دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۱۰۸۰۰۲۸

خواص قارچ برای سلامتی انسان

خواص قارچ,فواید قارچ,خواص قارچ برای سلامتیخواص قارچ
قارچ به عنوان یک خوراکی لذیذ در میان مردم طرفدارانی دارد اگر شما هم جزء این دسته هستید باید نوید دهیم که این خوراکی خوشمزه خواص فوق العاده ای برای بدن دارد از جمله؛ پیشگیری از کلسترول بالا، سرطان سینه و پروستات و دیابت و...

قارچ:

امروزه قارچ را در دسته سبزیجات طبقه بندی می کنند که در همه فصول کاشت و برداشت می شود. این گیاه احتیاجی به نور خورشید ندارد و در آب و خاک زندگی می کنند.  از لحاظ طب سنتی قارچ طبعی گرم دارد از این رو خواص متعددی را شامل می شود. افرادی هستند که از طعم یا بافت قارچ خوششان نیاید با این حال برای کسب خواص فوق العاده آن ترجیح می دهند آنچه دوست ندارند را مصرف کنند. در صورتی که قصد دارید لاغر شوید یا کبد چربی دارید تصمیم بگیرید که قارچ را به عنوان بخشی از رژیم غذایی خود حتی به مقدار کم داشته باشید. 

بیشتر از ۳۸ هزار گونه مختلف از قارچ در دنیا وجود دارند که فقط برخی از آنها را می توان به صورت خوراکی مصرف کرد، در میان قارچ های خوراکی هم تقسیم بندی وجود دارد به طوری که برخی از آنها کلاهک بازتری و گروهی دیگر کلاهک بسته دارند. 

رنگ قارچ های خوراکی معمولا سغید یا قهوه ای است اما قارچ ها سمی بوی تند و تیزی دارند که نشان می دهد نزدیک شدن به آنها خطرناک است. قارچ های خوراکی ممکن است رو یا زیر زمین ظاهر شوند که انواع روی زمینی با دست چیده می شوند. 

خوراکی بودن قارچ می تواند به شکل عدم وجود ترکیبات سمی برای انسان و داشتن بو و مزه مطبوع توصیف شود. استفاده انسان از قارچ ها به دلیل ارزش غذایی و خواص مفید برای سلامتی برمی گردد. 

از طرفی قارچ ها می توانند در کنار ارزش های غذایی برای هدف پزشکی و درمانی هم استفاده شوند. افراد اجراکننده پزشکی عامیانه از برخی قارچ ها استفاده می کنند که به قارچ‌های دارویی معروف هستند.

مصرف قارچ ها به دوران باستان مربوط است، قارچ های خوراکی در مراکز باستان شناسی با قدمتی نزدیک به ۱۳۰۰۰ سال در شیلی پیدا شده اند، البته اولین شواهد قابل اعتماد درمورد مصرف قارچ ها به چند صد سال پیش از میلاد در چین برمی گردد. 

چینی ها برای قارچ ها به عنوان دارو و ماده غذایی ارزش زیادی قائل هستند، از طرفی رومیان و یونانیان باستان به خصوص افراد طبقه اجتماعی بالا از قارچ ها برای مصارف آشپزی استفاده می کردند. 

خواص قارچ,فواید قارچ,فواید قارچ برای سلامتیخواص قارچ برای سلامت انسان

ارزش غذایی قارچ ها:

قارچ ها طبیعتا مقدار کمی سدیم، چربی، کلسترول و همچنین کالری را دارند که عموما به آنها غذاهای عملکردی گفته می شود. یعنی با وجود تامین موادغذایی پایه ای مورد نیاز بدن به علت داشتن آنتی اکسیدان و فیبرهای رژیمی مانند کیتین و بتاگلوکان نقش بسیار مهمی در پیشگیری از بیماری ها مزمن ایفا می کنند. 

می توان گفت در ۱۰۰ قارچ مواد تغذیه ای زیر وجود دارند:

– ۳۸ کالری

– ۰.۵ گرم چربی

– ۹ میلی‌گرم سدیم

– ۵۰۶ میلی‌گرم پتاسیم

– ۷ گرم کربوهیدرات

– ۳.۸ گرم فیبر رژیمی

– ۱.۲ گرم شکر

– ۱.۵ گرم پروتئین

قارچ ها از جمله مواد غذایی هستند که سرشار از ویتامین بی از جمله؛ ریبوفلاوین، فولات، تیامین، اسیدپانتوتنیک و نیاسین شده اند. از طرفی قارچ ها را می توان تنها منبع گیاهی غنی از ویتامین دی دانست که حاوی ماده معدنی هستند و تامین کردن آنها در رژیم غذایی اصلا کار ساده ای نیست برای مثال؛ سلنیوم، پتاسیم، مس، آهن و فسفر از جمله این موادمعدنی هستند. 

یکی از مهمترین ترکیبات موجود در قارچ که به مقدار فراوانی یافت می شود؛ فیبر است. کیتین و بتاگلوکان نوعی فیبر هستند که در دیواره سلولی انواع قارچ ها یافت می شوند. 

کولین ماده ای است که در قارچ یافت می شوند نقش بسیار مهمی در بهبود خواب، حرکت عضلات، یادگیری و حافظه ایفا می کند. کولین با کمک کردن به حفظ ساختمان سلولی سلول های بدن پیام‌های عصبی را بهتر منتقل می کند در نتیجه فعالیت های سلولی تقویت می شوند، همچنین التهاب های مزمن سلولی را نیز کاهش می دهد. 

خواص قارچ,فواید قارچ,ارزش غذایی قارچارزش غذایی و خواص قارچ

خواص فوق العاده قارچ برای سلامتی:

تنظیم سطح کلسترول:

از آنجایی که قارچ کلسترول و چربی ندارد همچنین میزان کربوهیدارت پایینی را به خود اختصاص می دهد، پس مصرف آن مقدار زیادی پروتئینِ کم‌چرب به بدن خواهد داد. از طرفی قارچ فیبر و آنزیم های خاصی دارد که منجر به کاهش سطح کلسترول خون کمک می کند، باید اشاره کرد پروتئین کم‌چرب موجود در قارچ در هنگام هضم به سوختن کلسترول کمک بیشتری می کند. 

زمانی که تعادل بین کلسترول بد و کلسترول خوب برقرار شود از بیماری های قلبی عروقی مثل تصلب شرایین، حمله‌ی قلبی و سکته تا حد زیادی پیشگیری می شود. 

کمک به کاهش فشار خون بالا:

قارچ دارای مقدار زیادی پتاسیم است که به گشاد شدن رگ ها کمک شایانی می کند، از طرفی کشش و فشار وارد شده به رگ ها را کاهش می دهد و فشار خون را پایین می آورد. 

زمانی که فشار خون بالا باشد خطرات و عوارض مرگ آوری نظیر؛ سکته و حمله قلبی در پی خواهد داشت. پتاسیم جریان خون و اکسیژن رسانی به مغز را افزایش خواهد داد در نتیجه اعصاب تحریک شده و هوشیاری و آگاهی بیشتر می شود. براساس تحقیقات پتاسیم می تواند هوشیاری و دانش را نیز افزایش دهد. 

موثر برای کم‌خونی:

افرادی که مبتلا به کم خونی هستند در حقیقت آهن خون پایینی دارند، درنتیجه ممکن است همواره احساس خستگی و سردرد داشته باشند، از طرفی عملکرد سیستم عصبی کاهش پیدا می کند و سوء هاضمه ایجاد می شود. 

قارچ به عنوان منبع خوبی از آهن شناخته می شود که ۹۰ درصد مقدار آهن موجود در آن می تواند توسط بدن جذب شود. زمانی که آهن جذب شود گلبول های قرمز بیشتری توسط مغز استخوان تولید خواهند شد، در نتیجه بهبود سلامتی ایجاد می شود و قدرت فرد نیز بالا خواهد رفت. 

خواص قارچ,فواید قارچ, قارچ برای درمان کم خونیخواص قارچ برای درمان کم خونی

پیشگیری از سرطان سینه و پروستات:

بتاگلوکان و اسید لینولئیک کُنژوگه در قارچ به مقدار بسیار زیادی یافت می شوند، این مواد خاصیت ضدسرطانی دارند، در نتیجه می توانند از سرطان های سینه و پروستات پیشگیری کنند. از طرفی آثار مضر استروژن اضافی در بدن می تواند از طریق اسید لینولئیک متوقف شود. مهمترین دلیل برای سرطان سینه در زنان بعد از یائسگی مربوط به مقدار اضافی و زیاد استروژن است. 

بتاگلوکان هم می تواند از رشد سلول های سرطانی پروستات در مردان جلوگیری کند، این موضوع با تحقیقات زیادی به اثبات رسیده است. 

مبارزه با دیابت:

یکی دیگر از خواص فوق العاده قارچ مربوط به خاصیت ضد دیابتی آن است. قارچ به عنوان یک رژیم غذایی کم انرژی عالی برای افراد مبتلا به دیابت محسوب می شود. این گیاه فاقد چربی و کلسترول است و مقدار زیادی پروتئین، ویتامین، مواد معدنی، فیبر و آب همچنین مقدار کمی کربوهیدرات دارد. 

از طرفی قارچ ها دارای مقدار زیادی انسولین و آنزیم طبیعی هستند که برای شکستن قند و نشاسته موجود در غذا کمک کننده است. ترکیبات پیچیده دیگری هم در قارچ وجود دارند که عملکرد کبد، لوزالمعده و غده‌های درون‌ریز دیگر را بهبود می دهد، از طرفی تقویت تشکیل انسولین و تنظیم سطح آن در بدن را انجام می دهد. 

افرادی که با دیابت مواجه می شوند مشکلات عفونی دارند به خصوص در ناحیه اندام های حرکتی، این عفونت در طولانی مدت موجب آزار فرد می شود. آنتی‌بیوتیک‌های طبیعی موجود در قارچ به درمان این عفونت‌ها و دردها کمک می‌کنند.

کمک به سلامت استخوان:

قارچ یک منبع غنی از کلسیم است، این ماده برای قدرت و استحکام استخوان ها فواید بسیاری دارد، در صورتی که قارچ ها را به صورت مدام در رژیم غذایی قرار دهید خطر ابتلا به پوکی استخوان، درد مفاصل و تحریک کاهش خواهد یافت. 

خواص قارچ,فواید قارچ,خاصیت قارچخواص قارچ؛ کمک به سلامت استخوان

جذب مواد مغذی:

ویتامین دی به سختی در سبزیجات دیده می شود، در حقیقت شکل خوراکی آن بسیار محدود است، اما قارچ دارای مقدار زیادی از ویتامین دی است که به جذب و متابولیسم کلسیم و فسفر بسیار کمک می کند. همچنین قارچ دارای مقدار زیادی کلسیم و فسفر است. توجه داشته باشید که قرار دادن قارچ در رژیم غذایی برای سلامتی بسیار مفید خواهد بود. 

تقویت سیستم دفاعی بدن:

در قارچ نوعی آنتی اکسیدان بسیار قوی وجود دارد به نام ارگوتیونین است که این ماده می تواند شما را در برابر رادیکال های آزاد محافظت کند و سیستم ایمنی بدن تقویت می شود. ارگوتیونین در حقیقت آمینواسیدی است که سولفور دارد. درصورتی که بدن با کمبود سولفور روبرو باشد اصلا علامتی نخواهد داشت. بسیاری از مردم این مشکل را دارند و خودشان هم متوجه نمی شوند. 

این آنتی اکسیدان بسیار مهم در قارچ وجود دارد که بسیار برای تقویت سیستم ایمنی بدن مفید است. ارگوتیونین به حذف رادیکال های آزاد کمک بسیار زیادی می کند. 

رادیکال های آزاد ترکیبات بسیار پیچیده ای هستند که در زمان فرایند متابولیسمِ سلول‌ها تولید می شوند و می توانند آزادانه در بدن چرخ بزنند و به سلامتی شما آسیب می زنند، پس آنتی اکسیدان هایی مانند ارگوتیونین برای سلامتی بسیار مفید هستند.

قارچ ها نوعی آنتی بیوتیک طبیعی شبیه به پنی‌سیلین تولید می کنند که از رشد باکتری های دیگر و عفونت های قارچی جلوگیری  می کنند. سیستم ایمنی بدن با استفاده از پلی‌ساکارید‌ها و بتاگلوکان‌های مشابه تنظیم و تحریک می شود. پس برای زخم های غشایی و جلوگیری از ایجاد عفونت بسیار مفید هستند. 

قارچ ها دارای ویتامین‌های B ،A کمپلکس و ویتامین C هستند که سیستم دفاعی بدن را تقویت می کند. 

خواص قارچ,خاصیت خوردن قارچ,خواص قارچ برای سلامتیخواص قارچ؛ تقویت سیستم ایمنی

خواص قارچ برای پوست و مو:

هیدراته نگه داشتن پوست:

اسید هیالورونیک نوعی مرطوب کننده داخلی بدن است که پوست را سفت و پر می کند. این خطوط می تواند چین و چروک ها و خطوط پیری را کاهش دهد. پلی ساکارید موجود در پوست آن را آبرسانی کرده و آن را پر می کند. با مصرف قارچ، پوست، نرم و انعطاف‌پذیر می شود.

قارچ برای کمک به درمان آکنه:

قارچ دارای مقدار مناسبی ویتامین دی است پس اگر به شکل موضعی بر روی آکنه استفاده شود، خاصیت درمانی دارد، همین دلیل موجب می شود که در محصولات آرایشی و بهداشتی به خصوص برای درمان آکنه استفاده شود. 

قارچ برای مبارزه با ریزش مو:

یکی از مهمترین دلایل ریزش مو مربوط به کم خونی است، در صورتی که کمبود آهن منجر به کم خونی شود قارچ به عنوان منبع خوبی از آهن با ریزش مو مبارزه می کند.

آهن یک ماده معدنی و ضروری برای بدن است که در تشکیل سلول های خونی نقش دارد پس موها را تقویت می کند و منجر به رشد سریع مو می شود. 

خواص قارچ,فواید قارچ,خواص قارچ برای ریزش موخواص قارچ برای ریزش مو

گردآوری: بخش سلامت سرپوش

  • 19
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش