جمعه ۰۷ دی ۱۴۰۳
۱۵:۰۷ - ۱۷ فروردین ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۱۰۲۲۳۸
فرهنگ و رسانه

در کرج

قدیمی‌ترین روزنامه‌فروش ایران و جهان در منزل ابدی آرام گرفت

درگذشت محمد ابراهیم رنجبر,اخبار فرهنگی,خبرهای فرهنگی,رسانه
پیکر «محمد ابراهیم رنجبر» قدیمی‌ترین روزنامه‌فروش جهان صبح امروز با حضور مسؤولین و اصحاب رسانه در کرج تشییع شد.

به گزارش فارس، مراسم تشییع پیکر محمد ابراهیم رنجبر قدیمی ترین روزنامه فروش جهان که شامگاه ۱۴ فروردین ۱۳۹۸ دار فانی را وداع گفت، صبح امروز از مقابل اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان البرز با حضور پرشور مسوولین استانی، اصحاب رسانه و خانواده وی برگزار شد.

 

صوت زیبای قرآن، خبر از اتفاقی ناگوار می دهد. گام ها کند می شوند. چراغ گردان آمبولانس تاییدی بر تلخی ماجراست. نزدیک که می شویم بی‌قراری های دختری نوجوان خبر از فراق عزیزی می دهد که در طول حیات، خاطرات خوشی را برای نوه اش برجای گذاشته است.

 

مروارید اشک بر گونه های همسر داغدار مرحوم رنجبر جاری می شود و آرام و بی صدا در فراق همراه زندگی خود می سوزد و سعی دارد فرزندان را به گونه ای آرام کند در حالی که درون خود ناآرام است.

 

درگذشت محمد ابراهیم رنجبر,اخبار فرهنگی,خبرهای فرهنگی,رسانه

 

حضور پرشور مسوولین بلند پایه استان البرز گواه این ماجرا است که محمد ابراهیم رنجبر سالیان سال با خلوص نیت و تلاش بی وقفه در تاریخ شفاهی رسانه خوش درخشیده است.

 

امروز، پیکر قدیمی ترین روزنامه فروش جهان بر دستان اصحاب رسانه تشییع شد و نام این بزرگمرد رسانه تیتر روزنامه های استانی و کشوری می شود.

 

محمد ابراهیم رنجبر در چهارم اسفند سال ۱۳۰۷ در شهر بابل چشم به جهان گشود. وی دوساله بود که پدر و مادرش از یکدیگر جدا شدند و پس از چند سال زندگی با نامادری و در سن ۹ سالگی، به قصد یافتن مادر و خواهرش از بابل به سمت تهران آمد.

 

پس از یافتن آنها، در خانه مادرش به زندگی ادامه داد تا اینکه یکی از همسایگان روزنامه فروش آن خانه، محمد ابراهیم را به شاگردی پذیرفت و خیابان استامبول و لاله زار تهران محل فعالیت این پسرک نوجوان شد.

 

مهارت وی در این حرفه به جایی رسید که نام روزنامه هایی را بر زبان می آورد که حتی به گوش برخی ها هم نرسیده بود. از جمله این روزنامه ها می توان به خدنگ، جهان امروز، جوانمردان، جمعه، خراسان، اطلاعات و کیهان اشاره کرد.

 

مرحوم رنجبر خاطرات چندین ساله خود را در کتابی به نام "خاطرات یک روزنامه فروش " به رشته تحریر درآورد و کتاب دیگری نیز با نام " ۷۶ سال با مطبوعات " از وی به یادگار مانده است که این کتاب ها نمونه های خوبی از روایت تاریخ شفاهی مطبوعات ایران هستند.

 

محمد ابراهیم رنجبر از پیشکسوتان خانه مطبوعات استان البرز بود و نام وی به عنوان قدیمی‌ترین روزنامه فروش جهان در کتاب رکوردهای گینس به ثبت رسید.

 

درگذشت محمد ابراهیم رنجبر,اخبار فرهنگی,خبرهای فرهنگی,رسانه

 

از این پیشکسوت رسانه، ۶ فرزند به یادگار مانده است.

 

عزیزالله شهبازی، استاندار البرز در مراسم تشییع محمدابراهیم رنجبر قدیمی ترین روزنامه فروش جهان در گفت و گو با خبرنگار فارس از البرز، ضمن عرض تسلیت گفت: تاریخ رسانه بازگوکننده مطالب بسیار خوبی از این مرحوم است و این مطالب نشان می دهند که وی رسالت خبرنگاری خود را به خوبی انجام داده است.

 

وی افزود: گفته هایی که در خصوص شخصیت ایشان به گوش می رسد، چیزی جز خیر و نیکی نیست و از هیچ تلاشی جهت اطلاع رسانی فروگذار نمی‌کرد.

 

ناصر مقدم مدیرکل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان البرز در خصوص ویژگی های اخلاقی قدیمی‌ترین روزنامه فروش جهان اظهار داشت: وی فردی فرهیخته، باانگیزه، منصف، خوش اخلاق، خوش برخورد و دارای پشتکار بسیار و اطلاعات عمیقی در حوزه های گوناگون فرهنگی، اجتماعی و سیاسی بود.

 

وی بیان کرد: محمد ابراهیم رنجبر تمام خاطراتش را با ذکاوت خاصی که در وجودش نهفته بود در قالب سه جلد کتاب به رشته تحریر درآورد که این اثر از ارزش بسیاری برخوردار است.

 

درگذشت محمد ابراهیم رنجبر,اخبار فرهنگی,خبرهای فرهنگی,رسانه

 

مدیرکل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان البرز تصریح کرد: رسالت خبرنگار زمانی خود را نشان می دهد که همراه با اخلاق و انصاف باشد و خبرنگاران می توانند رعایت اخلاق و انصاف در حوزه رسانه را از مرحوم رنجبر بیاموزند و آن را سرلوحه کار خود قرار دهند.

 

ابراهیم نوروزی فر رئیس سازمان بسیج رسانه استان البرز هم در مراسم تشییع قدیمی ترین روزنامه فروش جهان در گفت و گو با فارس، ضمن تسلیت به اصحاب فرهنگ و رسانه مطرح کرد: وی در تمام برنامه های برگزار شده در سازمان بسیج رسانه و خانه مطبوعات شرکت می کرد و سالیان بسیار خوبی را در کنار ایشان سپری کردیم.

 

وی اظهار داشت: مرحوم محمد ابراهیم رنجبر یکی از قدیمی ترین افراد در زمینه رسانه و مطبوعات و نیز افتخاری برای استان البرز و کشور بود؛ از دست دادن این عزیز بزرگوار برای جامعه رسانه بسیار ناراحت کننده بود.

 

رئیس سازمان بسیج رسانه استان البرز عنوان کرد: نام وی در کتاب رکوردهای گینس نیز به ثبت رسیده است بنابراین هیچگاه از خاطره ها نخواهد رفت اما آن گونه که شایسته بود، قدر او را ندانستیم و امیدواریم که قدردان مفاخر کشور باشیم پیش از آن که آن ها را از دست بدهیم.

 

نوروزی فر خاطرنشان کرد: مرحوم رنجبر با تجربه ۸۰ ساله خود می توانست از جایگاه بهتری در کشور برخوردار باشد اما با تواضع و از خودگذشتگی جای خود را به جوانان داد که از این موضوع می توان درس بزرگی گرفت.

 

اکبر حیدری، مدیر عامل خانه مطبوعات استان البرز مطرح کرد: وی دارای شخصیتی برجسته و به نوعی دایره المعارف کامل مطبوعات و افتخار کشور و استان البرز بود و با مطالعه کتاب های ایشان می توان تجارب بسیاری در عرصه خبر و روزنامه نگاری کسب کرد.

 

علی خیلدار، مشاور معاون پارلمانی وزارت ارشاد در مراسم تشییع مرحوم رنجبر گفت: در مدت زمان کوتاهی که ایشان را می شناختم، شخصیت ویژه ای را در وی دیدم. با توجه به اینکه انسان در هر زمان و شرایطی می تواند در زمینه اطلاع رسانی فعالیت کند، می تواند الگوی بسیار خوبی برای اصحاب رسانه باشد.

 

وی افزود: افتادگی و مردم داری مرحوم از جمله ویژگی های بارز ایشان بودند و یکی از ارزوهای این بزرگمرد همبستگی و وحدت میان اصحاب رسانه بود.

 

مشاور معاون پارلمانی وزارت ارشاد مطرح کرد: مرحوم رنجبر خاطراتش را با قلمی ساده، شیوا و روان به رشته تحریر درآورده که هر شخصی با هر سطح سوادی می تواند از خواندن آثار ایشان لذت ببرد.

 

خیلدار گفت: صداقت، شفافیت و یکرنگی در رفتار مرحوم مشاهده می شد و با وجود سختی هایی که متحمل شده بود، می توان درس مقاومت را از وی آموخت.

 

همسر مرحوم رنجبر در گفت و گو با خبرنگار فارس از البرز بیان کرد: مرحوم شخصیت والایی داشت و تواضع، مهمان نوازی و خانواده دوستی که بهترین امتیازات برای یک مرد هستند، از ویژگی های بارز وی بود.

 

دختر ارشد مرحوم رنجبر افزود: پدرم برای همه پدر خوبی بود و به حدی مهربان و خانواده دوست بود که همه به او علاقه داشتند.

 

محمدرضا رنجبر پسر مرحوم رنجبر در ادامه بیان کرد: پدرم یک رفیق بزرگتر و به نوعی راهنمای من بود و به دلیل اینکه خود در سنین پایین، کودکی نکرده بود، به کودکی کردن ما علاقه داشت.

 

وی مطرح کرد: گذشت یکی از ویژگی های خوب پدرم بود و در طول مدت حیاتش از کسی کینه ای نداشت و حتی دشمن خویش را نیز می بخشید.

 

محمد نیک آئین، روابط عمومی خانه مطبوعات استان البرز در گفت و گو با خبرنگار فارس از البرز گفت: ایشان شخصیت فوق العاده جذابی داشتند و با توجه به تفاوت سنی بسیار با اطرافیانشان، توانایی گرد هم جمع کردن جوانان را داشت.

 

وی ادامه داد: سطح اطلاعات وی در رسانه بسیار بالا بود، هیچگاه عصبانیت وی را ندیدم و همیشه با مسائل گوناگون با روی باز برخورد می کرد.

 

روابط عمومی خانه مطبوعات استان البرز خاطرنشان کرد: از زمان انتقال اخبار به شیوه سنتی تا روش های الکترونیک اخیر، اطلاعاتش را به روز می کرد. صبر و حضور همیشگی در تمام مسائل و مشکلات درسی بود که از ایشان گرفتم.

 

پیکر این عزیز از دست رفته با استقبال باشکوه مسوولین استانی و اصحاب رسانه و نیز ضجه های سوزناک خانواده داغدارش در قطعه هنرمندان و اصحاب رسانه واقع در بهشت سکینه کرج آرام گرفت.

 

مینا صدیقیان

 

  • 14
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

حکایت های اسرار التوحید اسرار التوحید یکی از آثار برجسته ادبیات فارسی است که سرشار از پند و موعضه و داستان های زیبا است. این کتاب به نیمه ی دوم قرن ششم هجری  مربوط می باشد و از لحاظ نثر فارسی و عرفانی بسیار حائز اهمیت است. در این مطلب از سرپوش تعدادی از حکایت های اسرار التوحید آورده شده است.

...[ادامه]
ویژه سرپوش