به گزارش خبرگزاری علم و فناوری، سنگ درمانی که از دیرباز در زمره درمان ھای طب سنتی بوده، امروزه به عنوان یکی از رشته ھای طب مکمل معرفی و طبقه بندی می شود. استفاده از خواص درمانی سنگ ھای نیمه قیمتی و گوھرھا برخلاف استقبال گسترده مردم جھان، طی سال ھای اخير، موضوع جدیدی نیست، بلکه ھزاران سال قدمت دارد.
شواھد کاربرد سنگ ھای طب سنتی برای درمان بيماری ھای مختلف در قدیمی ترین تمدن ھای بشری به چشم می خورد. بر اساس این شواھد، در طول تاریخ از سنگ ھای قیمتی و نيمه قیمتی برای مقاصد درمانی، محافظت افراد در برابر بلایای طبیعي و تاثيرات نامطلوب محيطی استفاده می شده است. قدیمی ترین گزارش ھا در مورد خواص درمانی گوھرھا به ھزاره چهارم پیش از ميلاد باز می گردد. چنین به نظر می رسد که کتيبه ھای سومری و متون علوم مربوط به ھند باستان، کھن ترین آثار بر جای مانده از این دانش قدیمی می باشند. در طب سنتی ھند، دستورات دقیقی در مورد تھيه پودر، خمير و الگزیر (مخلوط حاوی الکل) با سنگ ھای شفا بخش وجود دارد. متون و دستورات این طب تا به امروز حفظ شده و توسط پزشکان آن در سراسر دنيا و به خصوص درآمریکا، اروپا و ھند به کار گرفته می شود .در چين باستان نيز درمان گران از خواص ارتعاشی سنگ ھا آگاه بوده اند. کتاب امپراطور زرد در حدود ۵۰۰۰ سال قبل که توسط "چی يو" نگاشته و گرد آوری شده، دارای توضيحات فراوانی در مورد گوھرھا و تاثير آن ھا بر بدن انسان است. امروزه نيز کشور چين يکی از بزرگترين عرضه کنندگان گوھرھا و سنگ ھای شفابخش در سراسر دنيا است .
در یونان باستان، به مردم توصيه می شده است که سنگ ھا را در کيسه ھای چرمی کوچک با خود حمل کنند، به صورت گردنبند به گردن خود بياویزند یا به صورت الگزير، پودر يا معجون از راه خوراکی استفاده نمایند تا به اين وسيله از ارواح پليد از انواع بيماري ھا، چشم زخم ھا و بلايا و فجايع در امان بمانند .ارسطو فيلسوف مشھور يونانی نيز از قدرت ويژه و منحصر به فرد سنگ ھای شفابخش صحبت کرده است. روميان نيز تحت تاثير آموزه ھای يونان و ساير تمدن ھای باستانی، ھمواره سنگ ھای صِيقل داده شده را برای رفع بيماری و بد شانسی با خود حمل کرده و در جنگ ھا در زره و سپر و شمشير خود از آنھا استفاده می کردند.
پاراسلسوس (پزشک اروپایی در دوران رنسانس) در مورد ويژگي ھای شفابخش سنگ ھا و مواد معدنی و ارتباط اين خواص با ساختمان فيزيکی و فرمول شيميايی آن ھا به بررسی و مطالعه پرداخته است. او پس از سال ھا مطالعه، به اين نتيجه رسيد که از سنگ ھای ساييده شده و يا خـــــرد شـــده می توان نه تنھا برای درمان علائم بيماري ھا، بلکه برای علاج دلايل عميق بيماری ھم استفاده کرد.
*سنگ هایی مناسب برای تقویت اعصاب
سنگ آزوريت به رنگ آبى پررنگ است و سختى اش خيلى كم است. معادن اين سنگ در فرانسه، ايتاليا و آمريكا قرار دارد. اين سنگ را مى توان روى چاكراى پيشانى قرار داد تا باعث باز شدن چشم سوم شود، ھرچند كه اين سنگ براى تمام چاكراھا مناسب است. اين سنگ براى افرادى كه كارھاى فكرى مى كنند؛ مفيد است، از جمله دانش آموزان و دانشجويان آن را مى توانند يا روى ميزشان يا در نزديكى محل كارشان قرار دھند.
سنگ آندريت نیز تمركز حواس را تقويت مى كند و آگاھى را بالا مى برد و براى كسانى كه مديتيشن مى كنند، بسيار مناسب است. سيستم مركز عصبى و مفصل را تقويت مى كند و گردش خون را منظم مى سازد. اين سنگ در برابر حرارت حساس است و نبايد بيشتر از يك ساعت در برابر نور خورشيد قرار گيرد.
*درمان نگرانی و افسردگی
سنگ های آزوريت و مالاكيت حساس و شكننده هستند و بايد روى چاكراى پيشانى قرار داد. اين سنگ مانع نگرانى مى شود و نوسانات خلق و خو را تعديل مى كند. صبورى و نظم را به ما مى آموزد، تقويت كننده مھره ھا، ماھيچه ھا، عضلات و غده تيموس كه در پايين ترين قسمت گردن قرار دارد، است. در دھان ناراحتى ھاى كيسه صفرا، كبد و زخم معده تأثيرات خوبى نشان داده و به شفاف شدن پوست كمك مى كند.
سنگ آمازونيت نیز رنگ آن آبى متمايل به سبز است و براى چاكراى قلب و گلو مناسب است. اين سنگ را بايد ھفته اى يك بار زير آب جارى شست تا شارژ شود. براى دردھاى گردن و كشيدگى عضلات بايد اين سنگ را به صورت دورانى خلاف عقربه ھاى ساعت آرام گردانيد. اين سنگ انرژى و تحرك را تقويت مى كند و علاوه بر درمان افسردگى براى زنان باردار مفيد و مؤثر است و شاخه عصبى و مغز را تقويت مى كند.
*عقیق و فیروزه
سنگ عقيق يكى از قديمى ترين سنگ ھاى شناخته شده و به كار گرفته شده از دوران بسيار كھن تا به امروز است. زمانى كه چشم ھايتان خيلى خسته است، مى توانيد روى پلك ھايتان قطعه اى عقيق قرار داده و به مدت بيست دقيقه در ھمان حال باقى بمانيد. پس از مصرف عقيق، آن را در آب جارى بشوييد و مى توانيد در اشعه خورشيد نيز قرار دھيد. این سنگ ارتعاشات منفى را از شما دور مى كند و قدرت بيان را آسان مى كند. اين سنگ براى درمان سر درد، پشت درد، گرفتگى عضلانى، دردھاى كليه، پروستات، روده، كبد، ريه و معده مفيد است.
فيروزه نیز از قديم الايام در بين ما ايرانيان جايگاه ويژه اى داشته است. فيروزه به رنگ ھاى آبى فيروزه اى، آبى متمايل به سبز در طبيعت يافت مى شود. فيروزه نيشابورى نیز از نظر رنگ و قطر سنگ در دنيا بى نظير است. به فيروزه نيشابورى كه سطح صاف و بدون رگه اى دارد "عجم" مى گويند و فيروزه رگه دار ساير نقاط را به نام "شجر" مى شناسند. فیروزه باعث نشاط و شادى مى شود. اعتماد به نفس را زياد مى كند و انسان را در برابر كابوس ھا، خواب ھاى آشفته، ارتعاشات منفى و زيان بار حمايت مى كند و به قول برخى طلسم صاحب آن است. اين سنگ براى تمام بيمارى ھايى كه در اثر كمبود مواد غذايى ايجاد شده، مفيد است و عملكردھاى نادرست كبد، التھابات غدد ريوى، بيماري ھاى تنفسى و قلب را اصلاح مى كند.
- 17
- 2