به گزارش ایسنا، در جلسه علنی امروز (سه شنبه) مجلس، فتح الله توسلی نماینده بهار و کبودرآهنگ درخواست تحقیق و تفحص از عملکرد شرکت سیاحتی علیصدر همدان را مطرح کرد که به تصویب مجلس رسید.
محورهای تفحص به شرح زیر است:
۱-درآمدهای غار سیاحتی علیصدر در کجا و چگونه هزینه شده است؟
۲-درآمدها، هزینه کرد و نحوه مدیریت شرکت سیاحتی غار علیصدر
فتح الله توسلی نماینده بهار و کبودرآهنگ به عنوان متقاضی تحقیق و تفحص با بیان اینکه کشور در تامین منابع ارزی دچار مشکل است، گفت: سایر کشورهای منطقه از ظرفیت ها و درآمدهای توریستی خود به خوبی استفاده می کنند و میلیاردها دلار درآمد کسب می کنند.
وی ادامه داد: در کشور ما یکی از مهمترین مکان های گردشگری غار جهانی علیصدر است که سالانه حدود ۷۰۰ هزار گردشگر را با خود جذب می کند اما متاسفانه این غار ۳۰ سال است که در اختیار شرکتی قرار گرفته که در تامین حقوق پرسنل خود درمانده شده است. سال گذشته کشورهای اسپانیا حدود ۷۰ میلیارد دلار، ترکیه ۲۲ میلیارد دلار و امارات ۲۰ میلیارد دلار از محل جذب گردشگر درآمد کسب کرده اند. در سال ۲۰۱۹ حدود ۱۴۶ میلیون نفر از غارهای جهان بازدید کردند که حدود ۱ میلیون نفر از آنها متعلق به غار علیصدر همدان است اما وضعیت آن مشخص نیست.
وی افزود: اغلب شما تاکنون یا برای دیدن مهمترین، بزرگترین و منحصربه فردترین غار آبی جهان به قدمت ۱۹۰ میلیون سال یعنی غار علیصدر به شهرستان کبودراهنگ سفر کرده اید و یا قصد دارید سفر کنید. به عنوان نماینده این شهرستان از شما دعوت می کنم پس از بازگشایی مجدد، از غار علیصدر بازدید کنید. غار علیصدر که می توانست حوزه انتخابیه من را از محرومیت نجات دهد و میلیون ها گردشگر خارجی را جذب کند و ارزآوری زیادی برای کشور داشته باشد، اکنون حتی توان پرداخت حقوق کارکنان خود را ندارد. این موضوع ناشی از بی کفایتی و ضعف مدیریتی مسئولین این شرکت است.
وی گفت: وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری غاری را که سالانه حدود ۳۰ میلیارد تومان درآمد دارد را به ۸۰۰ میلیون تومان اجاره داده است، بنا به گفته مدیرعامل شرکت سیاحتی علیصدر تنها در سال ۹۸ این غار ۲۴ میلیارد تومان درآمد مستقیم داشته و از مسائل دیگر مانند تپه عباس آباد و گنج نامه نیز درآمد کسب کرده است.
این نماینده مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: بارها کارگران این شرکت در مقابل استانداری و فرمانداری تجمع کردند. ۳۰ سال است شرکتی تشکیل شده برای مدیریت غار علیصدر، بدون اینکه مزایده ای در کار باشد. تنها به استناد یک برگ کاغذ، ۳۰ سال قبل بدون اینکه مشخص شود سهام هر کدام از اعضا چه میزان است، مهمترین غار آبی کشور و حتی دنیا را به شرکتی اجاره داده اند.
ده ها میلیارد تومان درآمد غار علیصدر مشخص نیست در کجا هزینه شده است؟ اغلب مدیران این شرکت از استانداری و نهادهای دولتی انتخاب شده اند، در حال حاضر شرکت برای استانداری در تهران اتاق و ساختمان اجاره کرده و حقوق کارکنان آن را پرداخت می کند. ده ها میلیارد تومان سهام خریداری کرده اند که وضعیت مشخصی ندارد.
وی افزود: کارگران شرکت ماه هاست که حقوق دریافت نکرده اند، آیا در شرایطی که کشور به مدیریت حوزه گردشگری و توریست نیاز دارد، باید مهمترین غار آبی جهان اینگونه مدیریت شود؟ ما قسم یاد کرده ایم به عنوان نماینده مردم تا از حقوق مردم دفاع کنیم. حقوق ملت در این شرکت و وزارت میراث فرهنگی پایمال شده است. ۲۳۰ هکتار زمین مردم توسط شرکت تصاحب شده تا مجتمع گردشگری بسازد، اما دور آن دیوارکشی شده و مردم امکان تردد در آن را ندارند. ما قصد داریم بدانیم شرکت سیاحتی علیصدر که در حال حاضر به ۱۸ میلیارد تومان پرداخت غرامت محکوم شده است، در چه وضعیت قرار دارد و دلیل محکومیت آن چیست؟
توسلی اضافه کرد: وضعیت سهام شرکت سیاحتی علیصدر مشخص نیست. براساس گزارش دیوان محاسبات، شرکت مذکور به پرداخت ۱۷ میلیارد تومان محکوم شده و حقوق دولتی را طی سالیان اخیر پرداخت نکرده است، در حالی که درآمدهای این شرکت می توانست منطقه را از محرومیت نجات دهد، و مردم منطقه که در حال حاضر برای کمترین نیازهای خود به مسئولان مراجعه می کنند، نیازی نداشته باشند.
وی تصریح کرد: کاری که می توانست کمک کننده استان همدان باشد، در شرایط بدی قرار دارد. این شرکت پرونده قطوری در بازرسی کل کشور و دیوان محاسبات دارد که باید تمام لایه های آن مشخص شود. کسانی که طی ۳۰ سال گذشته از این شرکت حقوق دریافت کرده و توسط آن به سفر خارجی رفته اند، باید مشخص شوند. درخواست من این است که نمایندگان با رأی قاطع خود به من کمک کنند تا حق و حقوق مردم ضایع شده مردم را به آنها بازگردانیم. همه ما در مقابل مردم تکلیف داریم.
- 17
- 2
بچّه مستضعف
۱۴۰۰/۱۱/۶ - ۱۰:۵۸
Permalink