یکشنبه ۰۷ مرداد ۱۴۰۳
۱۲:۰۹ - ۰۵ اردیبهشت ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۲۰۱۲۰۹
کتاب، شعر و ادب

از کلیدر تا کلاریسا؛

معرفی چند نمونه از طولانی ترین رمان های جهان

این روزها شبکه جهانی اینترنت آن قدر دایره تمرکز افراد را محدود ساخته است که مطالعه کامل یک کتاب کودک نیز نیازمند شاهکار بزرگی از تمرکز است. در چنین روز و روزگاری این که فکر کنیم شاید هنوز افرادی باشند که خواندن آثار متنی طویل- که غول هایی در حوزه نثر به شمار می آیند- را در توان و دایره تمرکز خود ببینند، کمی دور از ذهن به نظر می رسد. با این حال ما به خود جرئت معرفی برخی از این آثار را داده ایم و آن چه در ادامه می خوانید چند نمونه از طولانی ترین رمان هایی هستند که تا کنون به رشته تحریر درآمده اند. باید اشاره کنیم که به طور طبیعی تعریف دقیقی برای یک رمان طولانی وجود ندارد و گاهی رمان های طولانی بیشتر از یک جلد و برخی نیز بیشتر از یک سری هستند. همچنین در این زمینه که معیار سنجش حجم کتاب، کلمه، صفحه یا حتی حرف باشد نیز اختلاف وجود دارد. در ادامه با ما همراه باشید. اگر این توان را در خود دیدید که به سراغ حتی یکی از آن ها بروید باید خودتان را فرد متمایزی بدانید!

 

اخبار فرهنگی,خبرهای فرهنگی,کتاب و ادبیات

«کلاریسا»

اثر ساموئل ریچاردسون؛ ۹۶۹ هزار کلمه

«کلاریسا» با نام کامل «داستان یک بانوی جوان» نوشته ساموئل ریچاردسون است که در سال ۱۷۴۸ منتشر شد. این اثر یک رمان مکاتباتی است؛ شکلی از رمان که در طول قرن هجدهم به اوج محبوبیت رسید و در آن، پدید آورنده روایت مد نظر خود را در قالب مجموعه ای از نامه ها شکل می دهد. کلاریسا داستان غم انگیز بانوی جوانی را روایت می کند که تلاشش برای حفظ ارزش های انسانی دایم توسط خانواده اش خنثی می شود. این رمان در واقع نوعی کمدی اجتماعی است که در آن یک خانواده تلاش می کند با سود بردن از یک ازدواج به اشرافیت برسد. رمان هزار و پانصد و سی و چهار صفحه ای کلاریسا را می توان طولانی ترین رمان موجود در ادبیات انگلیس دانست. هرچند شاید برخی از رمان های معاصر از نظر طولانی بودن با این اثر برابری کنند اما رمان کلاریسا یکی از معدود آثاری است که با وجود طولانی بودن به یکی از جذاب ترین و موفق ترین رمان های ادبیات انگلیس تبدیل شده است. ساموئل جانسون، نویسنده و منتقد مشهور قرن هجدهم، این رمان را اولین کتاب در دنیا می داند که توانسته است اطلاعات بی نظیری را درباره دل آدمی به خوانندگان منتقل کند. کلاریسا به عنوان یکی از ۱۰۰ رمان برتر در طول تاریخ شناخته شده است.

 

اخبار فرهنگی,خبرهای فرهنگی,کتاب و ادبیات

«در جست وجوی زمان از دست رفته»

اثر مارسل پروست؛ یک میلیون و ۲۶۷ هزار و ۶۹ کلمه

این رمان که با حدود یک میلیون و سیصد هزار کلمه، عنوان طولانی ترین رمان را در کتاب رکوردهای جهانی گینس به خود اختصاص داده است، اثر مارسل پروست نویسنده و مقاله نویس فرانسوی است که در فاصله سال های ۱۹۰۹-۱۹۰۸ تا ۱۹۲۲ میلادی نگاشته و بین سال های ۱۹۱۳ تا ۱۹۲۷ میلادی منتشر شد. پروست این رمان را طی چهارده سال و در هفت جلد به نگارش درآورده است. «طرف خانه سوان»، «در سایه دوشیزگان شکوفا»، «طرف گرمانت»، «سدوم و عموره»، «اسیر»، «آلبرتین گمشده (گریخته)» و «زمان باز یافته» به ترتیب عناوین این هفت جلد را تشکیل می دهند. بسیاری از منتقدان، این رمان را یک رمان مدرن و تحسین برانگیز می دانند. ویریجینا وولف، نویسنده مشهور آمریکایی، در وصف این رمان گفته است: «کاش می توانستم چیزی مثل این بنویسم.» پروست خود درباره این رمان می گوید: «متأسفانه کتابم را با ضمیر "من" شروع کردم و فورا همه فکر کردند که به جای جست و جوی قوانین کلی، من در حال تجزیه و تحلیل خود، به معنای انزجار آمیز کلمه بودم.» این رمان روایت خطی و کلاسیک یک داستان نیست بلکه از ورای داستان اصلی، تحلیل عمیق ادبی، هنری، فلسفی و اجتماعی از جامعه فرانسه در اواخر قرن ۱۹ و اوایل قرن بیست میلادی به دست می دهد.

 

اخبار فرهنگی,خبرهای فرهنگی,کتاب و ادبیات

«کلیدر»

اثر محمود دولت آبادی؛ ۹۵۰ هزار کلمه

این رمان فارسی که در سال ۱۹۸۴ /۱۳۶۳ منتشر شد، شامل ۱۰ جلد و مشتمل بر ۹۵۰ هزار کلمه است. این کتاب که اثر محمود دولت آبادی است، زندگی یک خانواده کرد ایرانی را روایت می کند که به سبزوار خراسان کوچانده شده اند. رمان کلیدر بر اساس حوادث واقعی نگاشته شده است و به شرح سختی ها و رنج هایی می پردازد که این خانواده کرد متحمل می شود. دولت آبادی در این رمان که یکی از برجسته ترین رمان های ادبیات معاصر ایران به شمار می آید، به شرح زندگی رعیت های ایرانی و قبایل چادر نشین در آن دوران بر اساس حقایق و حوادثی واقعی می پردازد. داستان کلیدر متأثر از فضای ملتهب سیاسی ایران پس از جنگ جهانی دوم است که در فاصله سال های ۱۳۲۵ تا ۱۳۲۷ روی می دهد. دولت آبادی که ۱۵ سال برای نوشتن این رمان وقت گذاشته است، از کلیدر به عنوان یک آرزوی مهم یاد می کند و آن را «یک یادگاری برای مردم آینده ما» می نامد. به گفته نویسنده در کلیدر یک «من» اجتماعی وجود دارد که در شخصیت های آن تبلور یافته است. این کتاب که بازنمای روح انسان معاصر است، تاکنون به زبان های آلمانی و انگلیسی ترجمه شده است.

 

اخبار فرهنگی,خبرهای فرهنگی,کتاب و ادبیات

«شوخی بی پایان»

اثر دیوید فاستر والاس؛ ۴۸۴ هزار کلمه

دیوید فاستر والاس نویسنده رمان و داستان های کوتاه آمریکایی بود. او یکی از نویسندگان موفق نسل خودش بود که در نهایت بعد از نوشتن داستان های مشهوری مثل شوخی بی پایان، به زندگی خود در اتاق شخصی اش پایان داد. دیوید فاستر والاس به خاطر این رمان ۱۰۷۹ صفحه ای در رسانه های ادبی جهان معروف شد. این رمان عظیم الجثه که خواندن آن شبیه شنا کردن در دریایی سینمایی است و برای همه رده های سنی مناسب است، در سال ۱۹۹۵ منتشر شد و نویسنده خود را به شهرت و محبوبیت رساند. شوخی بی پایان در سال ۲۰۰۶ توسط مجله تایم به عنوان یکی از «۱۰۰ رمان برتر انگلیسی زبان از سال۱۹۲۳ تاکنون» معرفی شد. از این کتاب همچنین به عنوان پنجمین کتاب سترگ با ارزش دنیا یاد شده است. داستان حول محور چند موضوع می چرخد: یک پسر نابغه که در آکادمی تنیسِ متعلق به خانواده اش تحصیل می کند؛ یک معتاد در حال ترک که سعی می کند زندگی سالمی برای خودش دست و پا کند و یک کارتریج مرموز بسیار سرگرم کننده که تماشاکنندگانش را مسحور می کند. در شوخی بی پایان، فرهنگ آمریکایی که در آن مسائل داغ روز به شکل کورکورانه ای دنبال می شوند - بدون آن که چیز عمیقی در آن ها وجود داشته باشد- به تمسخر گرفته شده است.

 

یاسمین مشرف

 

khorasannews.com
  • 19
  • 9
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

حکایت های اسرار التوحید اسرار التوحید یکی از آثار برجسته ادبیات فارسی است که سرشار از پند و موعضه و داستان های زیبا است. این کتاب به نیمه ی دوم قرن ششم هجری  مربوط می باشد و از لحاظ نثر فارسی و عرفانی بسیار حائز اهمیت است. در این مطلب از سرپوش تعدادی از حکایت های اسرار التوحید آورده شده است.

...[ادامه]
ویژه سرپوش