دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
کد مقاله: ۹۸۱۱۰۰۰۰۳

همه آمار و ارقام درباره ویروس مرگبار و کشنده کرونا و ابولا

ویروس کرونا,علائم ویروس کرونا,آمار جانباختگان ویروس کرونا,ویروس ابولا,علائم ویروس ابولا,آمار کشته های ویروس ابولا, محل شروع شیوع ویروس ابولا
آن چه باید در مورد پرخطر ترین ویروس ها به بهانه نگرانی از شیوع یک ویروس جدید در ژاپن، کشور آمریکا، کشور چین، تایلند، کره جنوبی و ... بدانید.

جلوگیری از شیوع ویروس اسرارآمیز« کرونا»، چالش جدیدی است که در صورتیکه هرچه سریعتر برای مقابله با آن چاره ای اندیشیده نشود، میزان خسارت های آن قابل پیش بینی نخواهد بود و مشخص نیست چند نفر را به کام مرگ خواهد کشاند. جالب است بدانید محققان طبق اسنادی که تا به حال بدست آورده اند، احتمال می دهند این ویروس ناشناخته از طریق بازار ماهی فروشی شهر« ووهان» در کشور چین شیوع پیدا کرده باشد. در ضمن و از آن جا که این ویروس از طریق حیوانات به انسان منتقل می شود ، در ابتدا اعلام شد امکان اینکه از انسان به انسان انتقال یافته باشد، بسیار کم است ولی چند روز بعد، فیلسوفان چینی تأیید کردند بیماری ویروسی جدید در این کشور از انسان به انسان هم قابل انتقال است.

بر اساس آخرین آمار، شمار مبتلایانی که ویروس در آن ها رویت شده به دست کم ۴۴۰ نفر رسیده است. در پرونده امروز زندگی سلام، ضمن آشنایی بیشتر با این ویروس، از خطرناک ترین و کشنده ترین ویروس های جهان خواهیم گفت. ویروس هایی که هیچ واکسنی برای آن ها وجود ندارد و تعداد کمی از آن ها را می توان ( البته اگر بتوان) درمان کرد.

عفونت کشنده دستگاه تنفسی

نام:ندارد( از خانواده کرونا)

زمان و محل شروع شیوع:۲۰۱۹، چین

نحوه انتقال اولیه:از ماهی ها به انسان

احتمال مرگ بعد از ابتلا:مشخص نیست

دسامبر سال قبل خبر شیوع ویروسی جدید در چین منتشر شد. اکنون بر اساس اعلام مقامات چینی، بعد از گذشت حدود یک ماه شمار مبتلایان به این ویروس به ۴۴۰ تن رسیده است. البته احتمال آن می رود که بیش از ۱۵۰۰ نفر به آن مبتلا شده باشند که هنوز شناسایی نشده اند. متأسفانه تا کنون ۹ نفر بر اثر این بیماری جان باخته اند.

علائم این بیماری چیست؟

« کرونا» یک بیماری ویروسی است که ابتدا شخص را به تنگی نفس و ذات الریه مبتلا می کند و در مواردی بر اثر شدت تنگی نفس ، به مرگ منجر می شود. بر اساس اعلام مقامات بهداشتی چین، علائم این بیماری به بقیه بیماری های تنفسی مانند ذات الریه شباهت های زیادی دارد. این علائم تب، تنگی نفس ، سرفه، گلودرد و در بسیاری از موارد سردرد بیان شده است.

شیوع این بیماری جدی است!

به تازگی در فضای مجازی، ویدئویی از نحوه انتقال یک بیمار مبتلا به کرونا منتشر شده که تحت تدابیر شدید بهداشتی و قرنطینه این کار انجام می شود. همینطور تصاویری از مردم کشور چین منتشر شده که تعداد متعددی از شهروندان این کشور، از ماسک استفاده می کنند تا احتمال ابتلای آن ها به این بیماری کاهش پیدا کند. این روزها نمونه هایی از ابتلا به این بیماری در چند کشور دیگراز جمله هنگ کنگ، کره جنوبی و ژاپن هم گزارش شده است. سه روز پیش، در واشنگتن هم موردی گزارش و اعلام شد فرد مد نظر، به همان ویروسی آلوده شده که قبل از این در ووهان کشف شده است. در مطالعات مشخص شد، مردی که در واشنگتن مبتلا شده حدودا ۳۰ ساله و به تازگی سفری به ووهان کشور چین داشته است. این اولین نمونه از بیماری« کرونا» درخارج از قاره آسیا بوده است.

خطر جهش ویروس وجود دارد 

گفته می شود امکان جهش این ویروس و خطر همه گیری اش وجود دارد و هنوز واکسن مناسبی هم برای آن تولید نشده است. اکنون مقامات کشورهای درگیر بیماری و همچنین سازمان های بهداشتی، در تلاش هستند با تشدید مراقبت های بهداشتی و آگاه کردن شهروندان، از گسترش و شیوع این بیماری جدید جلوگیری کنند.

کبودی و خون ریزی از دماغ و دهان

نام:تب کریمه کنگو

زمان و محل شروع شیوع:۱۹۴۴، اوکراین

نحوه انتقال اولیه:از کنه و چهارپایان به انسان

احتمال مرگ بعد از ابتلا:۴۰ درصد

این تب بار اول در سال ۱۹۴۴ در کریمه ظاهر و خبر شیوع آن، جهانی شد. ولی بعدها و در سال ۱۹۶۹ مشخص شد این بیماری دقیقا شبیه همان بیماری است که در سال ۱۹۳۶ در کنگو مشاهده شده است بدین ترتیب نام آن به تب کریمه کنگو، تغییر یافت. تب خون ریزی دهنده کریمه از کنه و چهارپایان به انسان سرایت می کند. شیوع تب کریمه سبب مرگ ۴۰ درصد از مبتلایان می شود و هیچ واکسنی برای آن کشف نشده است. نشانه های تب کریمه یک دفعه ظاهر می شوند. این نشانه ها عبارت اند ازکبودی های شدید و خون ریزی از دماغ و دهان. تب کریمه در جاهای مختلفی شناسایی شده از جمله در آفریقا، آسیا، اروپای شرقی و جنوبی و هند. در خور ذکر است تیر ماه سال جاری، پنج نفر در استان های اردبیل و سیستان و بلوچستان به تب کریمه کنگو مبتلا شدند که متأسفانه هر پنج نفر، جان شان را از دست دادند.

ضعف و تب تا مرگ!

نام:ابولا

زمان و محل شروع شیوع:۱۹۷۶، آفریقای مرکزی

نحوه انتقال اولیه:از جانوران وحشی به انسان

احتمال مرگ بعد از ابتلا:بین ۵۰ تا ۹۰ درصد

اولین نمونه مبتلا به ابولا یا تب خون ریزی ابولا در سال ۱۹۷۶ مشاهده شد. این بیماری اولین بار در روستاهای دور آفریقای مرکزی در نزدیکی جنگل های بارانی استوا، شیوع پیدا کرد ولی گزارش های سازمان جهانی بهداشت نشان می دهد که این بیماری در دوران گذشته در مناطق شهری هم شیوع یافته است. این بیماری خطرناک ناشی از ویروسی است که ابتدا از جانوران وحشی به انسان انتقال پیدا کرده و پس از انسان به انسان. بطور متوسط ۵۰ درصد مبتلایان به این بیماری می میرند ولی در برخی مناطق تا ۹۰ درصد هم اعلام شده است. ابولا هیچ واکسنی ندارد ولی همچنان بعضی روش های درمانی بالینی در حال آزمایش و ارزیابی هستند تا شاید راه حلی برای مقابله با این بیماری پیدا شود. نشانه های این بیماری از تب و استفراغ تا خون ریزی و ضعف، متفاوت است.

نفسی که به سختی بالا می آید

نام:سارس و مرس

زمان و محل شروع شیوع:۲۰۰۳، آسیا

نحوه انتقال اولیه:از شترها به انسان

احتمال مرگ بعد از ابتلا:۳۶ درصد

سندروم نارسایی تنفسی خاورمیانه( مرس) و سندروم حاد و شدید تنفسی( سارس)، نشئت گرفته از نوعی ویروس هستند که معمولاً سبب بیماری های تنفسی فوقانی می شوند و اصلی ترین علامت ابتلا به آن هم، سخت شدن تنفس است. با اینکه به نظر می رسد انتقال ویروس برای بار اول از طریق شترهای آلوده اتفاق افتاده ولی جدیدا ، فیلسوفان به این نتیجه رسیده اند که هر دو بیماری به راحتی با عطسه و سرفه انسان به انسان دیگر منتقل می شوند. بیماری سارس اولین بار در سال ۲۰۰۳ در آسیا گزارش شد اما شیوع جهانی آن به سرعت تحت کنترل درآمد و از سال ۲۰۰۴ به بعد گزارشی از ابتلا به این بیماری منتشر نشده است ولی بیماری مرس اولین بار در سال۲۰۱۲ دیده شد و از آن تاریخ به بعد در دیگر کشورها نیز مشاهده شده است. ۳۶درصد بیمارانی که مبتلا به مرس شده اند، از این بیماری درگذشته اند. تاکنون هیچ واکسن یا درمانی برای این بیماری پیدا نشده است.

مرگ بعد از سردرگمی ذهنی

نام:نیپاه

زمان و محل شروع شیوع:۱۹۹۸، مالزی

نحوه انتقال اولیه:از خوک به انسان

احتمال مرگ بعد از ابتلا:۷۵ درصد

سازمان بهداشت جهانی این بیماری مشترک بین انسان و دام را جزء خطرناک ترین بیماری های در حال ظهور اعلام کرده است. احتمال شیوع شدید این بیماری بالا و نرخ مرگ ومیر ناشی از آن پس از ابتلا برابر با ۷۵ درصد است. اولین بار در سال ۱۹۹۸ آلودگی به ویروس نیپاه در پرورش دهندگان خوک در مالزی گزارش شد. در واکنش به این اتفاق، بیش از یک میلیون خوک معدوم شد. در شیوع بعدی که در هند و بنگلادش اتفاق افتاد ، میزبان این ویروس مشخص نشد. در سال ۲۰۱۸، این ویروس مجدداً در هند شایع شد و حداقل ۱۶ نفر را کشت. نشانه های این بیماری شامل مشکلات تنفسی و سردرگمی ذهنی است.

درد مفاصل و راش پوستی

نام:زیکا

زمان و محل شروع شیوع:۱۹۴۷، اوگاندا

نحوه انتقال اولیه:از پشه به انسان

احتمال مرگ بعد از ابتلا:۲۰ درصد

زیکا که زمانی ویروس گمنامی بود، جدیدا قربانیان زیادی در کشورهای مختلف گرفته است به ویژه در قاره آمریکا. نام آن از جنگل زیکا در اوگاندا گرفته شده، جایی که ویروس برای اولین بار در سال ۱۹۴۷ یک نفر را به کام مرگ کشاند. سازمان جهانی بهداشت در سال ۲۰۱۸، مقابله با زیکا را جزء فوریت ها برای سلامت جهانی اعلام کرد. عامل انتقال زیکا پشه های آئدس هستند که آن را به نام پشه ببر آسیایی هم می شناسند. یک نفر از هر پنج انسانی که آلوده به ویروس زیکا باشند، قطعاً فوت خواهد کرد. طبق گفته مرکز پیشگیری از بیماری ها ، این ویروس با میکروسفالی مرتبط است ، میکروسفالی نقصی مادرزادی است که مشخصه اش رشدنیافتن کامل مغز است. شایع ترین علائم زیکا عبارتنداز:تب، راش پوستی( دانه های سرخ روی پوست)، سردرد، درد مفاصل و قرمزی چشم.

مرگ بعد از ۱۰ روز به خاطر مشکلات گوارشی

نام:تب ماربورگ

زمان و محل شروع شیوع:۱۹۶۰، آفریقا

نحوه انتقال اولیه:از خفاش ها به انسان

احتمال مرگ بعد از ابتلا:۸۸ درصد

در دهه ۶۰ میلادی دوبار بصورت مرموزی شیوع گسترده این بیماری اتفاق افتاد. رد این بیماری تا کارکنان آزمایشگاهی که با میمون های آفریقایی وارد شده از اوگاندا در ارتباط بودند، زده شد. این بیماری ناشی از فیلوویروسی از خانواده ابولا بود. نام این ویروس را ماربورگ گذاشتند چون اولین بار در این شهر آلمان، آن را تشخیص دادند. عقیده بر این است که میزبان طبیعی این ویروس خفاش های میوه خور هستند.

ویروس اول از خفاش ها به انسان منتقل شد و بعد از انسان به انسان انتقال پیدا کرد. نشانه های این بیماری، از جمله تب بالا، سردرد شدید و درد عضلات، بی مقدمه ظاهر می شود و به سرعت پیشرفت می کند و به مشکلات گوارشی، رخوت شدید و خون ریزی می انجامد. در موارد مرگبار که ۸۸درصد از نمونه ها اینگونه هستند، مرگ در کمتر از ۱۰ روز پس از ظاهرشدن علائم به سراغ شخص می آید. این ویروس هیچ واکسن و درمانی ندارد. تا به حال سازمان جهانی بهداشت از شیوع این بیماری در آنگولا، جمهوری دموکراتیک کنگو، کنیا، آفریقای جنوبی و اوگاندا گزارش داده است.

ویروس کرونا,علائم ویروس کرونا,آمار جانباختگان ویروس کرونا,ویروس ابولا,علائم ویروس ابولا,آمار کشته های ویروس ابولا, محل شروع شیوع ویروس ابولا
ویروس کرونا,علائم ویروس کرونا,آمار جانباختگان ویروس کرونا,ویروس ابولا,علائم ویروس ابولا,آمار کشته های ویروس ابولا, محل شروع شیوع ویروس ابولا

zendegisalam.khorasannews.com
  • 21
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش