یکشنبه ۱۳ آبان ۱۴۰۳
۱۲:۵۵ - ۱۷ اردیبهشت ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۲۰۴۹۳۵
فرهنگ و رسانه

مورد اعتمادترین رسانه‌های جهان از نگاه مخاطبان

موتورهای جستجوگر اینترنتی,اخبار فرهنگی,خبرهای فرهنگی,رسانه

 با دیجیتالی شدن زندگی روزمره، بسیاری از مردم جهان برای دریافت آخرین اخبار مورد نظر خود از موتورهای جست‌وجوگر اینترنتی استفاده می‌کنند و مرکز تحقیقاتی «اِدلمن» پس از تحقیق روی کاربران ۱۵ کشور این مسأله را تأیید کرده است که جست‌وجوگرهای اینترنتی نخستین گزینه برای دریافت اخبار محسوب می‌شوند. با وجود این باید پذیرفت رسانه‌های سنتی همچنان قوی‌ترین و قابل‌ اعتمادترین منبع خبری هستند که مخاطبان اطلاعات منتشر شده در آن را بی‌چون و چرا می‌پذیرند و آنها را از سایت‌هایی نظیر گوگل و فیس‌بوک هم مورد اعتمادتر می‌دانند.

 

با همه این توضیحات میزان اعتماد مردم به رسانه‌ها کاهش یافته است و در آخرین مطالعه مجزا که به تازگی انجام شد تنها ۴۰ درصد مردم جهان رسانه‌های خبری را «قابل اعتماد» یا «بسیار قابل اعتماد» خواندند و کارشناسان به این نتیجه رسیدند که فشارهای سیاسی و قطبی شدن فعالیت‌های رسانه‌ای در طولانی مدت این اتفاق را باعث شده است.

 

قابل اعتمادترین‌ها

کارشناسان مرکز «شاخص رسانه‌های خبری مورد اعتماد سیمونز» برای آنکه بتوانند مورد اطمینان‌ترین ابزارهای رسانه‌ای موجود بین مردم جهان را مشخص کنند، مطالعه گسترده‌ای را به انجام رساندند. در این بررسی وضعیت ۳۸ رسانه و منبع خبری بزرگ و سرشناس که در سراسر جهان شهرت فراوان دارند مورد تحلیل قرار گرفت و بین این مراکز انواع رسانه‌های چاپی، آنلاین، رادیو و تلویزیون حضور داشتند تا مشخص شود بی‌طرف‌ترین و محبوب‌ترین رسانه‌ها از نظر مردم کدام هستند.

 

این طور که نسخه نهایی شاخص رسانه‌های خبری مورد اعتماد سیمونز نشان داد، «وال استریت ژورنال» قابل‌ اعتمادترین رسانه محسوب می‌شود و ۵۷.۷ درصد از مردم اعلام کردند که اخبار و اطلاعات منتشر شده در آن را می‌پذیرند و فعالیت‌های این رسانه را بی‌طرفانه می‌دانند. پس از روزنامه مذکور مردم بیشترین رأی را به شبکه خبری «اِی‌بی‌سی نیوز» دادند و بر این اساس مشخص شد ۵۵.۹ درصد از مخاطبان مطالبی را که از طریق این کانال رسانه‌ای به دست آنها می‌رسد باور می‌کنند.

 

در رتبه سوم این لیست «سی‌بی‌ِاِس نیوز» با ۵۵.۴ درصد قرار گرفت و رتبه بعدی هم با ۵۵.۲ درصد به «بی‌بی‌سی» اختصاص یافت. نکته جالب در گزارش سال‌جاری مرکز سیمونز این بود که برخلاف انتقادات فراوان به بی‌بی‌سی و فعالیت‌های جانبدارانه آن، شبکه تلویزیونی این مرکز خبری توانست نام خود را در بین پنج رسانه معتبر قرار دهد. البته مرکز خبری «اِم‌اس‌اِن‌بی‌سی» نیز به‌عنوان محبوب‌ترین رسانه کابلی امریکایی خود را معرفی کرد و با کسب ۴۷.۴درصد رأی اعتماد مردم، رتبه یازدهم لیست را به خود اختصاص داد. پس از آن شبکه خبری سی‌اِن‌اِن با ۴۶.۱درصد در رتبه چهاردهم ایستاد و فاکس نیوز هم با ۴۴.۷ درصد رتبه هجدهم را به دست آورد.

 

در بخش دیگر، نشریه «فوربز» که با تناوب ماهانه به چاپ می‌رسد با کسب اعتماد ۵۴.۲ درصدی از سوی مردم موفق شد در بخش مجلات عنوان پنجم را به دست آورد و «اکونومیست» با رأی اعتماد ۴۴.۷ درصدی از سوی مخاطبان جهانی رتبه هفدهم را از آن خود کرد.

 

همچنین در بخش ۱۰ رسانه برتر شبکه خبری «ان‌بی‌سی نیوز» با ۵۴.۱درصد توانست رتبه ششم را از آن خود کند و در رتبه‌های بعد از آن به‌ ترتیب «نیویورک تایمز» با ۵۳.۸درصد، «واشنگتن پست» با ۵۳.۶درصد، «یواِس‌اِی تودی» با ۵۱.۱درصد و «واشنگتن تایمز» با ۵۰درصد رتبه‌های بعدی را از آن خود کردند.

 

نکته جالبی که در فهرست امسال توجه کارشناسان را به خود جلب کرد، کسب پایین‌ترین رتبه‌ها توسط برندهای رسانه‌ای آنلاین بود و بر این اساس مشخص شد «اینفو وارز»، «دِیلی کالر»، «آکیوپای دموکراتس» و «پالمر ریپورت» رتبه‌های پایین جدول را به خود اختصاص دادند و در بین آنها «دیلی کالر» با کسب ۲۲.۵ درصد آخر شد. این مسأله مشخص کرد رسانه‌های آنلاین بخصوص مراکزی که روی حوزه سیاسی تمرکز بیشتر دارند کمترین میزان اعتماد را از طرف مردم جلب کرده‌اند.

 

تغییر نگاه مخاطبان

کارشناسان مرکز «شاخص رسانه‌های خبری مورد اعتماد سیمونز» به این نتیجه رسیده‌اند که نگاه مخاطبان به رسانه‌ها عوض شده است و روی کار آمدن ابزارهای رسانه‌ای مدرن معیارهای کاربران را در این زمینه تغییر داده است. مخاطبان جهان در حال حرکت به سمت رسانه‌های اجتماعی و مراکز خبری دیجیتال هستند و این اتفاق باعث شده است بسیاری از برندهای رسانه‌ای بزرگ محبوبیت خود را از دست بدهند. مراکز رسانه‌ای دیجیتال نیز در سال‌های اخیر سرمایه‌گذاری‌های فراوان انجام داده‌اند تا با تولید حجم گسترده‌تری از محتوا، مخاطبان بیشتری را به سمت خود بکشانند و در این فضا رسانه‌های سنتی بیش از گذشته وضعیت خود را در معرض خطر می‌بینند.

 

در عین حال باید به این مسأله توجه کرد که طی سه سال گذشته فشارهای فراوانی که از سوی سیاستمداران برجسته به رسانه‌های بزرگ وارد شده، تأثیرات فراوانی را برجا گذاشته است. به‌عنوان مثال «دونالد ترامپ» با سیاست‌های خود برای پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری امریکا سطح اعتماد مردم به رسانه‌های سنتی را بشدت کاهش داد. او این روزها در سخنرانی‌های مختلف خود از رسانه‌های سنتی به‌عنوان «ابزار شکست» یا «منبع اطلاعاتی نادرست» یاد می‌کند و در برخی صحبت‌های خود رسانه‌ها را «دشمن مردم» خوانده است.

 

کارشناسان همچنین دریافتند ۱۳درصد مردم به‌هیچ یک از این ۳۸مرکز رسانه‌ای بزرگ اعتماد نداشتند. در یک بخش ویژه از گزارش نهایی این بررسی تحت عنوان «مرددها» مشخص شد که بسیاری از مخاطبان، اخبار منتشر شده در رسانه‌های بزرگ و سرشناس را هم جعلی می‌دانند و تعداد اندکی از این افراد در جریان انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۶ امریکا پای صندوق‌های رأی رفته‌اند.

 

مرکز تحقیقاتی سیمونز با انتشار این گزارش وضعیت اعتماد مردم به رسانه‌های خبری بزرگ را بحرانی خواند و هشدار داد اگر شرایط به همین شکل دنبال شود، طی یک دهه آینده تعداد مخاطبان پروپاقرص و بااعتماد رسانه‌های سنتی به نصف می‌رسد.

 

میثم لطفی

 

iran-newspaper.com
  • 13
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

حکایت های اسرار التوحید اسرار التوحید یکی از آثار برجسته ادبیات فارسی است که سرشار از پند و موعضه و داستان های زیبا است. این کتاب به نیمه ی دوم قرن ششم هجری  مربوط می باشد و از لحاظ نثر فارسی و عرفانی بسیار حائز اهمیت است. در این مطلب از سرپوش تعدادی از حکایت های اسرار التوحید آورده شده است.

...[ادامه]
ویژه سرپوش