جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
۱۱:۴۰ - ۰۲ دي ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۱۰۰۰۰۷۳
میراث فرهنگی و صنایع دستی

مجوز ایجاد قلیان‌سرا و سفره‌خانه در بناهای تاریخی صادر نمی شود

صندوق توسعه صنایع‌دستی و فرش دستباف و احیا ,
مدیرعامل صندوق توسعه صنایع‌دستی و فرش دستباف و احیا و بهره‌برداری از اماکن تاریخی و فرهنگی با اشاره به اینکه برخی نهادها مجوز ایجاد اماکن پذیرایی چون قلیان‌سرا و سفرخانه به بناهای تاریخی داده‌اند، گفت: بر اساس قانون مرجع واگذاری این اماکن صندوق است.

هادی میرزایی در گفت و گو با ایرنا، با بیان این که مهمترین رسالت صندوق حفظ و مرمت تاریخی است، گفت: تصور برخی از مزایده واگذاری به سرمایه گذاری است که بیشترین پول را بدهد در حالی که این موضوع برای ما مطرح نیست.

تاکید صندوق کاربری فرهنگی آثار است. هنگامی که موضوع فرهنگی برای کاربری آثار فرهنگی مطرح می شود، قیمت آن به شدت کاهش پیدا می کند اما برای صندوق حفظ هویت فرهنگی آثار بسیار اهمیت دارد.

وی با اشاره به اینکه صندوق با کاربری قلیان سرا و سفره خانه برای بناهای تاریخی مخالف است، گفت: در دوره های پیش برخی مدیران استانی مجوز کاربری قلیان سرا می دادند که ما با آن مخالف هستیم. مولفه فرهنگی بودن برای کاربری بنا های تاریخی در مزایده اخیر لحاظ شده است و اگر سرمایه گذار اعتقادی و درکی از این حوزه نداشت امکان گرفتن این پروژه راه در مزایده نخواهد داشت.

میرزایی درباره اهمیت حضور مشاور صندوق در کنار معماران تاییده شده در فرایند مرمت و احیا گفت: حضور این مشاوران در فرایند مرمت اثر سبب رعایت تمام ضوابط و احیا آن همانند روز نخست ساخت بنا شود. برای مرمت اثر هیچ خلاقیت و بدعتی وجود ندارد که کار سخت می کند، اما صندوق با حضور مشاورانش در این فرایند نظارت کامل دارد.

هویت بنا را حفظ می‌کنیم

میرزایی با تاکید بر این که تلاش می شود هویت تمام بناها حفظ شود، گفت: در برخی از موارد این امکان وجود ندارد به عنوان مثال بنای که در گذشته عدلیه بوده را نمی توان تبدیل به نهادی اداری کرد اما بسیاری از این حدود ۴۰ بنای اخیر می تواند با همان کاربری اولیه مرمت و واگذار شود.

وی با تاکید بر این که بر اساس قانون امکان انتقال نفایس ملی به غیر ممکن نیست، اما بهره برداری بخش خصوصی با انتقال متفاوت است، گفت: رسالت وزارت میرث فرهنگی حفاظت و مرمت آثار تاریخی، پژوهش در این حوزه است.

وی با تاکید بر این که مالکیت این بناها در مزایده ها منتقل نمی شود، گفت: برخی از این بناها به دلیل بی توجهی و عدم سکون به مخروبه تبدیل شدند و برخی دیگر از آنها اشخاص حقیقی غیر قانونی تملک کردند.

میرزایی اضافه کرد: واگذاری‌های طولانی (۵۰ سال)  و کوتاه مدت ( ۱۰ سال)  مورد نظرصندوق نیست زیرا معتقدیم در واگذاری طولانی مدت نقش نظارتی حاکمیتی کاسته می‌شود و در واگذاری‌های کوتاه‌مدت سرمایه‌گذار در صدد استفاده حداکثری و درنتیجه خسارت  به اثر می‌شود.

وی با اشاره به مزایده های اخیر در صندوق گفت: در مزایده های جدید تبصره به بند ها افزوده شده مبنی بر اینکه سرمایه گذار هنگام تحویل بنا باید نوسازی های لازم را انجام داده و بنا را مانند روز قبل به صندوق تحویل دهد.

میرزایی درباره برخی از از بناهای تاریخی مخروب گفت: بیشتر  این بناها را فرد یا ارگانی تخریب نکرده بلکه به دلیل رها شدن دچار ویرانیو  آسیب شده‌اند. بهترین راهکار برای جلوگیری از تخریب و ویرانی ها بناها و کاروان سراهای تاریخی سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در آن با نظارت صندوق ق احیا  است.

صندوق توسعه صنایع دستی و فرش دستباف و احیاء و بهره برداری از بناهای تاریخی و فرهنگی، در تازه ترین دور از مزایده های خود بناهای تاریخی مجموعه پردیس کردشت جلفا، محور تاریخی طبیعی ارسباران (مجموعه کردشت جلفا، کاروانسراهای گویجه بل هریس و جانانلو کلیبر)، خانه ناصح زاده تبریز استان آذربایجان شرقی، عمارت های بانک ملی، شهربانی، دارایی، کلاه فرنگی و شیرخورشید ماکو استان آذربایجان غربی،کاخ شهرستانک استان البرز، حمام پیرزرگر اردبیل، عصارخانه شهید عصاری آران و بیدگل، خانه سالک شهر اصفهان، حمام شاه اصفهان، خانه های حکیم باشی کاشان و مغنی اصفهان، عمارت والی کهره شهر چرداول و قلعه کنجانچم استان ایلام را به مزایده گذاشت .

همچنین خانه آذین، خانه نجفی و عمارت گلشن بوشهر، خانه سعادتخواه و خانه پدری جلال آل احمد تهران، اتاق آئینه شهرکرد، قلعه چالشتر استان چهار محال و بختیاری، خانه تیزنو دزفول، خانه مستوفی شوشتر، خانه سوزنگر دزفول استان خوزستان، حمام قدمگاه نیشابور خراسان رضوی، کاروانسرای مهر سبزوار استان خراسان رضوی، ساباط و خانه مستوفی بشرویه استان خراسان جنوبی، کاروانسرای شاه عباسی دامغان و کاروانسرای میاندشت استان سمنان، باغ خالصه بمپور ایرانشهر، قلعه سب سراوان، ارگ محمد حسین خان نارویی زهک وخانه رهبری ایرانشهر استان سیستان و بلوچستان از دیگر بناهایی هستند که طی این آگهی به مزایده گذاشته شدند .

صندوق توسعه صنایع دستی و فرش دستباف و احیاء و بهره برداری از اماکن تاریخی و فرهنگی، در تازه ترین دور از مزایده ها خانه بهروزی و خانه زینعلی و اسدی استان قزوین، خانه افشاریان، عمارت دیوانخانه و خانه محتشم شیراز استان فارس، خانه غفاری کرمان، حمام نظام کرمانشاه،مجموعه بلاد شاپور (کاروانسرای دهدشت وحمام کهیار) دهدشت استان کهکیلویه و بویر احمد، حمام مریان تالش، خانه صادقی لاهیجان استان گیلان، خانه فاطمی و خانه میرشهیدی گرگان، حمام عروج رامیان استان گلستان، خانه بزرگمهری بروجرد استان لرستان، کاروانسرای گدوک سوادکوه استان مازندران، کاروانسرای مشهد میقان، عمارت امیر مفخم خمین استان مرکزی، خانه کازرونی، خانه شهریاری، خانه اسماعیل مرغون و مجموعه چرخاب اردکان یزد را نیز به مزایده گذاشته است.

  • 18
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

حکایت های اسرار التوحید اسرار التوحید یکی از آثار برجسته ادبیات فارسی است که سرشار از پند و موعضه و داستان های زیبا است. این کتاب به نیمه ی دوم قرن ششم هجری  مربوط می باشد و از لحاظ نثر فارسی و عرفانی بسیار حائز اهمیت است. در این مطلب از سرپوش تعدادی از حکایت های اسرار التوحید آورده شده است.

...[ادامه]
ویژه سرپوش