پنجشنبه ۰۴ بهمن ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۰۰۷۰۰۷۴

آشنایی با انواع، مزایا و معایب بریج دندان (پل دندان)

نحوه ی گذاشتن بریج دندان,بریج دندان,درمانهای زیبایی دندانبریج دندان یکی از درمان‌های زیبایی دندان است که فواصل بین دندان‌ها را برطرف می‌کند
افراد معمولا با از دست دادن دندان هایشان حس ناخوش‌آیندی دارند. امروزه از روش های مختلف دندانپزشکی زیبایی میتوان با توجه به پیشرفت علم برای رفع این مشکل استفاده کرد که بریج یا پل دندان، یکی از این روشها می باشد.

بریج دندان - پل دندان

یکی از درمانهای زیبایی دندان که وجود فواصل بین دندان ها را بطور موفقیت آمیز و مؤثری برطرف می کند، بریج دندان نام دارد. در واقع بریج یا پل دندانی با توجه به اسمش به صورت یک پل می باشد که موجب وصل کردن دو سر یک فاصله بین دندان ها میشود، دو روکش دندانی در دو طرف این پل قرار گرفته است. در واقع ما برای پر کردن جای دندان از دست رفته بر روی دندان های دو طرف آن روکش قرار می دهیم و یک دندان مصنوعی در میان این دو روکش قرار دارد که به روکش ها وصل میشود. دندان مصنوعی با حمایت روکش های دو طرفش بطور محکم در سر جایش قرار می گیرد.

روکش های دندانی این قابلیت را دارند که بطور کامل، دندانها را مثل یک کلاهی بپوشانند و دندان از دست رفته در میان این دو روکش نیز جایگزین می شود و بنابراین ظاهر دندان های شما با کمک بریج دندان، کاملاً به حالت اولیه باز می گردد. پس از دست رفتن یکی از دندان ها، صورت شخص، حالت فرورفته ای پیدا می کند که از نظر ظاهری، خوشایند نیست. دندانپزشک با استفاده از بریج های دندانی، این مشکل را برطرف می کند و دندانهای مصنوعی جایگزینی را درست می کند که جنس آنها از سرامیک، طلا یا دیگر آلیاژهای پایه( یا ترکیبی از این مواد) می باشد.

چه کسانی به بریج دندان نیاز دارند؟

افرادی که ۱ تا ۳ دندان متوالیشان، افتاده است میتوانند از بریج های دندانی استفاده کنند. کاربرد پل های دندان در زمانیست که دندان خود را کشیده باشید یا افتاده باشد. پوسیدگی دندان ، بیماری لثه و آسیب دیدگی از شایع ترین دلایل از دست دادن دندان ها به شمار می رود. گاهی اوقات این احتمال وجود دارد که به دلیل بیماری مادرزادی، بدون دندان متولد شده باشید. بهتر است بدانید که برای تهیه ی یک پل دندان، در دو طرف دندان های افتاده ی خود به دندان های سالم نیاز دارید.

همه چیز درباره بریج دندان,ماندگاری بریج های دندان,انواع بریج دنداندندانپزشک بهترین نوع بریج دندان را با توجه به شرایط تعیین می‌کند

شایع ترین مشکلات در زمان استفاده از بریج

در بعضی از موارد، پس از اینکه مراحل پل دندان تمام شد؛ ممکن است بیمار با مشکلاتی روبرو شود که برای رفع این مشکل میتوان بهداشت دهان و دندان را رعایت کرد. در ادامه با بعضی از مشکلات شایع بریج دندان آشنا شوید:

- شل شدن برج دندانی

- درد ناشی از نصب بریج

- حساسیت دندان ها یا لثه ها

- گاز گرفتن زبان و لثه

- شکستن بریج دندانی

- مشکل قرار گرفتن صحیح بریج

- جدا شدن پل دندان

- احساس مزه بد به خاطر پوسیدگی دندان ها و باقی ماندن غذا در زیر روکش

انواع بریج دندان

انتخاب بریج دندان مناسب به عوامل مهمی بستگی دارد که از آنها میتوان به محل دندان از دست رفته، سلامت عمومی دهان و دندان ها و وضعیت دندان های کنار فضای خالی اشاره کرد. دندانپزشک باتوجه به شرایط بیمار، بهترین نوع بریج را تعيين می کند.

> بریج سنتی:

جنس بریج سنتی که به چند تاج، متصل شده از دندان مصنوعی است. تاج دندان به قسمت ثابتی گفته میشود که موجب کاور و پوشش دندان به یک قسمت که شبیه کلاه دندانی است، میشود. نحوه ی قرارگیری تاج بر روی دندان بگونه ایست که دو طرف کلاه می باشد و به حمایت از دندان مصنوعی می پردازد.

> بریج مریلند:

دندان مصنوعی در بریج مریلند توسط ضمائم سرامیکی یا فلزی کوچک از هر دو طرف به دندان های طبیعی متصل می شود، که به بال شباهت دارند. نام دیگر بریج های مریلند، بریج متصل شده رزین می باشد. کاربرد این بریج ها برای دندان های جلویی، بیشتر است چون که شکل ظاهریشان به دندان شباهت دارد.

> بریج معلق:

نحوه ی وصل کردن بریج معلق بگونه ایست که یک طرف دندان از دست رفته متصل میشود و متشکل از یک یا چند تاج می باشد، این نوع بریج برای دندان های از دست رفته ای کاربرد دارد که این دندان ها در یک سمتش حضور دارند.

> بریج های دندان با حمایت ایمپلنت:

آخرین نوآوری که در حوزه بریج دندان به وجود آمد، این بود که از ایمپلنت برای نگه داشتن بریج در محل استفاده می شد. نحوه ی وصل کردن این نوع بریج به دندان های مجاور با استفاده از لبه( به جای روکش) می باشد. یکی از قابلیت لبه ها اینست که هم رنگ دندان هاست و به سطوح پشتی دندان های کناری با استفاده از سیمان می چسبند. دندانپزشک بمنظور ایجاد فضای کافی برای چسباندن لبه ها، بخش اندکی از سطوح پشتی دندان را جدا می کند. صرفا در شرایط خاصی از بریج مریلند استفاده میشود؛ به همین دلیل توصیه میشود که برای دندان های اسیاب، بخاطر قرار گرفتن در معرض نیروهای جویده ی شدید، جایگزین نشود.

مراحل و نحوه ی گذاشتن بریج دندان

* دندانپزشک شما در صورت سالم بودن دندان های موجود در هر دو طرف فضای خالی، نسبت به آماده کردن این دندان ها برای گذاشتن روکش اقدام می کند ولی اگر دندان سالم ندارید و یا دندان هایی که دارید، بریج دندانی را حمایت نمیکند؛ در چنین شرایطی ایمپلمنت هایی در لثه ی شما از طریق جراحی کاشته میشوند تا آنها بتوانند از بریج حمایت کنند.

همه چیز درباره بریج دندان,ماندگاری بریج های دندان,انواع بریج دندانبریج دندان به صورت یک پل است که دو سر یک فاصله بین دندان‌ها را به هم وصل می‌کند

* ایمپلنت ها که از تیتانیوم ساخته شده اند، بعنوان یک نوع ریشه ی مصنوعی محسوب میشوند که در استخوان فک بمنظور جایگزینی ریشه های طبیعی دندان ها قرار می گیرند. ایمپلنت های کاشته شده برای اتصال بریج دندانی مانند یک کارگاه ثابت عمل می کند.

* دندانپزشک در این مرحله، قالبی از دندان هایتان تهیه می کند و برای تهیه ی دندان مصنوعی و دو روکش دندانی از این قالب استفاده می شود. بریج دندانی درواقع همان روکش ها و دندان های مصنوعی هستند.

* دندانپزشک شما تا زمان آماده شدن بریج دندانی، یک روکش یا بریج موقتی بر روی دندان هایتان قرار می دهد تا از این طریق باعث مراقبت از دندان های تراشیده شده و لثه هایتان شود.

* در جلسه ی دوم که به دندانپزشک مراجعه می کنید؛ پس از برداشتن بریج دندان موقت، بریج دندانی را بر روی دندان هایتان می چسباند که از روی قالب دندان هایتان درست کرده است. نحوه ی چسباندن روکش های دندانی در دو طرف بریج به اینصورتست که یا بر روی دندان های خودتان و یا بر روی ایمپلنت های دندانی قرار گرفته در دو طرف فضای خالی می چسبانند.

شرایط بیمار پس از بریج دندان

بیمار بلافاصله بعد از کار گذاشتن بریج دندان نباید غذا بخورد؛ یعنی مجاز به خوردن غذاهای سفت یا موادغذایی که باید زیاد جویدن شوند، نیست و اگر چنین غذاهایی را مصرف کند، بریج در دهان وی شل میشود. گاهی اوقات بیمار، بعداز کار گذاشتن بریج در هنگام قرار گرفتن موادغذایی یا نوشیدنی های بسیار گرم یا بسیار سرد با مقداری ناراحتی و حساسیت دندان روبرو می شود حتی امکان دارد که در چنین شرایطی در محل بریج دندانش احساس درد داشته باشد. در هر صورت، علائم بیمار پس از چند هفته از درمان برطرف میشوند.

مدت بهبودی ایمپلنت دندان

مدت زمان بهبودی بیمار، بعد از قرار دادن بریج دندان در دهانش کوتاه است و ناراحتی ناشی از آن بسیار جزیی است. اکثر اوقات ایمپلنت ها به دوره ی بهبودی بیشتری نیاز دارند و شرایط دندان هر شخصی برای ایجاد پیوند استخوان، متفاوت است. با این حال، مدت بهبودی ایمپلنت در ساده ترین موارد، بمدت ۱ ماه می باشد. از سوی دیگر، مدت بهبودی روش سنتی پل دندان در کوتاه ترین زمان، ۲ یا ۳ هفته می باشد.

مراقبت از پل دندان

>> بیمار پس از کار گذاشتن بریج دندان، باید یک رژیم غذایی متعادل داشته باشد و در رژیم غذایی خود به مقدار زیادی میوه، سبزیجات و فیبر را جای دهد و باید بداند که در این دوره مجاز به مصرف غذاهای جویدنی مانند برخی گوشت ها نیست.

>> پس از بریج دندان  باید در هر روز، دو بار مسواک بزنید و از نخ دندان، روزانه استفاده کنید. با استفاده از یک متخصص دندانپزشک، نحوه ی صحیح مسواک زدن و نخ دندان کشیدن را یاد بگیرید. درواقع نخ دندان، قابلیت حرکت نخ را بین پل و لثه ی شما فراهم میکند.

>> موفقیت پل دندان به عواملی بستگی دارد که از آنها میتوان به سلامت و استحکام دندان های باقیمانده اشاره کرد. بریج دندان این قابلیت را دارد که از پوسیدگی دندان و بیماری لثه که در اثر دندان های افتاده اتفاق می افتد، جلوگیری میکند.

>> بیمار برای مراقبت درست از دندان و لثه، پس از بریج دندان باید نظافت حرفه ای را مرتبا انجام دهد. اگر بیمار بطور منظم به یک دندانپزشک مراجعه کند؛ در اینصورت دندانپزشک میتواند در مراحل اولیه، مشکلات بیمار را تشخیص دهد و آنها را درمان کند.

ماندگاری بریج های دندان

مدت زمان ماندگاری بریج های دندانی معمولا بین ۵ تا ۷ سال و یا حتی بیشتر است. در صورت رعایت بهداشت دهان و دندان توسط بیماری که بریج دندان انجام داده، یعنی اگر این بیمار برای سفید کردن و جرم گیری دندان و معاینه بطور منظم نزد دندانپزشک برود مدت ماندگاری بریج ثابت بیمار تا ۱۰ سال می باشد.

انواع بریج دندان,بریج دندان چیست,معایب بریج دندانقیمت بریج دندان به نوع بریج و میزان پیچیدگی درمان توسط دندانپزشک بستگی دارد

قیمت بریج دندان

با توجه به عواملی همچون نوع بریج و میزان پیچیدگی درمان توسط دندانپزشک، قیمت بریج دندان توسط کلینیک، تعیین و گرفته می شود. گران بودن هزینه های بریج دندان، در صورت درنظر گرفتن هزینه ی مواد استفاده شده در بریج، هزینه ی تولید بریج و هزینه ی ساخت توسط تکنسین ماهر، اصلا حیرت آور نیست.

مزایای بریج دندان

گاهی اوقات بخاطر نداشتن دندان، استخوان های فک، تحلیل می رود که بروز چنین اتفاقی به دندان های مجاور هم آسیب می رساند. پل دندانی این مزیت را دارد که فضای خالی دندان های از دست رفته را برای شما پر میکند. در ادامه این مزایا عبارتند از:

- بازیابی ظاهر طبیعی لبخند

- افزایش توانایی جویدن و تکلم

- بایت سالم و درست

- پیشگیری از جابه جا شدن دندان های مجاور

- روشی دائمی برای جایگزینی دندان های افتاده

- روشی سریع و کم تهاجمی

- بازیابی قدرت و دوام دندان

- بهبود بهداشت عمومی دهان و دندان

معایب احتمالی بریج دندان

بریج دندان علاوه بر مزایایی که دارد از معایبی نیز برخوردارست که در ادامه با آنها آشنا میشوید:

* نگهداری:

یکی از معایب بریج دندان اینست که نیازمند مراقبت و نگهداری اضافه نظیر تمیز کردن زیر پونتیک می باشد. بیماران پس از کار گذاشتن بریج های ثابت هم چنان باید برای به دندانپزشک به منظور انجام معاینات منظم مراجعه کنند تا از یکپارچگی ساختار بریج خود اطمینان حاصل کنند و از این طریق، وضعیت دندان های تکیه گاهشان بررسی شوند.

* دوام:

با این که بریج های ثابت، دوام بیشتری در مقایسه با دندان های مصنوعی دارند، ولی باید از آنها به دقت نگهداری شود. این نکته را در نظر داشته باشید که از جویدن موادغذایی بسیار سخت، چسبنده یا ترد توسط بریج باید بپرهیزید. با گذشت زمان، ترمیم یا تعویض بریج ها گران می شود.

* تاثیر دندان هایی مجاور بریج:

آماده سازی دندان به این معنیست که آن را تراش میدهند که انجام چنین کاری، اثراتی بر ساختار و سلامت کلی دندان دارد و درد و ناراحتی را به وجود می آورد. این امر احتمال دارد که مشکلاتی را برای آن دندان ها به وجود آورد.

مقایسه ی ایمپلنت و بریج دندان

دندان های پروتز در ایمپلنت، پیچ های فلزی دارند که به داخل استخوان های فک با انجام عمل جراحی فرو می روند. این کار علاوه بر داشتن درد زیاد، نیازمند یک پروسه شش ماهه، زمان می باشد ولی نتیجه کار از استحکام بیشتری برخوردار است و تقریباً دوام آن به صورت همیشگی است.

درمانهای زیبایی دندان,قیمت بریج دندان,همه چیز درباره بریج دندانبیمار می‌بایست از خوردن غذا بلافاصله پس از کار گذاشتن بریج دندان خودداری کند

اصولا مدت زمان کاشت دندان به روش بریج، دو جلسه است. در جلسه ول، دندانها را پس از تراش دادن، قالب گیری می کنند و در جلسه ی دوم پل دندانی را در دهان وصل می کنند. از این رو میتوان فهمید که بیمار با انجام بریج دندان، بسیار سریعتر از ایمپلنت به نتیجه می رسد. درواقع در روش بریج دندان، شما درد و ناراحتی خاصی را حس نمی کنید.

گردآوری: بخش سلامت سرپوش

  • 10
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش