایان بخش اول این گردهمایی، از دکتر علیزده، معاون بین الملل بنیاد ایرانشناسی به پاس نقش فعال در گسترش زبان فارسی و همچنین برگزاری دوره پیشین همایش موسسه­‌های فعال در آموزش زبان فارسی در جهان تقدیر شد.

 

این گردهمایی یک‌روزه با شعار «هم‌افزایی، انسجام، مشارکت و تمرکز در آموزش زبان فارسی در جهان» در حال برگزاری است.

 

غلامعلی حداد عادل,اخبار فرهنگی,خبرهای فرهنگی,کتاب و ادبیات

 

 

  • 10
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

حکایت های اسرار التوحید اسرار التوحید یکی از آثار برجسته ادبیات فارسی است که سرشار از پند و موعضه و داستان های زیبا است. این کتاب به نیمه ی دوم قرن ششم هجری  مربوط می باشد و از لحاظ نثر فارسی و عرفانی بسیار حائز اهمیت است. در این مطلب از سرپوش تعدادی از حکایت های اسرار التوحید آورده شده است.

...[ادامه]
ویژه سرپوش