چهارشنبه ۰۳ بهمن ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۱۰۵۰۱۲۵

باندینگ دندان| مراحل، مزایا و معایب پیوند دندان

پیوند دندان,باندینگ دندان,باندینگ دندان چیستپیوند دندان، باندینگ دندان
دندان هایی که بعد از مدتی دچار ترک خوردگی، شکستگی یا توخالی شدن، می شوند را می توان به وسیله روشی به نام باندینگ یا پیوند دندان ترمیم کرد، در این روش با استفاده از کامپوزیت ناحیه آسیب دیده ترمیم می شود، به طوری که با رنگ اصلی دندان تفاوتی نخواهد داشت.

باندینگ دندان چیست؟

نسبت به سایر روش های زیبایی دندان؛ باندینگ یا پیوند دندان ساده تر می باشند، به جزء در موارد خاص این روش به داروی بیهوشی یا چندین بار مراجعه به دندانپزشک نیازی ندارد. 

در ابتدا دندانپزشک سعی می کند رنگ کامپوزیت مورد استفاده را با کمک یک راهنما با دندان های دیگر مطابقت دهد، سپس با استفاده از روش های دندانپزشکی سطح دندان را زبر کرده تا مایعی چسبنده روی آن قرار دهد.

در مرحله بعد دندانپزشک یک رزین کامپوزیتی را روی مایع روی دندان می گذارد و شکل می دهد، در مرحله آخر نیز با کمک نور فرابنفش مواد را سخت می کند. بعد از سخت شدن رزین در صورتی که هنوز نیاز باشد، دندان‌پزشک می ‌تواند آن را بیشتر شکل دهد.

پیوند دندان,باندینگ دندان,پیوند دندان چیستپیوند دندان، باندینگ دندان برای رفع نواقص

مراحل پیوند یا باندینگ دندان:

برای انجام باندینگ یا پیوند دندان ابتدا از یک ماده به نام اسید فسفریک ملایم استفاده می شود، آن را روی سطح دندان اعمال کرده تا به سطح دندان این امکان را بدهد که به سطح ماده کمک کند و ماده باندینگ جایگزین شود. در طول فرآیند پیوند دندان، هیچ گونه آسیبی متوجه دندان های شما نخواهد شد.

همانطور که اشاره شد جهت سخت شدن و تنظیم مواد می توان از نور ویژه ای استفاده کرد. در مرحله آخر هم کامپوزیت برای تمیز کاری صیقل داده می شود.

برای انتخاب ونیر کامپوزیت، متخصص ایمپلنت و دندانپزشکی زیبایی سعی می کند یک راهنمای سایه استفاده کند تا دقیقا مطابق با رنگ دندان باشد. هنگامی که رنگ توسط خود دندانپزشک انتخاب شده باشد؛ با یک مایع تهویه دندان را به راحتی پوشش می دهد. زمانی که دندان شما آماده شود رزین دندان رنگی را مانند بتونه روی دندان شما اعمال می کنند. تا زمانی که حالت مناسب رزین شکل داده شود، قالب بندی شده و نرم می شود، در نهایت نیز با استفاده از نور ماوراء بنفش یا لیزر رزین را سفت می کنند.

با سخت شدن مواد باندینگ این امکان فراهم می شود که دندانپزشک دندان شما را ترمیم کرده و به آن شکل دهد، در مرحله بعد ماده را مالش می دهند تا رنگ و شفافیت آن را با سطح دندان مطابقت دهند. 

کل این روند حدود ۳۰ دقیقه زمان می خواهد.

پیوند دندان,باندینگ دندان,مراحل باندینگ دندانپیوند دندان، باندینگ دندان استفاده از نور فرابنفش

موارد استفاده از باندینگ دندان:

به طورکلی می توان گفت عملکردی که باندینگ یا پیوند دندان دارد مربوط به رفع مشکلات زیر می باشد:

- ترمیم پوسیدگی های دندانی

- ترمیم شکستگی یا ترک خودرگی های دندان

- ترمیم تغییر رنگ دندان

- در صورت کوتاه بودن دندان می توان طول آن را بلند تر کرد

- تغییر در ظاهر دندان

- می تواند جایگزین مناسبی برای دندان‌های پرشده با مواد آمالگام باشد

- از بخشی از ریشه دندان که به علت تحلیل لثه بیرون زده شده است محافظت می کند.

پیوند دندان,باندینگ دندان,مراحل پیوند دندانپیوند دندان، باندینگ دندان ترمیم شکستگی ها

روش درمان از طریق باندینگ دندان:

جلسه مشاوره جهت تشخیص درمان:

در این جلسه دندانپزشک با استفاده از معاینه و عکس برداری رادیولوژی از دندان؛ مشکلات آن را شناسایی کرده و بررسی می کند که می تواند در جهت رفع آنها از باندینگ کمک بگیرد.

همچنین در این جلسه درباره مناسب بودن باندینگ برای درمان مشکلات زیبایی با شما  صحبت خواهد شد، در صورتی که آسیب های وارد شده به دندان شما بیش از اندازه باشند، شاید به شما توصیه شود که از سایر روش های دندانپزشکی و ترمیمی استفاده کنید تا به نتایج بلند مدت بهتری در این زمینه دست پیدا کنید. در نهایت شما اطلاعات لازم را درمورد مناسب بودن یا نبودن این روش درمانی از دندانپزشک کسب می کنید. 

شیوه درمانی:

در روش باندینگ دندان، شما نیازی به آماده سازی دندانی نخواهید داشت یا اگر هم باشد، مقدار آن بسیار ناچیز خواهد بود، به همین دلیل است که به جز در مواردی که از کاپوزیت برای رفع نواقص استفاده می کنند، عموما به مواد بی حسی نیازی نخواهد بود. به همین ترتیب بعد از بررسی رنگ دندان ها، رنگ مناسب را برای ترمیم انتخاب می کنند.

پیوند دندان,باندینگ دندان,موارد استفاده از باندینگ دندان روش درمانی پیوند دندان، باندینگ دندان

انواع باندینگ دندان:

به طور کلی امروزه دو نوع مختلف باندینگ دندان وجود دارد که شامل موارد زیر می باشد:

باندینگ کامپوزیت مستقیم:

در این روش درمانی از کامپوزیت‌های به رنگ دندان (سفید یا به رنگ طبیعی دندان‌ها) جهت پر کردن پوسیدگی، ترمیم تراشیدگی یا ترک‌خوردگی، پوشاندن فاصله بین دندان‌ها و نیز ترمیم لبه‌های دچار خوردگی دندان‌ ها استفاده می شود. 

در این حالت مواد مورد استفاده کامپوزیت به صورت مستقیم بر روی دندان قرار می گیرند و با کمترین میزان تهاجم می توانند طرح لبخند بیمار را ترمیم کنند. در اصطلاح تخصصی به این روش ترمیم باندینگ مستقیم دندان گفته می شود و در اکثر موارد برای آن اختصارا باندینگ را به کار می برند.

باندینگ کامپوزیت چسبنده:

در این روش درمانی برخلافه آنچه در کامپوزیت مستقیم اتفاق می افتد؛ ترمیم دندان به یک دندان متصل است، این روش به طور معمول برای اهداف زیبایی به همراه روکش دندان، لمینت دندان، بریج، و اینله و آنله استفاده می شود. به همین ترتیب زمانی که رنگ مناسب برای باندینگ دندان توسط دندانپزشک انتخاب شد؛ سطح دندان با استفاده از یک محلول اسیدی مناسب مقداری زبر می شود و محلول رزین کامپوزیت را بر روی دندان‌ قرار می دهد، در نتیجه حالت دادن محلول بر روی دندان می توان آن را به شکل دلخواه تبدیل کرد. 

در ادامه این روند با استفاده از پرتوهای مخصوص، مواد سفت می شوند و تا زمانی این فرآیند تکرار می شود که پرکردگی یا ونیر کامپوزیت شکل دلخواه را به خود بگیرد. در نهایت نیز دندان و مواد صیقل داده می شوند تا ظاهری هماهنگ و طبیعی به خود بگیرند. 

پیوند دندان,باندینگ دندان,روش درمان از طریق باندینگ دندانترمیم کرم خوردگی ها با پیوند دندان، باندینگ دندان

مزایای باندینگ دندان:

هزینه ها:

همانطور که اشاره شد این روش درمانی ساده تر است و نسبت به ونیر سرامیکی یا دیگر روش‌های ترمیم دندان هزینه کمتری می خواهد.

زمان و تعداد جلسات درمانی:

در این روش درمانی نیازی به زمان زیادی نیست و معمولا طی یک جلسه حدود ۱ الی ۲ ساعت تکمیل می شود.

ترمیم پذیری:

این روش برخلاف لمینت سرامیکی قابلیت ترمیم شدن دارد و اگر مشکلاتی نظیر؛ شکستن یا لب پریدگی و لکه‌دار شدن ونیر وجود داشته باشید، می توان آن را ترمیم کرد بدین صورت که متخصص دندانپزشک به راحتی می‌تواند لکه‌های سطحی را صیقل دهد تا جایی که لب پریدگی‌ها برطرف شوند.

مینای دندان:

این روش نسبت به سایر روش ها مانند روکش دندان؛ آسیب کمتری به مینای دندان وارد می کنند، زیرا در مقایسه با آنها به آماده سازی و یا تراشیدن کمتری نیاز دارد.

معایب باندینگ دندان:

تغییر رنگ:

این روش در مقایسه با لمینت سرامیکی بیشتر تغییر رنگ می دهد، به همین دلیل توصیه می شود در چند روز ابتدایی درمان از خوردن قهوه و نوشابه یا مصرف سیگار خودداری شود. در صورتی هم که از مواد دارای رنگدانه استفاده کردید باید مسواک بزنید تا در دراز مدت باندینگ دندان شما دچار تغییر رنگ نشود.

طول عمر:

طول عمر باندینگ دندان نسبت به لمینت سرامیکی کمتر خواهد بود، به همین دلیل برای افزایش طول عمر این روش باید اصول بهداشت دهان و دندان را رعایت کرد و آنها را کاملا جدی گرفت.

آسیب پذیری:

این روش نسبت به لمینت سرامیکی و یا روکش‌های دندان احتمال آسیب پذیری بیشتری دربرابر مواد غذایی سخت دارد، بنابراین باید بسیار مراقب بود تا دچار لب‌پریدگی یا شکستگی نشود.

پیوند دندان,باندینگ دندان,مزایای باندینگ دندانپیوند دندان، باندینگ دندان و تشابه با رنگ طبیعی دندان

خطرات پیوند دندان:

استفاده از باندینگ دندان خطر قابل توجهی را به همراه نخواهد داشت، اما باید دقت کرد رزین کامپوزیتی مورد استفاده در آن مانند دندان طبیعی نخواهد بود و استحکام خیلی زیادی ندارد، لذا ممکن است از آن جدا شود. البته باید اشاره کرد که احتمال ترک و یا شکست آن نسبت به روش های دیگر کمتر می باشد. جویدن یخ، مداد، ناخن ها و غذاهای سفت و آب نبات ها باعث افزایش احتمال شکستگی دندان می شوند.

همانطور که اشاره شد، باید توجه کرد که تغییر رنگ در رزین مورد استفاده در این روش نسبت به مواد رنگی بیشتر است به خصوص اگر قهوه و چای یا کشیدن سیگار زیاد باشد، احتمال آسیب پذیری نیز افزایش می یابد.

هزینه پیوند دندان:

این روش ترمیمی در مناطق مختلف قیمت متفاوتی خواهد داشت، البته موضوع قیمت به نحوه  عمل و تخصص دندانپزشک  نیز بستگی دارد. باید توجه داشت این ترمیم جز طبقه عمل زیبایی محسوب می شود به همین دلیل ممکن است تحت پوشش بیمه قرار نگیرد، پس قبل از رزرو  نوبت بهتر است با تامین‌کننده بیمه خود صبحت داشته باشید.

پیوند دندان,باندینگ دندان,معایب باندینگ دندانهزینه های پیوند دندان، باندینگ دندان

پیش نیاز های پیوند دندان:

روش باندینگ یا پیوند دندان به آماده‌سازی خاصی نیاز ندارد، اما در این خصوص بهتر است با دندانپزشک خود صحبت کنید. در صورتی که دندان بسیار پوسیده باشید یا امکان پیوند برای آن وجود نداشته باشد از روش های درمانی دیگری مانند روکش ها و کران ها استفاده می شود.

مراقبت از دندان های پیوندی:

همانطور که اشاره شد طول عمر این روش درمانی را می توان از طریق مراقبت های منظم و صحیح، افزایش داد، پس سعی کنید موارد زیر را مدنظر بگیرید و اجرا کنید:

- بعد از انجام پیوند دندان روزی دوبار مسواک بزنید و یکبار هم از نخ دندان استفاده کنید.

- از خوردن غذاهای سفت، آب نبات ها یا خوراکی های قندی پرهیز داشته باشید.

- از خوردن یا جویدن ناخن های خود خودداری کنید

- تا دو روز بعد از پیوند دندان از مصرف قهوه، چای و دخانیات جدا خودداری کنید.

- بعد از انجام عمل باندینگ باید دوبار در سال برای جرم گیری به دندانپزشک مراجعه کنید

پیوند دندان,باندینگ دندان,خطرات پیوند دندانپیوند دندان، باندینگ دندان و مراقبت های دندانی بعد از آن

طول عمر باندینگ:

طول عمر باندینگ دندان به مراقبت و رعایت بهداشت دهانی بستگی دارد، با وجود بهترین شرایط طول مدت دوام و ماندگاری باندینگ معمولا بین ۵ تا ۱۰ سال است و احتمال دارد بعد از گذشت این مدت نیاز به ترمیم و جایگزینی باندینگ وجود داشته باشد.

گردآوری: بخش سلامت سرپوش

  • 12
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش