شنبه ۰۳ آذر ۱۴۰۳
کد مقاله: ۹۶۱۲۰۰۰۲۵

رژیم غدایی برای افراد مبتلا به کم کاری تیروئید

کم کاری تیروئید,تعادل هورمونی,غده تیروئید
کم کاری تیروئید به شرایطی گفته می شود که در آن بدن به میزان کافی هورمون های تیروئید تولید نمی کند. این هورمون ها به کنترل رشد، ترمیم و سوخت و ساز بدن کمک می کنند.

به گزارش عصر ایران به نقل از "اکتیو بیت"، کم کاری تیروئید می تواند به شکل گیری علائمی مانند خستگی، افسردگی، افزایش وزن، و ریزش مو منجر شود. در شرایطی که رژیم غذایی به تنهایی نمی تواند کم کاری تیروئید را درمان کند، برخی مواد غذایی به بهبود عملکرد غده تیروئید کمک کرده و برخی دیگر می توانند شرایطی معکوس را موجب شوند.

 

این مواد غذایی را مصرف کنید:

ماهی

ماهی، به ویژه آنهایی که پرورشی نیستند، منبع عالی برای اسیدهای چرب امگا-۳ است که این مواد مغذی برای تعادل هورمونی و عملکرد درست تیروئید ضروری هستند.

 

افزون بر این، اسیدهای چرب امگا-۳ می توانند التهاب را کاهش دهند و از عملکرد عصبی سالم حمایت کنند. مصرف ماهی هایی مانند سالمون، ساردین، و خالمخالی یک یا دو بار در هفته را در برنامه غذایی خود بگنجانید.

 

روغن نارگیل

روغن نارگیل نه تنها برای پوست و موی انسان خوب است و جایگزینی بهتر برای بسیاری از روغن های پخت و پز سنتی محسوب می شود، بلکه به واسطه اسیدهای چرب زنجیره متوسط موجود در آن برای سوخت و ساز سالم، تقویت انرژی، و مبارزه با خستگی نیز مفید است.

 

افزون بر این، خواص ضد باکتری، ضد میکروبی، و آنتی اکسیدانی روغن نارگیل به کاهش التهاب در بدن انسان کمک می کنند. از روغن نارگیل ارگانیک حاصل از پرس سرد برای کسب بیشترین فایده استفاده کنید.

 

جلبک دریایی

مصرف سبزیجات برگدار سبز برای سلامت انسان مفید است، اما در مورد کم کاری تیروئید نمونه های دریایی مانند جلبک های دریایی کلپ، نوری، کامبو و واکام به واسطه محتوای بالای ید خود گزینه هایی مفیدتر هستند.

 

ید یک بخش مهم از رژیم غذایی انسان، به ویژه برای آنهایی که از کم کاری تیروئید رنج می برند، محسوب می شود. سطوح ناکافی از این ماده مغذی تولید هورمون های تیروئید را محدود می کند و بر عملکرد غده تیروئید تاثیرگذار خواهد بود.

 

مواد غذایی سرشار از فیبر

یک رژیم غذایی سرشار از فیبر - حدود ۳۰ تا ۴۰ گرم در روز - اغلب برای افراد مبتلا به کم کاری تیروئید توصیه می شود، زیرا فیبر عملکرد دستگاه گوارش و اجابت مزاج را بهبود می بخشد و به حفظ وزن سالم کمک می کند.

 

در شرایطی که غذاهای تهیه شده از غلات کامل، مانند نان ها و غلات صبحانه، در میان شناخته شده‌ترین گزینه ها برای افزایش مصرف فیبر هستند، شما می توانید برای این کار مصرف عدس، لوبیاها، دانه های خوراکی، و بسیاری از میوه ها و سبزیجات را نیز مد نظر قرار دهید.

 

میوه ها و سبزیجات

میوه ها و سبزیجات نه تنها منابع خوبی برای فیبر و مفید برای افراد مبتلا به کم کاری تیروئید هستند، بلکه سرشار از آنتی اکسیدان ها، ویتامین ها، و مواد معدنی نیز هستند که این مواد مغذی برای مبارزه با آسیب رادیکال های آزاد و کاهش التهاب ضروری هستند.

 

افزون بر این، میوه ها و سبزیجات برای پشتیبانی از سلامت گوارش، عملکرد مغز، سلامت قلب، تعادل هورمونی و وزن سالم مفید هستند. در شرایطی که بیشتر انواع میوه ها و سبزیجات را می توانید بی نگرانی از بروز مشکل مصرف کنید، اما در مصرف سبزیجات چلیپایی و برخی میوه ها مانند هلو، گلابی، و توت فرنگی باید حد اعتدال را رعایت کرد.

 

جوانه ها

دانه های خوراکی نه تنها منبع عالی برای فیبر و مفید برای افراد مبتلا به کم کاری تیروئید هستند، بلکه نوعی از اسید چرب امگا-۳ به نام ALA را نیز ارائه می کنند که نقشی مهم در تعادل هورمونی و سلامت عملکرد غده تیروئید ایفا می کند.

 

افزون بر این، دریافت این چربی ها به میزان کافی می تواند به بهبود عملکرد مغز، مدیریت خلق و خو، و حفظ سطوح پایدار قند خون به منظور حفظ وزن سالم کمک کند. افزودن دانه های چیا، بذر کتان و جو دو سر را به رژیم غذایی خود مد نظر قرار دهید.

 

از مصرف این مواد غذایی پرهیز کنید:

سبزیجات چلیپایی

همان گونه که پیش‌تر نیز اشاره شد، بهتر است در مصرف سبزیجات چلیپایی حد اعتدال رعایت شود یا در برخی موارد حتی از آنها پرهیز کرد. از جمله اعضای این خانواده می توان به بروکلی، کیل، و جوانه بروکسل و همچنین گل کلم، تربچه و شلغم اشاره کرد.

 

اگر کمبود ید داشته باشید، این قبیل سبزیجات ممکن است در تولید هورمون تیروئید اختلال ایجاد کنند. همچنین، از آنها به عنوان غذاهای مسبب گواتر یاد می شود، زیرا می توانند موجب بزرگ شدن غده تیروئید شوند.

 

آب لوله کشی

همه آب ها از شرایطی یکسان برخوردار نیستند. به طور خاص، برای افرادی که به کم کاری تیروئید مبتلا هستند، ثابت شده است که آب لوله کشی مشکل آفرین است. فلوراید و کلر موجود در آب لوله کشی می توانند جذب ید را مختل کنند.

 

همان گونه که پیش‌تر نیز اشاره شد، ید برای تولید هورمون های تیروئید ضروری است. از آنجایی که افراد مبتلا به کم کاری تیروئید به میزان کافی از این هورمون ها تولید نمی کنند، بهتر است از مصرف آب لوله کشی پرهیز کنند.

 

گلوتن

حساسیت به گلوتن بین افراد مبتلا به کم کاری تیروئید شایع است، اما در بسیاری از موارد، افراد از این مساله آگاه نیستند. در نتیجه، این شرایط اغلب تشخیص داده نمی شود و حساسیت به گلوتن تشخیص داده نشده می تواند موجب التهاب، کمبودهای تغذیه ای و مشکلات هورمونی شود.

 

پس اگر به کم کاری تیروئید مبتلا هستید، بهتر است از مصرف گلوتن پرهیز کنید. این به معنای عدم مصرف غذاهای تهیه شده از گندم، جو، و چاودار است. همچنین، هنگام خرید به برچسب محصول توجه کنید و اقلامی که فاقد گلوتن هستند را انتخاب کنید.

 

قند

در شرایطی که غذاهای شیرین مانند شکلات، آبنبات، و دونات خوشمزه و اغواکننده هستند، اما در صورت ابتلا به کم کاری تیروئید بهتر است حد اعتدال را در مصرف آنها رعایت کرده یا به طور کامل از آنها پرهیز کنید.

 

کم کاری تیروئید می تواند آهنگ سوخت و ساز بدن انسان را کند ساخته و در صورتی که مراقبت لازم صورت نگیرد، افزایش وزن به راحتی رخ خواهد داد. همچنین، قند می تواند به شکل گیری اختلالات هورمونی، خستگی، نوسانات خلقی، و تشدید افسردگی منجر شود.

 

سویا

برخی ترکیبات در سویا به نام ایزوفلاون ها ممکن است اثر منفی بر تیروئید داشته باشند. برخی پژوهش ها نشان داده اند که مصرف بیش از حد سویا ممکن است احتمال ابتلا به کم کاری تیروئید را افزایش دهد.

 

برخی مطالعات دیگر نیز نشان داده اند که در صورت ابتلا به کم کاری تیروئید، مصرف سویا ممکن است در توانایی جذب داروهای تیروئید اختلال ایجاد کند. از این رو، شاید بهترین گزینه رعایت حد اعتدال در مصرف یا پرهیز از محصولات سویا مانند توفو و میسو باشد.

 

محصولات تهیه شده از آرد پالایش شده

بهتر است از مصرف محصولاتی که در تهیه آنها از آرد گندم سفید استفاده شده است، به ویژه برای آنهایی که به کم کاری تیروئید مبتلا هستند، پرهیز شود.

 

این محصولات غذایی مانند نان ها، پاستاها و غلات صبحانه نه تنها از ارزش تغذیه ایی بالایی برخوردار نیستند، بلکه اثر منفی بر سطوح هورمونی داشته و می توانند به افزایش وزن منجر شوند. اگر قصد مصرف گندم را دارید توصیه می شود محصولاتی که از گندم کامل ۱۰۰ درصد و غلات دیگر مانند کینوآ، گندم سیاه و غیره تهیه شده اند را خریداری کنید.

 

 

  • 19
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش