سه شنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۳
کد مقاله: ۹۹۰۲۰۰۰۴۷

کیست کلیه چیست، علائم و راه های درمان آن

کیست کلیه,درمان کیست کلیه,کیست کلیه چیستبهترین ابزار تشخیصی برای کیست کلیه، سونوگرافی است
کیست کلیه گاهی اوقات با اختلالات جدی همراه است که امکان دارد باعث اختلال عملکرد کلیه گردد ولی معمولاً کیست های کلیه نوعی کیست غیر سرطانی هستند. بهترین روش برای درمان کیست های کلیه، کنترل فشار خون است.

کیست کلیه چیست؟

کیست کلیه یک کیسه پر از مایع است که بر روی کلیه (Kidney) یا درون آن تشکیل می شود.

به تجمع مایع در یک حفره با دیواره نازک که راه خروجی ندارد کیست گفته می شود و به جمع شدن این مایع در دیواره کلیه ها کیست کلیه گفته می شود.

کیست یک محوطه بسته با غشایی مجزا است، که عموما سلول های تشکیل دهنده آن با بافت اطراف خود متفاوت می باشند. کیست میتواند حاوی مواد نیمه جامد، مایع و حتی گاز باشد. در صورتی که مایع داخل کیست چرکی شود، آبسه تشکیل می شود. کلیه یکی از ارگان های بدن است که بطور رایج دچار کیست می شود. در واقع کیست کلیه حاصل ازدیاد سلولی سلول های پوششی (اپی تلیال) کلیه و تجمع مایع در آن ها هستند.

اندازه کیست کلیه متغیر بوده و می تواند از نیم سانت تا ٢٠ سانتیمتر متغیر باشد. معمولا کیست های بالای ١٠ سانتی متر در کلیه ایجاد درد می کنند.

انواع کیست های کلیه

بطور کلی سه نوع کیست کلیه وجود دارد: 

۱- کیست های ساده کلیه: کیست ساده کلیه، یک کیسه گرد و صاف با پوستی نازک یا یک کیسه شبیه به جیب پیراهن و با سر بسته است که با مایع پر شده است.

۲- کیست های متعدد و ارثی: از طریق پدر و مادر دارای کیست ارثی به بچه ها منتقل می شود و باعث کاهش سن و از کارافتادن کلیه ها و نیاز به دیالیز زودرس می گردد.

۳- کیست های مخلوط یا کیست های دیواره دار و نامنظم: کیست های مخلوط که در سونوگرافی تعداد کیست های متعدد و در درون آنها دیواره های متعددی وجود دارد؛ لازم است این کیست ها از نظر سرطان کلیه (kidney cancer) دقیقاً بررسی کرد.

علت تشکیل کیست کلیه چیست؟

- علت بروز کیست کلیه به صورت کامل شناخته نشده است، ولی بنظر میرسد ارثی نیست.

- انسداد لوله های کوچک در داخل کلیه ها که ادرار را جمع آوری می کنند، یا کمبود جریان خون در کلیه ها امکان دارد در عارضه ی کیست کلیه نقش داشته باشد.

- دیورتیکول یا کیسه هایی که بر لوله های کلیه تشکیل میشوند، ممکن است جدا شده و به کیست های کلیه تبدیل شوند.

علائم کیست کلیه چیست؟

کیست کلیه معمولاً علائم خاصی ندارد. در اغلب موارد، پزشک در زمان انجام یک سونوگرافی و یا توموگرافی کامپیوتری که به منظور تشخیص بیماری دیگری انجام می شود، آنرا تشخیص می دهد با این حال کیست های کلیه امکان دارد علائمی من جمله موارد زیر داشته باشند:

۱. تب (در صورتی که کیست ها عفونی شوند)

۲. مختل کردن عملکرد کلیه ها (نادر است)

۳. وجود خون در ادرار (هماتوری)

۴. ادرار بیش از حد، از علائم کیست کلیه

۵. خستگی از نشانه های کیست کلیه است

۶. چنانچه کیست کلیه بزرگ شود و به دیگر اعضای بدن فشار وارد آورد میتواند منجر به احساس درد در پهلو ها، پشت و یا بالای شکم شود.

داروی گیاهی برای درمان کیست کلیه,کیست کلیه,درمان کیست کلیهاز نشانه های کیست کلیه، درد در کمر یا ناحیه بین دنده‌ها و لگن

عوارض کیست کلیه

اکثر کیست های کلیه هیچ عارضه یا مشکلی بوجود نمی آوردند، با این که احتمال دارد در مواردی نادر عکس این گفته صادق باشد. عوارض کیست های کلیوی حاوی موارد زیر می شود:

  • وجود حفره در روده که به آن دیورتیکول گفته می شود
  • عفونی شدن کیست کلیه
  • از عوارض کیست کلیه، انسداد ادرار است
  • فشارخون از دیگر عوارض کیست کلیه
  • پارگی کیست کلیه
  • تورم کلیه ها که ناشی از احتباس ادراری میباشد

علائم کیست کلیه,اندازه کیست کلیه,کیست کلیهیکی از عوارض کیست کلیه، ایجاد فشار خون است

روش تشخیص کیست کلیه

اکثر کیست های کلیه در طول آزمایشات تصویربرداری که به علل دیگر انجام می شود، تشخیص داده می شوند. زمانی که کیست کلیه یافت می شود، برای تعیین این که آیا یک کیست کلیه و یا یک بیماری جدی است، از آزمایشات تصویربرداری زیر استفاده می شود.

> آزمایش عملکرد کلیوی: یک آزمایش ساده خون است که کارکرد مناسب کلیه ها را برای تشخیص کیست کلیه بررسی می کند.

> آزمایش ادرار: روشی جهت اندازه گیری محتویات ادرار و تشخیص کیست کلیه است.

> سیتی اسکن: در این روش از ترکیب فناوری‌های اشعه ایکس و کامپیوتر برای ایجاد تصاویر سه بعدی استفاده می‌شود. سی‌تی‌اسکن ممکن است شامل تزریق ماده رنگی مخصوصی به نام ماده حاجب باشد. برای انجام این روش بیمار در حالی که روی یک تخت دراز کشیده از داخل یک دستگاه تونل مانند عبور می‌کند که در آن تصاویری با اشعه ایکس گرفته می‌شود. تصاویر سی‌تی‌اسکن می‌تواند وجود کیست و تومور را در کلیه نشان دهد.

> MRI: دستگاه ام آر آی با استفاده از امواج رادیویی و مغناطیس، تصاویری دقیق از اندام‌های داخلی و بافت‌های نرم بدن (بدون استفاده از اشعه ایکس) را ارائه می‌دهد. تصاویر ام.آر.آی نیز مانند سی‌تی‌اسکن می‌تواند وجود کیست و تومور را در کلیه نشان دهد.

> اولتراسوند: یک روش تصویربرداری با استفاده از امواج صوتی است که تصاویری از کلیه ایجاد می کند که نشان دهنده ی وجود کیست در کلیه است.

درمان کیست کلیه

درصورتی که کیست کلیه شما علائم یا عوارض خاصی ندارد، نیازی نیست که به فکر درمان باشید. البته حتما به پزشک مراجعه کنید.

علت بوجود آمدن کیست کلیه,کیست کلیه,کیست کلیه چیست برای درمان کیست‌های بزرگتر می‌توان از اسکلروتراپی و جراحی استفاده کرد

هدف از درمان کیست کلیه، کنترل علائم و جلوگیری از به وجود آمدن عوارض می باشد. مهم ترین اصل درمان، کنترل فشارخون می باشد.

عمل لاپاراسکوپی و بدون شکاف جراحی بهترین و قطعی ترین روش درمان کیست های کلیوی هستند که در این روش با عبور دوربین و لوله های باریک به شکم و مشخص کردن کیست کلیه دیواره های آن بریده می شود و خارج می گردد. انجام این عمل به صورت سرپائی و بدون بستری شب در بیمارستان و بدون شکاف بزرگ انجام می گردد.

برای درمان کیست های بزرگ تر میتوان از اسکلروتراپی و جراحی استفاده کرد.

پزشک با استفاده از یک سوزن بلند و از طریق پوست و با کمک دستگاه سونوگرافی وارد کلیه ها شده و کیست را سوراخ می کند. پزشک کیست کلیه را تخلیه می کند و ممکن است داخل آنرا با محلولی که دارای الکل است پر کند. این کار سبب می شود که بافت سخت شده و شانس عود کردن آن پایین بیاید.

همچنین درمان های کیست کلیه می تواند شامل تجویز داروی ضد درد، تجویز داروی ضد فشارخون، تجویز دارو برای کنترل فشارخون و .... باشد.

درمان های طبیعی و گیاهی برای کیست های کلیه

یکی از درمانهای کیست های کلیه، مصرف آب بیشتر و پرهیز از مصرف نمک و گوشت قرمز و مواد لبنی بیش از حد است.

کرفس یک ماده ی ادرارآور قوی گیاهی است که برای دفع مواد سمی و ضایعاتی که در کلیه ها رسوب می کنند و سبب بروز بیماری های کلیوی میشوند مؤثر است.

کیست کلیه,کیست کلیه چیست,Kidney cystsکرفس برای دفع مواد سمی که در کلیه ها رسوب می کنند مفید است

تغذیه ی اسپیرولینا، چمن گندم و کلروفیل قدرت کلیه ها و میزان دفع سموم بدن را از روش فیلتراسیون فزونی می دهد، همچنین یک پاک کننده خون و قلیایی هستند که در درمان کیست کلیه موثر است.

یک رژیم قلیایی به جای رژیم اسیدی، کلیه ها را تمیز می کند. رژیم قلیایی میتواند حاوی غذاهایی مانند سبزیجات تازه و میوه ها، آبلیمو ، آب، برنج قهوه ای، سوپ میسو و آب میوه های سبز باشد.

گیاهانی که به بهبود عملکرد کلیه ها برای درمان کیست کلیه کمک می کنند، مانند گل گاوزبان، برگ قاصدک، زالزالک بری، پوریا، جینکو بیلوبا، چای سبز، لیمو علف (چای)، شیر خار، رهمانیا، جعفری، کرفس، درخت عرعر، Roship (نوعی چای)، عشبه بیابانی و توت می باشند.

نکات و توصیه های پزشکی در خصوص کیست کلیه

- هر ۶ ماه یکبار برای تشخیص کیست کلیه، سونوگرافی از کلیه ها انجام شود.

- کیست کلیه شامل طیف وسیعی از بیماری های کیستیک کلیه بوده که در آن انواع خوش خیم و کاملاً بی خطر (مثل کیست ساده کلیوی) تا انواع کشنده و مغایر با حیات (بیماری کیستیک اتوزومال مغلوب) وجود دارد. وسیله تشخیصی اولیه در این موارد سونوگرافی و در صورت احتیاج انجام CT SCAN و آزمایش های تکمیلی است.

- قبل از ازدواج با انجام سونوگرافی از وجود بیماری ارثی کیست کلیه مطمئن شوید تا از انتقال آن به فرزندانتان جلوگیری شود.

گردآوری: بخش سلامت سرپوش

  • 18
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش