پنجشنبه ۱۴ تیر ۱۴۰۳
۲۱:۱۱ - ۰۷ دي ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۱۰۰۱۸۸۳
میراث فرهنگی و صنایع دستی

گودبرداران به جان شوش افتادند

آثار باستانی در شوش,اخبار فرهنگی,خبرهای فرهنگی,میراث فرهنگی
رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با انتشار تصویری در توییتر از یک بولدوز و دستی که تکه تکه شدن اشیایی سفال مانند را نشان می دهد، از ساخت زیرگذر شهری توسط متولیان شهر باستانی شوش با حکم شبانه خبر داده است.

به گزارش ایرنا، این پروژه خطری است که بر جان کهن ترین شهر جهان افتاده و قدمت و ارزش بی پایان آن را به فراموشی سپرده است. 

 

توییت علی اصغر مونسان در حالی بود که بعدازظهر امروز جمعه ۷ دی ماه، محمدحسن طالبیان معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی نیز از گودبرداری در شهر باستانی شوش خبر داد و گفت که استاندار خوزستان برای توقف عملیات گودبرداری در عرصه شوش دستور داده و هیاتی نیز از سوی سازمان میراث فرهنگی برای بررسی نهایی موضوع در حال اعزام است.

 

مونسان با بیان اینکه متولیان شهر شوش با حکم شبانه، ساخت زیرگذر شهری را آغاز کردند، در توییت خود نوشته است: این اقدام باعث خسارت های غیرقابل جبران برای تمدن چندهزار ساله ما خواهد بود.

 

وی تاکید کرد که «اجازه نمی دهیم میراث تاریخی ایران را نابود کنند، هم شکایت می کنیم، هم به معاون میراث گفته ام به طور جدی پیگیر موضوع باشد.» 

 

اما چرا شهر شوش مهم است؟ شهر بـاستانی شوش به این علت که از آغاز حیات آن تاکنون زندگی شهری در آن جریان دارد به عنوان کهن ترین شهر جهان شناخته شده است. 

 

شوش از مراکز تمدن قدیم، از معروفترین شهرهای دنیا، پایتخت چند هزار ساله مملکت عیلام (ایلام) و همچنین پایتخت زمستانی امپراطوری هخامنشی بوده ‌است.

 

این شهر از دیرباز بستر تولد و گسترش تمدن‌ های بزرگی بوده، تمدن هایی که اکنون چهره‌ای ماندگار در تاریخ از آنان به جا مانده است.

 

در این شهر تاریخی عیلامی‌ها، آشوری‌ها، هخامنشیان، سلوکیان، پارتیان، بابلی‌ها و ساسانیان حکمرانی داشته‌اند.

 

طبق گفته محمدحسن طالبیان، ساعت هشت و نیم شب گذشته عوامل شهرداری با ادوات سنگین راه سازی در محل ورودی شوش و در عرصه محوطه شوش اقدام به حفر کانالی به طول ۳۰۰ متر و عرض یک متر و عمق حدودا دو متر کردند که بلافاصله تعدادی از همکاران میراث فرهنگی در محل حضور یافته و خواستار توقف این گودبرداری شدند.

 

محوطه باستانی شوش در شهر شوش، محوطه وسیعی را در بـر می‌گیرد کـه بناها و سازه‌‌های معماری بسیار متنوعی پیش از تاریخ تا دوران اسلامی را در خود جای داده است.

 

طالبیان با اظهار تاسف از اجرای عملیات گودبرداری در عرصه شوش این نکته را که این شهر ثبت جهانی است( و گویی به فراموشی سپرده شده) یادآور شد و گفت: شوش منطقه ای باستانی است و هر گونه فعالیت در عرصه این منطقه باید تابع قوانین و مقررات مربوط به آثار ثبتی ملی و جهانی باشد.

 

کاخ «آپادانا» یکی از باشکوه‌ ترین کاخ ‌های آن، شهرت عالمگیر دارد و از کم نظیرترین آثار باستانی جهان است.

 

کاخ آپادانا به دستور داریوش پادشاه هخامنشی در حدود سال‌های ۵۲۱ - ۵۱۵ پیش از میلاد در شوش روی آثار و بقایای عیلامی بنا نهاده شد.

 

طالبیان اظهار داشت: سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خوزستان، به همراه فرمانده یگان حفاظت میراث فرهنگی خوزستان، معاون میراث فرهنگی این استان و مدیر پایگاه ثبت جهانی شوش، شب گذشته به محض اطلاع از فعالیت این عملیات با حضور در محل اجرای پروژه خواستار توقف آن شدند و تا ساعت ۳ بامداد امروز جمعه در این محل حضور داشتند.

 

وی ادامه داد: در مراجعه همکاران ما به محل پروژه، متولیان و دست اندرکاران احداث پروژه مدعی شدند که این پروژه بر اساس مصوبه شورای تامین استان خوزستان در حال انجام است در حالی که اولا هیچ گونه مصوبه ای به ما در سازمان میراث فرهنگی در این باره ابلاغ نشده و ثانیا شورای تأمین معمولا موضوعی که خلاف قانون باشد را تصویب نمی کند.

 

معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری تصریح کرد: «صبح امروز با غلامرضا شریعتی استاندار خوزستان در این باره صحبت کردم که اعلام کرد شخصا دستور توقف عملیات گودبرداری را صادر می کند تا بررسی نهایی در باره آن توسط میراث فرهنگی انجام شود.»

 

طالبیان خاطرنشان کرد: به همین منظور امروز هیاتی متشکل از تعدادی از مدیران و کارشناسان سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری برای بررسی این موضوع عازم خوزستان هستند و دادخواست قضایی نیز از سوی واحد حقوقی اداره کل میراث فرهنگی خوزستان و اداره کل حقوقی سازمان میراث فرهنگی در این خصوص در حال تهیه و ارسال به مراجع قضایی است.

 

 

  • 16
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

حکایت های اسرار التوحید اسرار التوحید یکی از آثار برجسته ادبیات فارسی است که سرشار از پند و موعضه و داستان های زیبا است. این کتاب به نیمه ی دوم قرن ششم هجری  مربوط می باشد و از لحاظ نثر فارسی و عرفانی بسیار حائز اهمیت است. در این مطلب از سرپوش تعدادی از حکایت های اسرار التوحید آورده شده است.

...[ادامه]
ویژه سرپوش