سه شنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۳
کد مقاله: ۹۹۰۴۰۰۱۰۰

برای درمان سینوزیت چه باید کرد؟

سینوزیت,درمان گیاهی سینوزیت,درمان قطعی سینوزیتسینوزیت، یکی از شایع ترین بیماری‌های سیستم تنفسی 
سینوزیت معمولا نتیجه یک ویروس سرماخوردگی است که با ورود باکتری های عفونتی به سینوس ها ایجاد میشود و با روش های مختلفی از جمله دارویی، گیاهی و طب سنتی و در موارد حاد با عمل جراحی درمان میشود.

سینوزیت چیست؟

سینوزیت یک اصطلاح پزشکی به معنی التهاب سینوس ها است که معمولاً در اثر عفونت های ویروسی، باکتریایی و یا قارچی در افراد بوجود می آید. سینوزیت تورم بافتی است که سینوس ها را پوشش می دهد. درد در مجرای بینی میتواند علامتی از سینوزیت باشد. پزشکان اکثراً از سینوزیت بعنوان سینو رینوزیت نام می برند، چون التهاب سینوس ها تقریباً همیشه با التهاب بینی معروف به رینیت همزمان رخ می دهد، التهاب سینوس ها و بینی امکان دارد که هم در بزرگسالان و هم در کودکان تأثیر بگذارد.

انواع سینوزیت 

بیماری سینوزیت همیشه شامل تورم بینی و ایجاد مخاط ملتهب است، ولی انواع مختلفی وجود دارد و عفونت سینوس ها میتوانند در بازه زمانی مختلفی دوام داشته باشند.

۱. سینوزیت حاد:

در این نوع سینوزیت که معمولاً در اثر عوامل ویروسی یا باکتریایی رخ می دهد، علائم به بازه زمانی ۴ هفته یا کم تر دیده می شوند.

۲. سینوزیت نیمه حاد:

این نوع سینوزیت، التهابی است که برای ۴ تا ۸ هفته باقی می ماند.

۳. سینوزیت مزمن:

سینوزیت مزمن زمانی بروز پیدا می کند که علائم سینوزیت بیش از ۳ ماه شخص را درگیر کند؛ بیش از چهار بار در سال رخ می دهد و در خصوص علایم هم معمولاً بیش از ۲۰ روز طول می کشد. اکثر قارچ ها و باکتری ها باعث سینوزیت مزمن هستند.

۴. سینوزیت بازگشت کننده:

در این نوع از سینوزیت، سینوس ها چندین بار در سال ملتهب می شوند.

علائم سینوزیت

سینوزیت حاد و مزمن علائمی شبیه به هم دارند با این تفاوت که شدت علائم در سینوزیت مزمن کم تر است. در افراد بالغ علائم سینوزیت پس از سرماخوردگی بروز می کنند. پس از گذشت ۵ تا ۷ روز امکان دارد این علایم وخیم تر شوند. موارد زیر برخی از علائم سینوزیت هستند:

- ترشحات سبز یا زرد بینی

- کاهش یا از دست دادن بویایی

- درد و یا فشار بر روی صورت

- درد فک فوقانی و دندانها

- خستگی و احساس کسالت

- سردرد سینوسی 

- آلرژی و شرایط مرتبط، من جمله آلرژیک رینیت (ورم غشای مخاطی بینی)، آسم و پولیپ تب یونجه 

درمان خانگی سینوزیت,سینوزیت,علایم سینوزیتانحراف بینی و یا پولیپ بینی یکی دیگر از دلایل ابتلا به سینوزیت هستند

روش تشخیص سینوزیت

پزشک معاینه جسمی را انجام می دهد و در خصوص علائم از بیمار سؤال می پرسد. معاینه جسمی، معمولاً برای تشخیص مناسب کافی است. پزشکتان امکان دارد از حفره بینی با یک منبع نوری یا وسیله کوچک به نام اتوسکوپ معاینه کند، که میتواند برای معاینه گوش ها نیز استفاده شود. در صورت تداوم علائم، پزشک میتواند برای معاینه بیشتر، بیمار را به متخصص گوش، حلق و بینی (ENT) ارجاع دهد. متخصص گوش، حلق و بینی امکان دارد برای معاینه از روش آندوسکوپ استفاده کند. آندوسکوپ میتواند تصاویر واضحی را از درون بینی ارائه دهد. در مورد سینوزیت مداوم یا شدید امکان دارد به سی تی اسکن احتیاج باشد.

روش های دیگر برای تشخیص سینوزیت شامل آزمایشات حساسیت، آزمایش خون برای تشخیصHIV یا دیگر مشکلات ضعف سیستم ایمنی، تست عملکرد اجسام مژگانی و سیتولوژی بینی می شود.

علائم سینوزیت,درمان سینوزیت,سینوزیتبه تاخیر انداختن درمان سینوزیت باعث افزایش درد میشود به همین دلیل باید به پزشک مراجعه کرد

راه های پیشگیری از ابتلا به سینوزیت

این اقدامات را انجام دهید تا خطر ابتلا به سینوزیت مزمن را تقلیل دهید:

۱. برای پیشگیری از ابتلا به سینوزیت، تماس با افرادی که سرما خوردگی دارند را به حداقل برسانید. دستان خود را بطور مکرر با صابون و آب مخصوصاً پیش از غذا بشویید.

۲. توصیه می شود اشخاص از تنفس هوای خشک دوری کنند، بهتر است آنها در خانه یا محیط کار خود از دستگاه بخار ساز استفاده کنند تا رطوبت هوا افزایش یابد. درمان گرفتگی بینی ناشی از سرماخوردگی یا آلرژی از دیگر راههای جلوگیری از سینوزیت است و مانع گسترش عفونت به سینوس ها می شود.

۳. افراد باید از خوردن آب بین غذا، در معرض سرما قرار گرفتن، تماس با حیوانات حساسیت زا، استعمال سیگار و قلیان، شیرجه زدن در استخر و خوردن غذا های خیلی سرد و لبنیات سرد برای پیشگیری از سینوزیت  خودداری کنند.

۴. هر ساله برای جلوگیری از ابتلا به سینوزیت، واکسن آنفولانزا بزنیم.

۵. برای جلوگیری از ابتلا به سینوزیت، آلرژی های خود را درمان و مدیریت کنید. تا جایی که امکان دارد از قرار گرفتن در معرض عواملی که به آنها آلرژی دارید جلوگیری کنید.

۶. افراد باید برای پیشگیری از ابتلا به سینوزیت، به میزان زیاد میوه، سبزیجات و آب مصرف کنند.

درمان سینوزیت

درمان سینوزیت بعد از تشخیص قطعی به وسیله پزشک شروع می شود. مراحل درمان سینوزیت آنقدر پیچیده نیست ولی توجه کامل بیمار را می طلبد. به طوریکه دقیقا مراقبت های فردی را انجام دهد و همچنین داروهایی که توسط پزشک تجویز میشوند را نیز مرتب و طبق دستور مصرف کند.

- آنتی بیوتیک ها را باید بطور منظم و کامل مصرف کنید تا دوره درمان سینوزیت کامل شود. در‌حالتی که نشانه های بیماری دوباره بروز کرد، نباید از همان آنتی بیوتیک ها سرخود استفاده کنید و برای ادامه درمان سینوزیت باید از پزشک مشاوره بگیرید.

سینوزیت,درمان سینوزیت با گیاهان دارویی,بیماری سینوزیتآنتی بیوتیک ها را باید بطور منظم مصرف کنید تا دوره درمان سینوزیت کامل شود

- شستشوی مجرای بینی با استفاده از آب یا ترکیب سرم فیزیولوژیک (آب نمک رقیق) میتواند در کاهش وخامت سینوزیت مؤثر باشد.

- روش اصلی مورد استفاده برای درمان سینوزیت، عمل جراحی سینوس آندوسکوپی عملکردی است، ولی امکان دارد جراحی های دیگر نیز لازم باشد چون سایر قسمت های بینی اکثراً تحت تأثیر قرار می گیرند. برای جلوگیری از بازگشت بیماری امکان دارد باز هم عمل جراحی احتیاج باشد. جراحی سینوس آخرین اقدام برای کسانی است که به دارو پاسخ نمی دهند.

درمان های خانگی سینوزیت

منظور از مراقبت های فردی، همان درمان سنتی و خانگی سینوزیت است. از جمله روش های درمان سینوزیت در منزل میتوان به موردهای زیر اشاره نمود:

درمان سینوزیت با گذاشتن کمپرس گرم بر روی صورت:

برای درمان سینوزیت، یک حوله گرم و مرطوب را بر روی نواحی اطراف بینی خود از قبیل بینی، گونه و چشم های خود بگذارید.

درمان سینوزیت با روغن اوکالیپتوس:

روغن معطر اکالیپتوس در درمان سینوزیت بسیار مفید است. روغن اکالیپتوس بعنوان یک ضد احتقان عمل کرده و باعث کاهش التهاب می شود. اضافه کردن هفت تا هشت قطره از این روغن معطر در مخزن دستگاه بخور یا یک فنجان آب جوش و استشمام آن به باز شدن انسداد مجاری تنفسی و سینوس ها کمک فراوانی می کند. علاوه بر استنشاق بخور، ماساژ چند قطره از روغن اوکالیپتوس بر روی بینی و پیشانی پیش از خواب به علت خاصیت آرام بخشی و ضدالتهابی آن موجب کاهش درد و از بین رفتن سنگینی ناشی از عفونت سینوس ها می شود که در نتیجه آن، خواب راحتی در تمام شب خواهید داشت.

محلول آب نمک روشی برای درمان سینوزیت:

به طور منظم، داخل بینی خویش را با یک محلول آب نمکی تمیز کنید تا به تخلیه و باز شدن بینی، کمک کند. این محلول نمکی را هم می توانید از داروخانه تهیه کنید و هم خودتان تهیه کنید. برای تهیه خانگی آن، یک قاشق چای خوری نمک و یک قاشق چای خوری بیکربنات سدیم را، در یک کاسه آب جوشیده اضافه کنید و بگذارید تا خنک شود. سپس آنرا برای درمان سینوزیت استفاده کنید.

تأثير دود عنبرنسارا در درمان سینوزیت:

دود عنبرنسارا در درمان سینوزیت مؤثر است و سبب تخلیه سینوس ها می شود؛ یکی از علائم سینوزیت کیپ شدن بینی است که مشکلات تنفسی به همراه دارد، یکی از مهم ترین عوامل در تشدید سینوزیت مصرف آب یخ است که تأثیر بسیار منفی در تشدید سینوزیت ها خواهد داشت.

کاربرد زنجبیل در درمان سینوزیت:

ریشه زردچوبه یا زنجبیل بعنوان دمنوش میتواند در درمان سینوزیت مؤثر باشد؛ آویشن شیرازی، پونه کوهی، گل ختمی، زوفا و مرزن جوش و بابونه ترکیبی مناسب برای تهیه دمنوش هستند و میتوان آنرا با عسل میل کرد تا سینوس ها از عفونت پاک شوند.

سینوزیت و درمان آن,سینوزیت,سینوزیت چیستزنجبیل بعنوان دمنوشی موثر برای درمان سینوزیت است

ماساژ صورت با روغن های طبیعی برای درمان سینوریت:

روغن زیتون و آویشن یا مرزنجوش، درمانی موثر برای مناطق دردناک صورت مثل گونه ها، پیشانی و ناحیه اطراف ابرو است. کارواکرول موجود در روغن آویشن بعنوان یک ماده ضد اسپاسم در طبیعت شناخته شده که در درمان سینوزیت بسیار مؤثر است. چند قطره روغن آویشن را با نصف فنجان روغن زیتون ترکیب نموده و آنرا به آرامی بر روی گونه، بینی و پیشانی تان ماساژ دهید تا از شر دردهای سینوزیت رها شوید.

گردآوری: بخش سلامت سرپوش

  • 9
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش