بهمن نامورمطلق در گفتگو با مهر با ابراز خوشنودی از تصویب کلیات طرح حمایت از هنرمندان صنایع دستی گفت: این طرح، شامل ۱۴ ماده بود که دو ماده آن بررسی و تصویب شد. اما اتفاق مهمی که در حال حاضر افتاده این است که کلیات مصوب و تعریف صنایع دستی مشخص شده است. به این معنی که ما با تصویب این طرح به یک تعریف رسمی و قانونی از صنایع دستی رسیده ایم و مجلس همچنین قانونی را برای رفع مشکل بیمه هنرمندان مصوب کرده است.
معاون صنایع دستی کشور، توضیحات بیشتری را در ارتباط با ماده مرتبط با بیمه هنرمندان ارائه و بیان کرد:در این ماده، مجلس تقاضا کرده، وضع بیمه هنرمندان ساماندهی و توازنی بین بیمهگذاران قالیباف و صنایع دستی ایجاد شود، زیرا ۱۲ درصد از بیمه مربوط به صنایع دستی و ۸۸ درصد آن مربوط به قالیبافان میشود و این موضوع، موجبات ناراحتی هنرمندان دیگر رشته های صنایع دستی را فراهم کرده؛ در این ماده، خواسته شده به همان اندازه که قالیبافان از بیمه سهم دارند، دیگر هنرمندان صنایع دستی نیز سهم داشته باشند.
نامورمطلق، ادامه داد: این طرح ۲۰ ماده بود که در ویرایش آخر، در ۱۴ ماده جمعبندی شد. خوشبختانه دو ماده از ۱۴ ماده این طرح که شامل تعریف صنایع دستی و ساماندهی بیمه هنرمندان این حوزه می شود نیز مصوب شد. قرار است در روزهای آینده، موارد دیگر این طرح هم بررسی شود. اما اتفاق خوشایندی که افتاد این بود که صنایع دستی، برای نخستین بار قانونمند و طرح حمایت از هنرمندان صنایع دستی با اکثریت کمنظیر آرا شامل ۱۹۰ رأی موافق، ۹ رأی مخالف و ۱۴ رأی ممتنع تصویب شد.
معاون صنایع دستی بیان کرد: این نخستین اقدام بزرگ برای قانونگذاری در این حوزه است.این طرح، پس از تصویب در مجلس به شورای نگهبان می رود و تایید در این شورا، مهم ترین ضامن اجرایی برای طرح است. پس از این مرحله است که ما میتوانیم گامهای محکمی در زمینه حمایت از صنایع دستی برداریم.
نامورمطلق با اشاره به اینکه مطرح شدن صنایع دستی در صحن علنی مجلس اقدام مهمی است که شاید تا کنون به این شکل مورد توجه قرار نگرفته باشد افزود: در طرح حمایت از هنرمندان صنایع دستی به موضوعاتی مهمی چون بیمه هنرمندان، ارزش افزوده در حوزه صنایع دستی، مجوزهای صنایع دستی در حوزه آموزش، تولید و تجارت، اختصاص فضاهایی از سوی شهرداری به این حوزه، برنامههای رادیو و تلویزیونی مرتبط، استفاده از فضاهای میراثی سازمان برای صنایع دستی و ارائه تسهیلات به کارگاههای تولیدی و هماهنگی نظام آموزشی با معاونت صنایع دستی برای بهرهبرداری بیشتر اشاره شده است.
- 14
- 1