ویزای پزشکی
با توجه به شیوع بیماری های گوناگون که در بعضی مواقع احتیاج به درمانهای سخت و پیچیده دارند که احتمالا امکان انجام آن ها در محل زندگی افراد مقدور نباشد و به دنبال پیشرفت های پزشکی و تجهیزات بیمارستان ها در بعضی کشورهای اروپایی، روز به روز میزان تقاضا برای اعزام بیماران به این کشورها بیشتر می شود. یکی از انواع ویزا در سرتاسر دنیا که در زمره ی ویزاهای کوتاه مدت نیز قرار می گیرد، ویزای پزشکی است. این ویزا تنها برای این صادر می شود که شخصی خواستار سپری کردن دوره و مراحل درمان بیماری خویش در خارج از کشور باشد. این نوع ویزا در دسته ی انواع ویزاهای پر مخاطب قرار گرفته است.
ویزای پزشکی از انواع ویزاهایی است که در دسته ی ویزاهای کوتاه مدت از نظر زمانی قرار می گیرد و تنها برای افرادی صادر می شود که خواستار درمان و یا ادامه ی روند بیماری خود در خارج از کشور و مقصدی خاص هستند، بعد از احراز بعضی از مدارک و شواهد صادر می شود. در واقع با توجه خدمات بین المللی پزشکی و اعزام بیمار به خارج از کشور در سال های گذشته و مخصوصا برای بعضی از بیماریها با توجه به نیاز انسانها به این خدمات، درخواست ویزای پزشکی افزایش بسیار چشمگیری داشته است.
مدارک مورد نیاز ویزای پزشکی
مدارک موردنیاز برای دریافت ویزای پزشکی عبارتست از:
- گذرنامه دارای اعتبار
- فرم تقاضای ویزای اعزام بیمار به آلمان که باید به صورت کامل و به زبان مورد نظر کشور مقصد پر شده و امضا گردد.
- بیمه درمانی مسافرتی برای طول مدت مسافرت با پوشش لااقل سی هزار یورو و معتبر برای کلیه کشورهای شنگن بهمراه یک نسخه فتوکپی از آن
- یک عدد عکس رنگی با زمینه سفید به ابعاد ۴ x ٣ سفارت به هیچ وجه عکس های قدیمی تر از ۶ ماه را برای مدارک ویزای پزشکی قبول نخواهد کرد.
- شناسنامه متقاضی بهمراه کپی تمام صفحات
- پاسپورت های قدیمی و دیگر پاسپورت های معتبر در صورت موجود بودن
- نامه بیمارستان و یا پزشک که در آن تاریخ شروع و مدت زمان معالجه و همینطور برآورد تقریبی هزینه های درمان درج شده باشد. برای صدور ویزای پزشکی باید ضرورت انجام معالجه تایید شود. در صورت لزوم تشخیص این امر بر عهده پزشک مورد اعتماد سفارت می باشد.
- پاسپورت و شناسنامه همسر بهمراه کپی از هر دو (گواهی فوت بهمراه کپی)
- مدارکی دال بر تأمین هزینه های درمانی مثل مدرک واریز ارز به حساب بیمارستان یا پزشک
- گواهی اشتغال بکار از طرف کارفرما که در آن نوع حرفه، سمت و سابقه شغلی ذکر شده باشد بهمراه فیش حقوقی و یا بازنشستگی و کپی آنها به همراه مدرک مربوط به بیمه تأمین اجتماعی، دفترچه و لیست بیمه
- شرایط مالی و شغلی همسر حتی اگر همراه شما سفر نکند.
- روزنامه رسمی، پروانه کسب، معرفی نامه از اتحادیه برای دارندگان مشاغل آزاد
- اسناد مالکیت زمین یا خانه یا قرارداد اجاره (اصل و کپی)
- صورت وضعیت حساب های بانکی در سه ماه قبل با تأییدیه شعبه و یا دیگر مدارک معتبر برای ویزای پزشکی که نشانگر وابستگی مالی متقاضی در ایران است.
شرایط اخذ ویزای پزشکی
متقاضی ویزای پزشکی اول باید با ارائه مدارک مکفی به سفارت کشور مورد نظر اثبات کند که روند درمانی او در کشور خود به هر علتی بطور کامل انجام نمی شود. البته برای ادامه درمان هم باید دعوت نامه بیمارستانی خصوصی یا پزشک معتبر نیز بهمراه مدارک فوق به سفارت ارائه شود. همینطور، اثبات توانایی مالی برای تامین هزینه های درمان در کشور مقصد نیز از شرایط لازم برای اخذ ویزای درمانی محسوب می شود. علاوه بر این موارد، متقاضی ویزا نباید دارای بیماری واگیردار مضر برای سلامت جامعه بوده و دوره درمان نیز طولانی نباشد.
شرایط تمدید ویزای پزشکی
مدت ویزای پزشکی در کشورها محدود است، ولی امکان تمدید آن بنظر پزشک شما بستگی دارد. در صورتی که پزشک یا متخصص معالج شما تشخیص دهد که دوره درمانتان تمام نشده و هنوز احتیاج به مراقبت و ادامه درمان را دارید.
در صورتی میتوانید نسبت به تمدید ویزای پزشکی اقدام کنید که نام پزشک یا متخصص معالج، قبوض پرداختی، زمان شروع درمان و نوع پیشرفت در درمان و مدارک مالی را که استطاعت شما بعنوان بیمار را نشان می دهد، جهت تمدید ویزا ارائه دهید.
ویزای پزشکی به چه گروهی از بیماران تعلق می گیرد؟
ویزای پزشکی، به این گروه از بیماران تعلق ميگيرد:
> بیماری ها و تومورهای سرطانی که امکان درمان آنها وجود داشته باشد.
> تومورهای مغزی، نخاعی یا ستون فقرات.
> تومورهای ثانویه (متاستاز).
> تومورهای بدخیم مثل تومور کَبِد و ریه که در مراحل اولیه هستند.
> تومورهای چشمی، گوش، کلیه، پانکراس، شش، پروستات (پروفسرته)، لنفوم هوچکین، سینه، مغز و استخوان، رحم، تخم دان و...
> جراحی های پیوندی و تعویضی مثل تعویض مفصل، لگن، زانو و...
کشور های اخذ ویزای پزشکی
در اکثر موارد برترین کشورهای اخذ ویزای پزشکی برای درمان با توجه به وضعیت و نوع بیماری متقاضی انتخاب می گردد؛
۱. ویزای پزشکی کانادا:
ویزای پزشکی کانادا در کنار دیگر ویزاهای این کشور همچون ویزای تحصیلی کانادا از جمله ویزاهای بسیار مهم و البته با توجه به کارکردش اورژانسی است. ویزای درمانی از این رو اهمیت می یابد که آدمی را در شرایطی خطرناک یاری دهد و پلی برای عبور از یک شرایط نامطلوب به سمت و سوی یک شرایط مطلوب تر با امکاناتی به مراتب بهتر و قوی تر شود. بیمار میتواند برای دریافت دعوت نامه پزشکی مبادرت نماید و فرآیند ویزای درمانی کانادا را شروع کند. نقطه ابتدایی این فرآیند البته از حیاتی ترین آن نیز است.
مریض می بایست از پزشکی که در بیمارستان مربوطه در کانادا شاغل است، دعوت نامه ای دریافت کند و بعد دعوت نامه را برای اخذ ویزای پزشکی کانادا به سفارت خانه تحویل دهد. در نتیجه می بایست اول فرم مربوط به اطلاعات شخصی را تکمیل کرد، گزارش و یا گواهی اش از پزشک معالج داخلی را پیوست دهد، در تست پزشکی ویزای کانادا و یا آزمایشات پزشکی ویزای کانادا شرکت کند و برای گرفتن وقت سفارت اقدام کند. ویزاهای درمانی عمدتا ۹۰ روزه اند ولی مطابق با آن چه در دعوت نامه ذکر شده است و بر مبنای اسناد و وضعیت بیماری این تعداد به روزهای بیش تر نیز قابل افزایشند.
۲. ویزای پزشکی انگلیس:
ورود به انگلستان برای درمان پزشکی از طریق ویزای پزشکی امکان پذیر است که انگلستان در امور تحقیقاتی و پزشکی و پشتوانه علمی پژوهشی مرهون حضور دانشگاه های پزشکی تراز اول جهان در این کشور میباشد و پیشرو در خدمات پزشکی و درمانی بیماری های خاص می باشد. بگونه ای که هزاران بیمار از تمام نقاط جهان برای امور درمانی به کشور انگلستان وارد می شوند و جهت درمان این بیماران که امار حاکی از این است که سلامت و شادابی خود را دریافت کنند و بسوی خانواده بازگردند.
۳- ویزای پزشکی آلمان:
ویزای پزشکی آلمان ویزای کوتاه مدتی است که بعنوان مجوز، به شخصی که قصد انجام معالجه های پزشکی در کشور آلمان را دارد اعطا می گردد. کشور آلمان بعنوان مقصد اول افرادی به شمار میرود که به دنبال درمانهای پزشکی می باشند و داشتن این ویزا به فرد خارجی این اجازه را می دهد تا وارد خاک کشور آلمان شده و خدمات پزشکی خود را به شرط داشتن هزینه های مایحتاج آن، دریافت نماید.
مدت زمان ویزای پزشکی آلمان میتواند سه ماهه یا بیشتر باشد. البته در صورتی که تبعه یکی از کشور های جهان سوم هستید و برای انجام فرآیند درمان خود به مدت زمان کم تر از ۳ ماه نیاز دارید می توانید از طریق اخذ ویزای شنگن، به خاک کشور آلمان وارد شوید و امور درمانی خود را انجام دهید. نکته دیگری که باید در این قسمت مورد توجه قرار گرفته شود آن است که ویزای درمانی کشور آلمان به شخصی اعطا می گردد که ثابت شود روند درمانی وی در کشور خود قابل انجام نمی باشد و یا یکی از پزشک ها و یا یکی از بیمارستان های معتبر در کشور آلمان قصد مداوای او را دارد.
۴- ویزای پزشکی سوئد:
سوئد جزو کشور های کم هزینه برای اخذ ویزای پزشکی می باشد. کشور سوئد وضعیت مناسبی را برای مهاجرانی که برای مقاصد درمانی و پزشکی مراجعه می کنند، در نظر گرفته است. شما در این کشور میتوانید از مترجم برای انجام امور اداری و کارهای شخصی خود استفاده کنید. همچنین یکسری خدمات مشخص شده برای کودکان و نوجوانان زیر ۱۸ سال رایگان به حساب آورده است. در صورتیکه بیمار هستید میتوانید از درمانگاه، دکتر و یا یک بیمارستان خصوصی بخواهید که برایتان دعوت نامه پزشکی ارسال کند.
گردآوری: بخش گردشگری سرپوش
- 14
- 3