پنجشنبه ۰۶ دی ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۱۱۲۰۰۶۷

آشنایی با موزه صندوق الماس

موزه صندوق الماس,موزه صندوق الماس روسیه,تاریخچه موزه صندوق الماسنمایشگاه صندوق الماس در سال ۱۹۶۷ در قلمرو کرملینمسکو افتتاح شد
از مهم ترین مراکز موجود در روسیه می توان به موزه صندوق الماس مسکو اشاره کرد که برای دولت این کشور، اهمیت فراوانی دارد. این موزه، بخشی از صندوق دولت روسیه محسوب میشود که در آن مجموعه ای از فلزات، سنگ های با ارزش و قیمتی و فلزات منحصربه فرد نگهداری میشود. در این مطلب از سرپوش با موزه صندوق الماس آشنا خواهید شد.

موزه صندوق الماس

در موزه صندوق الماس، می توانید از شاهکارهای جواهرات کمیاب، نشان ها، قطعات طلا و پلاتین بازدید کنید. این موزه از معدود خزانه های جهان به شمار میرود که دارای جواهرات تاج می باشد. پتر اول، حاکم وقت روسیه در قرن ۱۸ میلادی برای حفظ اشیای در اختیار دولت، دستور ساخت این مجموعه را صادر کرد و نام اتاق الماس را برای آن انتخاب کرد. از اشیای این صندوق ارزشمند می توان به اقلام با ارزش سلطنتی، مجسمه های دولتی و اقلام و لوازم غیر سلطنتی ارزشمند اشاره کرد.

تاریخچه موزه صندوق الماس

در سال ۱۷۱۹ ساخت موزه صندوق الماس با فرمان پیتر کبیر شروع شد که براساس آن به منظور نگهداری محصولات متعلق به دولت، اتاق ویژه ای در نظر گرفته شده بود که به آن اتاق الماس می گفتند. در این اتاق، نشان های دولتی و جواهرات تشریفاتی نگهداری میشد که اعضای خانواده سلطنتی از آن در مناسبت های خاص استفاده می کردند. خزانه دولت با جواهرات در زمان سلطنت سلسله رومانوف، غنی شد. ساخت انواع اقلام و جواهرات تزئین شده با سنگ های قیمتی، مربوط به این دوره بود. مجموعه صندوق الماس در این زمان ، با افزودن اقلام جدیدی رشد کرد که این اقلام، نماد صنعت معدن شوروی و تسلط صنعتگران بود.

در سال ۱۹۶۷ به مناسبت پنجاهمین سالگرد اتحاد جماهیر شوروی یک نمایشگاه موقت از صندوق الماس در اتاق اسلحه خانه کرملین مسکو افتتاح شد. تصمیم بر این شد که یک سال بعد، این نمایشگاه ها توسط رهبران کشور به مخزن دولتی بازگردانده شود اما این نمایشگاه به یک رویداد فرهنگی بزرگ در مقیاس جهانی تبدیل شد، بنابراین در نهایت تصمیم بر آن شد که این نمایشگاه دائمی شود. دربار روسیه شکوه و عظمت بسیاری در زمان سلطنت الیزابت و کاترین دوم داشت و از چشمگیرترین دربارهای سلطنتی در اروپا به شمار می رفت.

بهترین جواهرسازانی که برای کار در دربار دعوت شدند، نظیر J. Posier، پدر و پسران Duval، L. Pfisterer، G. Eckart بودند. اینک آثار این جواهر سازان در نمایشگاه ارائه شده است. در طول انقلاب ۱۹۱۷ روسیه، اتفاقاتی برای این مجموعه رخ داد که بحث ها و گمانه زنی هایی را بهمراه داشت ولی صندوق الماس در سال ۱۹۶۷ برای نخستین بار برای بازدید عموم افتتاح شد.

جواهرات موزه صندوق الماس

برخی از معروف ترین جواهرات موزه صندوق الماس به شرح زیر میباشد :

* تاجی به شکل خوشه انگور:

مسکوتاجی به نام خوشه انگور در موزه صندوق الماس وجود دارد که به ملکه کاترین دوم، تعلق دارد و این تاج در سال ۱۷۷۷ توسط شاه گوستاو سوم به ملکه کاترین اهدا شده است.

جواهرات موزه صندوق الماس,موزه صندوق الماس روسیه,تاریخچه موزه صندوق الماسموزه صندوق الماس در داخل موزه تسلیحات کرملین قرار گرفته است

* الماس اورلو:

از اصلی ترین زینت عصای طلایی امپراتور می توان به الماس اورلو اشاره کرد و ارزش این عصا به خاطر همین الماس می باشد. این وزن این الماس، حدود ۱۹۰ قیراط میباشد که از سنگ های بسیار مهم مجموعه جواهرات موزه صندوق الماس مسکو محسوب میشود. عقیده و باور بسیاری از صاحب نظران اینست که پیدایش چنین سنگی در هند به اواخر قرن ۱۶ یا اوایل قرن ۱۷ بر می گردد و احتمالاً بخش کوچکی از یک کریستال بسیار بزرگتر است.

* یاقوت کبود سیلانی:

گل سرسبد مجموعه صندوق الماس، یاقوت کبود سیلونی با رنگ آبی تیره میباشد که حدود ۲۶۰ قیراط، وزن دارد. مردم در قرن نوزدهم با استفاده از سنجاق هایی بزرگ، شال های بزرگشان را تزیین می کردند؛ بخاطر همین، اعضای خانواده سلطنتی تصمیم گرفتند که این الماس زیبا و قیمتی را به سنجاق سینه ای مجلل تبدیل کنند.

* اسپینل قرمز:

الماس اسپینل قرمزرنگ از چشم گیرترین جواهرات موجود در موزه صندوق الماس به شمار میرود که حدود ۳۹۹ قیراط، وزن دارد. مسئول ساخت تاج برای ملکه کاترین کبیر، جرمی پائوزی نام داشت که در زمان ساخت بالاترین قسمت تاج ملکه، این الماس چشمنواز را در قرار داد.

* الماس شاه:

از الماس های تراش نخورده این مجموعه می توان به الماس شاه اشاره نمود. این الماس با این که به اندازه الماس اورلو چشمگیر نیست اما هم چنان شکل اولیه اش را حفظ کرده است و حدود ۸۹ قیراط، وزن دارد. رنگ این الماس خالص، زرد و مایل به قهوه ای روشن می باشد.

* کریزولیت بیضی شکل :

کریزولیت به یک سنگ سبزرنگ میگویند که شکل ظاهری آن بیضی است و به دریای سرخ، تعلق دارد و نام آن برگرفته از یک کلمه یونانی به معنای سنگ طلا می باشد. این سنگ که کاملاً خالص و شفاف است، حدودا ۱۹۳ قیراط وزن دارد.

موزه صندوق الماس کجاست,موزه صندوق الماس در مسکوموزه صندوق الماس در روسیه واقع شده است

* تافلشتاین:

الماس پرتره رومیزی یا الماس تافلشتاین از دیگر سنگ های مهم موزه صندوق الماس به شمار میرود که از آن بعنوان بزرگترین الماس رومیزی جهان یاد میشود.

* زمرد کلمبیایی:

وزن زمرد کلمبیایی به حدود ۱۳۷ قیراط می رسد. این سنگ نیز با نام سنگ زندگی و بهار و خرد شناخته می شود. زمرد کلمبیایی موجود از نظر خلوص و زیبایی، کاملاً بی نظیر است.

* طلای شیطان:

طلای شیطان که یک قطعه طلای ۲۰٫۲۵ گرمی است؛ کوچک ترین قطعه طلای پیدا شده در موزه صندوق الماس مسکو محسوب میشود. درواقع در سال ۱۹۴۴ میلادی، این قطعه طلا در رود کولیما کشف شد و علت شهرت آن به طلای شیطان بخاطر شمایل عجیب و شیطانی اش می باشد.

* الماس صورتی:

همسر اول آلکساندر که از تزارهای روسیه بود، یک قطعه الماس صورتی رنگ داشت که ۱۳ قیراطی بود و این الماس در نیم کره ی نیم تاجش قرار داشت.

نکات مهم درباره بازدید از موزه صندوق الماس مسکو

* برای تهیه ی بلیت موزه صندوق الماس مسکو باید در همان روز به دفتر تهیه ی بلیت شماره ی ۴ باغ آلکساندر مراجعه کنید.

* امکانات راهنمای صوتی به زبان های انگلیسی، آلمانی، فرانسوی، اسپانیایی، چینی و ژاپنی برای گردشگران خارجی که از این موزه بازدید می کنند؛ فراهم شده است.

* مدت زمان اختصاصی برای بازدید از هر قسمت این موزه ۲۰ دقیقه میباشد و این موزه در بین ساعات ۱۰ تا ۱ بعد از ظهر و ۱۴ تا ۱۷ بعد از ظهر ، باز می باشد.

* در طول ساعات کاری نمایشگاه بلیت تورهای ساعت ۱۰ در ساعت ۹ و تورهای ساعت ۱۴ در ساعت ۱۳ فروخته می شود.

* موقعیت صندوق الماس در داخل موزه تسلیحات کرملین میباشد و شما برای بازدید از این موزه باید از طریق ایستگاه مترو بلورسکی و ایستگاه الکساندروفسکی ساد اقدام کنید.

* ورود کودکان زیر ۶ سال ممنوع است.

ساعت بازدید از موزه الماس

بازدید کنندگان می توانند همه روزه به جز پنجشنبه ها از ساعت ۱۰ تا ۱ بعد از ظهر و از ساعت ۱۴ تا ۱۷:۲۰ بعد از ظهر به موزه صندوق الماس بروند.

موزه صندوق الماس روسیه,عکس موزه صندوق الماس روسیه,تاریخچه موزه صندوق الماسموزه صندوق الماس برای اولین بار در سال ۱۹۶۷ به روی عموم باز شد

گردآوری: بخش فرهنگ و اندیشه سرپوش

  • 16
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

حکایت های اسرار التوحید اسرار التوحید یکی از آثار برجسته ادبیات فارسی است که سرشار از پند و موعضه و داستان های زیبا است. این کتاب به نیمه ی دوم قرن ششم هجری  مربوط می باشد و از لحاظ نثر فارسی و عرفانی بسیار حائز اهمیت است. در این مطلب از سرپوش تعدادی از حکایت های اسرار التوحید آورده شده است.

...[ادامه]
ویژه سرپوش