دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۷:۰۲ - ۱۵ مرداد ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۵۰۴۵۷۸
فرهنگ و رسانه

تسهیلات ویژه قرض‌الحسنه و تهیه کارت سلامت برای «خبرنگاران»

نشست خبری مطبوعات و خبرگزاری های داخلی,اخبار فرهنگی,خبرهای فرهنگی,رسانه
دبیر کل مطبوعات و خبرگزاری های داخلی در نشست خبری که پیش از ظهر امروز (۱۵ مرداد) و در آستانه روز خبرنگار با حضور خبرنگاران حوزه رسانه در ساختمان معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد به تشریح راهبردها و رویکردهای اصلی این اداره کل در حوزه رسانه ها و خبرنگاران پرداخت.

سیدمحمدرضا دربندی در ابتدای نشست خبری به تشریح وضعیت حاکم بر رسانه های کشور پرداخت و با اشاره به آمار رسانه های دارای مجوز گفت: مجموعا ۹۳۰۰ رسانه از هیئت نظارت بر مطبوعات پروانه انتشار دریافت کرده اند که از این تعداد ۲۳۰۰ رسانه به صورت برخط و در قالب خبرگزاری و پایگاه خبری و ۷۰۰۰ مورد باقیمانده دارای پروانه انتشار مکتوب هستند که از این تعداد ۳۸۰۰ رسانه هم اکنون فعال هستند.

 

وی در همین رابطه با اشاره به اینکه از مجموع رسانه های برخط دارای مجوز هزار رسانه هم اکنون غیر فعال هستند، افزود: از ۳۸۰۰ رسانه مکتوب، ۳۰۰ روزنامه، ۱۸۰۰ هفته نامه و دو هفته نامه و ۱۹۰۰ رسانه به صورت ماهنامه و بالاتر از هیئت نظارت بر مطبوعات، پروانه انتشار دریافت کرده اند.

 

مدیرکل رسانه های داخلی در ادامه تصریح کرد: از مجموع ۳۸۰۰ نشریه فعال، ۲۸۰ نشریه در حوزه دین و معارف اسلامی، ۳۵۰ نشریه در حوزه ورزش، ۱۰۰ نشریه در حوزه سینما، ۷۵ نشریه در حوزه کودک و ۹۰ نشریه در حوزه خانواده دارای مجوز انتشار هستند.

 

وی همچنین عنوان کرد: ۱۴۰۰ رسانه دارای مدیر مسئول زن، ۱۵۰ رسانه دارای مدیر مسئول اهل سنت و ۱۲ رسانه دارای مدیر مسئولانی از اقلیت های دینی هستند.

 

محمدرضا دربندی در بخش دیگری از سخنان خود به بیان رویکردهای شش ماهه اداره‌ کل مطبوعات و خبرگزاری‌های داخلی پرداخت و گفت: نکته نخست توجه بیشتر به بدنه اصلی رسانه یعنی خبرنگاران و روزنامه‌نگاران است. بر این اساس با همکاری صندوق اعتباری هنر ۳هزار سهمیه برای بیمه پایه در نظر گرفته شده است که اگر  رسانه ای به هر دلیلی خبرنگار خود را بیمه نکرد وی را برای بهره مندی از بیمه پایه به این صندوق معرفی کنیم؛ همچنین سه هزار سهمیه بیمه تکمیلی برای خبرنگاران درنظر گرفته شده است.

 

مدیرکل مطبوعات و خبرگزاری های داخلی همچنین به وام‌های دو و سه میلیون تومانی که به متقاضیان با حجم و سهم محدود از صندوق اعتباری هنر پرداخت می شود اشاره کرد و گفت: طی رایزنی با بانک قرض الحسنه مهر ایران قرار است به خبرنگاران و روزنامه نگاران تسهیلات قرض الحسنه ۵میلیون تومانی و بیشتر پرداخت شود که تفاهم‌نامه آن در حال نهایی شدن است.

 

دربندی در ادامه به موضوع مشاوره حقوقی و بیمه‌ای اصحاب رسانه اشاره کرد و گفت: هفته‌ای دو روز دو کارشناس حقوقی و بیمه ای به روزنامه‌نگاران مشاوره رایگان ارائه می‌دهند.

 

وی اظهار کرد: موضوع بعدی ارائه اینترنت بدون فیلتر است که اسامی ۴۰۰ درخواست‌کننده را به وزارت ارتباطات ارائه داده ایم که هم اکنون اکثر آن ها از این تسهیلات بهره مند شده اند.

 

مدیرکل مطبوعات و خبرگزاری‌های داخلی، ساده‌سازی صدور کارت خبرنگاری را از دیگر اقدامات انجام گرفته خواند و گفت: فعالیت دیگر، گسترش حضور اهالی رسانه در خانه‌های مطبوعات استان‌ها بود که بر همین اساس تاکنون ۴ هزار و ۵۳۹ نفر عضو خانه‌های مطبوعات سراسر کشور هستند.

 

دربندی یادآور شد: همچنین مذاکراتی با دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی داشته‌ایم تا براساس طرح «خطرسنجی بیماری‌های غیرواگیردار» در فاز اول تمام خبرنگاران استان تهران را تحت آزمایش‌های کامل و رایگان قرار دهیم.

 

مدیر کل مطبوعات و خبرگزاری های داخلی، موضوع بعدی را ساماندهی پرداخت یارانه ها عنوان کرد و گفت: چند ماه است روی شیوه‌نامه‌ای برای پرداخت یارانه کار می‌کنیم که تهیه شده است .همچنین به سایت‌ها توجه کرده و نگاه ویژه‌ای به استان‌های محروم و سایت‌های تخصصی داشته‌ایم و بر این اساس ضرایب افزاینده و کاهنده‌ای گذاشتیم که اگر رسانه‌ای از این ویژگی‌ها برخوردار بود چند درصد یارانه اضافه به آن تعلق بگیرد.

 

دربندی خاطرنشان کرد: براساس این شیوه‌نامه از ابتدای امسال دو نوبت یارانه پرداخت شده است؛ در این فاصله هشت میلیارد تومان به ۳۰۰ روزنامه، ۴ میلیارد تومان برای سایت‌های خبری و ۸ میلیارد تومان به سایر نشریات از هفته‌نامه تا فصل‌نامه پرداخت شده است. در مجموع در این شرایط نامساعد اقتصادی ۲۱ میلیارد تومان به ۱۸۰۰ رسانه یارانه پرداخت کرده‌ایم.

 

دربندی رویکرد سوم را توسعه فعالیت رسانه‌ای در فضای مجازی خواند و گفت: باید سعی کنیم رسانه‌ها بیشتر به سمت فعالیت در فضای مجازی حرکت کنند و برای این کار تسریع و تسهیل در صدور مجوز سایت را در دستور کار داریم. به همین منظور علاوه بر ایجاد تسهیلات برای تاسیس پایگاه‌های خبری، این گروه از رسانه ها را هم در گروه دریافت‌کنندگان یارانه قرار داده‌ایم. البته پایگاه‌هایی که در طرح رتبه بندی شرکت کردند، سایت های متعلق به استانهای کم برخوردار و سایت های تخصصی.

 

مدیرکل مطبوعات و خبرگزاری‌های داخلی رویکرد چهارم را تدوین شیوه‌نامه‌ای برای ساختارمند کردن اقدامات خواند و گفت: ما هر روز ۶۰ روزنامه را رصد و پایش می‌کنیم و نتایج را به هیات نظارت بر مطبوعات می‌دهیم اما با این شیوه‌نامه مبنایی برای کارشناسان وجود خواهد داشت.

 

دربندی همچنین با اشاره به تلاش برای به حداقل رساندن تذکر به مطبوعات و متقاعد کردن نهادها به ایجاد محدودیت کمتر برای رسانه‌ها گفت: از سوی دیگر پیشگیری قبل از وقوع را در دستور کار قرار داده‌ایم.

 

وی همچنین رویکرد ششم را تلاش برای رساندن نشریات به دست مردم عنوان کرد و گفت: بخشی از پرداخت یارانه به مدیرمسئول را در مقصد هزینه می‌کنیم. در این راستا با تجدیدنظر در طرح نشریات برگشتی و تغییر نامش به نشریات اهدایی، ۶۰۰ هزار نسخه از نشریات را به ۵۶ موسسه از جمله زندان‌ها، پرورشگاه‌ها، دانشگاه‌ها و... اهدا کردیم.

 

دربندی یادآور شد: در همکاری با نهاد کتابخانه‌ها ۲۰۰ عنوان نشریه سال گذشته با یک میلیون نسخه و هزینه یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان در سه هزار کتابخانه عمومی توزیع شد.

 

مدیرکل مطبوعات و خبرگزاری‌های داخلی همچنین درباره مساله کاغذ نشریات، گفت: ابتدا تاکید می‌کنم که وارد شدن به موضوع کاغذ در حوزه وظایف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیست اما وقتی دیدیم بحرانی ایجاد شده برای کمک به مطبوعات وارد شدیم. به علت اقدامات گسترده جهانی برای حفظ محیط زیست تولید کاغذ در جهان کم شده حتی چین که بزرگترین صادرکننده کاغذ بود در این سیاست شده بزرگترین واردکننده. مشکل دوم این است که وزارت جهاد کشاورزی بریدن درخت برای تولید کاغذ را ممنوع کرده است. موضوع بعدی نیز دو سه برابر شدن قیمت دلار و کمبود نقدینگی است. در نتیجه کمیسیونی تشکیل دادیم که بر اساس واردات ۶۰ هزار تن کاغذ برای نشریات تصویب شده که بخشی از آن وارد شده و در گمرک قرار دارد.

 

دربندی همچنین تصریح کرد: تاکنون ۲۶۰ میلیون دلار به نرخ دولتی برای واردات کاغذ اختصاص یافته است که مشخص نیست چقدر تخصیص یافته و چه مقدار کاغذ وارد شده است؛ اگر وزارت صمت و بانک مرکزی لیست دقیق واردکنندگان را در اختیار ما قرار دهند بهتر می‌توانیم  بررسی کنیم و در کمیته ساماندهی کاغذ مصرانه پیگیر این مساله هستیم. در بین اینها برخی ارز دولتی گرفتند اما کاغذ وارداتی را در بازار آزاد فروختند برخی هم اصلا کاغذی وارد نکردند و برخی هم تنها درخواست خود را ثبت کردند.

 

مدیرکل مطبوعات و خبرگزاری های داخلی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در پایان سخنان خود به سوالات خبرنگاران حاضر در این نشست پاسخ داد.

 

 

  • 19
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

حکایت های اسرار التوحید اسرار التوحید یکی از آثار برجسته ادبیات فارسی است که سرشار از پند و موعضه و داستان های زیبا است. این کتاب به نیمه ی دوم قرن ششم هجری  مربوط می باشد و از لحاظ نثر فارسی و عرفانی بسیار حائز اهمیت است. در این مطلب از سرپوش تعدادی از حکایت های اسرار التوحید آورده شده است.

...[ادامه]
ویژه سرپوش