باغ موزه هنر ایرانی
بنای اولیه باغ موزه هنر ایرانی در دوره ی پهلوی تأسیس شد؛ به همین خاطر، شیوه ی معماری خاص آن دوران را دارد. عملیات بازسازی بر روی این باغ در سال ۱۳۸۴ انجام شد. مراکزی که پس از بازسازی محوطه این پارک، به این مجموعه اضافه شد شامل مراکز فروش صنایع دستی و برخی محصولات فرهنگی – هنری، کارگاه های هنری و چند محوطه فضای سبز دیگر بود.
از باغ های دیدنی و تاریخی ایران می توان به باغ موزه هنر ایرانی اشاره کرد که هدف از ساخت آن توسط معماران ایتالیایی برای برگزاری جشن های ۲۵۰۰ ساله شاهنشاهی بود. این باغ موزه از زیباترین باغ های تهران به شمار میرود که روزانه گردشگران زیادی را به خود جذب می کند. ۱۱ اثر از ۳۵ اثر ساخته شده در این مجموعه، در معرض دید عموم قرار گرفته است.
پیشینه باغ موزه هنر ایرانی
باغ موزه هنر ایرانی برای نخستین بار در سال ۱۳۱۰ در دوران رضا خان تأسیس شد. در آن سال، طرحی که برای باغ کشیدند، کاملاً متفاوت از طرح کنونی باغ بود و در سال ۸۴ بسیاری از حوضچه ها و آب راههای پارک، به آن اضافه شد. این مجموعه در ابتدا به همسر یکی از فرمانده های ارتش کشور در زمان شاه تعلق داشت و به عنوان یک باغ ویلای شخصی محسوب میشد. کاربری این باغ، پس از پیروزی انقلاب اسلامی در ایران، از حالت باغی شخصی به شکل پارکی عمومی درآمد. باغ موزه هنر ایرنی بمدت چندین سال، تحت تسلط خانه سینما بود تا این که پس از بازسازی های کلی در سال ۱۳۸۴ تغيير کاربری داد و فعالیت خود را در سال ۱۳۸۶ بعنوان یک باغ موزه آغاز کرد. موقعیت اصلی این باغ ۱ هکتاری در شمال شرق تهران و در منطقه الهیه می باشد.
آثار مختلف باغ موزه هنر ایرانی
- ماکت های باغ موزه هنر ایرانی:
۱۱ اثر از ۳۵ اثر ساخته شده در باغ موزه هنر ایرانی، در معرض دید عموم قرار گرفته است. این ماکت ها که مدت زیادی در انبار بوده اند، امروزه گردشگران زیادی را به خود جلب کرده اند. از جذاب ترین کلکسیون های ارزشمند کشورمان می توان به ماکت های باغ موزه هنر ایرانی اشاره کرد که هر کدام، بیانگر یک مکان دیدنی در ایران هستند. این ماکت ها در باغ موزه هنر ایرانی مثل یک نگین می درخشند و این باغ را به یکی از متفاوت ترین موزه های فضای باز تهران تبدیل کرده اند. تمامی این ماکت ها با استفاده از بتن آرمه طراحی شده اند به گونه ای که هر گاه کنارشان بایستید، گویا در کنار بنای اصلی قرار دارید.
- نمایشگاه ها و کارگاه های هنری:
سایر جاذبه های باغ موزه هنر ایرانی، شامل فضای سبز و باغ ایرانی، نمایشگاه و کارگاه های هنری، مرکز فروش صنایع دستی، یک کافه و چند گالری می باشند.
- نمایشگاه هنر عکاسی:
یکی از مکان های دیدنی در باغ موزه هنر ایرانی به نام نمایشگاه هنر عکاسی میباشد که یادآور هنر معماری و ابنیه تاریخی ایران و تهران است. این نکته را در نظر بگیرید که نمایشگاه عکاسی در باغ موزه هنر ایرانی به صورت ماهیانه برگزار می شود.
- کتابفروشی و غرفه های صنایع دستی:
از جاذبه های تماشایی در باغ موزه هنر ایرانی می توان غرفه های صنایع دستی، کتابفروشی، سفال و سرامیک، گلخانه، سوغات ایرانی و مجموعه کهن دیار را نام برد. این باغ دارای کتاب فروشی دنج و دلنشینی است که در نزدیکی درب ورودی باغ میباشد و کتاب های نفیس و کمیابی دارد. برخی از کارگاه های اموزشی در باغ موزه هنر ایرانی، شامل نگارگری، خوش نویسی، حافظ شناسی و مولانا شناسی هستند.
- آثار سمپوزیوم بین المللی:
از آثار قابل مشاهده در موزه باغ هنر ایرانی می توان به ماکت ها، آثار سمپوزیوم بین المللی مجسمه سازی تهران و آثار هنرمندان مجسمه ساز معاصر ایرانی اشاره کرد. جالب است بدانید که امروزه مجسمه های اولین سمپوزیوم مجسمه سازی در تهران در این باغ موزه قرار دارد. هنرمندانی که آثارشان در این باغ موزه است نظیر شجاع الدین شهابی، جمشید مرادیان، حمیدرضا حکیمی، کامبیز صبری می باشند. همچنین میتوانید نظاره گر آثار هنرمندانی از کشورهای هلند و عراق در این باغ باشید. گالری های جذاب در باغ موزه هنر ایرانی، به نام های گالری پردیس و گالری مرمت می باشند. باغ موزه هنر ایرانی نیز دارای غرفه های زیورآلات، کهن دیار، کتاب فروشی، صنایع دستی، گل فروشی، سوغات ایرانی و کافه است.
مسیر دسترسی به باغ موزه هنر ایرانی
> دسترسی با مترو:
برای بازدید از باغ موزه هنر ایرانی با مترو باید در ایستگاه مترو امام علی ( ع) واقع در خط ۲ مترو( صادقیه- فرهنگسرا) پیاده شوید و بعد از رسیدن به تقاطع امام خمینی( ره)- ولیعصر، ۵۰۰ متر به سمت ولیعصر شمالی بیایید.
> دسترسی با تاکسی:
برای اینکه با تاکسی به باغ موزه هنر ایرانی بروید باید سوار تاکسی های میدان ولیعصر( عج) در پایانه میدان راه آهن شوید و ۵۰۰ متر بعد از تقاطع امام خمینی( ره)- ولیعصر پیاده شوید.( خیابان ولیعصر یک طرفه به سمت شمال می باشد).
> دسترسی با اتوبوس:
برای رفتن به باغ موزه هنر ایرانی با اتوبوس، سوار بی آر تی میدان راه آهن- تجریش( پارک وی) شوید و پس از پیاده شدن در ایستگاه امام خمینی( ره)، ۵۰۰ متر به سمت ولیعصر شمالی بیایید.
گردآوری: بخش فرهنگ و اندیشه سرپوش
- 12
- 3