دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۶:۱۶ - ۰۵ بهمن ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۱۱۰۴۷۸
میراث فرهنگی و صنایع دستی

نماینده مجلس: وزارت میراث غارعلیصدر را که سالانه حدود ۳۰ میلیارد تومان درآمد دارد را ۸۰۰ میلیون تومان اجاره داده

تحقیق و تفحص از شرکت علیصدر,مجلس
نمایندگان مجلس شورای اسلامی با درخواست تحقیق و تفحص از عملکرد شرکت سیاحتی علیصدر همدان موافقت کردند.

به گزارش ایسنا،  در جلسه علنی امروز (سه شنبه) مجلس، فتح الله توسلی نماینده بهار و کبودرآهنگ درخواست تحقیق و تفحص از عملکرد شرکت سیاحتی علیصدر همدان را مطرح کرد که به تصویب مجلس رسید.

محورهای تفحص به شرح زیر است:

۱-درآمدهای غار سیاحتی علیصدر در کجا و چگونه هزینه شده است؟

۲-درآمدها، هزینه کرد و نحوه مدیریت شرکت سیاحتی غار علیصدر

فتح الله توسلی نماینده بهار و کبودرآهنگ به عنوان متقاضی تحقیق و تفحص با بیان اینکه کشور در تامین منابع ارزی دچار مشکل است، گفت: سایر کشورهای منطقه از ظرفیت ها و درآمدهای توریستی خود به خوبی استفاده می کنند و میلیاردها دلار درآمد کسب می کنند.

وی ادامه داد: در کشور ما یکی از مهمترین مکان های گردشگری غار جهانی علیصدر است که سالانه حدود ۷۰۰ هزار گردشگر را با خود جذب می کند اما متاسفانه این غار ۳۰ سال است که در اختیار شرکتی قرار گرفته که در تامین حقوق پرسنل خود درمانده شده است. سال گذشته کشورهای اسپانیا حدود ۷۰ میلیارد دلار، ترکیه ۲۲ میلیارد دلار و امارات ۲۰ میلیارد دلار از محل جذب گردشگر درآمد کسب کرده اند. در سال ۲۰۱۹ حدود ۱۴۶ میلیون نفر از غارهای جهان بازدید کردند که حدود ۱ میلیون نفر از آنها متعلق به غار علیصدر همدان است اما وضعیت آن مشخص نیست.

وی افزود: اغلب شما تاکنون یا برای دیدن مهمترین، بزرگترین و منحصربه فردترین غار آبی جهان به قدمت ۱۹۰ میلیون سال یعنی غار علیصدر به شهرستان کبودراهنگ سفر کرده اید و یا قصد دارید سفر کنید. به عنوان نماینده این شهرستان از شما دعوت می کنم پس از بازگشایی مجدد، از غار علیصدر بازدید کنید. غار علیصدر که می توانست حوزه انتخابیه من را از محرومیت نجات دهد و میلیون ها گردشگر خارجی را جذب کند و ارزآوری زیادی برای کشور داشته باشد، اکنون حتی توان پرداخت حقوق کارکنان خود را ندارد. این موضوع ناشی از بی کفایتی و ضعف مدیریتی مسئولین این شرکت است.

وی گفت: وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری غاری را که سالانه حدود ۳۰ میلیارد تومان درآمد دارد را به ۸۰۰ میلیون تومان اجاره داده است، بنا به گفته مدیرعامل شرکت سیاحتی علیصدر تنها در سال ۹۸ این غار ۲۴ میلیارد تومان درآمد مستقیم داشته و از مسائل دیگر مانند تپه عباس آباد و گنج نامه نیز درآمد کسب کرده است.

این نماینده مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: بارها کارگران این شرکت در مقابل استانداری و فرمانداری تجمع کردند. ۳۰ سال است شرکتی تشکیل شده برای مدیریت غار علیصدر، بدون اینکه مزایده ای در کار باشد. تنها به استناد یک برگ کاغذ، ۳۰ سال قبل بدون اینکه مشخص شود سهام هر کدام از اعضا چه میزان است، مهمترین غار آبی کشور و حتی دنیا را به شرکتی اجاره داده اند.

ده ها میلیارد تومان درآمد غار علیصدر مشخص نیست در کجا هزینه شده است؟ اغلب مدیران این شرکت از استانداری و نهادهای دولتی انتخاب شده اند، در حال حاضر شرکت برای استانداری در تهران اتاق و ساختمان اجاره کرده و حقوق کارکنان آن را پرداخت می کند. ده ها میلیارد تومان سهام خریداری کرده اند که وضعیت مشخصی ندارد.

وی افزود: کارگران شرکت ماه هاست که حقوق دریافت نکرده اند، آیا در شرایطی که کشور به مدیریت حوزه گردشگری و توریست نیاز دارد، باید مهمترین غار آبی جهان اینگونه مدیریت شود؟ ما قسم یاد کرده ایم به عنوان نماینده مردم تا از حقوق مردم دفاع کنیم. حقوق ملت در این شرکت و وزارت میراث فرهنگی پایمال شده است. ۲۳۰ هکتار زمین مردم توسط شرکت تصاحب شده تا مجتمع گردشگری بسازد، اما دور آن دیوارکشی شده و مردم امکان تردد در آن را ندارند. ما قصد داریم بدانیم شرکت سیاحتی علیصدر که در حال حاضر به ۱۸ میلیارد تومان پرداخت غرامت محکوم شده است، در چه وضعیت قرار دارد و دلیل محکومیت آن چیست؟

توسلی اضافه کرد: وضعیت سهام شرکت سیاحتی علیصدر مشخص نیست. براساس گزارش دیوان محاسبات، شرکت مذکور به پرداخت ۱۷ میلیارد تومان محکوم شده و حقوق دولتی را طی سالیان اخیر پرداخت نکرده است، در حالی که درآمدهای این شرکت می توانست منطقه را از محرومیت نجات دهد، و مردم منطقه که در حال حاضر برای کمترین نیازهای خود به مسئولان مراجعه می کنند، نیازی نداشته باشند.

وی تصریح کرد: کاری که می توانست کمک کننده استان همدان باشد، در شرایط بدی قرار دارد. این شرکت پرونده قطوری در بازرسی کل کشور و دیوان محاسبات دارد که باید تمام لایه های آن مشخص شود. کسانی که طی ۳۰ سال گذشته از این شرکت حقوق دریافت کرده و توسط آن به سفر خارجی رفته اند، باید مشخص شوند. درخواست من این است که نمایندگان با رأی قاطع خود به من کمک کنند تا حق و حقوق مردم ضایع شده مردم را به آنها بازگردانیم. همه ما در مقابل مردم تکلیف داریم.

  • 17
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۹
غیر قابل انتشار: ۸
جدیدترین
قدیمی ترین
لعنت به آدم فرصت طلب ، سود جو و مفت خور
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

حکایت های اسرار التوحید اسرار التوحید یکی از آثار برجسته ادبیات فارسی است که سرشار از پند و موعضه و داستان های زیبا است. این کتاب به نیمه ی دوم قرن ششم هجری  مربوط می باشد و از لحاظ نثر فارسی و عرفانی بسیار حائز اهمیت است. در این مطلب از سرپوش تعدادی از حکایت های اسرار التوحید آورده شده است.

...[ادامه]
ویژه سرپوش