سه شنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۳
۱۳:۵۱ - ۰۴ شهریور ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۶۰۰۸۹۴
کتاب، شعر و ادب

عضو سازمان مردم نهاد جریان همخوانی کتاب:

خواندن کتاب‌، مانع از تکرار اشتباه‌های گذشته می‌شود

کتاب خوانی,اخبار فرهنگی,خبرهای فرهنگی,کتاب و ادبیات
عضو سازمان مردم نهاد جریان همخوانی کتاب گفت: رفتار افراد تحت تاثیر فرهنگ غالب و محیط است و داستان‌ها شامل نکات فلسفی، روانشناسی و جامعه شناسی هستند، بنابراین داستان‌ها با آسیب شناسی باورها و پندارهای نادرست، مانع از تکرار اشتباهات گذشته می شود.

به گزارش ایسنا، سیاوش پیریایی در کارگاه آموزش مربیان باشگاه کتابخوانی کودک و نوجوان  این شهرستان، اظهار کرد: کتاب ها و داستان ها به مخاطبان خود می گویند اگر کارها به صورت گروهی انجام شود، اشتباه ها نیز کمتر خواهد شد.

 

وی تصریح کرد: در تلاش هستیم تا با هم خواندن را در جامعه به ویژه خانه و مدرسه ترویج کنیم، چرا که تجربه نشان می‌دهد زمانی که بر سر یک موضوع مشترک با یکدیگر به گفت‌وگو می‌پردازیم زوایای مختلف و پیچیدگی‌های کتاب را بهتر درک می‌کنیم .

 

عضو سازمان مردم نهاد جریان همخوانی کتاب  تاکیدکرد: اگر در جامعه فرصتی را در جهت آموزش افراد مختلف برای چگونه با همخوانی کتاب اختصاص دهیم در این صورت به خوانش گروهی و لذت بردن از این موضوع کمک کرده‌ایم و تشکیل باشگاه های کوچک کتابخوانی کودک و نوجوان نیز بخشی از این فرآیند است.

 

وی گفت: با وجود حجم و تنوع محتوای درسی، نخستین مانع برای کتابخوانی دانش‌آموزان، نبودن فرصت و ساعت خاص برای کتاب خواندن در مدرسه است، مگر اینکه خود معلم به این موضوع علاقه‌مند باشد و این فرصت را فراهم کند.

 

پیریایی گفت: امروزه رقیبان کتاب بسیار زیاد هستند از این رو یا باید جلوه کتاب زیاد باشد یا شخص معرفی کننده کتاب بتواند به بهترین شکل از کتاب به عنوان رقیب جدی بقیه رسانه‌ها، دفاع کند. هنگامی که کتاب خوب به دست دانش‌آموزان می‌رسد آنها می توانند سبک زندگی و الگوهای رفتاری خود را بهتر پیدا کنند.

 

وی افزود: کتاب های الکترونیک برای زمان هایی قابل استفاده است که امکان دسترسی به کتاب وجود نداشته باشد، اما نباید به آن عادت کرد  چون کتاب کاغذی، حس لمس و زیست عمومی را در خواننده ایجاد می کند.

 

عضو شورای سیاستگذاری هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران با اشاره به انواع سبک داستان، گفت: هر چند که مطالعه داستان های سبک وحشت، خوب است اما کودکی که به این نمونه داستان عادت کند به سختی قادر به تغییر ذائقه فرهنگی خود می شود بنابراین نباید مانع مطالعه آنها شد بلکه باید آنها را در معرض کتاب خوب قرار داد تا به تدریج از این گونه کتاب فاصله بگیرند.

 

وی تاکید کرد: بچه ها نقش بازی کردن را دوست دارند. نمایشنامه خوانی و ادبیات نمایشی، متن هایی هستند که نوشته شده اند تا دیده شوند بنابراین باید شرایط آن را رعایت کنیم تا قابلیت اجرای نقش پیدا کند.

 

وی افزود: کتابهای شعر، از جمله کتاب هایی است که برای همه گروه های سنی تولید می شود، اما شعرهای آهنگین، برای آموزش نکات اخلاقی، علم آموزی و آموزش عدد نویسی به گروه سنی کودک بیشتر اثربخش است.

 

پیرایی تصریح کرد: کتاب های سفرنامه و زندگینامه که بر اساس زندگی بزرگان نوشته می شود، از جمله آثاری است که می تواند برای گروه سنی نوجوان قابل استفاده باشد تا بتوانند از سبک زندگی انسان های موفق و نوع رفتار آنها برای ترسیم آینده خود الگو بگیرند.

 

وی گفت: انسان ها علاوه بر حرف زدن به نوشتن نیازمند دارند و با ارایه برخی از راهکارهای ساده می توان نوشتن را ترویج کرد، اما هم اکنون در مدارس ایران درک مناسبی از نوشتن وجود ندارد، بنابراین همانند دیگر کشورها نوشتن باید در برنامه های روزانه افراد گنجانده شود.

 

عضو شورای سیاستگذاری هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران با اشاره به اهمیت روزمره کردن نوشتن در جامعه، گفت: برای ترویج فرهنگ نوشتن تنها باید به مردم نشان داد که نوشتن امری ساده است.

 

وی تاکید کرد: فعالان حوزه کتاب باید فعالیت های خود را مستند کنند تا بتواند اثربخش شود. مستندنگاری چراغ راه آینده است که تداوم هر فعالیت، کاهش خطا و جلوگیری از دوباره کاری از مزیت های مستندنگاری محسوب می شود.

 

پیریایی گفت: گاهی اوقات، مربیان نیز به منابع خوبی دسترسی ندارند، که برگزاری دوره‌های آموزشی، آن‌ها را با منابع جدید آشنا می کند، منابعی که مختص به کتاب نیستند، چون می‌توانند با جست‌وجو در اینترنت به راحتی با موضوعات نظری آشنا شوند. نکته مهم، این‌که آن‌ها با قرار گرفتن در کنار یکدیگر و تبادل نظر با مربیان دیگر به بینش جدیدی می‌رسند.

 

در سال کاشان پایتخت کتاب ایران، سومین کارگاه آموزش مربیان باشگاه کتابخوانی کودک و نوجوان با حضور ۹۰ نفر از مروجان کتاب به مدت دو روز در کتابخانه آیت اله صبوری این شهر برگزار شد.

 

 

  • 15
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

حکایت های اسرار التوحید اسرار التوحید یکی از آثار برجسته ادبیات فارسی است که سرشار از پند و موعضه و داستان های زیبا است. این کتاب به نیمه ی دوم قرن ششم هجری  مربوط می باشد و از لحاظ نثر فارسی و عرفانی بسیار حائز اهمیت است. در این مطلب از سرپوش تعدادی از حکایت های اسرار التوحید آورده شده است.

...[ادامه]
ویژه سرپوش