جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
کد مقاله: ۹۹۰۱۰۰۰۲۴

نقش ویتامین C در برابر محافظت برابر کرونا ویروس جدید ( کووید-۱۹)

ویتامین C,فواید ویتامین C برای سلامتی,نقش ویتامین C در محافظت برابر کرونا,ویروس کرونا,ویتامین سی,نحوه ی تاثیر ویتامین سی بر سیستم ایمنی بدن
در یک مقاله که در نشریه the Chinese Journal of Infection Diseases منتشر شد، انجمن پزشکی شانگهای استفاده از دوز بالای ویتامین سی بعنوان یک شیوه درمان برای بیماران مبتلا به کووید- ۱۹ بستری در بیمارستان را تائید کرد.

در شرایطی که پزشکان و پژوهشگران در حال بررسی آثار تزریق وریدی دوز بالای ویتامین C بر کروناویروس (Coronaviruses) جدید هستند، باید به این نکته اشاره داشت که هیچ مکملی، من جمله ویتامین C ، نمی تواند از ابتلا به بیماری کووید- ۱۹ جلوگیری کرده یا آنرا درمان کند.

به گزارش عصر ایران به نقل از" هلث لاین"، ویتامین سی یک ماده مغذی ضروری است که نقش های مختلفی در بدن انسان ایفا می کند. ویتامین C یک آنتی اکسیدان قوی است و میتواند ترکیبات ناپایدار موجود در بدن به نام رادیکال های آزاد را خنثی کرده و به پیشگیری یا معکوس کردن آسیب سلولی ناشی از این ترکیبات کمک کند.

همینطور، ویتامین سی در بعضی فرآیندهای بیوشیمیایی که خیلی از آن ها با دستگاه ایمنی بدن مرتبط هستند، نقش دارد.

تامین نیاز روزانه به ویتامین سی از روش رژیم غذایی (diet) تا هنگامی که انواع گوناگون میوه ها و انواع سبزی های خوردنی را مصرف می کنید، نسبتا آسان است.

چطور بر دستگاه ایمنی بدن انسان تأثير می گذارد

ویتامین C,فواید ویتامین C برای سلامتی,نقش ویتامین C در محافظت برابر کرونا,ویروس کرونا,ویتامین سی,نحوه ی تاثیر ویتامین سی بر سیستم ایمنی بدن

ویتامین C به شیوه های مختلفی بر سلامت سیستم ایمنی انسان تاثیرگذار است. فعالیت آنتی اکسیدانی آن میتواند التهاب را تقلیل دهد که امکان دارد عملکرد سیستم ایمنی بدن (Système immunitaire) را بهبود ببخشد.

همچنین، ویتامین C با تقویت تولید کلاژن به حفظ سلامت پوست کمک می کند، بر همین مبنا، پوست بعنوان مانعی کاربردی در برابر ورود ترکیبات زیان آور به بدن عمل می کند. ویتامین C میتواند به روند بهبودی زخم ها هم کمک کند.

این ویتامین فعالیت فاگوسیت ها، سلول های ایمنی که میتوانند باکتری و دیگر ذرات مضر را ببلعند، را تقویت می کند.

افزون بر این، ویتامین C رشد و گسترش لنفوسیت ها، نوعی سلول ایمنی که گردش پادتن ها، پروتئین هایی که میتوانند به مواد خارجی یا زیانبار در خون حمله کنند، را فزونی می دهد.

در مطالعاتی که برای بررسی اثربخشی ویتامین C در برابر ویروس هایی که باعث سرما خوردگی میشوند ، انجام شده اند، این ماده مغذی تأثير چندانی در کاهش احتمال ابتلا به این بیماری نداشته ولی امکان دارد به سرعت روند بهبودی و تقلیل شدت علائم آن کمک کند.

همچنین، برخی شواهد از پژوهش هایی با حضور سوژه های حیوانی و مطالعات موردی در انسانها نشان داده اند که دوز بالا یا تزریق درون وریدی ویتامین سی میتواند التهاب ریه (Lung) را در بعضی بیماری های شدید تنفسی ناشی از H1N1 یا ویروس های دیگر تقلیل دهد.

با این وجود، این دوزها بسیار فراتر از مقدار مصرف سفارش شده روزانه بوده و پژوهش های بیشتری برای بررسی اینکه استفاده از دوزهای بالای ویتامین سی برای کاهش التهاب ریه موثر است، باید انجام شوند. افراد نباید بدون نظاره گری پزشک دوزهای بالای مکمل های ویتامین C ، حتی بصورت خوراکی را مصرف کنند چون میتواند باعث بروز عوارض جانی مثل بیماری اسهال شود.

ویتامین C و کووید- ۱۹

ویتامین C,فواید ویتامین C برای سلامتی,نقش ویتامین C در محافظت برابر کرونا,ویروس کرونا,ویتامین سی,نحوه ی تاثیر ویتامین سی بر سیستم ایمنی بدن

در یک مقاله که در نشریه the Chinese Journal of Infection Diseases منتشر شد، انجمن پزشکی شانگهای استفاده از دوز بالای ویتامین سی بعنوان یک روش درمان برای بیماران مبتلا به کووید- ۱۹ بستری در بیمارستان را تائید کرد.

توصیه شده است که برای بهبود عملکرد ریه، دوزهای بیش از ارزش روزانه از طریق تزریق وریدی دریافت شود که امکان دارد به عدم نیاز بیماران به استفاده از دستگاه های تنفس مصنوعی یا نجات جان آن ها کمک کند.

افزون بر این، یک بررسی در سال ۲۰۱۹ نشان داد که درمان با دوز بالای ویتامین C هم بصورت خوراکی و هم تزریق وریدی امکان دارد به افراد بستری در بخش مراقبت های ویژه با تقلیل مدت زمان حضور در این بخش به مقدار ۸ درصد و کوتاه کردن مدت استفاده از دستگاه های تنفس مصنوعی به میزان ۱۸.۲ درصد کمک کند.

ولی باید توجه داشت که فعلا ، ویتامین C یک بخش استاندارد از برنامه درمان برای بیماران مبتلا به کویید- ۱۹ نیست چون شواهد کافی در این زمینه وجود ندارند.

هرچند دریافت دوز بالای ویتامین C از طریق تزریق وریدی برای بررسی اینکه آیا تاثیری در بهبود عملکرد ریه بیماران مبتلا به کووید- ۱۹ دارد مورد آزمایش قرار گرفته ولیک شواهدی مبتنی بر اینکه مصرف دوزهای بالای مکمل های خوراکی ویتامین C میتواند به بهبود این بیماری کمک کند، وجود ندارد. در واقع ، مصرف بیش از حد مکمل های خوراکی میتواند باعث عوارضی مثل اسهال هم شود.

آیا به مصرف مکمل نیاز دارید؟

ویتامین C,فواید ویتامین C برای سلامتی,نقش ویتامین C در محافظت برابر کرونا,ویروس کرونا,ویتامین سی,نحوه ی تاثیر ویتامین سی بر سیستم ایمنی بدن

در حال حاضر، هیچ مدرکی بر پایه ی اینکه استفاده از مکمل های ویتامین C خوراکی به جلوگیری از بیماری کووید- ۱۹ کمک می کند، وجود ندارد.

ویتامین C امکان دارد مدت و شدت سرماخوردگی های ناشی از ویروس های دیگر را تقلیل دهد، منتها هیچ تضمینی وجود ندارد که اثری شبیه بر کروناویروس (Coronaviruses) که موجب بیماری کووید- ۱۹ می شود، داشته باشد.

افزون بر این، ویتامین C یک ویتامین محلول در آب است و میزان اضافه آن در بدن ذخیره نشده و از طریق ادرار دفع می شود. مصرف ویتامین C بیشتر به این معنی نیست که بدن شما اندازه بیشتری از آنرا مجذوب می کند.

افزون بر این، باآنکه دوز بالای ویتامین C بنظر میرسد برای درمان بیماری کووید- ۱۹ نتایجی امیدوارکننده ارائه کرده است اما این دوزها فوق العاده زیاد بوده و از طریق تزریق وریدی و نه خوراکی وارد بدن بیمار شده اند. همینطور، این گزینه تنها در موارد بسیار جدی برای افراد بستری در بیمارستان استفاده شده است.

برترین اقدام شما میتواند دنبال کردن یک رژیم غذایی (diet) مملو از میوه ها و سبزیجات مختلف برای اخذ ویتامین C و مواد مغذی و آنتی اکسیدان های مورد نیاز دیگر بدن بصورت طبیعی باشد.

ولی در صورتیکه تصمیم خرید مکمل ویتامین C را دارید، انتخاب نمونه های با کیفیت بالا و مصرف دوز درست اهمیت دارد.

ماکزیمم دوز مصرفی روزانه برای ویتامین C بدون تجربه آثار منفی برابر با ۲, ۰۰۰ میلی گرم است. بیشتر مکمل های ویتامین C دوز روزانه بین ۲۵۰ تا ۱, ۰۰۰ میلی گرم را ارائه می کنند، از این جهت ، در حالتی که مراقب نباشید عبور از مرز حداکثری توصیه شده برای مصرف این ویتامین میتواند آسان باشد.

ویتامین C ممکن است با روش های درمانی مثل کیموتراپی و پرتو درمانی یا داروهای کاهنده کُلِستِرول (Cholesterol) هم تداخل داشته باشد.

نزد از شروع مصرف مکمل ویتامین سی اول با پزشک خویش در این زمینه مشورت کنید.

  • 18
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش