دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۱۰۲۰۰۶۴

آشنایی با خواص شگفت انگیز دارچین برای سلامتی

خواص دارچین و زنجبیل,خواص دارچین در لاغری,خواص دارچین برای گوارشخواص دارچین برای سلامتی
یکی از ادویه های خوشمزه، خوش عطر و پرکاربرد در سراسر دنیا؛ دارچین است. از این ادویه علاوه بر کاربرد تغذیه می توان برای درمان های پزشکی هم استفاده کرد، از جمله خواص دارچین می توان به؛ کمک به لاغری، درمان تنگی نفس، کاهش قند و فشار خون، کنترل دیابت و کم کاری تیروئید اشاره کرد.

دارچین:

دارچین نوعی ادویه مقوی است که به دلیل خواص پزشکی که از گذشته داشته توانسته جایگاه ویژه‌ای را در طب سنتی به خود اختصاص دهد، البته دارچین امروزه هم در بسیاری از کشورها مورد استفاده قرار می گیرد. این ادویه در بین ۲۶ دارویی که منشأ گیاهی دارند توانسته بالاترین رتبه را در پیشگیری از اکسیده شدن سلول ها را کسب کند.

دارچین از نوعی درخت برداشت می شود که بخش روغنی آن می تواند بو، مزه و رنگ بی‌نظیری را ایجاد کند.

خواص درمانی که دارچین دارد از پوست درخت دارچین ناشی می شود این پوست می تواند به درمان بسیاری از بیماری ها کمک کند. در جهت حفظ خواص دارویی دارچین باید ترکیبات شیمیایی سازنده آن حفظ شود و دست نخورده بماند. از جمله خواص دارچین می توان به؛ کاهش قند خون، افزایش ایمنی بدن در برابر سرطان، ضدالتهاب بودن، میکروب‌زدایی و کاهش حمله‌ قلبی اشاره کرد.

خواص دارچین برای مغز,خواص دارچین,خواص دارچین برای رحم و تخمدانخواص درمانی دارچین

دارچین یک ماده با ارزش غذایی بالا است یک قاشق سوپ خوری از دارچین می تواند؛ ۱۹ گرم کالری، ۴ گرم فیبر، ۶۸ درصد منگنز، ۸ درصد کلسیم، ۴ درصد آهن و ۳ درصد ویتامین کا را فراهم کند. این ماده فاقد چربی، قند و پروتئین است. در صورت مصرف دارچین حتی به مقدار کم هم می تواند بسیار مفید واقع شود. حتی اگر تمام خواص این ماده را هم کنار بگذاریم، خاصیت آنتی اکسیدانی دارچین می تواند دلیل محکمی جهت استفاده در برنامه غذایی روزانه باشد. در ادامه به تفسیر خواص دارچین می پردازیم.

خواص دارچین و زنجبیل,خواص دارچین در لاغری,خواص دارچین برای گوارشخواص دارچین برای کاهش بیماری قلبی

خواص دارچین برای سلامتی:

کاهش بیماری های قلبی عروقی:

رایج ترین علت مرگ های زودرس بیماری های قلبی عروقی است، دارچین می تواند خطر ابتلا به این بیماری ها را کاهش دهد. طبق مطالعات مصرف حدود نصف قاشق چای‌خوری یا ۱ گرم پودر دارچین به شکل روزانه می تواند برای مبتلایان به دیابت نوع ۲ مفید باشد، همچنین این مقدار از دارچین می تواند سطح کلسترول بد و تری گیلسیرید را کاهش دهد، در حالی که مقدار HDL یا چربی خوب را پایدار نگه می دارد.

در مطالعه ای دیگر نشان داده شد؛ مصرف ۱۲۰ میلی گرم از دارچین می تواند همین تاثیر را بر بدن بگذارد، حتی توانسته مقدار HDL یا چربی خوب را هم افزایش دهد.

از طرفی بر اساس تحقیقات صورت گرفته بر حیوانات مشخص شده دارچین می تواند فشارخون را کاهش دهد. همه ی فواید دارچین در کنار هم می تواند خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی را کاهش دهد.

جلوگیری از آلزایمر:

طبق تحقیقات عصاره دارچین می تواند از آلزایمر جلوگیری کند، زیرا دارچین دارای دو ترکیب به نام اپیکاتچین و سینامالدهاید است که می تواند با از دست دادن حافظه مبازره کند در نتیجه باعث حفظ حافظه شود، از طرفی می تواند از رشد سلول هایی که سبب ایجاد آلزایمر می شوند جلوگیری کند.

کمک به سلامت دهان و دندان:

طبق مطالعاتی که اخیرا صورت گرفته مشخص شده دارچین می تواند با باکتری هایی که به شکل طبیعی در دهان وجود دارند اما باعث ایجاد پوسیدگی می شوند؛ مبارزه کند. این باکتری ها می توانند سبب پوسیدگی، عفونت زبان و بوی بد دهان شوند. در بین گیاهان تست شده؛ روغن دارچین توانسته بیشترین تاثیر را در حفظ سلامت دهان و دندان داشته باشد و مانند یک دهانشویه طبیعی عمل می کند.

دارچین مانند نعنا می تواند دهان را خوشبو کند، به همین دلیل در تهیه آدامس از آن به عنوان یک طعم دهنده استفاده می شود. از قدیم برای بهداشت دهان و دندان دارچین تجویز می شده زیرا دارچین توانایی از بین بردن باکتری ها دهان را دارد. از طرفی به علت بوی خوبی که دارچین دارد از آن در تهیه‌ی محصولات بهداشتی‌ای مانند شامپو و نرم‌کننده استفاده می شود.‌

خواص دارچین برای گوارش,خواص دارچین در چای,خواص دارچین برای مغزیکی از خواص دارچین درمان آکنه پوست است

درمان جوش و آکنه صورت:

از آنجا که دارچین خاصیت ضدباکتریایی قوی دارد می تواند در ترکیب با عسل به عنوان یک ماسک خوب عمل کند. شما می توانید از عسل و دارچین برای درمان جوش و آکنه پوستی استفاده کنید، مخلوط را به مدت ۱۰ دقیقه روی صورت بگذارید، سپس آن را بشویید. این ماسک علاوه بر رفع آکنه می تواند جای آنها را هم بهبود دهد، از عسل در طب سنتی به عنوان ترمیم کننده سریع تر جای زخم استفاده می شود. استفاده از روغن آماده دارچین هم مفید است که می توانید آن را از فروشگاه ها تهیه کنید.

تقویت سیستم ایمنی:

طبع دارچین گرم است همچنین حاوی مواد مغذی و آنتی اکسیدان است که می تواند سیستم ایمنی را تقویت کند؛ بنابراین توان بدن در مقابله با انواع قارچ، باکتری و ویروس افزایش می یابد. افرادی که مبتلا به قارچ های پوستی و عفونت در دستگاه گوارش هستند می توانند از خاصیت های درمانی دارچین استفاده کنند. چای دارچین همراه با عسل و آب لیمو ترش یکی از معجون های فوق العاده برای درمان سرما خوردگی محسوب می شود.

خواص دارچین برای گوارش,خواص دارچین در چای,خواص دارچین برای مغزاز خواص دارچین درمان قارچ می باشد

جلوگیری و درمان قارچ:

همانطور که اشاره شد دارچین یکی از بهترین مواد برای مقابله با قارچ‌ها و درمان یا پیشگیری از رشد قارچ در دستگاه گوارش است. قارچ آلبیکانس نوعی مخمر است که در بروز قارچ در سیستم گوارش نقش دارد، دارچین می تواند در کاهش مقدار این قارچ مفید واقع شود. از طرفی خاصیت کاهندگی قند خون در دارچین می تواند خطر ابتلا به قارچ سیستم گوارش را کاهش دهد.

خاصیت ضدالتهابی:

التهاب یکی از واکنش های سیتم ایمنی محسوب می شود که می تواند به بدن کمک کند تا با عفونت ها مقابله کرده و آسیب های بافتی را ترمیم کند، اما اگر مقدار التهاب از حالت عادی خارج شود و به شکل مزمن تبدیل شود می تواند مشکل ساز شود و برای بافت های بدن مضر باشد. دارچین می تواند در این زمینه مفید واقع شود، طبق مطالعات انجام شده این ادویه و آنتی اکسیدان های آن دارای خواص ضدالتهابی دارند.

خواص دارچین برای گوارش,خواص دارچین در چای,خواص دارچین برای مغزپیشگیری از سرطان از خواص دارچین است

پیشگیری از سرطان:

همانطور که همه مطلع هستند سرطان یکی از بیماری های جدی در سراسر دنیا است که به علت رشد غیرطبیعی سلول ها رخ می دهد. در طی تمام مطالعاتی که در جهت اطلاع از خواص درمانی دارچین برای سرطان روی حیوانات صورت گرفته نشان می دهد عصاره‌ی دارچین می‌تواند خواص ضد سرطانی داشته باشد.

دارچین می تواند با کاهش رشد سلول های سرطانی، پیشگیری از تشکیل رگ‌های خونی در تومور با سرطان مبارزه کند، از طرفی دارچین برای سلول های سرطانی سمی است و سبب مرگ آنها می شود.

طبق مطالعه ای که بر روی موش های مبتلا به سرطان روده‌ی بزرگ صورت گرفت، مشخص شد؛ دارچین به عنوان یک فعال‌کننده‌ی قوی آنزیم‌های سم‌زدا در روده‌ی بزرگ عمل کرده و از رشد سلول های سرطانی پیشگیری می کند. این یافته با مطالعه بر روی سلول‌های روده‌ی بزرگ انسان هم تایید شده، البته این موضوع به شکل قطعی نیست و نیاز به مطالعات بیشتری دارد.

مبازره با آلرژی:

دارچین دارای ترکیباتی است که می تواند مقدار تولید هیستامین را کاهش دهد، از همین طریق با آلرژی مبارزه می کند، به همین دلیل از دارچین برای کاهش و کنترل آسم استفاده می کنند. در صورتی که از دارچین قبل از غذا استفاده شود؛ سیستم ایمنی دستگاه گوارش تقویت می شود در نتیجه مواد آلرژن زمان کمتری را در بدن مانده و فعالیت می کنند.

جایگزین بهتر برای شکر:

دارچین شیرینی طیعی دارد در نتیجه می تواند به عنوان جایگزین مناسب برای شکر باشد. دارچین با کاهش دادن مقدار قند خون اشتها و وزن را کاهش می دهد. یکی از مزایای استفاده از دارچین به جای شکر این است که این ادویه هیچ کالری ندارد و قند خون را هم افزایش نمی دهد.

گردآوری: بخش مجله سلامت سرپوش

  • 12
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش