دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
کد مقاله: ۹۸۰۳۰۰۰۱۴

بهبود گوارش با بهترین روش های طبیعی و خانگی

دستگاه گوارش,تغذیه,رژیم غذایی

چگونه میتوان با تغذیه مناسب به بهبود گوارش کمک کرد؟ هرکسی گاه به گاه علائم گوارشی مانند ناراحتی معده، گاز، سوزش سر دل، حالت تهوع، یبوست و اسهال را تجربه کرده است. با این حال زمانی که این علائم به صورت مکرر رخ دهند، می توانند موجب اختلالات عظیم در زندگی مان شوند. خوشبختانه تغییر رژیم غذایی و سبک زندگی می تواند تاثیر شدیدا مثبتی بر سلامت دل و روده بگذارد. در این مقاله از بخش تغذیه دکتر سلام، شیوه های مبتنی بر شواهد برای اصلاح طبیعی گوارش آورده شده است. 

 

بهبود گوارش با خوردن غذای واقعی

رژیم غذایی معمولی غربی (کربوهیدرات های تصفیه شده، چربی های اشباع شده و مواد افزودنی خوراکی) با افزایش ریسک توسعه اختلالات گوارشی مرتبط شده اند. افزودنی های مواد غذایی (شامل گلوکز، نمک و سایر مواد شیمیایی) در افزایش التهابات دل و روده مشارکت کرده و  و منجر به وضعیتی می شوند که زخم معده و روده نامیده می شود. 

 

چربی های ترانس که در بسیاری از خوراکی های فرآوری شده پیدا می شود، برای تاثیرات منفی که بر سلامت قلب می گذارند، شناخته شده است، اما اینها ریسک گسترش کولیت و زخم معده  را نیز گسترش می دهند. خوراکی های فرآوری شده ای مثل نوشیدنی های کم کالری و بستنی ها اغلب حاوی شیرین کننده های مصنوعی هستند که ممکن است باعث مشکلات گوارشی شود. 

 

یک مطالعه نشان داد که خوردن ۵۰ گرم  شیرین کننده مصنوعی Xylitol در ۷۰ درصد افراد منجر به نفخ و اسهال می شود، در حالی که ۷۵ گرم از شیرین کننده اریتیتول در ۶۰ درصد افراد منجر به علائم مشابه خواهد شد. مطالعات همچنین نشان می دهد شیرین کننده های مصنوعی ممکن است تعداد باکتری های مضر دل و روده را افزایش دهد. 

 

باکتری های نامتعادل دل و روده با سندرم روده تحریک پذیر (IBS) و بیماری روده تحریک پذیر مثل کولیت روده و بیماری کورون مرتبط است. خوشبختانه شواهد علمی تشان می دهد که رژیم غذایی حاوی مواد مغذی زیاد از ما در مقابل بیماری های گوارشی محافظت می کند. 

 

از این رو استفاده رژیم غذایی که بر اساس مصرف انواع مواد مغذی ست و محدود کردن مصرف غذاهای فرآوری شده ممکن است برای گوارش بهترین راه باشد. 

 

بهبود گوارش با مصرف فراوان فیبر

همه می دانند که فیبر برای سلامت گوارش مفید است. فیبرهای حل شدنی آب را جذب کرده و به مدفوع کمک می کنند. فیبر های حل نشدنی مثل یک مسواک غول پیکر عمل کرده و کمک می کنند تا دستگاه گوارش، چیزهای در حال حرکت را نگه دارد. 

 

فیبر محلول در سبوس جو دوسر، حبوبات، آجیل و دانه ها یافت می شود، در حالی که سبزیجات، تمام غلات و سبوس گندم منابع خوبی از فیبر نا محلول هستند. یک رژیم غذایی با فیبر بالا ریسک مسائل گوارشی شامل زخم ها، رفلکس، هموروئید، دیورتیکولیت و IBS را کاهش می دهد. 

 

پروبیوتیک ها انواع دیگر فیبر هستند که باکتری های مفید دل و روده از آنها تغذیه می کنند. نشان داده شده است رژیم غذایی حاوی فیبر بالا، خطر وضعیت های التهابی روده را کاهش می دهد. پروبیوتیک ها در بسیاری از میوه ها، سبزیجات و غلات یافت می شوند. 

 

دستگاه گوارش,تغذیه,رژیم غذایی

چربی های سالم را به رژیم غذایی تان اضافه کنید: هضم خوب ممکن است نیاز به خوردن چربی کافی داشته باشد. چربی به شما کمک می کند که بعد از یک وعده غذایی احساس رضایت کنید. همچنین چربی اغلب برای جذب مناسب مواد مغذی نیاز است. به علاوه، مطالعات نشان داده است که اسید های چرب امگا ۳ ممکن است خطر توسعه بیماری های التهابی روده مانند زخم های کولیتی را کاهش دهند. غذاهایی که چربی های مفید امگا ۳ بالایی دارند شامل بذر کتان؛ دانه های چیا، مغزیجات (به خصوص گردو)، همچنین چربی ماهی هایی نظیر سالمون، خال مخالی و ساردین می شود. 

 

مایعات بدنتان را تامین کنید:

مصرف کم مایعات یکی از دلایل رایج یبوست است. کارشناسان پیشنهاد می کنند روزانه ۱.۵ تا ۲ لیتر مایعات فاقد کافئین بنوشید تا از یبوست پیشگیری شود. االبته در صورتی که در اقلیم های گرم زندگی مس کنید یا ورزش شدید انجام می دهید، ممکن است به مایعات بیشتری نیاز داشته باشید. 

 

علاوه بر آب، می توانید همچنین مایعات بدن خود را از طریق مصرف دمنوش های گیاهی و سایر نوشیدنی های فاقد کافئین مثل آب معدنی تامین کنید. 

 

راه دیگری که به شما کمک می کند تا مایعاتی که مورد نیاز خود را تامین نمایید، مصرف میوه ها و سبزیجاتی ست که آب زیادی دارند، مانند خیار، کدو سبز، کرفس، گوجه فرنگی، خربزه و هندوانه، توت فرنگی، گریپ فروت و هلو. 

 

دستگاه گوارش,تغذیه,رژیم غذایی

استرستان را مدیریت کنید:

استرس می تواند ضربه ویران کننده ای به سیستم گوارشیمان بزند و با مشکلاتی نظیر زخم معده، اسهال، یبوست و IBS ارتباط می یابد. هورمون استرس مستقیما بر هضم اثر می گذارد. زمانی که بدن در حالت مبارز یا استراحت است، فکر می کند که الان زمان استراحت یا هضم نیست. در طول دوره های استرس، خون و انرژی از سیستم گوارش تان دور می شوند. مدیریت استرس، مدیتیشن و آموزش ریلکس شدن همگی نشان داده اند که علائم را در افرادی که IBS دارند، بهبود می بخشد. 

 

 

  • 17
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش