چهارشنبه ۲۰ تیر ۱۴۰۳
۱۵:۱۳ - ۱۷ مهر ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۷۰۰۸۶۰
کتاب، شعر و ادب

' لوئیس گیلیک ' نویسنده آمریکایی برنده جایزه نوبل ادبیات ۲۰۲۰

لوئیس گیلیک، نویسنده آمریکایی,اخبار فرهنگی,خبرهای فرهنگی,کتاب و ادبیات
آکادمی نوبل دقایقی قبل لوئیس گیلیک، نویسنده آمریکایی را بعنوان برنده جایزه نوبل ادبیات در سال ۲۰۲۰ اعلام کرد تا بعد از ۲۷ ساله جایزه نوبل ادبیات بار دیگر به یک نویسنده آمریکایی برسد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران( ایبنا)، برنده جایزه نوبل ادبیات ۲۰۲۰ به لوئیس کلیک، شاعر آمریکایی رسید. از گیلیک به عنوان کسی که« صدای شاعرانه بدون اشتباهش که با زیبایی سخت کوشانه وجود انسان را جهانی می کند» یاد شد. بنا بر گفته آکادمی نوبل کلیک از شنیدین خبر خوشحال شده است و جایزه برنده در ماه دسامبر به صورت دیجیتال برگزار می شود.

از گیلییک به عنوان شاعری یاد می شود که اشعارش در واقع روایت زندگینامه خودش است. از سال ۲۰۰۳ تا ۲۰۰۴ بعنوان ملک الشعرای آمريکا فعالیت کرده است. آثارش به دلیل شدت احساس و ترکیب اسطوره ها، تاریخ، و طبیعت برای تعمق درباره تجربیات انسان مدرن مشهور است.

نویسنده ۷۷ ساله آمریکایی تاکنون برنده چندین جایزه مهم در آمريکا از جمله مدال ملی انسان دوستانه ایالات متحده آمریکا، جایزه کتاب ملی آمریکا، جایزه حلقه منتقدین آمریکا، و جایزه بولینگن را با خود به خانه برده است.

یکی از اعضای کمیته نوبل در توصیح تصمیم خود برای انتخاب گیلیک بعنوان برنده جایزه نوبل ادبیات در سال ۲۰۲۰ گفت:« صدای گیلیک رک و صادقانه است و نشان می دهد که این شاعر دوست دارد درک شود. شوخ طبعی و بذله گویی جذابی هم دارد.

حتی اگر سابقه نوشتن خودنوشت نامه در او قوی باشد اما نباید او را شاعری معترف نامید. او به دنبال جهانی شدن است. سه مؤلفه در اشعارش همیشه رخ می دهد:موضوع زندگی خانوادگی، هوش سخت کوشانه و در عین حال طنازانه، و حسی فاخر از نگارش.»

بنا بر وصیت نامه آلفرد نوبل جایزه نوبل به« فردی اهدا می شود که اثر برجسته ای را در مسیر ایده ال در حوزه ادبیات خلق کرده باشد.» تا به حال صد و شانزده برنده در بخش ادبیات اعلام شده است که سهم زنان پانزده جایزه بوده است. سال گذشته اولگا توگارچوک، نویسنده خانم لهستانی به عنوان برنده سال ۲۰۱۸ انتخاب شد. جایزه نقدی امسال ده میلیون کرون سوئدی خواهد بود که معادل ۸۶۶.۷۰۰ دلار است.

سال قبل اولگا توگارچوک و پیتر هاندکه بعنوان برندگان سال ۲۰۱۸ و ۲۰۱۹ انتخاب شدند. جایزه نوبل ادبیات که به طور معمول سالیانه برگزیده خود را اعلام می کند در سال ۲۰۱۸ برگزار نشد زیرا آکادمی سوئدی اعلام کرد برندگان نوبل ادبیات به رسوایی اخلاقی، فساد مالی، و همچنین بی وفایی بعضی از اعضا به قوانین نوبل مبنی بر فاش نکردن نامزدهای جایزه به عموم متهم شد.

سال جاری نام آن کارسون و جامایکا کینکید بعنوان دو گزینه احتمالی برنده نوبل ادبیات در سال ۲۰۲۰ مطرح بود و صاحب نظران معتقد بودند در پی حوادث سال قبل آکادمی نوبل تلاش می کند انتخابی پرریسک انجام ندهد و محتاطانه رفتار کند.

ماریس کنده، برنده جایزه جایگزین نوبل ادبیات در سال ۲۰۱۸، لیودمیلا اولیتسکایا، نویسنده روس، هاراکی موراکامی، نویسنده ژاپنی، مارگارت آتوود، نویسنده کانادایی، نگوگی تیانگو، داستان نویس، نمایشنامه نویس، و شاعر اهل کنیا از دیگر گزینه هایی بودند که به عنوان برنده نوبل امسال مطرح شده بودند.

تا به حال هیچ نویسنده آثار علمی- تخیلی برنده جایزه نوبل ادبیات نشده است و منتقدین این مسئله را هم یکی از ضعف های آکادمی سوئدی می دانند. کازوئو ایشی گورو، باب دیلن، آلیس مونرو، اورهان پاموک، تونی موریسون، و گاریل گارسیا مارکز از برندگان پیشین جایزه نوبل ادبیات هستند.

  • 14
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

حکایت های اسرار التوحید اسرار التوحید یکی از آثار برجسته ادبیات فارسی است که سرشار از پند و موعضه و داستان های زیبا است. این کتاب به نیمه ی دوم قرن ششم هجری  مربوط می باشد و از لحاظ نثر فارسی و عرفانی بسیار حائز اهمیت است. در این مطلب از سرپوش تعدادی از حکایت های اسرار التوحید آورده شده است.

...[ادامه]
ویژه سرپوش