شنبه ۲۲ دی ۱۴۰۳
۲۰:۲۲ - ۲۷ آذر ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۹۰۷۵۱۴
میراث فرهنگی و صنایع دستی

روز باشکوه کردستان به بهانه‌ی ثبت جهانی گیوه

جشن ثبت جهانی مریوان,اخبار فرهنگی,خبرهای فرهنگی,میراث فرهنگی
لوح ثبت جهانی مریوان به عنوان شهر کلاش در جشن جهانی این شهر از سوی رییس منطقه آسیا و اقیانوسیه شورای جهانی صنایع دستی به هنرمندان و مسوولان اهدا شد.

به گزارش ایسنا،سیدمحسن علوی مدیرکل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگی استان کردستان در جشن ثبت جهانی مریوان به عنوان شهر کلاش  گفت: امروز روز باشکوهی برای استان کردستان و سازمان میراث‌فرهنگی است و توانسته‌ایم موفق به ثبت جهانی مریوان به‌عنوان شهر جهانی گیوه (کلاش) شویم.

 

او ادامه داد: همه در مریوان دست به دست هم دادند تا این شهر به‌عنوان شهر جهانی کلاش در شورای جهانی صنایع‌دستی ثبت شود و به‌طور حتم موفقیتی که نصیب مریوان شده است، موفقیتی است که متعلق به تمام استان است و به یک شهر خاص تعلق ندارد. امروز ۴۵۰۰ نفر در مریوان مشغول تولید گیوه کلاش هستند و این یک ارزش فراوان است.

 

علوی گفت: بیشترین آموزشگاه‌های کلاش‌بافی، بیشترین کارگاه‌های تولید کلاش و بیشترین فروشگاه‌های کلاش و گیوه در مریوان فعال است.

 

مدیرکل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری کردستان به دیگر پرونده‌های ثبت جهانی کردستان اشاره کرد و افزود: پرونده ثبت جهانی منظر فرهنگی اورامان به‌عنوان بکرترین منظر فرهنگی و پرمحتواترین منظر فرهنگی در بین مناطق کردنشین، تهیه شده و آماده ارائه به شورای جهانی است و امیدواریم با ثبت این منظر فرهنگی شاهد برگزاری جشن جهانی دیگری در استان کردستان باشیم.

 

برنامه ریزی برای احداث شهرک صنایع دستی

محمد شفیعی فرماندار مریوان نیز در این مراسم گفت: در کنار هنرهای صنایع‌دستی مثل کلاش، مهمان‌نوازی مردم مریوان نیز یکی دیگر از مهم‌ترین ویژگی‌های مردم مریوان است و این مهمان‌نوازی در هنگام حضور مهمانان خارجی و داوران شورای جهانی صنایع‌دستی در چند ماه پیش کاملا مشهود بود.

 

او بیان کرد: برای ثبت جهانی مریوان زحمت‌های زیادی کشیده شده است و همه دستگاه‌های اجرایی تلاش کردند و امروز شهر مریوان با برند «کلاش» ثبت جهانی شده است و این شهر در کنار دیگر عناوین مانند شهر هزارشهید یا پایتخت تئاتر خیابانی و... با نام جدیدی شناخته می‌شود و امروز در یونسکو نام مریوان با گیوه کلاش ثبت شده است و در جهان به این عنوان شناخته می‌شود.

 

شفیعی با بیان اینکه مریوان خیابانی به نام کلاش دارد،گفت: مریوان یک شهر پرنشاط و گردشگرپذیر است و لازمه توسعه شهر، تقویت همدلی و کمک برای تأمین زیرساخت‌های گردشگری است.

 

فرماندار مریوان همچنین از برنامه‌ریزی‌ها برای احداث شهرک صنایع‌دستی در مریوان خبر داد و افزود: در این خصوص آمادگی کاملی داریم و آماده همکاری برای تأمین زمین این شهرک هستیم.

 

او با اشاره به ثبت جهانی ۱۹ شهر صنایع‌دستی در دنیا اضافه کرد: این آمادگی را داریم تا در اردیبهشت که شاهد طبیعت زیبای مریوان هستیم در این شهر میزبان مسئولان و هنرمندان ۱۹ شهر جهانی صنایع‌دستی باشیم.

 

او با قدردانی از مسئولان سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری افزود: ثبت جهانی مریوان به‌عنوان شهر جهانی کلاش آغازی برای توسعه این شهر و رونق اقتصادی مریوان است و از این رو از سازمان میراث‌فرهنگی و همه دستگاه‌ها و افرادی که برای ثبت جهانی این شهر تلاش کردند تشکر می‌کنم.

 

خط مقدم حل مشکلات کردستان چیست؟

امیر قادری معاون امور عمرانی استانداری کردستان نیز در این مراسم گفت:  شهر مریوان ظرفیت‌های بسیار زیادی دارد و در حوزه گردشگری دارای جاذبه‌های بسیار زیادی است و دارای قابلیت‌های فروانی در حوزه گردشگری و صنایع‌دستی است و این شایستگی را داشته که به‌عنوان شهر جهانی صنایع‌دستی ثبت شود.

 

او افزود: خط مقدم حل مشکلات کردستان و مقابله با بیکاری و افزایش درآمد و اشتغال‌زایی، گردشگری است و مریوان در استان کردستان مهم‌ترین نقطه این خط مقدم است. بسیار خوشحالم که این اتفاق در استان کردستان روی داده است و مریوان به‌عنوان شهر جهانی صنایع‌دستی شناخته می‌شود. این ثبت باعث رونق مریوان خواهد شد و با توجه به اینکه صنایع‌دستی و کلاش می‌تواند به درآمدزایی و معیشت خانواده‌ها کمک کند. همه باید کمک کنیم تا از این ظرفیت به نحو مطلوب‌تری استفاده شود.

 

جشن ثبت جهانی مریوان,اخبار فرهنگی,خبرهای فرهنگی,میراث فرهنگی

معاون امور عمرانی استانداری کردستان اضافه کرد: صنایع‌دستی علاوه بر کمک به معیشت و اقتصاد هر جامعه انتقال دهنده فرهنگ مردم هر منطقه است. صنایع‌دستی یک صنعت سبز است که مخرب نیست و به محیط زیست آسیب نمی‌رساند و وقتی چنین ظرفیتی در استان کردستان وجود دار باید همه ما تلاش کنیم تا از این ظرفیت به نحو مطلوب استفاده کنیم.

 

لزوم توجه به طراحی‌های جدید در تولید کلاش

معاون صنایع‌دستی سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری نیز در مراسم جشن ثبت مریوان که امروز ۲۷ آذرماه به‌عنوان شهر جهانی کلاش که در مریوان برگزار شد، گفت: ثبت مریوان به‌عنوان شهر جهانی صنایع‌دستی یک رویداد بزرگ است چرا که یک لقب بزرگ، یک لقب جهانی و یک نام تازه به مریوان اضافه می‌شود.

 

بهمن نامورمطلق افزود: نام یعنی وجود، نام یعنی هویت و وقتی نام جدیدی برای یک فرد یا یک مکان یا یک موضوع انتخاب می‌شود، یعنی آن موضوع یا فرد یا مکان دوباره متولد شده است. بنابراین ما در اینجا داریم یک جشن تولد جدید برای مریوان برگزار می‌کنیم.

 

او افزود: این یک رویداد بزرگ است و برگزاری این رویداد باید بتواند باعث تحولات و اتفاقات جدید در مریوان شود و سرشت شهر را تغییر دهد و اگر سرشت شهر با این نام‌گذاری تغییر نکند همین جشن می‌ماند. پس ثبت جهانی شدن یعنی آغاز یک ماجرای بزرگ و یک دگردیسی و آغازی برای تغییر سرشت یک شهر.

 

معاون صنایع دستی بیان کرد: این نوع از ثبت را بسیاری از شهرها در دنیا آرزو می‌کنند و شهرهای بسیاری بودند که خواستار ثبت جهانی به‌عنوان شهر کلاش بودند، اما در میان این شهرها که حدود هفت شهر در دنیا بودند این افتخار نصیب مریوان شده است چرا که مردم مریوان این شایستگی را داشتند که این عنوان نصیبشان شده است.

 

نامور مطلق با تأکید بر توسعه شهرهای جهانی و تأمین زیرساخت‌های گردشگری این شهرها گفت: در برنامه ششم توسعه و نیز در قانون شورای عالی میراث‌فرهنگی این موضوع مورد تأکید قرار گرفته است و همه باید کمک کنیم تا زیرساخت‌های شهرها و روستاهای جهانی ایران فراهم شود.

 

او ادامه داد: بخش خصوصی و دولتی باید با رایزنی و مشارکت با هم باید به فکر توسعه و افزایش تولید، فروش و صادرات کلاش باشند. مریوان از امروز شهر جهانی شده است و باید محصولاتی را متناسب با ذائقه جهانی تولید کند و بر همین اساس نیازمند یک دبیرخانه و یک اتاق فکر در مریوان هستیم تا هنرمندان با شناخت ذائقه جهانی بتوانند محصولات زیبا و با طراحی جدید تولید کنند.

 

معاون صنایع دستی همچنین اظهار کرد: صادرات کلاش وضعیت خوبی دارد اما باید این صادرات سامان‌دهی شود و با طراحی جدید میزان این صادرات افزایش یابد. هدف ثبت جهانی برندسازی است و ثبت مریوان یک فرصت مناسب است که در اختیار مردم و جوانان خوب مریوانی قرار گرفته است و جوانان استان کردستان باید بتوانند از این فرصتی که در اختیارشان قرار گرفته است به خوبی استفاده کنند.

 

نامور مطلق بیان کرد: مریوان در تولید کلاش ظرفیت‌های بی‌بدیلی دارد و به‌عنوان مثال در همین شهر خانواده‌ای وجود دارند که چهار نسل آن‌ها هم‌زمان و در حال حاضر مشغول تولید کلاش هستند و پدربزرگ این خانواده به نام خالد خسبی با ۹۴ سن به‌عنوان پدر تولید کلاش در مریوان شناخته می‌شود.

 

کلاش مریوان باید در سطح جهانی معرفی شود

رییس منطقه آسیا و اقیانوسیه شورای جهانی صنایع‌دستی نیز در این مراسم گفت: کلاش مریوان دارای ظرفیت‌های فراوانی است و این هنر زیبا باید در سطح جهانی و در نمایشگاه‌ها و بازارهای بین‌المللی به‌خوبی معرفی شود.

 

غدا هیجاوی ادامه داد: فرصت مناسبی است برای من که در این مراسم با شکوه حضور پیدا کرده‌ام و این برای من و همکارانم در شورای جهانی صنایع‌دستی اتفاق بزرگی است.  یکی از ویژگی‌ها در مریوان این است که زنان و مردان با کمک هم و مشارکت با یکدیگر در تولید کلاش حضور دارند و قسمتی از کار تولید کلاش توسط بانوان و قسمت دیگری نیز توسط مردان در مریوان انجام می‌شود.

 

جشن ثبت جهانی مریوان,اخبار فرهنگی,خبرهای فرهنگی,میراث فرهنگی

او افزود: به‌عنوان یک زن اعلام می‌کنم که بانوان مریوانی که در صنعت کلاش در حال فعالیت هستند، ۶۵درصد زنانی را تشکیل می‌دهند که در کردستان و سایر نقاط ایران به بافت و تولید کلاش مشغول هستند.

 

رییس منطقه آسیا و اقیانوسیه شورای جهانی صنایع‌دستی تصریح کرد: این صنعت اساسا یک صنعت خانگی است و بانوان در کنار خانه‌داری و تربیت فرزندان به تولید و بافت کلاش نیز مشغول هستند که به معیشت خانواده کمک می‌کنند و همه ما باید به این بانوان احترام بگذاریم.

 

هیجاوی افزود: کلاش به‌عنوان یک هویت‌ مردم مریوان یکی از اولویت‌هایی است که باید بیش از پیش مورد حمایت قرار گیرد و این صنعت باید بر روی سایر رشته‌های صنایع‌دستی در این منطقه از جمله قلاب‌دوزی و سبدبافی تأثیر ‌گذار باشد و به‌طور حتم افزایش درآمد از طریق تولید و فروش کلاش می‌تواند به افزایش تولید و فروش در سایر رشته‌های صنایع‌دستی در این منطقه کمک کند.

 

او اضافه کرد: اگرچه برای شرکت در مراسم جشن به مریوان سفر کرده‌ایم اما مشتاق این هستیم که شاهد اجرای برنامه‌ها و راهکارهایی باشیم که در مکاتبه‌ها به شورای جهانی صنایع‌دستی ارائه شده باشیم که از آن جمله می‌توان به احداث مکانی برای تولید کلاش، آغاز پژوهش در این‌باره، بازسازی کارگاه‌ها، ایجاد زمینه برای فعالیت معلولان در حوزه کلاش‌بافی و... اشاره کرد.

 

رییس منطقه آسیا و اقیانوسیه شورای جهانی صنایع دستی گفت: تولید و فروش و صادرات کلاش، بخش خصوصی اهمیت بالایی دارد و در این میان سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری نیز باید برای حفظ هویت و اصالت کلاش به‌عنوان هنر بومی مردم کردستان تلاش کند. همه افراد اعم از مسئولان و هنرمندان موظف به حفظ هویت و اصالت کلاش هستند.

 

هیجاوی در بخش دیگری از صحبت‌های خود به برگزاری نمایشگاه‌های صنایع‌دستی اشاره کرد و افزود: برای ارتقای سطح کلاش باید زمینه‌های حضور هنرمندان کلاش‌باف در نمایشگاه‌های بین‌المللی صنایع‌دستی فراهم شود. مریوان دارای ظرفیت‌های فراوانی در برگزاری جشنواره‌ها و فستیوال‌های مختلف مانند جشنواره تئاتر خیابانی است که می‌توان کلاش را در این جشنواره‌ها بیش از پیش معرفی کرد که البته در کنار این معرفی داخلی باید بتوانیم کلاش را در سطح بین‌المللی و بازارهای جهانی معرفی کنیم.

 

او ادامه داد: دو شهر و یک دهکده از ایران ثبت جهانی شده است که جای خوشحالی دارد که در یک هفته گذشته شاهد برگزاری جشن ثبت این دو شهر و یک دهکده جهانی در ایران بودیم و به نوبه خودم از معاونت صنایع‌دستی ایران برای پیگیری ثبت این شهرها و دهکده جهانی تشکر می‌کنم چراکه اکنون هنرهای سنتی و صنایع‌دستی ایران در دنیا شناخته‌تر شده است.

 

رونمایی از لوح ثبت جهانی مریوان

در این مراسم همچنین لوح ثبت مریوان به‌عنوان شهر جهانی کلاش رونمایی شد و این لوح از سوی غدا هیجاوی رئیس منطقه آسیا و اقیانوسیه شورای جهانی صنایع‌دستی، به فرماندار و شهردار مریوان اهدا شد.

 

غدا هیجاوی رئیس منطقه آسیا و اقیانوسیه شورای جهانی صنایع‌دستی همچنین به استاندار کردستان، فرماندار مریوان، شهردار مریوان و مدیرکل میراث‌فرهنگی استان کردستان لوح تقدیر اهدا کرد.

 

در پایان این مراسم از تعدادی از هنرمندان صنایع‌دستی، تولیدکنندگان کلاش و هنرمندان پیشکسوت از جمله خالد خسبی و هنرمند نوجوان آروین خسبی با اهدای لوح از سوی غدا هیجاوی رئیس منطقه آسیا و اقیانوسیه شورای جهانی صنایع‌دستی و بهمن نامورمطلق معاون صنایع‌دستی کشور تجلیل به‌عمل آمد.

 

مراسم جشن ثبت مریوان به‌عنوان شهر جهانی کلاش، امروز دوشنبه ۲۷ آذر با حضور غدا هیجاوی رئیس منطقه آسیا و اقیانوسیه شورای جهانی صنایع‌دستی، احمد الفارسی داور و عضو شورای جهانی صنایع‌دستی، بهمن نامورمطلق معاون صنایع‌دستی سازمان میراث‌فرهنگی برگزار شد.

 

 

 

 

 

  • 15
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

حکایت های اسرار التوحید اسرار التوحید یکی از آثار برجسته ادبیات فارسی است که سرشار از پند و موعضه و داستان های زیبا است. این کتاب به نیمه ی دوم قرن ششم هجری  مربوط می باشد و از لحاظ نثر فارسی و عرفانی بسیار حائز اهمیت است. در این مطلب از سرپوش تعدادی از حکایت های اسرار التوحید آورده شده است.

...[ادامه]
ویژه سرپوش