چهارشنبه ۱۶ آبان ۱۴۰۳
کد مقاله: ۹۹۰۶۰۰۰۷۹

فواید و خواص عناب برای سلامتی

خواص عناب,خواص عناب تازه,درباره ی خواص عنابمهمترین خواص عناب برای کودکان جلوگیری از سرماخوردگی است
خواص عناب متعدد است و عناب با طبعی معتدل، مملو از ویتامین و دیگر املاح مفید بوده و در مکاتب طب سنتی کشورهای گوناگون، جایگاه مخصوصى برای کمک به سلامت و درمان بیماریها دارد. عناب را «خرمای قرمز» و «خرمای چینی» هم می نامند. 

عناب

درخت عناب شبیه درخت سنجد است و ارتفاعی بین ۵ تا ۱۰ متر دارد. برگ های آن کوچک، زیبا، شفاف، متناوب و دندانه دار است. گل های آن کوچک و به رنگ سبز مایل به زرد می باشد. این درخت در بعضی نواحی کوهستانی ایران مانند خراسان یافت می شود. برگ های درخت عناب دارای ماده ای به نام «زی زی فین» است. در عناب عناصری مثل کلسیم، فسفر،  آهن، ویتامین های ۲B،  A. و C، مواد قندی و موسیلاژ (لعاب) یافت می شود.

عناب یک میوه گردویی مشابه خرما و انجیر است؛ پزشکان طب سنتی برای طولانی مدت، از خواص عناب استفاده می کردند. عناب قبلا بطور عمده، فقط در چین وجود داشت، اما در حال حاضر در بسیاری از نقاط جهان، از جمله جنوب اروپا و جنوب ایالات متحده، رشد می کند. میوهٔ عناب دارای یک هسته است، عناب در ابتدا سبز رنگ و گرد است و پس از رسیدن به رنگ قرمز و زیتونی شکل در می آید. خراسان جنوبی قطب تولید عناب کشور ایران میباشد. این میوه قدرت ماهیچه ها و توان بدنی را افزایش می دهد. طبع عناب ملایم و مایل به تر است.

خواص عناب برای سلامتی

>> خواص عناب برای پیشگیری از سرطان:

عناب به علت مقدار بالای آنتی اکسیدان ها و فلاونوئید هایی که دارد بعنوان یک ماده ی غذایی ضد سرطان شناخته می شود؛ آب استخراج شده از میوه عناب به مهار سلول های سرطانی کمک می کند. یک مطالعه در ایران نشان داده که عصاره عناب خشک خواص ضد سرطانی داشته و سبب القا آپوپتوز یا مرگ سلول های سرطانی به خصوص سرطان خون لوسمی در انسان خواهد شد. یک مطالعه ی دیگر در دانشگاه کامبریا نشان می دهد که عناب خطر متاستاز (فراگُستری) سلول های سرطانی را تقلیل داده و حتی سبب مرگ سلول های سرطانی می شود. بنابراین از خواص عناب میتوان به خاصیت ضد سرطانی آن اشاره نمود.

خواص عناب برای کودکان,خواص عناب,خواص عناب در دوران بارداریحل مشکلات خواب یکی از خواص عناب است

>> خواص عناب برای تقویت دستگاه ایمنی بدن:

مقدار بالای آنتی اکسیدان ها و ویتامین سی موجود در عناب به کاهش رادیکال های آزاد و تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کرده و خطر ابتلا به بیماری های مزمن و بیماری های عفونی را کاهش می دهد. فلاونوئید های موجود در عناب دارای خواص ضد میکروبی و ضد ویروسی قوی هستند و خطر ابتلا به عفونت به خصوص در کودکان را تقلیل می دهند. همچنین از دیگر خواص عناب، درمان گلودرد است. هزاران سال است که در طب سنتی از دمنوش عناب برای درمان گلودرد استفاده می شود.

>> درمان بیخوابی از خواص عناب:

یکی از خواص عناب برای درمان بیخوابی است. در طب سنتی چینی از میوه و هسته عناب برای درمان بیخوابی استفاده می شود؛ یک مطالعه نشان می دهد که مقدار بالای فلاونوئید ها، پلی ساکارید ها و ساپونین موجود در عناب و هسته ی آن بعنوان مسکن طبیعی عمل کرده و سبب درمان بیخوابی شبانه می شوند. نوشیدن یک فنجان دمنوش عناب پیش از خواب میتواند سبب آرامش اعصاب و درمان طبیعی بیخوابی شود.

>> خواص عناب برای معده:

فیبر موجود در این میوه و ترکیبات ساپونید و تریترپنوئید در بهینه سازی مواد مغذی دریافتی و تسریع حرکت غذا در روده نقش دارند و سرانجام مصرف عناب رابطه مستقیم با بهبود فرآیند های گوارشی بدن دارد. همینطور از دیگر خواص عناب، میتوان به جلوگیری از گرفتگی، نفخ و ورم معده و سرطان روده بزرگ اشاره کرد.

>> خواص عناب برای درمان یبوست:

یکی از خواص عناب، درمان بیماری یبوست است. عصاره عناب بطور طبیعی دارای فیبر زیاد است و به همین علت مصرف آن به صورت جوشانده میتواند برای رفع یبوست بسیار موثر باشد. همچنین از دانه های این میوه میتوان برای درمان بیماری اسهال بهره برد.

>> درمان دیابت یکی از خواص عناب:

یکی از دیگر خواص عناب، تنظیم قند خون است. ترکیبات اتری موجود در عناب عامل مهار کننده ای در افزایش قند خون است. همچنین مقدار پارامتر های بیوشیمیایی مثل قندخون، اوره، کراتینین، کلسترول سرم، تری گلیسیرید سرم، HDL ،LDL، هموگلوبین و هموگلوبین گلیکوزیله را بطور چشمگیر به سطح نرمال نزدیک می کند. کسانی که قند دارند روزی ۵ دانه عناب بخورند.

>> خواص عناب برای کاهش استرس:

یکی از خواص عناب، کاهش اضطراب است. عناب اثرات آرام بخش و ضد اضطراب بر بدن دارد. استفاده از روغن عناب یا مصرف خود میوه بر سطح هورمون ها اثر می گذارد و حس آرامش و راحتی به مغز و بدن می دهد. برای افرادی که از استرس مزمن یا اضطراب رنج می برند، مصرف عناب خام یا مکمل عناب میتواند به آرامش فکر و محافظت از بدن در برابر عوارض جانبی هورمون های استرس کمک کند.

خواص عناب چیست,خواص عناب برای معده,خواص عنابیکی از خواص عناب کمک به کنترل وزن است

>> خواص عناب برای درمان سرما خوردگی:

استفاده مستمر از عناب خشک به علت داشتن ویتامین های A ,C و مواد معدنی سبب تقویت دستگاه ایمنی بدن شده و در نتیجه کاهش مبتلا شدن به سرما خوردگی و کم تر شدن سرفه را در پی خواهد داشت. بنابراین یکی از دیگر خواص عناب، درمان سرماخوردگی است.

>> خواص عناب برای فشار خون:

در عناب مقادیر بالایی از پتاسیم وجود دارد که میتواند به درمان پرفشاری خون کمک کند. یکی از خواص عناب درمان فشارخون است.

>> خواص عناب برای دندان:

یکی از خواص عناب اینست که دندان ها را در برابر پوسیدگی مقاوم می سازد. برای درمان درد دندان سائیده عناب را در محل کرم خوردگی دندان بگذارید.

>> درمان کم خونی از سایر خواص عناب:

یکی دیگر از خواص عناب اینست که سرشار از آهن است بدین ترتیب سبب افزایش غلظت خون شده و برای بیماران کم خون یا هموفیلی مناسب است.

>> خواص عناب برای تقویت استحکام استخوان:

با افزایش املاحی مانند کلسیم، فسفر و آهن (همه به وفور در عناب وجود دارد )، می توانید استخوان های محکم و مقاوم داشته باشید. با افزایش سن، احتمال بروز پوکی استخوان و دیگر بیماری های مربوط به انحطاط استخوان افزایش می یابد. به همین دلیل یکی از خواص عناب، تقویت استحکام استخوان هاست.

خواص عناب,خواص عناب برای درمان یبوست,خواص عناب برای پوستیکی از خواص عناب، ذخیم شدن موهای نازک و افزایش رشد موی سر است

>> خواص عناب خشک در بارداری:

یکی از خواص عناب خشک در دوران بارداری اینست که نه تنها ضرری ندارد بلکه میتواند برای سلامت جنین و تقویت سیستم ایمنی مادران باردار هم مفید باشد. همچنین این ماده خوراکی میتواند میزان آهن مورد نیاز برای زنان باردار را تامین نموده و به رشد سیستم عصبی جنین هم کمک زیادی کند. البته بهتر است که برای اطلاع از میزان صحیح مصرف آن در زمان بارداری با یک متخصص در طب سنتی مشورت شود.

>> خواص عناب برای لاغری و کاهش وزن:

عناب از مواد غذایی به حساب می آید که به علت وجود مواد معدنی و ویتامین های مایحتاج بدن، میتواند در هر رژیم غذایی قرار بگیرد. این میوه از کالری اندکی برخوردار است و پروتئین و فیبر مناسبی دارد که از پرخواری جلوگیری می کند، به همین جهت یکی از خواص عناب اینست که برای لاغری و کاهش دادن وزن بسیار مناسب است.

>> بهبود عملکرد مغز یکی از خواص عناب:

از دیگر خواص عناب می توان به بهبود عملکرد مغز اشاره کرد؛ این میوه شگفت انگیز فعالیت گلوتامات (انتقال دهنده عصبی) که باعث آسیب مغزی در افراد مبتلا به سکته مغزی، تشنج یا بیماری پارکینسون می شود را مهار می کند.

>> درمان تشنج از خواص عناب:

یک مطالعه آزمایشگاهی اولیه نشان داده که عصاره عناب به درمان تشنج کمک کرده و خواص عناب، آسیب های مغزی ناشی از تشنج را بطور چشمگیر کاهش می دهد.

>> خواص عناب برای درمان کمر درد:

یکی از خواص عناب درمان کمردرد است. در صورتیکه دچار کمر درد هستید به برهه زمانی ۷ روز، روزی ۱۰ دانه عناب ابتدا مکیده بعد میل کنید.

>> درمان کیست تخمدان از سایر خواص عناب:

یک تحقیق در دانشگاه علوم پزشکی تهران، نشان می دهد که شیلانوم (یک محصول گیاهی تهیه شده از عناب) برای درمان کیست تخمدان موثر است.

>> جوان سازی پوست صورت از خواص عناب:

عناب دارای مقادیر غنی از آنتی اکسیدان های قوی است که سبب میشوند رادیکال های آزاد مخرب که سبب ایجاد چین و چروک روی پوست میشوند کنترل شوند. به همین جهت یکی از خواص عناب اینست که بعنوان یک داروی ضد پیری شناخته می شود و در نتیجه سبب شادابی و جوانی پوست می شود. همچنین عناب سبب می شود پوست سفت تر و زیباتر شود.

>> خواص عناب برای آکنه و جوش صورت:

آب عناب و عصار ه آن برای درمان آسیب های پوستی و التهاب ازجمله صدفک، اگزما و آکنه به کار می رود. شما میتوانید عناب بخورید و از خواص عناب برخوردار شوید. همچنین مصرف عناب میتواند از بروز جوش و چروک پوست جلوگیری کند و با اکسیژن رسانی به پوست، آنرا شاداب نگه دارد.

خواص عناب برای سرطان,خواص عناب,خواص عناب برای فشار خوناز خواص عناب می توان به بهبود عملکرد مغز اشازه کرد

>> خواص عناب برای درمان خارش اگزما:

عناب به علت خواص ضد التهاب قوی که دارد به درمان خارش ناشی از اگرما کمک می کند.

>> تقویت و افزایش رشد مو از خواص عناب:

یکی از خواص عناب، افزایش رشد مو است. استفاده از روغن عناب میتواند به ضخیم شدن موهای نازک و افزایش رشد موی سر کمک کند.

گردآوری: بخش سلامت سرپوش

  • 14
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۶
غیر قابل انتشار: ۱۰
جدیدترین
قدیمی ترین
کسی عناب بیرجند خواست بزنگه.هم بصورت کلی و هم جزیی
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش