جمعه ۱۵ تیر ۱۴۰۳
کد مقاله: ۹۸۱۰۰۰۰۰۳

آشنایی با انواع میگرن و درمان آن

میگرن,درباره میگرن,انواع میگرنبعضی افراد قبل از شروع میگرن دچار بدخلقی، خمیازه، دل درد، سرگیجه می شوند
میگرن نوعی بیماری با زمینه ژنتیکی است که عوامل محیطی و درونی بسیاری در آن تاثیرگذار است، افزود: عوامل محیطی زیادی هستند که باعث شروع و تشدید میگرن می‌شوند.

میگرن چیست؟

میگرن یکی از اختلالات شدید است که خصوصیات آن سردردهای ملایم یا شدید پی در پی میباشد و اغلب با علائمی در سیستم عصبی آتونومس همراه است.

میگرن هر دو جنس را تحت تأثیر قرار میدهد، منتها در زنان متداول تر است. میگرن همچنين امکان دارد ارثی باشد. معمولا بیماری در  سنین بلوغ آغاز شده و در میان سالی از نظر شدت و دفعات تکرارش تقلیل می یابد. حملات میگرن بیشتر صبحها آغاز شده و علائم اولیه آن تار شدن دید یا ظهور نقاط رنگی در خطوط جلوی چشم است. حملات سردرد چند ساعتی به طول می انجامد و بعد از خوابیدن بهبود می یابد.

انواع میگرن

- مگیرن چشمی

میگرن چشمی سبب از دست دادن بینایی برای مدت کم تر از یک ساعت در فرد می شود که این وضعیت معمولاً با سردرد همراه است. پژوهش ها نشان می دهد که در بسياري از موارد، علائممیگرن چشمی به علت وجود مشکلات ديگر می باشد. بیماری میگرن چشمی در اثر اختلالات مغز و اعصاب و سردردهای شدید به وجود می آید که در صورت درمان نکردن بموقع آن، این بیماری اثرات خود را در چشم آشکار می سازد.

- میگرن قاعدگی

میگرن قاعدگی به تغییر سطح استروژن در زمان چرخه قاعدگی زن مربوط می شود. حدود ۶۰ تا ۷۰ درصد از سردردهای میگرنی زنان مبتلا به این بیماری، با چرخه قاعدگی آن ها مزتبط است. این نوع میگرن معمولاً از ۲ روز پیش از آغاز قاعدگی شروع و تا روز اول قاعدگی ادامه می یابد.

- میگرن وستیبولار

در این نوع میگرن، شما دچار سرگیجه شدید می شوید. احساس چرخش معمولاً بین چند دقیقه و چند ساعت طول می کشد. این نوع میگرن بر حس عدم تعادل استوار است و فرد مبتلا دائما حس می کند که از جایی در حال افتادن است. این نوع سر درد معمولاً شنوایی و بینایی را نیز تحت‌تأثیر قرار می دهد. این نوع میگرن معمولاً با فیزیوتراپی قابل معالجه است.

- میگرن همی پلژیکا

میگرن همی پلژیکا از طریق فلج موقت در یک طرف بدن، اختلال در بینایی و سرگیجه مشخص می گردد. این نوع میگرن در کودکان و نوزادان نسبت به بزرگسالان، متداول تر است.

میگرن,درباره میگرن,انواع میگرن بسیاری از سردردها سردرد میگرنی نیستند ولی می‌توانند کاراکترهای شبیه به سردرد میگرنی داشته باشند

- میگرن مزمن

این یک نوع سردرد است که بیش از ۳ ماه و هر ماه به مدت ۱۵ روز یا بیشتر طول می کشد. علایم آن مثل علائم میگرن است. در حدود ۱ درصد از مردم کل جهان به این نوع میگرن مبتلا هستند و درمان آن معمولاً شامل بوتاکس و طب سوزنی است.

روشهایی برای درمان میگرن

- ماساژ

در مورد تأثير ماساژ روی میگرن پژوهش های زيادي نشده است ولی در تحقیقاتی که به تازگی انجام گرفته اشخاصی که ماساژ را تجربه نموده اند تعداد سردرد هایشان کاهش یافته است.

- ترک سیگار

درصورتی که به سیگار کشیدن یا بوی آن حساسیت دارید، این مسئله میتواند سبب ایجاد حملات میگرنی شود. با پرهیز از رفتن به این مکان ها یا ترک سیگار میتوانید سردردهای میگرنی خود را التیام ببخشید.

میگرن,درباره میگرن,انواع میگرنسیگار کشیدن از عوامل تشدید میگرن می باشد

- مصرف مکمل

مطالعات نشان داده خوردن ریبوفلاوین( ویتامین B2) سبب تقلیل سردرد های میگرنی می شود. اما در طول سردرد این مکمل نمیتواند به کاهش درد کمکی کند. کوآنزیم Q- 10 نیز می تواند به تقلیل میگرن در کودکان و بزرگسالان کمک کند، البته چند ماه طول می کشد تا فواید آن را ببینید. اما پیش از این که مکملها را استفاده کنید حتماً با پزشک خود مشورت کنید تا با دیگر داروها ناسازگاری نداشته باشد.

- بابونه گاوی

بابونه گاوی یکی دیگر از درمانهای مؤثر در خانه برای میگرن است که برای قرن ها استفاده می شود.

این گیاه دارای ترکیبانی به نام بخارپزنولید است که سبب تقلیل اسپاسم در بافت ماهیجه ای صاف و جلوگیری از التهاب می شود. همچنين پروستاگلاندین ها را که سیگنال های درد را تحت‌تأثیر قرار می دهند خنثی می کند و در نتیجه سبب کاهش درد می شود.

- یخ

استفاده از یخ محبوب ترین شیوه درمان میگرن میباشد زیرا توانایی تقلیل درد را در کوتاه ترین مدت ممکن دارد.

باید چند قطعه یخ را در یک حوله یا پلاستیک فریز قرار دهید و به مدت ۱۵ دقیقه روی پیشانی یا گردن خود بگذارید و تا هنگامی که درد کم شود این کار را تکرار کنید.

از مصرف این غذاها پرهیز کنید

عطرهای تند و بعضی مواد غذایی مثل پیاز خام، شکلات، غذاهای تند و پر ادویه، شیر، ماست و به خصوص پنیر، گوجه فرنگی، پرتقال، توت فرنگی و موز میتواند موجب تشدید سردرهای میگرنی شود. معمولاً محدودیت غذایی برای مبتلایان وجود ندارد ولی، توصیه می شود از غذاهایی که باعث ایجاد یا تشدید سردردهای میگرنی میشوند بپرهیزند.

  • 15
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش