جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
۰۹:۵۵ - ۲۵ اسفند ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۱۲۲۲۴۸
فرهنگ و رسانه

واکنش اعتماد به اصرار کیهان برای توقیف روزنامه‌ها: همه بدند فقط کیهان خوب است

انتقاد اعتماد از کیهان,توقیف روزنامه ها

روزنامه اصلاح طلب اعتماد در واکنش به ارگان مطبوعاتی کیهان نوشت: روزنامه کیهان در شماره روز سه‌شنبه از آنچه «تساهل» با روزنامه‌ها و شایعه‌پردازان خوانده، گلایه و تاکید کرده که «اصلی‌‌ترین درسی که از ٦ ماه پایانی سال ١٤٠١ گرفتیم باید این باشد که آنچه در ذهن‌ها رخ می‌دهد به اندازه آنچه در زمین اتفاق می‌افتد، مهم است و شاید مهم‌تر، نکته‌ای که رهبر معظم انقلاب سه ماه پیش از آشوب‌ها به مسوولان قوه قضاییه تذکر دادند؛ هشداری که اگر به آن توجه می‌شد «شورش دروغ» در پاییز ۱۴۰۱ هرگز شکل نمی‌گرفت.

این هشدار پیش‌تر در مرداد ۱۳۹۹ نیز با ادبیات دیگری بیان شده بود اما ظاهرا برخی مسوولان هنوز به جمع‌بندی در این زمینه نرسیده‌اند!» به نظر می‌رسد کیهان، در ادامه به ماجرای «توقیف روزنامه سازندگی به علت تیتری در ارتباط با قیمت گوشت» پرداخته و نوشته است: «این را می‌شود از توقیف یک روزنامه در یک روز بد و با یک استدلال بد و سپس رفع توقیف همان روزنامه با یک توجیه بدتر فهمید.

این دسته از مسوولان در یک خطای شناختی تساهل با دروغ‌سازان و شایعه‌پردازان را در خوشبینانه‌‌ترین حالت مدیریت آنها و در بدبینانه‌‌ترین حالت آزادی بیان قلمداد می‌کنند.» کیهان در ادامه این رفتار و تصمیم را «خطا» و «چتری حمایتی برای کارخانه‌های تولید دروغ و شبکه توزیع‌شان» خوانده و نوشته است: این رسانه‌ها در سایه این چتر حمایتی آزادند هر بلایی بر سر حقیقت بیاورند؛ آنها «سختی صعود به قله» را «رنج سقوط از دره» جا می‌زنند و البته جای هیچ شگفتی نیست؛ تا زمانی که روزنه باز باشد و مار هم رها، ما همچنان گزیده خواهیم شد.

کاسه داغ‌تر از آش و کاتولیک‌تر از پاپ

نیمه اسفند ماه نیز روزنامه کیهان از نهادهای ناظر بر مطبوعات خواست با رسانه‌هایی که «رخدادهای شادی‌آفرین» را «سانسور» و «یأس و نومیدی» را در جامعه پمپاژ می‌کنند، برخورد کنند! در بخشی از گزارش کیهان در چهاردهم اسفند نسبت به «رسانه‌هایی که همواره سنگ مردم را به سینه می‌زنند، با سانسور رخدادهای شادی‌آفرین مهم‌ترین سرمایه مردم را که امید به آینده است، از آنها سلب می‌کنند و فقط به پوشش جنبه‌های منفی و نیمه تاریک قضایا می‌پردازند» اظهار تاسف کرده و خواستار برخورد قانونی با آنها شده است. در بخش دیگری از این گزارش نیز قید شده است که «در التهابات ارزی اخیر که بخش عمده‌ای از آن، تلاش‌های برنامه‌ریزی شده اتاق جنگ اقتصادی دشمن برای تلخ کردن کام مردم در پایان سال و برافروختن شعله نارضایتی بود، روزنامه‌های زنجیره‌ای هر بار با بالا رفتن نرخ دلار و سکه آن را برجسته کرده ولی در مقابل کاهش آن را اطلاع‌رسانی نکردند.»

کیهان در نهایت نیز با طرح این سوال که «باید از کاسبان یأس و ترس سوال کرد که با چه توجیهی این واقعیت‌های روشن و امیدآفرین را نادیده گرفته یا کمرنگ جلوه می‌دهند؟ و نیز باید از دستگاه‌های مسوول و ناظر بر مطبوعات سوال کرد که تا کی قرار است این رسانه‌ها با سوءاستفاده از آزادی قلم و بیان، یأس و نومیدی را در جامعه پمپاژ کنند؟»، جلوتر از نهادهای نظارتی خواستار برخورد با این رسانه‌ها شده بود.

صدور کیفرخواست برای رسانه‌های نزدیک به جریان اصلاحات

حتی اگر مطالب روزنامه کیهان را به صورت تصادفی در فضای مجازی دیده باشید، به خوبی می‌دانید که رسانه‌های اصلاح‌طلب که با مجوز نهادهای رسمی و قانونی کشور در حال فعالیت هستند، سوژه دایمی نقد و پرونده‌سازی کیهان هستند. سوم اسفندماه سال جاری، کیهان با انتشار گزارشی مفصل، «کیفرخواستی» علیه روزنامه‌های نزدیک به جریان «اصلاحات» صادر کرد و در مطلبی مدعی شد که «برای روشنگری و تنویر افکار عمومی‌، مستنداتی از محتوای روزنامه‌های زنجیره‌ای مدعی اصلاحات را منتشر می‌کند تا نقش آنها در تولید ناامیدی و نارضایتی کاذب در میان مردم از طریق انتشار اخبار کذب و ضعیف و همچنین تحریک افکار عمومی با تیترهای جنجالی و جهت‌دار مشخص شود.» این روزنامه مدعی شد که «روزنامه‌های زنجیره‌ای اصلاحات، همگام با دشمنان ملت، اکثر محتوای خود به‌ویژه عناوین صفحه اول را به انتشار خبرهای ناامیدکننده و برجسته‌‌سازی ضعف‌ها و مشکلات اختصاص داده‌اند.»

توهم دشمن‌پنداری 

این رویه روزنامه کیهان اما محدود به جریان اصلاحات، ماه پایانی سال و حتی موضوع توقیف یک روزنامه نیست. سیزدهم مردادماه سال جاری نیز کیهان در مطلبی با عنوان «رسانه داخلی یا شبکه نیابتی دشمن؟!» نوشت که با توجه به کارنامه سیاه این قبیل رسانه‌ها- که عملا همه رسانه‌ها جز کیهان را در بر می‌گیرد- خلاف انصاف و مروت و قانون است که پول بیت‌المال صرف حمایت از آنان شود. در متن این گزارش قید شده بود: «ضرورت برخورد بدون تساهل و تسامح با مخلان امنیت روانی جامعه در شرایطی که جریان مدعی اصلاح‌طلب با خط‌گیری از غربی‌ها روح و روان جامعه را هدف قرار داده و در تلاش است در شرایط فعلی جامعه به جای واکنش موثر در ایجاد امنیت خاطر در جامعه، اختلال و آشفتگی و یأس را در جامعه پمپاژ کند‌، برخورد با این مخلان امنیت روانی جامعه ضرورت انکارناپذیری است.»

  • 10
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

حکایت های اسرار التوحید اسرار التوحید یکی از آثار برجسته ادبیات فارسی است که سرشار از پند و موعضه و داستان های زیبا است. این کتاب به نیمه ی دوم قرن ششم هجری  مربوط می باشد و از لحاظ نثر فارسی و عرفانی بسیار حائز اهمیت است. در این مطلب از سرپوش تعدادی از حکایت های اسرار التوحید آورده شده است.

...[ادامه]
ویژه سرپوش