دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۲۱:۰۹ - ۲۱ مهر ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۷۰۴۸۴۶
میراث فرهنگی و صنایع دستی

نرده‌ چوبی مانع مرگ گردشگران یا عاملِ مرگِ سی‌وسه‌پل!

سی‌وسه‌پل,اخبار فرهنگی,خبرهای فرهنگی,میراث فرهنگی
بار دیگر فضای مجازی خبرساز شد و این‌بار خبر رسید؛ «امروز۲۰ مهر ۱۳۹۶ دیوارهای سه‌وسه پل را با دریل برای نصب نرده‌های چوبی تخریب می‌کنند.»

به گزارش ایسنا، دوستداران میراث فرهنگی و بیشتر اهالی اصفهان می‌گویند علت نصبِ نرده‌های چوبی «باید بخاطر اتفاق اخیر کشته‌شدن کودک دو ساله‌ای باشد که از پل (سی‌وسه پل) پرت شد» است، درصد زیادی موافق این اتفاق‌اند و بخشی از افراد نیز فقط به بُعد آسیب رسیدن به بدنه‌ی سی‌وسه‌پل توجه می‌کنند و مخالف این اتفاق.

 

بنابراین میراث‌فرهنگی با به شور گذاشتن راهکارهایی که می‌توانند مانع از بروز مجدد چنین اتفاقی شوند در نخستین قدم ، نرده‌ای چوبی روی یکی، دو دهانه سی‌وسه پل نصب کرده تا بعد از بررسی جوانب کار و نظرات مخالفان و موافقان به نتیجه‌ای نهایی در این زمینه برسد.

 

شاهین سپنتا، فعال میراث فرهنگی استان اصفهان به ایسنا می‌گوید: سه روزگذشته کودکی دو سال و نیمه از یکی دهانه‌های سی و سه به پایین سقوط کرد و درگذشت، هر چند در این اتفاق سهل‌انگاری از والدین کودک بود و بعضا گفته می‌شود ممکن است هر ۲۰ سال یک بار این اتفاق رخ دهد اما با بروز چنین اتفاقاتی روحیه مردم جریحه‌دار می‌شود بنابراین باید فکری کرد.

 

او با بیان این‌که در حالت کلی باید آثار تاریخی ایمن باشند، نگهبان داشته باشند یا موانعی برای جلوگیری از بروز چنین اتفاقاتی مقابل این نوع آثار تاریخی ایجاد شود، ادامه می‌دهد: با بروز این اتفاق پیشنهادهایی مانند کشیدن گارد شیشه‌ای ضخیم مشابه موارد استفاده شده در داخل فضاهای موزه‌ای، مطرح شده اما با توجه به این‌که شیشه سنخیت زیادی با بافت تاریخی ندارد، یا امکان دارد برخی افراد شرور اقدام به شکستن آن‌ها کنند و از سوی دیگر منظر پل مخدوش می‌شود، قرار است به صورت آزمایشی روی چند دهانه‌ی پل، نرده چوبی نصب شود تا در صورت مناسب بودن برای دیگر دهانه‌های پل نیز این اقدام انجام شود.

 

وی با اشاره به این‌که نصب نرده‌های چوبی به دهانه‌ی پل تاریخی در مورد «پل خواجو» مسبوق به سابقه است، بیان می‌کند: استفاده از این نرده‌های چوبی با ساختار پل خواجو سازگار است و منظر پل را مخدوش نکرده است بنابراین تصمیم گرفته شد تا مشابه نرده‌های پل خواجو طراحی و در نخستین اقدام روی چند دهنه‌ی سی‌وسه پل آزمایشی نصب شود تا در صورتی‌که جواب داد و منظر پل را مخدوش نکرد و با تائید کارشناسان، ابتدای دیگر دهنه‌های خطرآفرین پل نیز نصب شود و در صورتی که جواب نداد به گزینه‌های دیگر فکر شود.

 

او با تاکید بر این‌که قطعا باید نصب هر ملحقاتی روی اثر تاریخی با حداقل آسیب یا تغییر باشد، می‌افزاید: نه این‌که بگوئیم نباید روی دیوار چیزی پیچ شود، در حد یک پیچ یا بست ممکن است آن کار انجام شود اما این که آسیب به حدی باشد که پل را از بین ببرد این طور نیست.

 

سپنتا نصب لامپ یا برق‌کشی‌هایی که در طول سال‌های گذشته برای خواجو یا سی‌وسه پل رخ داده را نمونه‌ای از اقدامات انجام شده در طول سال‌های گذشته برای این بناهای تاریخی می‌داند و می‌گوید: یا باید برق‌کشی‌ها در پل را انجام نمی‌دادند یا با توجه به نیازی که وجود داشت باید زیرنظر کارشناس انجام می‌شد که البته این اتفاق اخیر رخ داده‌ است.

 

نصب نرده چوبی، تهاجم به بنای تاریخی نیست

او بیان می‌کند: برداشتن یک آجر، یک کار تهاجمی روی بنای تاریخی محسوب نمی‌شود بلکه از این موارد مهمتر نیز وجود دارد که متاسفانه تا امروز کسی به آن توجه نکرده است، اگر قرار به مخدوش کردن پل تاریخی باشد، موارد دیگری رخ می‌دهد که بیشتر این بناهای تاریخی را مخدوش می‌کنند، نه یک نرده چوبی. در واقع باید به آن‌ها حساسیت نشان داد.

 

به گفته‌ی او انتخاب فرم چوب به این دلیل است که رنگ و فرم چوب با سازه‌ی بنا همخوانی دارد و مسبوق به سابقه در پل خواجو است.

 

اگر بگویند «کسی از سی‌وسه پل رد نشود» چه می‌گوئید؟

سپنتا ادامه می‌دهد: اگر نخواهند این کار را انجام دهند، باید به مردم گفت در حالت کلی کسی نباید از سی و سه پل رد شود، یا در کنار هر دهنه پل یک نگهبان بایستد.

 

او با بیان این که نمونه‌های خارجی در کشورهایی مانند پاریس یا ایتالیا در نقاطی که ممکن است جان مردم به خطر بیفتد موانعی قرار داده شده است، می‌گوید: در گذشته در برخی از بخش‌های آب‌رو طبقه پایین پل خواجو مسیر تردد مردم باریک بود و در برخی مواقع جمعیت به حدی زیاد بود که هر لحظه امکان داشت کسی داخل آب بیفتد، بنابراین در این شرایط نصب مانع، بهترین راهکار است.

 

 

 

 

  • 17
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

حکایت های اسرار التوحید اسرار التوحید یکی از آثار برجسته ادبیات فارسی است که سرشار از پند و موعضه و داستان های زیبا است. این کتاب به نیمه ی دوم قرن ششم هجری  مربوط می باشد و از لحاظ نثر فارسی و عرفانی بسیار حائز اهمیت است. در این مطلب از سرپوش تعدادی از حکایت های اسرار التوحید آورده شده است.

...[ادامه]
ویژه سرپوش