شنبه ۱۶ تیر ۱۴۰۳
۰۸:۴۱ - ۲۴ آبان ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۸۰۶۱۰۵
فرهنگ و رسانه

نتیجه مبارک بازگشت فارس به تلگرام

تلگرام,اخبار فرهنگی,خبرهای فرهنگی,رسانه

اول هفته جاری با یک سورپرایز آغاز شد؛ مدیرعامل خبرگزاری فارس از بازگشت خبرگزاری تحت مسئولیتش به تلگرام خبر داد.  واپسین روزهای فروردین ماه امسال بود که این خبرگزاری با موج خروج مسئولان و نهادهای رسمی و دولتی از تلگرام، از این شبکه اجتماعی به پیام‌رسان‌های داخلی کوچ کرد.

 

هر چند دل کندن از بیش از نیم میلیون ممبر برای این خبرگزاری، چندان کار راحتی نبود اما نظر به دستور قضایی مسدودسازی تلگرام، این رسانه اطلاع‌رسانی خود را به پیام‌رسان‌های داخلی محدود کرد؛ هر چند که صفحه خود در توئیتر را با حدود ۵۰ هزار دنبال کننده محفوظ داشت.

 

 حال بعد از گذشت ۷ ماه پیام تیرانداز خبر داده که این رسانه به نسخه ایرانی تلگرام یعنی طلاگرام و هاتگرام باز می‌گردد؛ با این استدلال که «وزارت ارتباطات و قوه قضائیه، ۲ پیام‌رسان طلاگرام و هاتگرام را قانونی می‌دانند و فیلتر نکرده‌اند، بنابراین برای فعالیت در این پیام‌رسان‌ها، منعی برای خبرگزاری فارس نیست.»

 

هر چند که محمد مهاجری، فعال سیاسی و رسانه‌ای اصولگرا تمایز قائل بودن میان تلگرام و نسخه وطنی آن را به کنایه نگریست و نوشت: «اینکه فلان رسانه اصولگرا اعلام کرده به جای  تلگرام که  فیلتر است از  هاتگرام و  تلگرام طلایی استفاده می‌کند، بدجوری شبیه است به قصه قوم بنی‌اسرائیل که وقتی از ماهیگیری در روز شنبه منع شدند، برکه‌ای ساختند و ماهی‌ از نیل وارد آن کردند و سپس ماهی‌های برکه را یکشنبه شکار کردند!»

 

اما آنچه مهم‌تر از فرق میان نسخه اصلی و بومی تلگرام خودنمایی می‌کرد، واگویه استدلال مخالفان فیلترینگ از سوی رئیس رسانه اصولگرای فارس بود: «با وجود همه تهدیدات، رسانه باید بتواند از تمام ظرفیت‌های قانونی برای ارتباط با مخاطبان استفاده کند و چه بسا در بستری که فضای عمومی را پر از شایعه و فضای روانی می‌کند، نقش روشنگری خود را فعالانه‌تر ایفا نماید؛

 

بنابراین خبرگزاری فارس همچنان در همه پیام‌رسان‌های قانونی از جمله هاتگرام و طلاگرام که بیش از ۳۰ میلیون کاربر دارد، فعالیتش را ادامه می‌دهد.» تیرانداز در عین حال عنوان داشت: «هیچ برنامه‌ای برای بازگشت به تلگرام نداریم اما با توجه درخواست‌های متعدد مخاطبان و فعالیت قانونی و بدون مشکل هاتگرام و طلاگرام، در کنار فعالیت در سایر پیام‌رسان‌های داخلی، در این دو پیام‌رسان نیز فعالیت خواهیم کرد.».

 

اگرچه برخی ناظران به درستی این بازگشت را تأییدی دیگر بر شکست پروژه فیلترینگ دانستند و به سخنان مدیرعامل خبرگزاری فارس استناد کردند که تأیید می‌کرد این شبکه اجتماعی هنوز دست‌کم ۳۰ میلیون کاربری دارد که یا به کمک فیلترشکن یا با هاتگرام و طلاگرام حضور خود در این شبکه اجتماعی را حفظ کرده‌اند، اما نکته قابل تأمل، استدلال مدیرعامل فارس در عدم وا نهادن میدانِ اطلاع‌رسانی به دیگران و خودتحریمی از فضاهای تأثیرگذار است. استدلالی که پیش از این بارها و بارها از سوی مخالفان فیلترینگ مطرح شده است. به اعتقاد ناظران، فارغ از پیام‌های بازگشت فارس به تلگرام، درک مشترک این نکته است که نباید میدان را برای رقیب خالی کرد؛ همان استدلالی که باعث شد شماری از وزرای دولت خواستار رفع فیلتر توئیتر نیز بشوند.

 

 اردیبهشت امسال بود که ۶ وزیر و دو نفر از نمایندگان مجلس عضو کمیته تعیین مصادیق محتوای مجرمانه با ارسال نامه‌ای برای دادستان کل کشور خواستار طرح موضوع رفع فیلتر توئیتر در این کارگروه شدند.

 

این نامه که به تأیید و امضای جهرمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، بطحایی وزیر آموزش و پرورش، علوی وزیر اطلاعات، آوایی وزیر دادگستری، غلامی وزیر علوم، صالحی وزیر ارشاد، سبحانی‌فر نماینده مردم سبزوار (رئیس کمیته مخابرات مجلس) و کاظمی نماینده مردم ملایر در مجلس رسیده بود، خواستار رفع فیلتر توئیتر برای تأثیرگذاری در جامعه جهانی شده بود. همان استدلالی که سبب شد محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان به صراحت از سفرای کشورمان بخواهد تا برای تنویر افکار عمومی در فضای توئیتر فعال شوند.

 

 

علی رضایی

 

iran-newspaper.com
  • 15
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

حکایت های اسرار التوحید اسرار التوحید یکی از آثار برجسته ادبیات فارسی است که سرشار از پند و موعضه و داستان های زیبا است. این کتاب به نیمه ی دوم قرن ششم هجری  مربوط می باشد و از لحاظ نثر فارسی و عرفانی بسیار حائز اهمیت است. در این مطلب از سرپوش تعدادی از حکایت های اسرار التوحید آورده شده است.

...[ادامه]
ویژه سرپوش