به گزارش ایرنا از وزارت فرهنگ عراق، 'عبدالامیر الحمدانی' وزیر فرهنگ و گردشگری این کشور طی بازدید از برجسته ترین اثر تاریخی دوره ساسانی در جنوب شرقی بغداد دستور انجام یک بررسی مطالعاتی با همکاری دانشگاه بغداد صادر کرد.
بر اساس این دستور قرار است پس از مشخص شدن علت و عوامل تخریب بخشی از طاق کسرا نسبت به مرمت آن اقدام شود.
در این گزارش آمده است که تخریب یاد شده مربوط به بخش های اصلی و باستانی طاق کسرا نبوده بلکه همان بخشی بوده است که اخیرا از سوی یک شرکت کشور چک آجرچینی شده بود.
پیشتر رسانه های عراق به نقل از 'کاظم الشمّری' نماینده ائتلاف الوطنیه (ایاد علاوی) در پارلمان عراق نوشتند که این اثر برجسته تاریخی در جنوب شرقی بغداد پایتخت عراق بدلیل بی توجهی و عدم مرمت، در معرض تخریب کامل قرار گرفته است.
وی با انتشار ویدئویی از تخریب بخشی از طاق کسرا خبر داده بود.
این نماینده پارلمان عراق از رئیس جمهوری، نخست وزیر و وزیر فرهنگ عراق و همچنین سازمان یونسکو خواسته بود برای نجات این اثر بی نظیر تاریخی اقدام عاجل بعمل آورند.
الشمری در بیانیه ای به همین مناسبت، تاکید کرده بود که در پی ریزش بخشی از طاق کسرا، بخش های دیگری از آن در معرض ریزش قرار دارد و هر لحظه ممکن است ویران شود.
این در حالی است که بسیاری از آثار تاریخی و کهن عراق در سالهای پس از اشغال این کشور از سوی آمریکا بدلیل بی توجهی و ناامنی در معرض تخریب و یا سرقت آثار قرار گرفت.
در طول سالهای اشغال عراق از سوی آمریکا و متحدان غربی اش (۲۰۰۳ - ۲۰۱۱) و نیز ناامنی ها و هجوم داعش به سوریه و عراق، بسیاری از آثار تاریخی و موزه های این دو کشور تخریب و یا آثار آن به سرقت رفت.
با هجوم گروهک تروریستی تکفیری داعش به عراق(۲۰۱۴) و اشغال نزدیک به یک سوم خاک این کشور، تخریب عمدی آثار تاریخی عراق در دستور کار این گروهک تکفیری قرار گرفت و بسیاری از آثار بشکل کامل و یا جزیی تخریب شد.
طی این مدت بسیاری از آثار تاریخی و عتیقه عراق نیز به سرقت رفت و سر از حراجی ها و موزه های کشورهای غربی و آمریکا درآورده است که طرف عراقی با توجه به قوانین بین المللی مسئولیت کلیه موارد مربوط به دوران اشغال را متوجه آمریکا و سپس داعش می داند.
- 12
- 2