چهارشنبه ۱۶ آبان ۱۴۰۳
۱۰:۴۹ - ۱۳ اردیبهشت ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۲۰۳۰۳۷
کتاب، شعر و ادب

گزارشی از نمایشگاه کتاب در روز نخست؛

وقتی نمایشگاه کتاب و بازدیدکنندگان همدیگر را غافلگیر می‌کنند!

نمایشگاه کتاب,اخبار فرهنگی,خبرهای فرهنگی,کتاب و ادبیات
روز نخست، روز غافل گیری دوطرفه بود. از یک سو ناشران و مسئولان نمایشگاه انتظار این حجم زیاد بازدیدکنندگان را نداشتند و از طرف دیگر آماده نبودن نمایشگاه، بازدیدکنندگان را غافلگیر کرد.

به گزارش مهر، نخستین روز از فعالیت سی و یکمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران روز گذشته در حالی به پایان رسید که بی‌نظمی و مهیا نبودن کامل نمایشگاه برای پذیرایی از علاقه‌مندان به کتاب و کتابخوانی، مشهودترین تصویری بود که می‌شد مشاهده کرد.

 

امسال و در پی تصمیم مسئولان معاونت حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران و با چراغ سبز پلیس راهور، هیچ‌کدام از پارکینگ‌های مجموعه مصلی امام خمینی (ره) برای استفاده بازدیدکنندگان اختصاص پیدا نکرده و این فضاها در اختیار شرکت واحد اتوبوسرانی، سازمان تاکسیرانی و عوامل اجرایی و ستادی نمایشگاه کتاب قرار گرفته است.

 

این مسئله با توجه به اینکه اطلاع‌رسانی کافی و مناسبی هم برای آن از قبل نشده بود، در همان ساعات ابتدایی فعالیت نمایشگاه سی و یکم در روز گذشته، موجب ازدحام شدید خودروها در مبادی ورودی مصلی شد که بالتبع مشکلاتی را برای تردد بازدیدکنندگان به نمایشگاه ایجاد کرد.

 

البته باید به این مسئله، استقبال غیرقابل انتظار مردم را هم از نمایشگاه امسال اضافه کرد؛ اتفاقی که هم ناشران و هم مسئولان اجرایی نمایشگاه کتاب را که مشغول آماده‌سازی‌های نهایی و غرفه‌آرایی برای بازدید از مردم بودند، غافلگیر کرد.

 

نکته دیگری که در فضای محیطی مصلی، محل برگزاری نمایشگاه کتاب در روز نخست آن به چشم می‌خورد و چهره این رویداد فرهنگی را نازیبا کرده بود، تلنبار شدن زباله‌ها در نقاط مختلف نمایشگاه بود.

 

وقتی دلیل این مسئله را از معاون اجرایی نمایشگاه کتاب تهران جویا شدیم، یحیی دهقانی به ما گفت که با توجه به اینکه کار غرفه‌سازی در بعضی از بخش‌های نمایشگاه کتاب تا پاسی از شب و حتی تا ساعات ابتدایی بامداد روز چهارشنبه ادامه داشت، امکان نظافت نمایشگاه همزمان با غرفه‌سازی در بخش‌های مختلف، وجود نداشت. درواقع این مسئله به خاطر تأخیری که در غرفه‌سازی صورت گرفت، ایجاد شد.

 

چند سالی است بازدیدکنندگان نمایشگاه کتاب، شیوه جدیدی را در بازدید خود از غرفه‌ها تجربه می‌کنند؛ آنها در روزهای نخست صرفاً برای اینکه بدانند ناشران مورد علاقه‌شان در کدام قسمت‌های مصلی واقع شده‌اند و همچنین کتاب‌های تازه آنها چیست، به مصلی می‌آیند و پس از کسب این اطلاعات و دریافت کاتالوگ مربوط به کتاب‌های ناشران، خرید خود را از نمایشگاه به روزهای میانی و پایانی فعالیت نمایشگاه موکول می‌کنند.

 

البته در این زمینه، این‌بار بازدیدکنندگان بودند که توسط نمایشگاه کتاب غافلگیر شدند، چرا که در روز نخست فعالیت نمایشگاه، هیچ‌ یک از علائم اطلاع‌رسانی از جمله شماره‌های مربوط به راهروها، اسم ناشران بر سر در غرفه‌ آنها (سر کتیبه) و همچنین عناوین ناشران در هر راهرو، درج نشده بود؛ اتفاقی که نشان از کم‌کاری کمیته اطلاع‌رسانی نمایشگاه کتاب تهران دارد.

 

این مسئله موجب سرگردانی مردم در راهروها شده بود و آنها مدام از همدیگر و از ناشران، سراغ غرفه‌های مورد نظر خود را می‌گرفتند و به سختی می‌توانستند جوابی برای این سؤالات پیدا کنند. البته مشاهدات امروز ما نشان می‌دهد که سرکتیبه‌های مربوط به هر غرفه، علائم نشانه‌گذاری و شماره راهروها و همچنین فهرست ناشران قرار گرفته در هر راهرو، در ساعات پایانی شب گذشته نصب شده است و به نظر می‌رسد امروز علاقه‌مندان به کتاب، دیگر با معادلات چندمجهولی روز گذشته برای پیدا کردن غرفه ناشران مورد نظرشان مواجه نخواهند شد!

 

دیروز البته در حوزه بین‌المللی نمایشگاه کتاب تهران چند اتفاق رخ داد؛ یکی از این رویدادها، برگزاری مراسم افتتاح غرفه صربستان که کشور میهمان ویژه نمایشگاه امسال کتاب تهران است، بود.

 

این مراسم که البته به خاطر تأخیر بیش از یک ساعته در برگزاری و سیستم صوتی نامناسب برای سخنرانی‌ها و همچنین بی‌نظمی در چینش صندلی‌ها چندان سر و شکل مناسبی نداشت، در هر حال با حضور تنی چند از مسئولان نمایشگاه کتاب از جمله محسن جوادی رئیس این دوره و از آن طرف ولادان ووکسوساولیوویچ وزیر فرهنگ و اطلاع‌رسانی صربستان برگزار شد.

 

نکته قابل تأمل که از ایرادات حضور کشور میهمان ویژه در این دوره از نمایشگاه کتاب تهران محسوب می‌شود، این است که امسال از صربستان هیچ ناشری به تهران نیامده است تا بتوان به تشکیل میز مذاکرات با همتایان ایرانی آنها و عقد قراردادهای نشر میان دو طرف، امیدوار بود؛ درواقع صربستان عمدتاً با هدف معرفی خود به عنوان یکی از کشورهای بلوک شرق که شاید چندان برای ایرانی‌ها شناخته شده نباشد، در نمایشگاه کتاب غرفه گرفته است.

 

برگزاری مراسم افتتاح غرفه تونس که شهر میهمان ویژه این دوره است و همچنین غرفه ایتالیا که پارسال میهمان ویژه نمایشگاه کتاب بود، از دیگر اتفاقاتی بود که در روز نخست فعالیت نمایشگاه با حضور مسئولان مربوطه رقم خورد.

 

پیش‌بینی می‌شود که امروز (پنجشنبه) و همچنین فردا (جمعه) با توجه به تعطیلی بسیاری از ادارات و بخش‌ها، نمایشگاه کتاب تهران پذیرای بازدیدکنندگان بیشتری باشد؛ این مسئله می‌طلبد که مسئولان اجرایی نمایشگاه ضمن درس گرفتن از تجربه‌های روز نخست نمایشگاه، تمهیدات لازم را برای میزبانی شایسته از علاقه‌مندان به کتاب و کتابخوانی در مصلی بیاندیشند.

 

 

  • 18
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

حکایت های اسرار التوحید اسرار التوحید یکی از آثار برجسته ادبیات فارسی است که سرشار از پند و موعضه و داستان های زیبا است. این کتاب به نیمه ی دوم قرن ششم هجری  مربوط می باشد و از لحاظ نثر فارسی و عرفانی بسیار حائز اهمیت است. در این مطلب از سرپوش تعدادی از حکایت های اسرار التوحید آورده شده است.

...[ادامه]
ویژه سرپوش